Ти недей така: очаквай още 10-на страници мнения, за тва колко е гадно в Саскатун и как трябва да си пълен нещастник, да се забиеш там, от хора дето не са и стъпвали...danielle написа:и с това темата се изчерпа... амин..

Има, погледни на Мерк и СанофиПастьор, там наемат на позиция постдок, на около 57-60к?!?!?optics написа:А пропо Петре, какви са тия глупости - пост-док в частна фирма ? Няма такова понятие !
Тука (в Северна Америка) толкова странни неща и постановки има че ако седнеме да ги изброяваме ше пуснеме бради.sasho71 написа:И на мен малко странно ми се вижда но съм го виждал черно на бяло. Водят се индустриал фелоушипс.
Хай ДжиджиDJIDJI написа:Здравейте ето ме и мен - DJIDJI
Чета отговорите и виждам, че съпругът ми е бил малко по-точен и същевременно нетактичен, като е споменал суми, които исках да спестя, за да няма обсъждания вярно ли е това или не... но както и да е - не е въросът дали вярвате или не, а дали това отговаря на действителността....
Няма да изпадам в подробности, защото целта не ми е да ви убеждавам в истинността на писаното от нас, а с информация от вас и несамо от това да направим преценка заслужава ли си да сменяме държавата или не...
Въпреки всичко ви благодарим от сърце и ще се радваме на всеки отговор от тук нататък независимо от това дали ни харесва или не
ОК.И в коя област искаш правителството да те преквалифицираDJIDJI написа:Съгласна съм с теорията ти за информациятата, но прочетеш 1-вия ми постинг ще разбереш, че мъжът ми ще си работи по специалността си, а аз ще трябва да се преквалифицирам, поради невъзможност да упражнявам професията си или по точно, ако не невъзможно то би било много сложно да работя като юрист там в Канада.
Как можеш да умееш нещо,ако не знаеш нищо за нещотоZanzibarHero написа:Аз, ако бях на мястото на поканеният на работа, бих преговарял да ми платят самолетен билет за да направим интервю.
Разглеждам наоколо. Те ме виждат. Аз ги виждам. Ориентирам се в обстановката на място и ако има взаимна тръпка и изгода ще стане ...
Канада е място на уменията, а не толкова на знанията. Познавам хора с научни титли, които са били безработни и се е налижило да се преквалифицират, за да си плащат дълговете от образованието. Наистина не са били химици ...
Ми с мерак, обща култура и малко умение.Sunny boy написа:Как можеш да умееш нещо,ако не знаеш нищо за нещотоДаже и калайджия да си поне трябва да разпознавш калая от оловото да речем
Важи също и в Занзибар
Занзи, тва става само ако там кадето си сичко ти е на ред и се чудиш дали да не се разсеяш малко с едно-две годишна командировка, ако те клатят с високи цени на здравна застраовка, даскало за децата и те гледат като гостенин може и малко да се напънеш та да смениш държавата ...ZanzibarHero написа:Аз, ако бях на мястото на поканеният на работа, бих преговарял да ми платят самолетен билет за да направим интервю.
Разглеждам наоколо. Те ме виждат. Аз ги виждам. Ориентирам се в обстановката на място и ако има взаимна тръпка и изгода ще стане ...
Канада е място на уменията, а не толкова на знанията. Познавам хора с научни титли, които са били безработни и се е налижило да се преквалифицират, за да си плащат дълговете от образованието. Наистина не са били химици ...
Имах в предвид 3-4 дневно пътуване за интервю, това е най-разпространеният метод тук.Marginal39 написа: ... и се чудиш дали да не се разсеяш малко с едно-две годишна командировка ...
Наборе кажи името на авиокомпанията,че да я избягваме за в бъдещеMarginal39 написа:Ми с мерак, обща култура и малко умение.Sunny boy написа:Как можеш да умееш нещо,ако не знаеш нищо за нещотоДаже и калайджия да си поне трябва да разпознавш калая от оловото да речем
Важи също и в Занзибар
Аз станах авио-механик с едногодишен курс от който почти нищо не научих.
Хората ме зеха на работа щото видяха че не съм калпав с ръцете ...
Напълно е вярно че в Канада дипломите не значат почти нищо, поне в тая Канада в която аз живея.
Особено много тия които са от чужбина, независимо коя е тя.