bateto написа:...,докато тук на този континент техните съвременници са консервирали умрели плъхове за зимнина и са се сношавали с бобъри и катерички и жутейската им философия е стигала да си разменят някой и друг скалп.

Ako ti si kanadec ot balgarski proizhod,to az sam bivsh negarCanuck написа:Iskam da utochnya, che az pisah na Ottawa Citizen, zashtoto se vbesih na statiya, koyato se kazvashe "U.S.S.R. is cool again" za da napomnya na kanadcite za mrakobesieto na savetskiya rejim i che toy e ravnostoyen s nacistkiya. Daje ne ochakvah, che shte mi se obadyat na drugiya den, shte haresat napisanoto i shte mi pratyat fotograf daje vkashti. S drugi dumi, ne sa me intervyuirali, a prosto si izrazih mnenieto po predishna statiya. A, na prezumpcii ot tipa kakvo pomnya ot komunizma i kolko dobri neshta imalo, nyama smisal da otgovaryam, mislya, che Krimon mnogo dobre otgovori.![]()
Bliasak, blagodarya za chestitkite i za umereniya ton. Ey tova e fair play, thanks! No, ne moga da razbera ti otkade znaesh kakvo shte otgovorya az na kanadec ili drug chujdenec, kogato me pita neshto za Bulgaria? Kak tochno si gi napravi tezi izvodi? :idea: Az ne pripadam ot opiyanenie i vaztorg kato chuya dumata Bulgaria, no tova ne mi prechi da bada obektiven i da moga da preporacham na moi poznati i priyateli Bulgaria kato evtino i interesno myasto za tourism. Vij ako me pitat za jivot v Bulgaria, korupciyata v zdraveopazvaneto, mitnicite i t.n, ne moga da gi skriya, sorry. I pak ti kazvam, chuvstvay se bulgarin i obichay prvo Bulgaria, no ne mi kazvay na men az kakv da se chuvstvam. Kato zaklyuchenie az sam kanadec ot bulgarski proizhod.
аз не прочетох никъде какъв си, а само че идваш от България.Canuck написа:Wow, yavno agenti na bgcanada chetat i Ottawa Citizen![]()
Samo edna greshka e dopusnata, az ne sam bulgarin, a kanadec ot bulgarski proizhod.No, ne si kriya proizhoda de, daje yasno sam go spomenal v statiyata otkade idvam.
![]()
Beshe mnogo interesno kato doyde fotografa na Ottawa Citizen vkashti i kato vidya kolko kanadski znamena ima u nas, napravo kato v kanadsko posolstvo se pochuvstva choveka.![]()
1во не смяташ ли, че има хора като теб, само че те обичат Квебек и ти ги обиждаш (например боко, даже и аз)?Canuck написа:Per aspera ad astra!
Me ne fotto di quebec.
Naprawi edin paralel Hitler-Stalin, koj kolko iztrepa i udari chertata. Hitler izliza dosta humanen maj? A towa za humanizma na soca e edna utopia, bla-bla prikazki na hartia, winagi shte ima razdelenie, i shte stawa po-osezatelno. Bednite go d....t at all.Angie написа:паралелът нацизъм-комунизъм е абсурден
Ей, настъпи ме по болното място - соц зъболекарите в училищата и поликлиниките, към които бяхме закрепостени. Тъкмо напоследък нещо ме беше разтресла носталгията по онези времена, ти ме свали на земятаAngie написа:имам хубави спомени от своето детство: зъболекари