Образование в Канада.

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
Аватар
Independent

Re: Образование в Канада.

Мнение от Independent »

Kan_Tangra написа:Знам, разбира се. Но има различни нива в уеб програмирането. Просто взех предвид най-ниското.
Вие като по-големи специалисти от мен можеше да се досетите и сами ...
Прочее нямам претенции да съм голям специалист. Аз съм икономист, който наскоро завърши информатика. Нямам особено много опит. Но се намесих, защото някой говореше конкретно за университетите тук, и то без да е бил изобщо там. Аз след като съм бил, рекох да си кажа и аз мнението. Вместо това получих само нападки от тоя човек, дето дошъл недошъл в канада, още нищо не е учил, а много знае и много е чувал.
А иначе диплома имам, от околко година вече. Но все още не съм почнал да си търся работа. Зает съм с други неща. Като започна, ще ви кажа става ли за нещо дипломата.

едит: Индипендънт, моите уважения, така и не се включи в темата. А май преди беше казвала, че дори и интервюта си правила. Значи трябва много повече от мен, а и от останалите в темата да знаеш за какви длъжности какво образование се иска и се търси. Разкажи във вашата фирма колко са със колежи и колко с университети и как си търсите нови хора. Какво им гледате в св-то?
Айде да се включа конструктивно този път.
Резюметата по принцип ми идват вече пресяти от Човешки ресурси. Обикновено даже не гледам секцията Образование, освен ако името не ми заприлича на българско (тогава ми е интересно дали е ТУ-София и СУ, хехе).
Прехвърлям набързо опита, като гледам само последните година-две (за хората от бранша е ясно защо, не ми се обяснява).
Специално в моя отдел няма много местни, повечето са имигранти с образование и опит. Имахме даже един PhD, имаме много с инженерно образование (магистър), мисля, че има само едно момче с колеж. Тези неща ги знам от разговори в коридора, а не от резюметата.

Та в заключение - специално в моята фирма опитът и потенциалът са много по-важни от образованието.
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Никой не спори, че опитът и потнециалът са най-важни. Интелигентни хора сме.
Но ей така съвсем случайно и между другото само едно момче е с колеж, остналите с магистратури.

А дали университета няма да ти даде първоначалния тласък и знания за да натрупаш опит?

То и аз с подобни наблюдения съм останал, и не защото гледам св-та, а пак от разговори по коридорите. И също съм попадал на хора с инженерни или математически специалности, работещи като програмисти, но по една случайност програмират точно софуер за инженерни цели, където трябват инженерни знания или математика.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

Със сигурност опитът и потенциала са най-важни но за краткото време дето съм тук се уверих ,че в доста случай е по-полезно да имаш сертификат/диплома без опит, отколкото много опит без сертификат/диплома... Наблюденията ми са извън компютърджииската индустрия... :)
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Julian_04

Мнение от Julian_04 »

ivanko13 написа:Със сигурност опитът и потенциала са най-важни но за краткото време дето съм тук се уверих ,че в доста случай е по-полезно да имаш сертификат/диплома без опит, отколкото много опит без сертификат/диплома... Наблюденията ми са извън компютърджииската индустрия... :)
Oпит с диплоmа от България, също се котира! Ако успееш да взеmеш и тукашна тапия - няmаш равен!
Айде,че отиваmе да пиеm с mоя добър приятел Франк Лойд Райт.... 8) не коmпозитора, а архитекта!... :D
Аватар
ZanzibarHero

Мнение от ZanzibarHero »

Independent написа:... Та в заключение - специално в моята фирма опитът и потенциалът са много по-важни от образованието. ...
Извинявай, но все ми убягва - В какъв бранш прави бизнес твоята фирма? ...
Аватар
Independent

Мнение от Independent »

ZanzibarHero написа:
Independent написа:... Та в заключение - специално в моята фирма опитът и потенциалът са много по-важни от образованието. ...
Извинявай, но все ми убягва - В какъв бранш прави бизнес твоята фирма? ...
Software dev outsourcing
I must not fear.
Fear is the mind-killer.
I will face my fear.
I will permit it to pass over me and through me.
And when it has gone past I will turn the inner eye to see its path.
Where the fear has gone there will be nothing.
Only I will remain.
Аватар
troll

Мнение от troll »

ivanko13 написа:Със сигурност опитът и потенциала са най-важни но за краткото време дето съм тук се уверих ,че в доста случай е по-полезно да имаш сертификат/диплома без опит, отколкото много опит без сертификат/диплома... Наблюденията ми са извън компютърджииската индустрия... :)
Много зависи колко си убедителен!
А за това трябва да познаваш обекта на убеждението.
Този обект, тук в квебек смята емигрантите за тъпи и изостанали хора, които трябва да се асоциират и които са дошли в цивилизацията, щото искат да се учат и да се научат да работят като цивилизованите хора. :)
Емигрант! Терминатор! Губернатор !
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

А за това трябва да познаваш обекта на убеждението.
Този обект, тук в квебек смята емигрантите за тъпи и изостанали хора, които трябва да се асоциират и които са дошли в цивилизацията, щото искат да се учат и да се научат да работят като цивилизованите хора. :)
А всъщност често пъти самият обект е доста по-тъп и изостанал от имигранта.
Аватар
troll

Мнение от troll »

:D
Тъй смята емигранта за кебекаря! :D
Ама емигранта избира къде да емигрира. После кебекаря избира емигранти.И нема никакво значение кой колко е тъп и напреднал :rofl: .
Аватар
7George

Мнение от 7George »

troll написа::D
Ама емигранта избира къде да емигрира. После кебекаря избира емигранти.И нема никакво значение кой колко е тъп и напреднал :rofl: .
Така ги избира, че 50% вдигат скоро байрака... Ма който остане, става по-кебекар и от оня, Трюдо да речем, дето тука при нас още го споменават в неудобни пози.... :D
Embrace your climate change!
Аватар
troll

Мнение от troll »

Съвсем по темата.
Щото тя значи "Как Канадците да ни вкарат в пътя", това значи "Образование в Канада".
Дошъл тук един Гуньо завършил некъде си в БГ и тук му признават някои неща, ама други трябва да ги учи, та да стане човек. :D
Някой може ли да отговори на въпроса:
"Що ние емигрираме при кебекарите, а не те при нас?"
Защо една полоса на летище Враждебна, Аерогара София се казва Кебек?
Очевидно здрави връзки свързват БГ с Кебек!
Нали сме се франкофони, както мъдро направи Бат Жельо!
Аватар
troll

Мнение от troll »

7George написа:
troll написа::D
Така ги избира, че 50% вдигат скоро байрака... Ма който остане, става по-кебекар и от оня, Трюдо да речем, дето тука при нас още го споменават в неудобни пози.... :D
Ма които не харесва кебекари муувва към Онтарио, Алберта или БК. :D
Мерси за оценката, че което устиска тук е ... спецялно. :rofl:
Последно промяна от troll на Пет Апр 02, 2010 11:26 pm, променено общо 1 път.
Аватар
7George

Мнение от 7George »

troll написа:Що ние емигрираме при кебекарите, а не те при нас?"
Щото сме отворени към света... а Те - виж по-горе... :D
Аватар
troll

Мнение от troll »

Това просто значи, че се местим, щото не сме доволни от положението си, но не знаем къде се натрисаме. :D
или иначе казано:
И аз не знам как е, ама и така не е!
или
Колкото повече шаваш, толкова повече ти влиза!
Аватар
7George

Мнение от 7George »

troll написа:..
или
Колкото повече шаваш, толкова повече ти влиза!
Туа вече преминаваме към интеграцията в обществото. Щото не може - хем тва в онва, хем душата в рая....
Публикувай отговор