Не се притеснявай, 15инa не е студено по канадските стандартиCalifornian написа:...Харесва ми - че там е по-топло от тук - тук зимата е 15тина градуса общо взето и ми се вижда доста студено

Студено е под -15, а за някой и под -20
Не се притеснявай, 15инa не е студено по канадските стандартиCalifornian написа:...Харесва ми - че там е по-топло от тук - тук зимата е 15тина градуса общо взето и ми се вижда доста студено
И си прав и не си!ivandaman написа:Това което Калифорниеца споделя има нещо вярно..
И от моят опит в Калифорния.. 10 Градуса изглеждат като зверски студ докато 7 градуса във Ванкувър са като пролет..
Не съм сигурен защо е така. Може би защото е пустинен климът и в момента в който се скрие слънцето почват да ти тракат зъбите..
Между другото един от най-бруталните медийни митове е Калифорнийското 'Вечно Лято' .. Да слънчево е, но не е лято..Още по-малко пък вечно. А температурата на водата в океана дори и през август почти не става за плуване.. На пример океанската температура във Ванкувър е по-топла от колкото тази в района на Сан Франциско..
Не случайно сърфистите винаги ползват специални костюми..
Не ме разбирайте по грешно.. Кали е супер.. Много е гот.. ,но не е това което филмите и медийте се опитват да ни убедят..
Преди 2 години и 2 месеца бях в Лос Анджелис точно за Коледа и се намръзнах - цяла седмица беше около 6-7 градуса (за живеещ във Ванкувър това НЕ е особено топло). Според статистиките би трябвало да е около 15-16 градуса, ама за мой късмет не беше. А ти че си се е къпал през декември си е твоя работа, за мен океана си е хладен дори и през лятото, топъл става чак в Мексико. То и при нас има дето се къпят в океана през зимата, ама това са моржове, не хора.Californian написа:И си прав и не си!ivandaman написа:Това което Калифорниеца споделя има нещо вярно..
И от моят опит в Калифорния.. 10 Градуса изглеждат като зверски студ докато 7 градуса във Ванкувър са като пролет..
Не съм сигурен защо е така. Може би защото е пустинен климът и в момента в който се скрие слънцето почват да ти тракат зъбите..
Между другото един от най-бруталните медийни митове е Калифорнийското 'Вечно Лято' .. Да слънчево е, но не е лято..Още по-малко пък вечно. А температурата на водата в океана дори и през август почти не става за плуване.. На пример океанската температура във Ванкувър е по-топла от колкото тази в района на Сан Франциско..
Не случайно сърфистите винаги ползват специални костюми..
Не ме разбирайте по грешно.. Кали е супер.. Много е гот.. ,но не е това което филмите и медийте се опитват да ни убедят..
Това за което ти говориш важи за северна калифорния - която определено няма нищо общо с тази калифорния дето по филмите я дават
Така мислиш защото най-вероятно не си живял към Ориндж Каунти и Сан Диего
Там вече си е истинската Калифорния и е точно такава каквато по медиите я дават
Аз лично съм се къпал декември месец в Сан Диего без костюм в океана
А това за Ванкувър не мога да кажа - че било по-топло от Сан Хосе ареата
аз редовно си ходя зимата по къси гащи навън в по-топлите дни - а едно половината дни от зимата са към 20-25градусар но разликата е че има и студени дни около 10тина градуса
Все си мисляр че във Ванкувър какъвто и да е деня зимата - по къси гащи човек ще замръзне
Има и други, ама облечени не си личат....yahoo написа:Странно, срещнах там една българка работеща в един от малкото стриптийз барове и беше много учудена че среща българин - явно не са много българите в Сан Диего. Ти да не си втория освен нея тамCalifornian написа:А ако трябва да избирам от цялата северна америка - може би ще избера Сан Диего
Много е относително тва, нормалното. При нас като е над 0, има много хора по къси гащи и със свалени гюруци на колите.... А над 20 гр. (Целзий) вече се коментира като "хот" - слънцето е много силно наистина.Californian написа: А това за Ванкувър не мога да кажа - че било по-топло от Сан Хосе ареата
аз редовно си ходя зимата по къси гащи навън в по-топлите дни - а едно половината дни от зимата са към 20-25градусар но разликата е че има и студени дни около 10тина градуса
Все си мисляр че във Ванкувър какъвто и да е деня зимата - по къси гащи човек ще замръзне
Температурата в момента:miteto написа:Е вие убихте всички детско в мен, ВС имала по-хубав климат от Калифорния, така ли излиза в крайна сметка
Абе аз питах, щото имам един колега от Халифакс и той ми каза, че дори там се къпят август месец в океана, а от мненията тук излиза, че едва ли не в Калифорния океана не става за къпане освен ако не си морж или нямаш неопрен отгореivandaman написа:Температурата в момента:miteto написа:Е вие убихте всички детско в мен, ВС имала по-хубав климат от Калифорния, така ли излиза в крайна сметка
Ванкувър -8
Лос Анджелис 11
Сам си прави изводите кой климът е по-благоприятен
miteto написа:Абе аз питах, щото имам един колега от Халифакс и той ми каза, че дори там се къпят август месец в океана, а от мненията тук излиза, че едва ли не в Калифорния океана не става за къпане освен ако не си морж или нямаш неопрен отгореivandaman написа:Температурата в момента:miteto написа:Е вие убихте всички детско в мен, ВС имала по-хубав климат от Калифорния, така ли излиза в крайна сметка
Ванкувър -8
Лос Анджелис 11
ivandaman написа:Температурата в момента:miteto написа:Е вие убихте всички детско в мен, ВС имала по-хубав климат от Калифорния, така ли излиза в крайна сметка
Ванкувър -8
Лос Анджелис 11