Носят болно бебе 15 км на ръце заради доктор

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
jovani

Re: Носят болно бебе 15 км на ръце заради доктор

Мнение от jovani »

miteto написа:
jovani написа:Това са все примери на основни хранителни продукти...

За бананите ще се съглася напълно - нали не ги транспортират през океана, за останалите неща не съм съгласен: Колата например е м/у 2 и 3 долара, ако не ме лъже паметта, демек м/у 2.50 - 4 лева, за ориза и олиото съм много незапознат, понеже не знам цените в България, а и рядко готвя по принцип.
Лъже те паметта другарю, 2л Кола е $1.69. Ако отвориш флаера който е момента, цената е $1.17 на промоция - http://www.foodbasics.ca/en/circulaire.html
Кво още има във флаера - 3 ананаса за $5 - брех, в София беше 5 лева парчето (ако въобще ги намериш в магазина), ко стана тука? Зехтин има за $5.99 ЛИТЪРА (италиански Mastro - Extra Virgin и пиша литъра с главни букви щото очевидно не си много в час кое колко струва в БГ и Канада), като намериш същото качество за по-малко пари в БГ, ще стана член на БПК (пардон БСП)
Да продължавам ли натам или още ще говориш наузист, като например какво знаят полудиотите и какво не знаят?
Мастро само го водят, че е "италиянски", ма се произвежда и сглобява локално и не е ясно от какво точно. Потърси го този бранд с гугъл, а и цената му обикновенно е 9 долара или повече, иначе да сравняваме флаера с промоциите на метро кеш анд кери и този на фууд бейсикс.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
jovani

Мнение от jovani »

miteto написа:Джовани, те тия дето фъргат топа в БГ от хранителни отравяния и алкохол-менте, да не мислиш че въобще стигат до вестниците. Или пък роднините им печелят обезщетения за $27 милиона (от твоя линк за листериозата в Уикипедия)?
Супер-смешно е това сравнение на бяла държава с такава от Третия (ок, може би Втория) свят. Поне да сравнявахме Канада със САЩ или Англия, ми то с последната дупка на кавала в Еврпейския Съюз, не е истина :o
Викаш никой не пише за масовите отравяния с алкохол с фатален завършек, обаче са намерили място за женицата, дето тръгнала пешком да дири доктори... Може би не са имали с какво друго да плашат гаргите?
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Джовани, работата тръгна оттам че ти се изцепи
jovani написа:А за цените - аз пазарувам в една от най-евтините вериги "Фууд бейзикс" и няма цена на продукт, която да е по-евтина в Канада спрямо България.
И аз ти показах поне 5 продукта които в Канада са по-евтини (има и още, ма сега ми омръзна да ти давам примери). Ти ми се измъкваш по комунистически: ама зехтина не бил всъщност италиански, ама това-онова трето-пето
Колко по-ясно да ти покажа че има по-евтини продукти, според мен примерите бяха поне като за полу-идиот но ако кажеш че не са достатъчно ясни, да слизам едно ниво по-елементарни и ясни?

Добавка: естествено, както си и мислех, още измислици тип комунистическа-пропаганда от другаря Джовани. Първия линк в Гугъл изважда официалния сайт на компанията http://www.santamariafoods.ca/imports.htm#olive и там пише:
Imported from the Mediterranean, Mastro Olive Oil takes you back to the simple pleasures in life. We bring you only our very best flavour, colour and aroma in Mastro's Extra Virgin Olive Oil.
Джовани, аре лека вечер, мисля че стана ясно и на децата че лъжеш та мажеш яко и пишеш напосоки колко да даваш контра-баланс на негативните статии за БГ :clap:
jovani

Мнение от jovani »

miteto написа:Джовани, работата тръгна оттам че ти се изцепи
jovani написа:А за цените - аз пазарувам в една от най-евтините вериги "Фууд бейзикс" и няма цена на продукт, която да е по-евтина в Канада спрямо България.
И аз ти показах поне 5 продукта които в Канада са по-евтини (има и още, ма сега ми омръзна да ти давам примери). Ти ми се измъкваш по комунистически: ама зехтина не бил всъщност италиански, ама това-онова трето-пето
Колко по-ясно да ти покажа че има по-евтини продукти, според мен примерите бяха поне като за полу-идиот но ако кажеш че не са достатъчно ясни, да слизам едно ниво по-елементарни и ясни?
Откъде да знам колко струва зехтин-менте на промоция в България? Освен да се обадя на нашите да ми дадат номера на Метро картата си, та да ви кажа какви са промоциите в Метро друго не мога да коментирам. Най-добре е някой от новодошлите да напише какво мисли, сигурен съм че ако някой събере смелост ще ме подкрепи за цените...

П.П. И за да е на промоция сигурно отдавна му е минала годността на зехтина... Апропо има ли срок на годност, напечатан на етикета?
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Естествено, както си и мислех, още измислици тип комунистическа-пропаганда от другаря Джовани. Първия линк в Гугъл изважда официалния сайт на компанията http://www.santamariafoods.ca/imports.htm#olive и там пише:
Imported from the Mediterranean, Mastro Olive Oil takes you back to the simple pleasures in life. We bring you only our very best flavour, colour and aroma in Mastro's Extra Virgin Olive Oil.
Джовани, аре лека вечер, мисля че стана ясно и на децата че лъжеш та мажеш яко и пишеш напосоки колко да даваш контра-баланс на негативните статии за БГ :clap:
jovani

Мнение от jovani »

miteto написа:Естествено, както си и мислех, още измислици тип комунистическа-пропаганда от другаря Джовани. Първия линк в Гугъл изважда официалния сайт на компанията http://www.santamariafoods.ca/imports.htm#olive и там пише:
Като се прибера у нас ще разгледам бутилката на зехтина - и аз го ползвам този бранд... до тогава се отказвам от коментар, ама ми се струваше, че пишеше Мейд ин Канада. Иначе описанието звучи супер, няма да напишат че е произведен от генно-модифицирана рапица със съответните химически добавки и полусинтетични масла я (това е шега - откъде да знам от какво е произведен)...

А ето и първото несъответствие, дето го откривам още от офиса - от Италиянски стана произведен в "Медитерениан"; ами че то в Медитерениан се намират Турция, Сирия, Ливан, Египет, Алжир, Либия, Мароко, Тунис и сетете се кой още - до тук с италиянският зехтин, ще ви кажа какво пише на етикета като се прибера. Ако беше произведен на читаво място щяха ли да пишат "Imported from the Mediterranean"?
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Мароканския зехтин всъщност е най-скъпия на света :!: ...
Йо, ако смениш веригата ще ти се поправи мнението за магазините може би. Фуд Бейсикс се води дискаунт стор, там се карат изостаналите стоки от Метро, точно както Но Фрилс се зарежда с боклука от Лоблос. Основните хранителни стоки там по принцип са най-скъпи, защото само те се купуват основно. Вчера влязохме в един защото имат гише на тикетмастер работещо след 5.30 :^), леле, мръсничко е :lol:, няма какво да си харесаш, само консерви и джънк фууд, намерих обаче 3 вида чорицо :lol:, трябва да ида да им погледна срока на годност, каквато съм загубена никога не го гледам ...
А зеленчуци оттам просто не си струва да се купуват. Аспержите са на умиране, салатите издържат точно 1-2 дена и се скапват. Ако се купят от Собис или Лоблос обаче издържат цяла седмица свежи в хладилника. 1-2 долара повече си струват, вместо да изхвърля половината опаковка защото се е превърнала на блато :D ...
Колкото до пицата, след 1-2 месеца в хладилник тестото получава фризър бърн, никой няма да купи такова нещо ... МОже би ги мелят, слагат червен пипер и правят пеперони. За Фуд Бейсикс :P :) ...
Циганите - на Сатурн !
jovani

Мнение от jovani »

Аз пазарувам от Фууд Бейсикс щото работят до 10 вечерта (де го тоя лукс в Италия например), ама нали има балами да бачкат за без пари по нощите.

Абе далавера си е в Канада отвсякъде - ако си работодател си на правилното място - пълно с гладни офце и нови прииждат, пък и си плащат отгоре на всичко.
Правилата са в полза на работодателите, поне в Онтарио е така - работникът обира пешкира ако стане издънка, дори и шефа да е виновен; ако обаче направят пари дори и с негова заслуга си взима заплатката с един къп удръжки. А на пазара на труда винаги има "нови мераклии" дето не си дават проста сметка, че един имот да изплатят и им е отишъл трудоспособният живот, че даже няма да им стигне. Ама така де, то в България за какво да работят - имат си всичко, за едната слава ли (тук не говоря за тези дето се хвърлиха на моргиджите като невиждали)... Хайде да не говоря моля ви се, че малко ми остава, поне ще се прибера с една торба паричики, па нека е зле в "Абсурдистан".

Няма обаче много мнения на новодошли, все ние старите се джокаме, много ми е интересно как те ги виждат нещата...

П.П. Никога не бях чувал за Марокански зехтин, ама ако беше много убав щяха да пишат "Марокански", а не "Медитерениан" (демек куча марка) :)
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

jovani написа:П.П. Никога не бях чувал за Марокански зехтин, ама ако беше много убав щяха да пишат "Марокански", а не "Медитерениан" (демек куча марка) :)
Погледна ли бутилката, другарю ;) Щото аз погледнах, и там на етикета пише:
отпред - "Imported by Santa Мaria Foods Inc."
отзад - "Bottled in Italy"
Колко пъти ще те хващам в лъжа, Джовани? Един път излъга за цената на кока-колата, сега лъжеш за зехтина. Не ти ли омръзна да ти давам факти, а ти да се опитваш да пускаш нескопосани лъжи и аматьорски опити за дезинформация в стил "млад комсомолец полит-агитатор"?
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

jovani написа:Хайде да не говоря моля ви се, че малко ми остава, поне ще се прибера с една торба паричики, па нека е зле в "Абсурдистан".
Дай някакъв срок, че така само казано нищо не означава. Едно време имаше един батката дето си беше дал срок от 800 дни. Е, верно бая се проточиха тия 800 дни ама в един момент все пак си вдигна шапката човека и вече си върти синджира на морето. Затова действай мъжката, дай си конкретен срок и ние ще те подкрепяме с характерното подвикване като публиката на алпйските ски състезания. :rofl:
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
jovani

Мнение от jovani »

miteto написа:
jovani написа:П.П. Никога не бях чувал за Марокански зехтин, ама ако беше много убав щяха да пишат "Марокански", а не "Медитерениан" (демек куча марка) :)
Погледна ли бутилката, другарю ;) Щото аз погледнах, и там на етикета пише:
отпред - "Imported by Santa Мaria Foods Inc."
отзад - "Bottled in Italy"
Колко пъти ще те хващам в лъжа, Джовани? Един път излъга за цената на кока-колата, сега лъжеш за зехтина. Не ти ли омръзна да ти давам факти, а ти да се опитваш да пускаш нескопосани лъжи и аматьорски опити за дезинформация в стил "млад комсомолец полит-агитатор"?
Още съм в офиса, ама много ме съмнява това "Медитерениън" - може да е "ботлед ин итали" със зехтин от третият свят - има логика, иначе щеше да пише "Мейд ин Итали", съмнявам се в Италия дотолкова да им е паднало качеството от последният път когато бях там. Тук съм се научил, че всяка дума има значение - никога няма да напишат "медитерениън" наместо "итали", даже и като понятие е неуточнено.
Пък и да съм честен ще се съглася с мнението на Анксели - Фууд Бейсикс почти всичко дето се продава е пред развала или с изтекъл срок на годност (още не разбрахме каква му е годността и пише ли я на бутилката).
jovani

Мнение от jovani »

Обаче пак обърнахме темата - сега Митето се опитва да ме изкара лъжец - че има ли по-голяма наглост от това да дадеш 75 милиарда обществени пари на Банките и да се изцепваш после по междунарондни форуми колко ни е добра Банковата система (пък даже Митето го изтъкна в друго твое мнение).
В тази статия се говори за "вторите" 50 милиарда, които са похарчени, пер капита доста по-голяма сума от ТАРП програмата:
http://www.thespec.com/article/465308
The federal government will buy another $50 billion in residential mortgages to ease the credit crunch facing Canadian banks, Finance Minister Jim Flaherty said today.
And he revealed that Ottawa is in talks with Big 3 automakers over federal investment in the devastated industry.
The $50 billion move triples the amount of insured mortgages Ottawa can buy from banks by the end of the fiscal year, a plan Flaherty announced last month.
It is meant to take billions of dollars in mortgages off the books of Canada's big banks, which would then give them the financial capacity under current regulations to lend more money for consumer and student loans, lines of credit and corporate loans to help stimulate spending and economic growth in the flagging economy.
Flaherty stressed that the mortgages are already insured through the Canada Mortgage and Housing Corp., a federal Crown corporation.
"It is an efficient, cost-effective and safe way to support lending in Canada at a time of extraordinary strain in global credit markets," he said in a news conference from his Toronto office.
The move will also help average Canadians by making "consumer and mortgage loans more affordable and more available," Flaherty said.

Аз съм почти готов за тръгване и ще съм тука докато правя пари (след толкова зор и аз да пооблажа), но при първата трудност си взимам шапката, за да се наслаждавам на спокойствие и силна храна в България.
Обаче съм доволен, че разбуних "цялата бригада" тази вечер...
Последно промяна от jovani на Пет Мар 12, 2010 9:50 pm, променено общо 1 път.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

След като те хванах в лъжа на няколко пъти, остава само да си признаеш че все пак има продукти които в Канада са по-евтини от БГ като абсолютна стойност.

П.П. Айде стига толкова уроци, кат не ти харесва Мастро, внасяй си първокачествен "Слънчоглед" от БГ и си свиркай :rofl:
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

Джовани, такава смешка си, че не бих си загубил повече от 1 минута с теб. Само ми кажи, виждал ли си, в Канада или друга цивилизована държава, реклама "(Сачи) Кремвиршите от месо"?
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

jovani написа:Аз съм почти готов за тръгване и ще съм тука докато правя пари (след толкова зор и аз да пооблажа), но при първата трудност си взимам шапката, за да се наслаждавам на спокойствие и силна храна в България.
Обаче съм доволен, че разбуних "цялата бригада" тази вечер...
Това не е мъжки отговор, а измятане като ... айде да не казвам, че има доста тънкообидни.
А иначе израза "докато правя пари" може да означава и обричане на вечна каторга до последния дъх. Ясно, значи само батката излезе пич и поне си определи ясен срок, макар и доста да го надхвърли. Останалите като джовани и мухЪтЪ само се плюнчат и отпращат евентуалното си избавление от канадската каторга някъде в много далечното и неопределено бъдеще, неясно защо. :rofl:
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Публикувай отговор