Точно така е тук, не мисля че емигрант с професия и качества ще стои на по-ниска заплата от канадец само защото бил емигрант, много бързо даже им идва самочувствие да се борят за правата си. Говорим за средна класа, заплати от рода на 150 хил. не е лесно да се достигнат от първо поколение, макар че има и такива, специалисти са, продават се добре и биват оценени.IFF написа:А пък според мен не.Емигрантите като си стъпят на краката достигат много бързо в изискванията си местните.А пък за децата им да не говорим.Това за ефтината работна ръка важи само в краткосрочен план.ZanzibarHero написа:Според мен, мулти-културализмът е оптималната политика за 21 век, на държави, които искат да печелят от евтината работна ръка за да държат икономиките си малко-от-малко печеливши.
Но ако отказват да учат езика и да се интегрират или ако са зависими от документите си за да имат право да останат става друга работа, ще ги натискат на 10-12 долара докато могат. И то кой - други "по-осъзнати" емигранти

Тук е на същия хал почти, поне в големите градове, затова отскоро полека прокарват новата политика - сезонни и временни договори - от Китай до тук и обратно. Лошото е че някой като откъсне синджира 5 години не могат да го екстрадират обратно

Та и в Германия трябва така да ги направят - да зависят от договора - такива гражданства-мражданства на цялата фамилия трябва сериозно да ги премислят.