Канада, каквато я видях

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Joana написа:Филипне, не го закачай значи - голям си гадняр. :D "Чукча читател, чукча не писател." Той, ако можеше да пише или да брои, щеше да си седи у дома. :lol:

Joana
Интересно как ненавистта към скромната ми особа е в състояние да сближи иначе две толкова различни същества. :lol: :rotfl:
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Не си съвсем права Joana :D

Той само като бърза много има такъв нечетлив изказ.

Иначе като го гледам как извърта и усуква, си мисля , че е завършил с отличие някоя школа по пропаганда и дезинформация. Чудя се обаче коя ли ?
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Изображение
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

MrGeek написа:
Joana написа:Филипне, не го закачай значи - голям си гадняр. :D "Чукча читател, чукча не писател." Той, ако можеше да пише или да брои, щеше да си седи у дома. :lol:

Joana
Интересно как ненавистта към скромната ми особа е в състояние да сближи иначе две толкова различни същества. :lol: :rotfl:
Грийк, съвсем чистосърдечно и сериозно : Не изпитвам никаква омраза към теб. И това въпреки неспирните подигравки от твоя страна :wink:

Така, че дишай спокойно !
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

filipne написа:Грийк, съвсем чистосърдечно и сериозно : Не изпитвам никаква омраза към теб. И това въпреки неспирните подигравки от твоя страна :wink:

Филипе, защо приемаш всичко толкова насериозно? :lol:
Аватар
Joana

Мнение от Joana »

Коле, това е призив към канадските преуспели "богаташи" да вземат да си купят по един костюм, пък да се направят едни пичове... За вратовръзки не знам дали да отварям дума, щото това ще се яви голям преразход. За парфюми няма да споменавам, че ще ме анатемосат... Най-добрият мирис е мирисът на дива канадска природа. :lol: Освен това, Коле, ще взаимствам един изpаз без да съм потърсила разрешение, но се надявам да не ме убият :lol: - та, илюзия е, Коле, да смяташ, че като носиш мотика си най-близък приятел на масите... :lol:

Гийка, бе ти си бил много чувствителен или това е поредното иезуитско изпълнение. Ами аз например, ако взема да рева, заради огромните дозировки хапчета, които си ми подавал и заради това как 100 пъти си ме гонил от тоя форум, и как твоите приятелчета ми триеха постингите без в тях да има нищо нарушаващо, ще трябва да се скъсам от рев... Да попитам ли аз защо? Няма смисъл, обяснението е ясно. Не реви, Гийк, и да искам не мога да те мразя. Аз в моя живот не мразя никого - даже хора, които го заслужават. Не си хабя живота с подобни чувства. Опитвам се да помогна дори на хората, които заслужават омраза, защото ги виждам, че се самоубиват. Ако не мога, просто отминавам. Но да си пропилявам живота в омраза, особено към виртуални личности - не и не. В живота има много по-интересни занимания. Който разбрал, разбрал. Който не разбрал, ще си носи кръста. :lol:

Joana
"... и аз открих свободата, дивата соколова свобода, която ме остави без дъх, сякаш пред мен се откри един живот с вятър, слънце и гонени от вятъра облаци, живот, за чието съществуване не бях и подозирал." "Сенки в рая", Ремарк
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Joana написа:Който не разбрал, ще си носи кръста.
Е, най-сетне проблясък. Остава сега да се вслушаш и в собствените си принципи. :lol:
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

MrGeek написа:
filipne написа:Грийк, съвсем чистосърдечно и сериозно : Не изпитвам никаква омраза към теб. И това въпреки неспирните подигравки от твоя страна :wink:

Филипе, защо приемаш всичко толкова насериозно? :lol:
Най-вероятно защото така звучат :?:
Аватар
Gonzo#1

Мнение от Gonzo#1 »

Аз по-големи глупости не бях чела. Не знам Иванка с ква гмеж си контактува, нито автора в кво гето е пребивавал, но оставам с убеждението, че тез хорица са много зле, както психически, така и професионално,щом това са им вижданията.

Иванке, зимаи самолета, избори идат, там с наборите от партийната школа в Москва ще си водите дълбоко интелигентни мохабети.
alen vid

!!!

Мнение от alen vid »

Dparo u TaHq написа: Да помагаш -това явно е доста искривено понятие за БГ,не мислиш ли?
Въпроса ти,ми изглежда - зададен до всички , и затова си позволявам да споделя и моето мнение .
Та конкретно на въпроса : - не ,не мисля ,че това е изкривено понятие за Българина !
Моят личен опит в Канада е ,че именно Българите с които се запознах в Канада и именно тези които пишат тука ми помогнаха .
За мое съжаление - такава помощ не получих от Кебекарските имиграционни служители в град Кебек - даже обратното , на една от информационните сесий бяхме отстранени с жена ми от присъствие .
/ако ти е интересна случката - ще ти разкажа подробно и с доказателства ! - сега да не разводнявам /

Та пак казвам , на мен и на семейството ми ни помогнаха Българи , както в Кебек така и в Монтреал а и в Калгари а преди да заминем и от този форум .

Преди да заминем за Канада , имах проблем - за наемите : как става въпроса как се процедира ,какво се иска /бяха лъснали едни проблеми ,че било необходимо та препоръки та ходатайства та предварително плащане и т.н. / , какво направих ли - първо се опитах сам да се справя с проблема - не успях . тогава помолих за помощ , имено тук във форума !!! - резултата беше зашеметяващ - получих 7 страници стратегий с обяснения и съвети с примери и изключения , Митето /подскачащата мишка / Любо
/фена на Кнада :D / и други те ми бяха изпратили всичко това - И ПОМОГНА това проработи те бяха ми дали смляна стратегия и пак казвам тя проработи , ама БЯХА ОТДЕЛИЛИ ОТ СВОБОДНОТО СИ ВРЕМЕ за да помогнат на един непознат !!!
Ха,ами разбира се , че вечно ще съм им благодарен !!!

Пристигнахме в Кебек - сами като кучета , никой не ни посрещна /щото нямахме роднини или познати , а и не исках да досаждам на хората от форума - исках да видя дали ще насмогнеме сами / , лятото иди ,дойди - справих ме се , ама започна зимата и то яка зима /през това време се бяхме запознали с общноста на Българите в Кебек / , та един ден ама як студ ама виелица - да не ти разправям , а трябва да се ходи да се напазарува - викам на жената : дай да почакаме да мине малко виелицата /а бяхме гладни / , по едно време се чука на вратата , отварям и един брадат грамаден мъж на български ми проговаря: " - наште приятели ми казаха къде живеете , а пък аз и без това минавах насам за пазар , разбрах ,че нямаш кола - та ако искаш де , ела да напазаруваш , че навън си е мамата ебало "

Друга случка .
В работата /Кебек сити / се разболях ,ама здраво ти казвам дигнах нещо температура ама чак го усещщам ,че не е на добре ! - тениската мокра от пот - навън минус 35 , викам си ще се прибера някак си , излизам от изхода на работата и кво да видя Анито и мъжа и отпред и чакат , огледах се няма никой , и братот вика : "- кво гледаш тебе чакаме - не си добре , вижда ме те , айде скачай в колата ни се прай на мъж " , а те имаха тоя ден работа да вършат /знаех го отпреди това /

Само тези случки да са - ЗДРАВЕ да кажеш , но има и още , ама ще спра -та да не стане към 3 страници , а и почна нещо да ме пристяга в гърлото като почна да си ги припомням .

Та така с твоя въпрос .......!!!! - не , аз не мисля ,че му е присъщо на Българина , това в което го набеждаваш .

Айде със здраве .
Pehlivan

Мнение от Pehlivan »

Хубава си е тя Канадата спор няма,но все пак зависи кой как мери с метъра.Има всякакви хора тук и бедни,и мизерстващи,че то работа има бол за 8 до 14$на час всякаква я има,но защо тия бедни не искат да работят не знам,ако работят и сити ще са и щастливи.А в БГ и да искаш работа няма или за без пари.Верно е Торонто много се промени и около мен заприиждат разни имигранти,то канадците стигнаха до края на града няма накъде да бягат.Но извън Торонто е Канадската Канада,там нещата миришат на уют и спокойствие.Така,че не се шашкайте бъдещи преселници,не е толкова лошо тук,в БГ е немислимо в близките 30 години.Всичко друго е излишни емоции.
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Ето и част от това, което аз видях в Канадската Канада:
http://www.flickr.com/photos/7georgesphotos/
Може да е интересно за някого.

Строго по темата! :D :D :beer:
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

alen vid здравей :)
не съм имал в предвид с изказването си ,че всички българи не си помагат един други му и мисля си ме разбрал ;)
Както при теб,така и при мен е имало кой да ми помага ,а й сега има.
Тези,които ми помагат винаги са Приятели малко на брой,но и те са достатъчно.За роднините няма какво да кажа,всеедно ги няма...
Аз не слагам всички под общ знаменател,мъкар и понякога да излиза точно обратното.Всъщност тези мой Приятели,които ме познават добре знаят какво съм имал предвид ,когато съм казал нещо.
Ако искаш можеш да ми разкажеш за онази случка,тук или на лично съобщение,както решиш:)
Аз съм роден в Варна,но по стечение на обстоятелствата от 6 годишна възраст заживях в Благоевград със майка ми.Едва,когато звърших там средно-специалното си образование-към 18 годишна възраст,тогава дойдох към Варна при баща ми,дядо ми и баба ми.Преди това всяка ваканция си идвах към варна на море.
Мъкар и да не съм бил сам,имал съм подкрепата на хора вкъщи,които много ме обичаха - но ми беше трудно.
Вярно е ,че още съм се градял,може би слаба воля,слаба психика и т.н.....
Трябваха ми повече от 2 години за да свикна в иначе родния ми град.Никой не ми взимаше на работа,защото нямаше кой да ме препоръча.Но и всъщност нямах знания,умения,опит,стаж.....
Казвам всичко това,защото съм повече от сигурен,че в Канада в началото (което може и да е малко по-дълго) ще е точно,както беше и когато се върнах във Варна преди 13 години.
В друг континент,друга държава,други закони и правила,други нрави, нормално е да е трудно в началото.Да не говорим,че и езика не е родния.
НО,сега вече имам опит,знания ,умения - живота ми поднесе много неща,лоши или добри,но ми даде опит.Няма нещо,което да ме изненада Канада.
Всъщност единственото нещо,което може да ме изненада,ако се окаже,че и там няма закони,правила и повечко човещина :)
Ако се окаже така,тогава отлитаме за друга "канада" :);)
Обаче връщане назад няма,живота ми замина в милата ми родина....
Нужна е промяна....

Ако решиш ,сподели за този случай,за който пишеш :)
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

7George в Калгари ли си?!
Как е там времето :)
Много е красиво,ако това са снимки от Калгари,но ако изобщо са снимки от Канада също е ...:)
peter_pan
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

Поздравления на автора за тази статия - мисля, че нищо не е пропуснал. Канада, такава каквато той я вижда, я вижда не само той, Joana и аз например. Такава я виждат и доста местни хора.
Неслучайно са сравненията със САЩ и не случайно пак именно в САЩ се правят толкова много дистопични филми като Dark City например. Тези филми не са основани на живота в България, а на живота в големите градове в една друга държава в един друг континент.
Искам пак да кажа -в Канада има доста неща, от които можем да се поучим - например управление на една фирма, обучение на персонала, възможности за израстване - всичко това съм го видял със собствени очи и съм бил част от него.
Това, обаче, е едно от малките неща, които на мен ми направиха положително впечатление както и безплатните библиотеки, многото книжарници, курсове и т.н. (Монреал)
Всичко останало е филм на ужасите, както и това включително за да не изглежда филма толкова ужасен през цялата му дължина.
В този филм на ужасите нищо друго няма значение освен как да стигнеш по-нагоре независимо на каква цена. Не всички са готови за това състезание. Тези, които не се класират в челните позиции са губещи по всички точки. Малкото, които ще успеят само подчертават правилото. И успелите също са част от този филм за който говоря - тяхна задача е той да продължава да се сбъдва дълго време в бъдещето...
точно така мисля по въпроса:)
Публикувай отговор