Съотношение заплати-цени в различните провинции

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
pumpy

Мнение от pumpy »

Fireman написа:Ние сме научени да оцеляваме,така както ти не можеш да си го представиш.
Фаиър, не ми се заяжда мен, но има нещо много страшно в това изречение - ние сме научени да оцеляваме. Това ДА, но да минеш 13000 километра за да оцеляваш ? Не знам, няма спор, че всеки сам си прави избора. Иначе аз в момента живея и с по-малко, наема ми е само 350, ходя пеша до работата, валмарт и лоблоус са пред нас, нямам никакви други разлни разходи, но знам, че това състояние има начало и КРАЙ. Ако нямаше край, трябваше да се оглеждам за някой хубав мост с магистрала отдолу, ако се сещаш за какво иде реч ;)
Fireman

Мнение от Fireman »

да,Пупми :) сещам се какво имаш в предвид
Е,все пак някой хора са отишли само с заеми,които после се връщат и едва ,когато се върнат тогава и ще бъде по-различно,а до тогава ....се оцелява.Все пак човека е сам и си прави сметка само за себе си.
А иначе ние сигурно ще живеем и за 1000 на месец,когато дойдем.
Просто всеки се разпростира според възможностите,нали
Fireman

Мнение от Fireman »

Pepon,пак се опитваш да ми отваряш очите,недей моля те :)
pumpy

Мнение от pumpy »

Fireman написа:да,Пупми :) сещам се какво имаш в предвид
Е,все пак някой хора са отишли само с заеми,които после се връщат и едва ,когато се върнат тогава и ще бъде по-различно,а до тогава ....се оцелява.Все пак човека е сам и си прави сметка само за себе си.
А иначе ние сигурно ще живеем и за 1000 на месец,когато дойдем.
Просто всеки се разпростира според възможностите,нали
Искрено ти пожелавам да оцелеете психически и емоционално. Яденето, наема и дрехите все се оправят някакси.
becks

Мнение от becks »

... божеееееееееееее :shock:
Fireman

Мнение от Fireman »

Благодаря!Но не ставаше навъпрос за нас.
Ние си идваме с дрехите,обувките,компютрите и....без заеми.
Говорех за моя човек,а и има и други които познавам и процедурата им е с кредити,заеми и самото им идване също ще бъде по този начин.
Малко са тези дето в БГ само мерцедеси са карали и са яли по ресторанти.
KaloyanR
Обратна връзка:

Мнение от KaloyanR »

poumpy написа:
Fireman написа:Ние сме научени да оцеляваме,така както ти не можеш да си го представиш.
Фаиър, не ми се заяжда мен, но има нещо много страшно в това изречение - ние сме научени да оцеляваме. Това ДА, но да минеш 13000 километра за да оцеляваш ? Не знам, няма спор, че всеки сам си прави избора. Иначе аз в момента живея и с по-малко, наема ми е само 350, ходя пеша до работата, валмарт и лоблоус са пред нас, нямам никакви други разлни разходи, но знам, че това състояние има начало и КРАЙ. Ако нямаше край, трябваше да се оглеждам за някой хубав мост с магистрала отдолу, ако се сещаш за какво иде реч ;)
за 15 години трудов стаж в България с добра професия, при сравнително пестелив живот, малко много малко курорт и екскурзии, вече сме на ръба на фалита. Заеми, кръпки, мама тате..... жалка картинка от реалния живот под вещото управление на червените хмери!!!
и защото:
Статуквото на пропадналата държава с водещ отрасъл простотията, откровената простащина чалгата, мизерията на душите, надменността, пошлостта, арогантността .... се е просмукало навсякъде във всяка сфера на социалния ни обществения и личен живот превръщайки ни жалки мизерници и възпитаваща една невиждано здрава деградираща общност!
Предпочитам да съм мизерник в Канада, ако нямам друг шанс там!
Но тук шансовете се изчерпаха, а годините си отлетяха!
Всеки има различна гледна точка и причини да замине в странство!
Но когато 15 години живееш само с мисълта само за елементарната нужда, а от телевизора да ти се хилят мазните физиономии на Доган и Станишев...и компания...

Всъщност яхтата на Доган не е от пари от народа!!!
Откъде у народа толкова пари! :haplio:
...
Аз мога, не ми пречи, и овчици мога да чувам, и доматки в градината, няма да умрем, ама не искам децата ми да живеят тук!!!

Поздравявам ви с тази песен в нея се съдържа всичко:

Отново стоя на брега на реката
и загледал водата замислен мълча.
Тишина и мъгла бавно скапват душата,
младостта отминава както всяка мечта.

И макар че от кал сме направени, Господи,
аз не искам във кал да прекарам живота си.
И не искам тъй ням да стоя край брега
да очаквам промяна и все да мълча.

Как искам да живея в един различен свят!
Не, не ми казвай, че греша - не ме дърпай назад!
Моят път не е твоя, нека сам да вървя!
Нека с риск да пропадна, поне за миг полетя!

Моят свят не е твоя, искам сам да вървя!
Но преди да пропадна, поне за миг да полетя!

п.п. може да ме оборите, но в момента мисля по този начин!
п.п.2 - Някой каза, че в Канада кучета и котки живеели по-добре от наши момчета там. Ами то тук в България има, що да няма в Канада... по Драгалевци, Бояна и прочее има по-добре живеещи кучета и котки ами и секва друга гад!!хахаха...
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Калояне, браво Човек! :thumbsup:
Аватар
kikolilokiko

Мнение от kikolilokiko »

KaloyanR, невероятен първи пост!!!!
всички сме с тази идея
и затова сме тръгнали към Канада
понякога си мислим, че нашите проблеми са по-големи от чуждите
но приликите между нас са повече от разликите
няма място за сравнение между двете държави
emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение
Жени

Мнение от Жени »

Fireman написа:......И зиме и лете,ние винаги бяхме с колелата по пътя,няма дъжд,няма сняг.
Това че повечето сте глезени и не можете без колата....
Да знаеш приятел, че Торонто не е Варна! :lol:
Аватар
kikolilokiko

Мнение от kikolilokiko »

Жени написа:
Fireman написа:......И зиме и лете,ние винаги бяхме с колелата по пътя,няма дъжд,няма сняг.
Това че повечето сте глезени и не можете без колата....
Да знаеш приятел, че Торонто не е Варна! :lol:
във Варна не съм виждал през зимата някой на колело
но съм виждал снимки как се кара колело в сняг и лед в Канада
може би е изключение и атракция
emilcho написа:Хубаво е, че и в тази тема цари дух на приятелство, толерантност и взаимно уважение
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

В Монреал поне не е изключение , пълно е с подобни луди. Според мен създават опастност на пътя.Въобще не разбирам как успяват да карат колело върху снега.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

IRA написа:В Монреал поне не е изключение , пълно е с подобни луди. Според мен създават опастност на пътя.Въобще не разбирам как успяват да карат колело върху снега.
Луд умора няма - само се поти! :lol:
prace

Мнение от prace »

В Канада рядко ще видиш някой на колело. В по-студените провинции пък хич.
Тук в BC виждам по-често някой на колело. Но разстоянията наистина са големи и без кола е много трудно.

Първите два месеца не можехме да караме кола (Онтарио) и ни се разказа играта с извинение. Автобусите бяха на 45 минути, а разстоянията огромни. Такситата са много скъпи. Да напазаруваш, да си купиш телевизор и друга техника. Да отидеш до Service Canada и други подобни си е трудно. Но не невъзможно.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

На 50 метра от нас минава велосипеден път който прекосява целия Лавал. Има няколко разклонения, отиващи към Монреал.
През зимата колите паркират въпху него, но от 15-ти април е само за велосипедисти. През уикенда по него гъмжи от сами или цели семейства. Малките обикновенно са в специални колички, закачени зад колелото на някой родител.
Публикувай отговор