poumpy написа:Fireman написа:Ние сме научени да оцеляваме,така както ти не можеш да си го представиш.
Фаиър, не ми се заяжда мен, но има нещо много страшно в това изречение - ние сме научени да оцеляваме. Това ДА, но да минеш 13000 километра за да оцеляваш ? Не знам, няма спор, че всеки сам си прави избора. Иначе аз в момента живея и с по-малко, наема ми е само 350, ходя пеша до работата, валмарт и лоблоус са пред нас, нямам никакви други разлни разходи, но знам, че това състояние има начало и КРАЙ. Ако нямаше край, трябваше да се оглеждам за някой хубав мост с магистрала отдолу, ако се сещаш за какво иде реч

за 15 години трудов стаж в България с добра професия, при сравнително пестелив живот, малко много малко курорт и екскурзии, вече сме на ръба на фалита. Заеми, кръпки, мама тате..... жалка картинка от реалния живот под вещото управление на червените хмери!!!
и защото:
Статуквото на пропадналата държава с водещ отрасъл простотията, откровената простащина чалгата, мизерията на душите, надменността, пошлостта, арогантността .... се е просмукало навсякъде във всяка сфера на социалния ни обществения и личен живот превръщайки ни жалки мизерници и възпитаваща една невиждано здрава деградираща общност!
Предпочитам да съм мизерник в Канада, ако нямам друг шанс там!
Но тук шансовете се изчерпаха, а годините си отлетяха!
Всеки има различна гледна точка и причини да замине в странство!
Но когато 15 години живееш само с мисълта само за елементарната нужда, а от телевизора да ти се хилят мазните физиономии на Доган и Станишев...и компания...
Всъщност яхтата на Доган не е от пари от народа!!!
Откъде у народа толкова пари! :haplio:
...
Аз мога, не ми пречи, и овчици мога да чувам, и доматки в градината, няма да умрем, ама не искам децата ми да живеят тук!!!
Поздравявам ви с тази песен в нея се съдържа всичко:
Отново стоя на брега на реката
и загледал водата замислен мълча.
Тишина и мъгла бавно скапват душата,
младостта отминава както всяка мечта.
И макар че от кал сме направени, Господи,
аз не искам във кал да прекарам живота си.
И не искам тъй ням да стоя край брега
да очаквам промяна и все да мълча.
Как искам да живея в един различен свят!
Не, не ми казвай, че греша - не ме дърпай назад!
Моят път не е твоя, нека сам да вървя!
Нека с риск да пропадна, поне за миг полетя!
Моят свят не е твоя, искам сам да вървя!
Но преди да пропадна, поне за миг да полетя!
п.п. може да ме оборите, но в момента мисля по този начин!
п.п.2 - Някой каза, че в Канада кучета и котки живеели по-добре от наши момчета там. Ами то тук в България има, що да няма в Канада... по Драгалевци, Бояна и прочее има по-добре живеещи кучета и котки ами и секва друга гад!!хахаха...