Защо българите прибягват до легална имиграция в КАНАДА?

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Bulgarite pribyagvat do legalnata imigraciya v Canada, zashtoto e vse po-trudno da minesh za represiran pedal, mangal, ili sektant i taka da vzemesh bejanski statut. I ne vseki ima 10+ bona na kup da si plati za fiktiven brak. :lol:

Az lichno smyatam da se vrna v Bulgaria, kogato mladi hora ot Canada, USA i zapadna Evropa pochnat masovo da se zaselvat v Bulgaria. S drugi dumi kazano, ne smyatam da se zaselvam v Bulgaria v tozi si jivot i dano Gospod da me pazi ot podobni misli dori.
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
tochica

Мнение от tochica »

защото е лесно и модерно .
сега ако ми кажете , че трябват пари и не е лесно , вж. темата за как да вземем заем от банка за да имигрираме .
ако ми кажете , че не е модерно - вж. колко човека четат мненията във форума и колко теми има визи , медицински , и.н.
всеки избира къде да живее , но да не се очаква , че проблемите изчезват в момента , в който слезеш от самолета и ти кажат " welcome to canada " . защото колкото и инструкции да прочете човек с кой крак да влезе в имиграционните служби на летището , къде да скатае парите или как да си напише молбата за работа , че да го извикат на интервю , real life е далеч по различен .
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
danini

Мнение от danini »

Вземат ни също в австралия, нова зенландия, холандия и англия, не знам дали съм пропуснал друга държава с точкова система...
За Холандия и Англия няма точкова система. Ако имаше такава, нямаше ние да сме на ледения полюс. А Нова Зеландия и Австралия не са по-цъфнали от Канада :wink:
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

Saglasen sam s tebe do nyakade, tochica, no da ne zabravyame i drugo neshto, ako v Canada beshe tolkova losho nyamashe da e moderno da se imigrira tuk. Zashto ne e moderno da se imigrira v Ukrayna, Belarus ili Rusiya da kajem? Te sashto sa drjavi s golyama plosht i sravnitelno ryadko naseleni? V Bangladesh sashto ima myasto. :P

A, che za novi imigranti e trudno, trudno e v nachaloto za mnogo ot tyah. No povyarvayte mi, kato chovek, koyto se zanimava s istoriya na imigraciyata prez poslednata godina i polovina, sled hilyadi izcheteni stranici na knigi i imigracionni prvoiztochnici moga da kaja, che e bilo dalech po-trudno v minaloto na imigrantite. Ne sa gi chakali imigrantite prez 18, 19 i daje do 60-e godini na XX vek v Canada razni institucii s usmivka i nadpisi Welcome to Canada i saveti kak da si popalnyat formulayri za zdravni karti, da uchat ezici, da si nameryat rabota, ili da vzemat socialni pomoshti. Taka che imigraciyata sega e pesen v sravnenie s minaloto, makar che pak si ima svoite trudnosti, razbira se.
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
mariwa

Мнение от mariwa »

да ,помислете:
безплатни езикови курсове,безплатни курсове как да си търсиш работа,безплатно здравеопазване,а отгоре навсичко ти дават и пари докато си намериш работа.Е,климатът не е като на Хаваите,но не можете да имате всичко.Който иска нещо повече да не идва.Всичко останало зависи от вас.
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

а отгоре навсичко ти дават и пари докато си намериш работа
:?: Това за първи път го чувам, би ли пояснила!
Let it go...
mariwa

Мнение от mariwa »

....
Последно промяна от mariwa на Сря Ное 09, 2005 2:33 pm, променено общо 2 пъти.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

danini, е нямаше ли някакви процедури за високо кфалифицирани специалисти за холандия и за наглия или са ги спряли? също имаше "зелени карти" за германия.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

също има работни визи за САЩ.
Lub0 for President!
###############
Pepon

Мнение от Pepon »

Canuck написа: Az lichno smyatam da se vrna v Bulgaria, kogato mladi hora ot Canada, USA i zapadna Evropa pochnat masovo da se zaselvat v Bulgaria.

Dai boje, tova nikoga da ne se sluchi! Otide mi na kino retirement-a...

:beer:
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
danini

Мнение от danini »

danini, е нямаше ли някакви процедури за високо кфалифицирани специалисти за холандия и за наглия или са ги спряли?
Нямаше. Имаше само работни визи за няколко години, максимум 5.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

еми работна виза тогава, навсякъде по света има работни визи
Lub0 for President!
###############
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

danini написа:
Вземат ни също в австралия, нова зенландия, холандия и англия, не знам дали съм пропуснал друга държава с точкова система...
За Холандия и Англия няма точкова система. Ако имаше такава, нямаше ние да сме на ледения полюс. А Нова Зеландия и Австралия не са по-цъфнали от Канада :wink:
Има за Англия - HSMP. Обаче практически е почти невъзможно да се класираш.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Lub0 написа:еми работна виза тогава, навсякъде по света има работни визи
Е Любо ти сега да не искаш да кажеш че си можел да вземеш работна виза за коя да е страна по света и си избрал точно Канада :wink: Дето само за палми и коралови рифове говориш :D
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Имал съм конкретни предложения за следните интересни държави: Антигуа и Бермуда. За Антигуа неможахме нещо да се споразумеем и нямах време да ги чакам, защото заминавах във ваканция. Бермуда предложената ми заплата не бе достатъчна за мен и семейството ми.
Мисълта ми беше, че човек ако има желание може да отиде да живее където си поиска и точковата система не е единствено в Канада, за работни визи пък държави колкото ти душа иска...
Lub0 for President!
###############
Заключено