Айде да се включа конструктивно този път.Kan_Tangra написа:Знам, разбира се. Но има различни нива в уеб програмирането. Просто взех предвид най-ниското.
Вие като по-големи специалисти от мен можеше да се досетите и сами ...
Прочее нямам претенции да съм голям специалист. Аз съм икономист, който наскоро завърши информатика. Нямам особено много опит. Но се намесих, защото някой говореше конкретно за университетите тук, и то без да е бил изобщо там. Аз след като съм бил, рекох да си кажа и аз мнението. Вместо това получих само нападки от тоя човек, дето дошъл недошъл в канада, още нищо не е учил, а много знае и много е чувал.
А иначе диплома имам, от околко година вече. Но все още не съм почнал да си търся работа. Зает съм с други неща. Като започна, ще ви кажа става ли за нещо дипломата.
едит: Индипендънт, моите уважения, така и не се включи в темата. А май преди беше казвала, че дори и интервюта си правила. Значи трябва много повече от мен, а и от останалите в темата да знаеш за какви длъжности какво образование се иска и се търси. Разкажи във вашата фирма колко са със колежи и колко с университети и как си търсите нови хора. Какво им гледате в св-то?
Резюметата по принцип ми идват вече пресяти от Човешки ресурси. Обикновено даже не гледам секцията Образование, освен ако името не ми заприлича на българско (тогава ми е интересно дали е ТУ-София и СУ, хехе).
Прехвърлям набързо опита, като гледам само последните година-две (за хората от бранша е ясно защо, не ми се обяснява).
Специално в моя отдел няма много местни, повечето са имигранти с образование и опит. Имахме даже един PhD, имаме много с инженерно образование (магистър), мисля, че има само едно момче с колеж. Тези неща ги знам от разговори в коридора, а не от резюметата.
Та в заключение - специално в моята фирма опитът и потенциалът са много по-важни от образованието.