Koi iska da raboti v pravitelstvoto na Quebec...realen shans

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

сигурна бях, че ще се включиш!!! като не е за връзкарство, сега пък за липсата на дискриминация :lol: ей, не траеш значи! тея правителствени позиции нещо са те обидили много ми се струва... :roll: що да не си увеличаваме шансовете, бе човек??? има-няма дискриминация, ако човек може да се постави в по-добра позиция и местните го правят постоянно и абсолютно безогледно, защо ние да се правим на по-светци и от папата??? и вместо да се дърлим за всяка реплика, да си споделяме трикове, пък ако проработят - още по-добре! :D
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

simplyaven , да не ти казвам кой си трае ....

Аз не съм от тях ...

Сигурно защото не съм "тарикат мъж" :lol: :lol: :lol:
beckythomas9

Мнение от beckythomas9 »

А не се ли притеснявате, че човекът на интервюто ще си създаде впечатление, че сте некоректни поради това, че неправомерно се наричате "visible minority"? Този термин не подлежи на интерпретация. Има си определение в Employment Equity Act. Аз поне не се виждам като "visible minority", нито като "disabled", въпреки че нося очила.
:lol:
Знам ли, може и да съм прекалено наивна?
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Какво е точното определение за visible minority? Аз не го знам .

Лично мен ме познават ,че не съм канадка преди да си отворя устата. Външно се отличавам. Има българи ,който са по -мургави от голяма част от арабите. А да не говорим за имената ни ..

Намерих нещо
Visible minorities are persons who are not of the majority race in a given population. For example, in Canada, visible minorities are defined as "persons, other than Aboriginals who are non-Caucasian in race or non-white in colour."
Аз примерно съм жълта, разликата между мен и китаеца е само в дръпнатите очи. Значи съм визибъл от всякъде.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
Gonzo#1

Мнение от Gonzo#1 »

Visible sa ortodox evreite primerno, oblekloto na majete, pa i na jenite, osobeno visible v letnite jegi.
beckythomas9

Мнение от beckythomas9 »

IRA написа:Какво е точното определение за visible minority? Аз не го знам .

Лично мен ме познават ,че не съм канадка преди да си отворя устата. Външно се отличавам. Има българи ,който са по -мургави от голяма част от арабите. А да не говорим за имената ни ..

Намерих нещо
Visible minorities are persons who are not of the majority race in a given population. For example, in Canada, visible minorities are defined as "persons, other than Aboriginals who are non-Caucasian in race or non-white in colour."
Аз примерно съм жълта, разликата между мен и китаеца е само в дръпнатите очи. Значи съм визибъл от всякъде.
Именно това, което си намерила! Каквото и да си говорим, ние сме Caucasian in race. Говор, акцент, име нямат значение в случая. Имам приятелка германка, която говори с много по-силен силен акцент от мен, много по-лош английски и на цвят е поне 3 тона по-тъмна ('щото ходи на процедури за тен). А иначе си е "чииста арийка". При това хубава! И тя ли е visible minority?
Аватар
Jane

Мнение от Jane »

IRA написа: Аз примерно съм жълта, разликата между мен и китаеца е само в дръпнатите очи. Значи съм визибъл от всякъде.
Абе оня ден не ми жълтееше чак толкова, ама аре .... щом си казала отвсякъде. :D
Godis

Мнение от Godis »

Gonzo#1 написа:Visible sa ortodox evreite primerno, oblekloto na majete, pa i na jenite, osobeno visible v letnite jegi.
Ami po taia logika moje da se oblechech v cherveno i direktno stavach visible minority s vsichkite mu tam oblagi :) Moje da idvame da si kupuvame cigari ot teb :) :)
Аватар
Agi

Мнение от Agi »

Visible minority - китайци, черни, латиноси, и т.н - то е видно по-цвета им
ни е сме от "invisible minority" :lol: :lol: - на повечето от нас ни проличава, чак когато си отворим устата
People they come together
People they fall apart
No one can stop us now
'Cause we are all made of stars ...
Аватар
THC
СЕКСИ ПИЧ

Мнение от THC »

Agi написа:Visible minority - китайци, черни, латиноси, и т.н - то е видно по-цвета им
ни е сме от "invisible minority" :lol: :lol: - на повечето от нас ни проличава, чак когато си отворим устата
audible minority - нов термин за речника :idea:
Пари на заем - само взимаме.

http://www.thc-ministry.net/untoldstory/#INDEX
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

beckythomas9 написа:[Именно това, което си намерила! Каквото и да си говорим, ние сме Caucasian in race. Говор, акцент, име нямат значение в случая. Имам приятелка германка, която говори с много по-силен силен акцент от мен, много по-лош английски и на цвят е поне 3 тона по-тъмна ('щото ходи на процедури за тен). А иначе си е "чииста арийка". При това хубава! И тя ли е visible minority?
Ако се отличава да.
Трудно може да отличиш българин от арабин, мен лично ме бъркат с ливанка. Но българите се отличават фрапатно от англичани , французи и скандинавци. Въобще не можем да бъдеме включени към Caucasian in race.
Както вече казах аз съм тотално против тия квоти. Да делиш хората по цвят и по раса не е редно, както и по пол. Но щом държавато го прави , всеки има правото да се възползва от това.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
Gonzo#1

Мнение от Gonzo#1 »

Godis написа:
Gonzo#1 написа:Visible sa ortodox evreite primerno, oblekloto na majete, pa i na jenite, osobeno visible v letnite jegi.
Ami po taia logika moje da se oblechech v cherveno i direktno stavach visible minority s vsichkite mu tam oblagi :) Moje da idvame da si kupuvame cigari ot teb :) :)
drehite kato izraz na relig. prinadlejnost imam predvid, opitai se da kontaktuvash s niakoi ot tez s masurite, ili da go barnesh :shock: s nechistite se ne ortodoxni kunki.

Abe imam predvid drehata kato simvol, tova mu e visible, kato si otvori ustata maa na angliiski i ne moj go pozna ako e s normalni drehi.
Аватар
simplyaven
Обратна връзка:

Мнение от simplyaven »

както казах и преди (за тези, които явно не са го прочели) - като имигранти сте visible minority - ако искате се възползвайте от това, че сте признати като такива докато можете. ако не - търсете си работа като равни! айде и тая тема замина на боклука, дано поне полезната информация остане. сега доволни ли сме всички? или още не сме, щото не можем да се определим всичките по един и същи начин???
beckythomas9

Мнение от beckythomas9 »

IRA написа:
beckythomas9 написа:[Именно това, което си намерила! Каквото и да си говорим, ние сме Caucasian in race. Говор, акцент, име нямат значение в случая. Имам приятелка германка, която говори с много по-силен силен акцент от мен, много по-лош английски и на цвят е поне 3 тона по-тъмна ('щото ходи на процедури за тен). А иначе си е "чииста арийка". При това хубава! И тя ли е visible minority?
Ако се отличава да.
Трудно може да отличиш българин от арабин, мен лично ме бъркат с ливанка. Но българите се отличават фрапатно от англичани , французи и скандинавци. Въобще не можем да бъдеме включени към Caucasian in race.
Както вече казах аз съм тотално против тия квоти. Да делиш хората по цвят и по раса не е редно, както и по пол. Но щом държавато го прави , всеки има правото да се възползва от това.
Отличава се, да. Защото е хубава и събира погледи. Пращам ти я в ЛС. :D
beckythomas9

Мнение от beckythomas9 »

simplyaven написа:както казах и преди (за тези, които явно не са го прочели) - като имигранти сте visible minority - ако искате се възползвайте от това, че сте признати като такива докато можете. ако не - търсете си работа като равни! айде и тая тема замина на боклука, дано поне полезната информация остане. сега доволни ли сме всички? или още не сме, щото не можем да се определим всичките по един и същи начин???
Прочетох те, обаче прочетох и какво се казва в акта на Department of Justice, Canada:

http://lois.justice.gc.ca/en/E-5.401/238505.html

И не зная защо, но те ми се струват малко по-компетентни и съм по-склонна да им вярвам!

В крайна сметка, всеки да пише каквото си поиска, но да не възникнат проблеми после; това ми е мисълта.

BTW, мъжа ми, като е имигрант и англо-саксонец, и той ли е visible minority? Защото и той като си отвори устата и му личи, че не е оттук?
Заключено