Разумно ли е онлайн пазаруването в Канада?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Uspial
Изгонен от форума

Re: Разумно ли е онлайн пазаруването в Канада?

Мнение от Uspial »

Прав е съфорумника cocose писал над мен.
Аз примерно компютър за нищо не света не отвярям сам.
Има си специалисти по компютри и това е работа за тях аз не съм такъв.
На половин цена да са тези компютърни части не ги искам.

Дръжка докато не я видя, пипна, усетя, монтира се една в къщи първо да видя как ще изглежда, как ще се отваря шкафа или вратата не я искам.
После идва проблем с боята. Ако шкафчетата са били боядисвани без да се свали дръжката което е практика тук за да става бързо и по евтино дали новите дръжки ще покрият небоядисаното окло дръжката и ако не тогава отиваме и на боядисване.
И какво стана сега? По евтиното от интернет излезе по скъпо като включим и боядисване или ще връщаме дръжките и плащаме за шипинг 100 пъти докато всички пасне.

А тези технически дани дето по горе ги напусъл Аблод само усложняват живота на някой дето не разбира а такива са повечето хора щото не купуват и монтират дръжки всеки ден.

А гледам че Аблод се усетил и изтрил неразбираемия постинг със сложните технически дани.
Що го изтри бе Аблод?
Последно промяна от Uspial на Пон Май 10, 2010 10:43 am, променено общо 1 път.
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

cocose написа:А за компютърни чаркове вижте този сайт: http://lucomputers.com/site/
или този сайт: http://canadacomputers.com/
Разликите в повечето случаи не са фрапантни, но за сметка на това хората си имат офиси в Торонто (за първият сайт) и из цяла канада (за втоирят сайт), така че винаги човек може да отиде на място и да пипне, или пък рекламира стоката :)
От първият сайт даже си поръчх компютър на чаркове, който после те ми го сглобиха и тестваха, безплатно разбира се :y:
И пак като стана дума, компютър на чаркове може да си поръча само човек който разбира какво прави и как го прави, и какви са рисковете, всички останали, най искрено ви съветвам да ходите до FutureShop, и да си купите готов, марков, в гаранция компютър, ще ви излезе много много по евтино от другият вариант.
Аз ли нещо не съм в час. Първия линк дето е дал cocose Asus nVidia 9500 GT 1GB я продават за 20 CAD.

Изображение

Ето и линка

А в CNEt казват, че същата тази карта цената и варира от 68 до 86 CAD
Изображение

Ето и линка

Възможно ли е да е три пъти по ниска цената????
cocose
Има 1 предупр. за БАН

Мнение от cocose »

В началото на страницата пише че това са отстъпки от производителя, сиреч за въпросната подчертана карта получаваш отстъпка $20 от цената и :) а не че струва $20....
Julian_04

Мнение от Julian_04 »

И аз съм на този принцип...По-малко направи си сам! Има си хора за всяка работа...Не отивате при водопроводчик да ви прави архитектурен проект....нито пък шофьор ви защитава в съда, Нали? Затова преобладаващо пазарувам от магазина, щото там нещата са по-лесни за връщане, ако не ми паснат...поддържат по добре гаранция и сервиз...От Интернет пазарувам само дребни неща. Никога дрехи и тъкани, щото не мога да ги пипна...Никога козметика също!... :)
За екскурзиите и саmолетните билети съm съгласна, че е удачно! :)
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

cocose написа:В началото на страницата пише че това са отстъпки от производителя, сиреч за въпросната подчертана карта получаваш отстъпка $20 от цената и :) а не че струва $20....
Ми добре пак щом от 68 пада на 48 не е зле. А верно сега погледнах и видях. :$ :$ :$
Аватар
martatabs
Модератор

Мнение от martatabs »

В България има една много хубава приказка,а тя е:
Ако всеки разбираше от всичко,то всички щяхме да сме умряли от глад !!!
Всеки си преценява дали може да разчита на дадено нещо,било интернет,куфарни и улични търговци,или на магазини.Лично,предпочитам да видя дадено нещо,каквото и да е било то.Понякога целта не оправдава средствата,или обратното....De toute façon.

Това е от моя гледна точка,може да е егоистично поради простата причина,че съм сам....За разлика от други,които са със семейставата си в Канада и гледат да намалят разходите си,освен това да имат повече свободно време за семейството си.
Поздрави от топъл БУРГАС,днес направи си беше жега...около 25-27 градуса.
haimana

Мнение от haimana »

Uspial написа:...

Дръжка докато не я видя, пипна, усетя...
:rofl:

Скъпи кандидат и ново-имигранти, не бъдете като него. Той е "Uspial" доста да изтрещи за 8 години в Канада. А може и такъв да си е дошъл :o

По темата

Малко уточнение-пазаруването по интернет не е само ибей. Можеш да пазаруваш онлайн и от Фючършоп, Бестбай и т.н. реални магазини стига да искаш. Има също големи онлайн магазини, при който вероятността за измама е минимална. Плащам през ПейПал и не използвам директно кредитната ми карта.

Аз гледам на пазаруването по интернет като още една възможност, а не като самоцел. Естествено, използвам си междуушното пространство за да преценя дали да си купя дадена стока или услуга онлайн или от физически магазин. Това дето му викат на село да бъдеш flexible :D

Към "Генератора на бисери", който съм цитирал по-горе:
Би ли могъл да ми напишеш сравнителните предимства и недостатъци от гледна точка на инвеститор при онлайн магазин и офлайн такъв. Ще подскажа малко: наем-търговска и складова площ, разходи за персонал, разходи за поддръжка на състемата за онлайн търговия и т.н. Не конкретизирам стоката за да не ограничавам полета на мисълта, но все пак да е нещо което се продава добре онлайн и офлайн.

Благодаря предварително
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

martatabs написа:В България има една много хубава приказка,а тя е:
Ако всеки разбираше от всичко,то всички щяхме да сме умряли от глад !!!
А нима не е така____?
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

Uspial написа:...После идва проблем с боята. Ако шкафчетата са били боядисвани без да се свали дръжката което е практика тук за да става бързо и по евтино дали новите дръжки ще покрият небоядисаното окло дръжката и ако не тогава отиваме и на боядисване...
Да бе, точно така е!
И ако новата боя на шкафчетата не е съвсем същата като старата, ще боядисваме цялото жилище. Всъщност да внимават живеещите в блокове - да не се окаже, че заради една дръжка купена по Интеренет трябва да направите основен ремонт на цялата сграда!!!
Uspial
Изгонен от форума

Мнение от Uspial »

Драги читатели.
Предизвикан съм на дебат но понеже Успял както винаги е реалистичен, готов е да докаже с аргументи го приемам.

Първо обърнете внимание че Успял не дава определеня кой какъв е дошъл в Канада, кой бил изтрещал и кой бил полудял.
Просто си казвам мнението а по надолу ще има и аргументи.

Ако се върнем в началото на темата ще видите че най силния аргумент на тези които защитават интернет покупки беше че цената била 70 - 80 % в интернет в сравнение с магазина
Сега обаче след като се оказа че това с дръжките не е толкова просто защото има размери, дебелина, тежест, и други трудни за разбиране технически дани ви се подмята че имало и други магазини цитирам : Фючършоп, Бестбай
Има такива и други магазини но цената на продуктите е същата като в магазина.
Нормален човек ще си зададе въпроса: Защо да ги купувам от интернет като просто след работа мога да ида до магазина хем на разходка ( за да не дебелеете ) хем да си ги купите продуктите веднага и още вечерта да си ги ползвате вместо да чакате да ви ги шипват след няколко дни.
Да допълня че за да си получите това дето го чакате трябва да сте си в къщи. Не ви ли намерят тези дето го носят ще трябва да идете до пощата за да си го вземете. С две думи това се случва често и пак ще се налга да излизате. Е каква е разликата дали до магазина или до пощата?
Много вероятно е това дето го взимате да не ви хареса, да се налага да го връщате, да го опаковате, да ходите до пощата, да плащате и от какъв зор всичко това като цената е еднаква за Фючършоп, Бестбай и други магазини които ги има в града така или иначе.
Ако живеехте на село дето ги няма тези магазини е друго.
Да повторя и най важния за мен аргумент.
Липсва възможноста за екстра гаранция която предлагат на всички в магазина при която стещу 30 долара повече получавате правото да върнете продукта в магазина и да си тръгнете от там с друг след 20 минути ако се развали в следващите 3 години ( вместо стандартната гаранция на производителя от 1 година. Без тази екстра гаранция продукта се връща и се чака да го поправят а вие чакате седмица, две, месец колкото отнеме).
За мен това е важен момент и не искам да чакам никого, никакви дни, седмици след като съм си платил пълна цена за нов продукт и имам нужда от него да не говоря ако пък е за бизнес.
Последно промяна от Uspial на Пон Май 10, 2010 9:06 pm, променено общо 1 път.
Uspial
Изгонен от форума

Мнение от Uspial »

hadministratora написа:
И ако новата боя на шкафчетата не е съвсем същата като старата,..........
Нова боя няма нито новобоядисани шкафчета.. Има нови дръжки за шкафчета купени от интернет за по евтиничко без да са видяни, премерени , сравнени в магазина със старите които може да занесете в магазина. Новите от интернет може и да не покрият същата повръхност като на старите дръжки.
Е колко пъти ще взимаме, връщаме дръжки, ще чакаме, ще плащаме за шипинг, ще хидим до пощата ако горепосоченото се случи.
haimana

Мнение от haimana »

Аз се отказвам, не ми се спами темата |(
Julian_04

Мнение от Julian_04 »

[quote="haimana Можеш да пазаруваш онлайн и от Фючършоп, Бестбай и т.н. реални магазини стига да искаш. Има също големи онлайн магазини, при който вероятността за измама е минимална. Плащам през ПейПал и не използвам директно кредитната ми карта.
[/quote]
Аз пък си го избирам по Интернет и ходя на място да си го купя...Има толкова много магазини около нас...Къде ще ти чакам 5 дена за доставка?...Немам нерви! :P
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Uspial написа:Много вероятно е това дето го взимате да не ви хареса, да се налага да го връщате, да го опаковате, да ходите до пощата, да плащате и от какъв зор всичко това като цената е еднаква за Фючършоп, Бестбай и други магазини които ги има в града така или иначе.
Пълни глупости. Всичко закупено онлайн от Futureshop или Best Buy може винаги да се върне в най-близкия магазин, дори и стоката да е достъпна само онлайн (мдам, за успелия явно е доста трудно да схване, че има неща достъпни само онлайн). Когато изделието е дефектирало се възстановява и сумата на доставката, да не говорим, че всичко с цена над $40 върви с безплатна доставка.
Uspial написа:Да повторя и най важния за мен аргумент.
Липсва възможноста за екстра гаранция която предлагат на всички в магазина при която стещу 30 долара повече получавате правото да върнете продукта в магазина и да си тръгнете от там с друг след 20 минути ако се развали в следващите 3 години ( вместо стандартната гаранция на производителя от 1 година. Без тази екстра гаранция продукта се връща и се чака да го поправят а вие чакате седмица, две, месец колкото отнеме).
За мен това е важен момент и не искам да чакам никого, никакви дни, седмици след като съм си платил пълна цена за нов продукт и имам нужда от него да не говоря ако пък е за бизнес.
А това, че не можеш да си поръчаш онлайн продукта с допълнителния Product Replacement Plan за 2 или 3 години пък беше най-голямата от всички глупости. Само да те питам, каква е според теб "неземната логика" да не можеш да си поръчаш това, след като точно тези планове са един от най-големите източници на печалба за фирмите? :rofl:
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Uspial
Изгонен от форума

Мнение от Uspial »

Най важния аргумент беше по ниската цена.
Нещо вече го забравихте този аргумент.
Не разбрах от какъв зор ще чакате няколко дни за доставка, ще чакате куриери в къщи вместо да идете на ресторант или на кино?
За мен след като не съм видял, пробал продукта, не съм го пипнал което мога да направя в магазина вероятноста да го върна е голяма.
Не ми се занимава с опаковки, ходене до поща, да чакам отново да получа друг или за ремонт ако няма къде да го върна лично.
Дори и да мога да го върна в магазина това ще е 90 % резултат защото не отидох да го видя още в началото а го поръчах по интернет. Ако бях отишъл всичко това щях да си го спестя.
Другото са детайли
Заключено