Отзивче от срещата във Военен Клуб по Квебек-процедурата

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Kwon-Do написа:
bbb написа:
Kwon-Do написа:...първата година не плащам нищо(щото се предполага ,че ще ти трябва малко време да си намериш работа,пък и да не се стресираш през това време),след това една година само лихви.....
Opredeleno ne si naiasno. :wink:
Ти ще ми кажеш ,дали съм наясно или не..........имам толкова подробна таблица в която си пише съвсееем ясно колко ми е заема,колко ми е стипендията(държавна при това,демек не се връща!!!!!)....сметнал съм си колкоще съм задлъжнял след 3 години .А относно това дали ще се рееализирам или не,ще ви пиша след 2 годинки и половина,ама да ви кажа,моята специалност която избрах има 0 % безработица и се търси мнооого.Така ,че дипломата ми ми гарантира работа ама моменталически след като завърша :beer: .Е,ясно е ,че ако изкараш курс за авиотехник,по-труднио ще намериш работа,щото няма много много авиозаводи примерно...... :P
питай патило и чети по-добре какво ти пише на заемо-стипендия :wink: Ако си сключил заема сега при 6,5 % лихва, кажи ни като започнеш да го връщаш дали лихвата ще е същата. В кратце: не е вярно твърдението ти, че първата година нищо не се плаща, а после само лихвите още една година - това конкретно са приказки от 1001 нощ. Единствената далавера на студентския заем/стипендия е плащането на лихвите към банката от страна на правителството по време на следването ти.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Лихвите към студентския заем се приспадат от доходите, на другите заеми не.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Kwon-Do написа: А относно това дали ще се рееализирам или не,ще ви пиша след 2 годинки и половина,ама да ви кажа,моята специалност която избрах има 0 % безработица и се търси мнооого.Така ,че дипломата ми ми гарантира работа ама моменталически след като завърша :beer:
Ами би ли казал коя е тази толкова търсена специалност дето има 0 % безработица ? Сещам се само за доктори и медицински среди .. Ти за такъв ли учиш ?

Иначе не вярвай много на рекламите дето казват че 95- 98 - 101 % :lol: си намират работа веднага след завършване...
chinois

Мнение от chinois »

estoyanova,
Моля да ме извините !
Аз започнах да говоря извън темата !
Но нали езика е само част от културата, от света тук !
... разговорите не са чак толкоз разнообразни , много по интересно за мен е, как хората тук емоционално оцветяват речта си.
Има си много причини местното население да говори един сносен френски и в същото време да си говори в къщи и да учи децата си на един език, които има не малко общо с френския , но е оцветен с много англииски думи, а други са силно намалени или изопачени ... а иначе зависи какво разбирате под говорене ... няма да имате проблеми с касиерките защото с касиерките никои не си говори , освен ако са в кварталниа супер и се познавате ... но и там голямата дискусия е времето и дъжда и някоя стока ... с новините също няма да имате проблеми ... с колегите можете да си говорите за каквото искате, но много от темите, които бихте повдигнали, на тях са им неразбираеми ... изобщо лично според мен проблемът не е как , а какво се говори и кои какво разбира под това какво се говори . Например тази среща във военния клуб ... казаха ли нещо което е повече или извън сайта, което е по-ново или е в страни от закона или въобще човек отива там за да види Кебекар на живо ... на летището ще ви посрещнат много такива офицялни лица, които ще се разберат с вас .... те са се разбрали с толкова хора , които ще видите тук и ще разберете колко много френски знаете и колко сте интелигентни и подготвени. Процедурата по кандидатстване е важна но много по-важното е след това !
Бъдете здрави и късмет !
bateto

Мнение от bateto »

Ми то хората си говорят техния език не само в Кебек.Като бях в каубойските провинции ситуацията беше аналогична.Когато влезеш в диалок с някой ред нек.а там над 50% са такива всяка втора дума е fuck.Например съставя се следното изречение:Тази fuck розова fuck чанта fuck на fuck витрината fuck не ти ли fuck харесва.Обаче с времето се свиква и това fuck започваш да си го превеждаш като българското значи или нали и плавно и необратимо навлиза във речника ти.Fuck. :D
Заключено