раждане в БГ или Canada

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
pantata

Re: Раждане в Canada само за канадци

Мнение от pantata »

marinero написа:Само ще ти кажа пресен случай как колегата сърбин си изроди жената сам в болницата, понеже смяната на доктора свършила а акушерката сега точно и била почивката. По абсурдна страна няма.
жена ми ражда преди 3 месеца.. от момента на постъпване в отделението в стаята и почти непрекъснато имаше сестра.. малко преди самото раждане дойдоха още 2 сестри и докторката (нейната си гинеколожката, която следеше цялата бременност).
marinero написа: Ще родиш и ще те изритат след 6 часа от болницата, забрави да стоиш 3 дена като в БГ. Кой ще му е педиатър на детето, кой ще му направи първият преглед след като те изпишат от болницата и се прибереш в къщи?
При първо раждане в боницата се седи 48 часа (при нормално раждане и всичко след това да е наред, ако не е - стоиш още). При втори и т.н. раждане се стои 24 часа в болницата.
Педиатър за бебето намерихме още докато беше жена ми в болницата и по телефина записах час за преглед на бебето за 1-2 дни след като ги изпишат... освен това ти дават и един телефон - може да се обадиш 24/7 на него с всякакви въпроси за здравето и гледането на бебето..а, мисля при първото раждане дори самите те ти се обаждат след няколко дни да те питат дали всичко е наред, имаш ли въпроси някакви, как се справяш и т.н...

другите ти глупости няма да ги коментирам... ние имаме 2 деца родени в канада, в 2 различни болници и от двете места имам добри впечатления..
Everyone should believe in something -
I believe I'll have another drink.
marinero

Мнение от marinero »

.
Последно промяна от marinero на Сря Сеп 28, 2011 12:14 am, променено общо 1 път.
pantata

Мнение от pantata »

болниците са в Оуквил (Трафалгар) и в Мисисага (Трилиум).. Тва в Онтарио...

гупостите имах предвид не с какво се сблъсквате, а изявления от рода - "в канада всички са тъпанари, в БГ всички са световни светила..."...

не че тука нема такива доктори, дето требе да ги застреляш... пресен пример един лекар в Оуквил - жена ми била при него вчера - детето с температура и възпалено ухо - той и предложил да му направи рентген на гърдите - за всеки случай...и ако искаме кръвна проба от вените.. на 5 годишно дете... пак за всеки случай.. и предписал лекарство дори без да го преслуша.. та днес ходили на друга клиника и там имало свестен лекар..
Everyone should believe in something -
I believe I'll have another drink.
koceto77

Мнение от koceto77 »

Я и аз да споделя моя опит че гледам че marinero е изпушил :D

Ta значи след като забременя жена ми личния лекар я прати на специализирана клиника, където ходи на консултации. В началото беше 1 път на месец, след това 2 пъти в месеца и накрая всяка седмица. Как точно беше разбивката не си спомням. Та в тези клиника бяха 5-6 доктора като един от тях винаги е на смяна в болницата. Вярно е че първия ехограф е на 3-тия месец ама това е положението. Мarinero, тук хората ти дават право на избор. Дори и детето да има синдрома на Даун не те карат да правиш аборт. Това че ти не искаш да гледаш изроди не означава че всички са като теб. Има хора които по религиозни или други причини не правят аборти. Не казвам че аз съм от тях но има такива.

Та да дойдем на паметния ден на раждането. Бяхме през цялото време в самостоятелна стая със баня. Имаше сестра която на 30 мин влизаше да мери кръвното на жена ми, пусл на нея и на бебето. Малко беше досадно защото тамън излезе и пак идва ама процедури какво да правиш. След 18 часа родилни мъки се установи че ще трябва да се прави форцепс. За форцепса дойдоха 3 лекаря(всичките които бяха на смяна в момента май), 1 анестезиолог, сестрата и аз разбира се (за къде без мен). Стана "у нас е весело" в стаята, но за щастие всичко свърши благополучно.

Жена ми остана в болницата 2 нощи след раждането. 1 ден след изписването в нас дойде сестра да прегледа малкия и му взезе кръв за да се види нивото на билирубин. Нашето беше високо и трябваше да се върнем в болницата за да го облъчат с едни лампи ама това е друга тема.

След това сме ходили на консултации при личния лекар всеки месец докато навърши годинка. Той наистина не е педиатър но ние сме доволни от него.

За братовчедка ми която роди в България и имаше неблагоразумието да си мисли че раждането е наистина безплатно няма да разправям само мога да кажа че е радостно че и двамата с детето са живи.

Та така маринеро не всичко е черно и бяло. Аз не казвам че тук е върха на сладоледа а в България е гола вода. СЪс сигурност има какво да се желае и на двете места. Но ти как си го описал ще излезе че тук жените по нивите раждат. Хайде със здраве и дано следващия път имате повече късмет.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

marinero, никой не е застрахован от това да попадне на некадърен лекар или в кофти болница и ако това се е случило с теб, то само мога да ти съчувствам. Но този лош късмет (ако е само въпрос на късмет) с една болница, един лекар или дори няколко да са в един град, не ти дава право да генерализираш за цяла Канада. И другият случай с твоя познат сърбин не е доказателство, че такова е положението във всички болници в цялата страна. Ядосваш се на обобщенията на тези, на които са им се случвали хубави неща в Канада, а самият ти също обобщаваш, само че от позицията на човек дето му се е случило нещо лошо.
Ние също сме много доволни от цялостния процес на следене на бременноста, на предродилния период, самото раждане и следродилния период. Всичко беше на ниво, обслужването, отношението, условията и т.н. Всичко това в CHUM Saint-Luc. Родилната зала е пълно копие на стаята за след раждането. Стая за един човек, с разтягаща се мека мебел за придружаващия, с отделни тоалетна и баня в стаята, с телефон и радио. Не ни изритаха на 6-ия час, а след 36 часово наблюдение и след като се увериха, че всичко е наред. Раждането се извърши под ръководството на лекарката дето следеше бременността, тя е и педиатърка на бебето. Направиха ни всички необходими тестове, включително и амниоцентеза по време на бременността за да снижат до минимум всички рискове за тризомия.
Е, аз в друга Канада ли съм?
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Fireman

Мнение от Fireman »

:)
Последно промяна от Fireman на Нед Фев 01, 2009 3:47 pm, променено общо 1 път.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Не очаквай тук държавата да ти гледа детето. Майчинството тук е една година и получаваш обезщетение само ако си работил преди това. Детските зависят от доходите , при високи ''доходи" ( в кавички защото те не са толкова високи) получава почти нищо, аз лично взимам към 50 долара някъде (федерални+ провинциални ). Има едни 100 долара,които всички ги получават за дете под 6 години, на тях обаче плащаш данъци. Платени болнични за болно дете няма, може евентуално да си взимаш неплатени дни , ако ти ги даде работодателя. В повечето случаи си използваш отпуската и в крайна сметка оставаш с 0 отпуска горе -долу или детето ходи болно на градина.
Аз не се оплаквам, поне на мен ми харесва тук.
Fireman, внимавай какво си въобразяваш, да не четем после как след 2 месеца в Канада си заминаваш защото се чувстваш излъган.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Fireman

Мнение от Fireman »

Благодаря за съвета IRA,ще имам в предвид да внимавам :wink:

п.с. не споменаваш нищо за цените на храните,памперсите,дрешките.
Също не споменаваш и че парите,които заработва единия стигат за нуждите на ALL family.
В българия 4-ма работят за да хранят един...
Лесно и бързо се забравят някой неща,когато си далеч.
Сполай :wink:
marinero

Мнение от marinero »

.
Последно промяна от marinero на Сря Сеп 28, 2011 12:12 am, променено общо 2 пъти.
Fireman

Мнение от Fireman »

8)
Последно промяна от Fireman на Нед Фев 01, 2009 3:49 pm, променено общо 1 път.
prace

Re: Еййй ама защо трябва да сравнявате България с Канада

Мнение от prace »

Честно казано аз никъде по света не бях срещал такова нещо да си плащаш паркинга пред всяка една болница в Канада....
[/quote]

Не знам в кои други държави си бил, но в Холандия се плаща паркинга пред всяка болница. Когато раждах там и мъжът ми идваше на свиждане, даваше 3 евро за час.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

marinero написа:Избрали сме да живеем в Канада и очакванията са били на всекиго доста по големи от това което се оказва в действителност.
Няма такова нещо, говори само за себе си. Очакванията ми се припокриха напълно с действителността та даже и бях подготвен за по-лошо.
А ти ако си приел желаното за дадено и си мислел, че всичко дето хфърчи се яде, проблемът си е само твой.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
bucca

Мнение от bucca »

Не ми се влиза в излишни спорове, явно някои хора са супер черногледи и си изливат душата по форумите. Искам да кажа, че според мен в България повечето от лекарите са супер идиоти, които гледат само да ти вземат парите и да претупат работата и това важи за почти всички болници - няма значение дали са в малък град или в по-голям град или в София. Това е така, защото са им малки заплатите, а работата им е сериозна и отговорна, но в крайна сметка страда пациентът. (Говоря от личен опит с мен и мои роднини).
По въпроса за частните клиники - за съжаление повечето хора не могат да си ги позволят, те са за тези, които се чудят какво да си правят парите :D
Който е тръгнал с големите очаквания, че ще дойде тук и парите ще започнат да го валят, а той няма да си мръдне пръста и да без да положи никакви усилия ще има готина къща и кола - нормално е да е разочарован, защото трябва много да се потруди, за да постигне нещо :)
"I'll think of it all tomorrow. After all, tomorrow is another day."
army

Мнение от army »

Не ми се влиза в излишни спорове, явно някои хора са супер черногледи и си изливат душата по форумите. Искам да кажа, че според мен в България повечето от лекарите са супер идиоти, които гледат само да ти вземат парите и да претупат работата и това важи за почти всички болници - няма значение дали са в малък град или в по-голям град или в София. Това е така, защото са им малки заплатите, а работата им е сериозна и отговорна, но в крайна сметка страда пациентът. (Говоря от личен опит с мен и мои роднини).
По въпроса за частните клиники - за съжаление повечето хора не могат да си ги позволят, те са за тези, които се чудят какво да си правят парите
Който е тръгнал с големите очаквания, че ще дойде тук и парите ще започнат да го валят, а той няма да си мръдне пръста и да без да положи никакви усилия ще има готина къща и кола - нормално е да е разочарован, защото трябва много да се потруди, за да постигне нещо
На това му се вика позитивизъм :lol:
Човек е голям, колкото са големи мечтите му
http://www.youtube.com/watch?v=8QnN4Ob_CPE" onclick="window.open(this.href);return false;
survivor

Re: Раждане в Canada само за канадци

Мнение от survivor »

marinero написа: Как ви се струва да ти насрочат ехограф за 4 месец.
А до тогава да му слушат ритъма на сърцето на бебето с слушалки.
По добре отиди да родиш в Африка ще е по добре отколкото в Канада.
Има съмнения че облъчването с видеозон може да не е безвредно за бебето в ДЪЛГОСРОЧНА перспектива. И затова гледането с видеозон в Канада (а и в други западни страни) е сведено до минимум и е само с диагностична цел и то точно в седмиците когато тази диагностика става възможна. При рискови групи за хромозомни заболявания се правят кръви тестове + видеозон около 12-а седмица (дори и дните са фиксирани, примерно не по-рано от 11-а седмица и 3 дни и не по-късно от 13-а седмица и 2 дни) и се гледа конкретно нещо на вратлето, което може да говори за наличие на синдрома на Даун. После около 20-а седмица се прави фетална морфология - много подробно изследване с видеозон, при което се измерват органите и показателите се анализират. Тази диагностика по-рано не може да се направи, тъй като преди това органите са много малки. Ат друга страна след като вече е установено че органите са формирани правилно, няма никакъв смисъл детето да се облъчва отново. Достатъчно е да се следи сърдечната дейност (за което има по-простички, но не рискови средства) и да се измерва големината на матката. Освен другите изследвания на майката. Няма нужда да те гледат на видеозон, за да измерят сърдечните тонове. Няма нужда да гледат органите на две седмици - достатъчно е това да се направи веднъж качествено, тогава когато са достатъчно големи че да се видят евентуалните аномалии. Гинеколозите в България, от които никой не изисква осъвременяване на знанията им, са готови на всичко ако им плащаш. За мен е абсолютно безотговорно да назначаваш на бременна на всеки две, че някои и на 1 седмица потенциално опасното изследване с видеозон.
Да, при усложнения, или дори към края на бременността при съмнения за едро бебе и тук гледат повече на видеозон.
Публикувай отговор