demococcus написа:На мен ми "повярваха" че имам средно ниво владеене на английски без да ми искат друг документ и без да ме викат на интервю, защото имах доказателства че съм работил три месеца в англоезична страна.
Това е за Квебек, ама тука не ФЪРФИ!
Иначе, питащата е свободна да пуска каквото си иска. Това вече го обсъдихме.
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич "
Здравейте,
Ще кандидатствам по федералната процедура за квалифициран работник,освен основния-водещия кандидат който задъжително трябва да е положил IELTS тест ,придружаващия го съпруг/а трябва ли също да имат само IELTS или може и някокво друго ниво на владеене?Това ще отнеме или точки от кандидатурата му? И какъв е допустимия праг,брой точки /Знам ,че точките са от 1-9 /на издържалите изпита по IELTS ,за да нямат пречки при класирането?
Благодаря на всички,който помагат.
spoko написа:...точките са от 1-9 /на издържалите изпита по IELTS ,за да нямат пречки при класирането?...
Точките са наистина от 1 до 9 и то през 0.5. Обаче при IELTS няма такова понятие като (не)издържал. Оценка 1 значи, че на практика не знаеш нищо освен може би няколко отделни думи. Общо взето оценките трябва да са 6.5 или по-високи, за да получиш максималните точки за език. Повече инфо има тук.