Как добихте представа за Канада от България ?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
ZanzibarHero

Re: Re

Мнение от ZanzibarHero »

calculator написа: ... Но какво да правим с хора, които не си измислят писаниците, но пък имат толкова занижени критерии, че всичко, което за тях е розово, за други е убийствено сиво? Как да установим разликата в "летвата", разбирай гледната точка? Почти невъзможно ми се струва. Още повече от далече.
Не е невъзможно.

Ако решилият да (е)мигрира определи точно какво иска да постигне още преди да тръгне, сигурен съм, че ще може да намери доста точен отговор какви ще са рисковете и плюсовете.
kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

ходих на екскурзия там. обиколих насам натам и ми се видя хубаво. поне пътищата им и улиците не са кални.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

kill_u написа:ходих на екскурзия там. обиколих насам натам и ми се видя хубаво. поне пътищата им и улиците не са кални.
така си е, не са кални - понякога и не навсякъде (траповете по улиците на Монреал не коментирам тук :wink: )
ама дали това е основание за имиграция :)
струва ми се доста повърхностно наблюдение върху страна, в която искаш да доведеш децата си да играят и да живеят :beer:
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
hadministratora
Хабсурден

Мнение от hadministratora »

Аз лично познавам трима българи, които са там - една съученичка, която замина през 96-97 год. и младо семейство което замина преди една година. Освен това тръгнах от сайта на онтарианското правителство и изнамерих много неща за четене, така че сигурно ще имам какво да правя докато получа отговор от Букурещ.

Нещо което ме впечатли наскоро: даваха филм по NG за това как се стига до селцето Tuktoyaktuk - само по река Mackenzie; през зимата тя замръзва и се превърща в ледена магистрала. Пътните служби я почистват и поддържат. Тук като завали малко по-силен сняг и ни изненадва. Подобен (като в Канада) манталитет и подход към нещата от живота ми е много близък и присъщ и за това смятам че бих се чувствал добре в тази страна. Останалото са подробности, с които смятам че ще се справя.
Публикувай отговор