България <> Канада - опит за (реално) сравнение

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

BG-Dude написа:Коко - родом съм от провинцията, и като се връщам в БГ пак там отивам. Дарклейди явно си помисли 4е и говоря за заплати които съм видял в София, и аз затова казвам - в провинцията са тези заплати.

И, да, найстина по4вам бизнес в БГ - ве4е даже се работи по въпроса. 4акам да видя как ще стоят нещата с Зелената ми карта та вси4ко да е ясно.

А това 4е съм от САЩ, сам можеш да видиш по IP-то ми. Не е прокси ;)
Т.е. нямаш никаква идея какъв е точно живота в Канада, доколкото САЩ и Канада все пак са две различни държави?

А като стана дума за бизнес в България - правил ли си някакво проучване на покупателната способност на населението в България?
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Аватар
darklady
Непокорна

Мнение от darklady »

goliama mechka написа:Дарки,защо се връзваш,бе?Този иска само някой да му отговаря,за да може да си рее монолозите.Ако никой не се занимава с него,ще му престанат глупостите тук.
Много си прав! И по-разумен в момента от мен! Приключвам ей сега, само да кажа още три думи на господинчото с изтичащата зелена карта!

BG-Dude, имам само три думи за твоите постинги и намеренията, които описваш в тях:
Дрън-дрън шикалки!

goliama mechka, сега вече приключих наистина по тази тема! С теб ще си говорим другаде! :kissy:
Невъзможното е предизвикателство!
BG-Dude

Мнение от BG-Dude »

Това за бизнеса в БГ - вси4ко е уредено. Да не ми мине котка път, ще е пе4еливш.

А за Канада и САЩ - разли4ни са но не в полза на Канада. Надявам се да не се обидите много акко нарека Канада: "Canada County, USA".

Виж ми АйПи-то, виж в кой град живея - 4ове4е, пълно е с Канадци тук, заклевам се. Пове4ето са от Онтарио. Когато имам възможност винаги ги подпитвам къде е по-добре, и вси4ки до един казват 4е САЩ са много по-добре. Не идвали тука просто защото за тях местенето в друга държава е голяма стъпка, а и не са конкурентни на местния трудов пазар. Това разбира се са само кореняк Канадци, а не имигранти, и пове4ето са от 40 години нагоре. Пове4ето млади канадци не могат да си позволя да дойдат до тук на по4ивка (както и много американци, разбира се).
T&C of my opinion:
The opinion I have expressed is entirely mine. It does not represent that of the forum, or any other member of it. Feel free to agree, or disagree with my opinion. My opinion should not be treated as a legal advice.
BG-Dude

Мнение от BG-Dude »

Стига бе Дарклейди, нямаш ли там някакви детски да ходиш да полу4аваш? О4ите ме заболяха да се опитвам да НЕ ти 4ета постовете, но все по-трудно и по-трудно става, с тези големите шрифтове.

Може ЛС да ми пратиш ако искаш към мен ли4но да се обърнеш и да ми кажеш нещо.

Аз ще взема да ви отворя една тема в Пиг-а специално за мен да си говорите ;)
T&C of my opinion:
The opinion I have expressed is entirely mine. It does not represent that of the forum, or any other member of it. Feel free to agree, or disagree with my opinion. My opinion should not be treated as a legal advice.
foxxbatter

Мнение от foxxbatter »

Сега на тази тема ли ще правим гимнастика на пръстите :mrgreen:
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

BG-Dude написа:Това за бизнеса в БГ - вси4ко е уредено. Да не ми мине котка път, ще е пе4еливш.

А за Канада и САЩ - разли4ни са но не в полза на Канада. Надявам се да не се обидите много акко нарека Канада: "Canada County, USA".

Виж ми АйПи-то, виж в кой град живея - 4ове4е, пълно е с Канадци тук, заклевам се. Пове4ето са от Онтарио. Когато имам възможност винаги ги подпитвам къде е по-добре, и вси4ки до един казват 4е САЩ са много по-добре. Не идвали тука просто защото за тях местенето в друга държава е голяма стъпка, а и не са конкурентни на местния трудов пазар. Това разбира се са само кореняк Канадци, а не имигранти, и пове4ето са от 40 години нагоре. Пове4ето млади канадци не могат да си позволя да дойдат до тук на по4ивка (както и много американци, разбира се).
Знаеш ли, на мен въобще не ми е проблем в кой град живееш – въпроса е че се опитваш да даваш мнение за живота в Канада без дори да си спечели поне един канадски долар - било като заплата, било като бизнес печалба. Със същия успех аз мога да твърдя че познавам живота в САЩ – щото гледам много американска телевизия, пък дори и на ескурзия до САЩ съм ходил – та сигурно затова и живота в САЩ ми е напълно ясен и познат. :wink:

А за бизнеса в БГ – мога само да ти пожелая успех, дано само да не ти излезнат сметките без кръчмар. Въпроса за покупателната способност на средно-статистическия българин не ти го зададох случайно, но явно ще разбереш какво имам предвид когато почнеш бизнеса си в БГ.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
BG-Dude

Мнение от BG-Dude »

Всъшност пе4албата от моят интернет бизнес идва предимно от САЩ и Канада.

За бизнеса в БГ - благодаря за добрите думи. Ще е в производството, но е насо4ен към фирми, а не отделни граждани. Износ също ще играе голяма роля, ще бъда аутсорсинг за 4уждестранни фирми.

Ира - ето ти го линка http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopic.php?t=11523
T&C of my opinion:
foxxbatter

Мнение от foxxbatter »

Ако имах бизнес не бих драскал цял ден по форуми. Но вероятно има резон да се убедя в правотата си като покажа колко са глупави някои други :wink:
За мен личи си че си млад и си мислиш всичко що хвърчи се лапа. Всеки с пътя си.

Енд гуд лък уитф тфи аутсорсинг ин Булгериа, реали!
BG-Dude

Мнение от BG-Dude »

Фокси, тука приятелю, тука:
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopic.php?t=11523
T&C of my opinion:
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

BG-Dude написа:Всъшност пе4албата от моят интернет бизнес идва предимно от САЩ и Канада.

За бизнеса в БГ - благодаря за добрите думи. Ще е в производството, но е насо4ен към фирми, а не отделни граждани. Износ също ще играе голяма роля, ще бъда аутсорсинг за 4уждестранни фирми.

Ира - ето ти го линка http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopic.php?t=11523
Успеха на всеки един бизнес или съответно печалбата на всяка фирма зависи най-вече от крайния потребител на стоката или услугата която бизнеса предлага. Така че и твоя бизнес в крайна сметка все пак ще зависи от отделните граждани (потребители) доколкото те ще плащат за крайния продукт, а не от фирмите по веригата.
Дори и да приемем че въпросните чуждестранни фирми планират да изнасят 100% от това което са произвели в БГ, то все пак макар и косвено тяхната дейност пак ще зависи и от състоянието на пазара в България, а пазара (за съжаление) е малък и с ниска покупателна способност.

BG-Dude

Мнение от BG-Dude »

Намирането на пазар е най-трудната 4аст на всеки бизнес, независимо в коя държава. В Германия покупатлната им способност е по-голяма, но така също и конкурнцията и предлагането.

Ако се проваля - никого няма да обвинявам. Ако успея - ще имам пе4еливш бизнес и ще дам работа на няколко 4овека.

Хайде стискайте палци дано да успея.
T&C of my opinion:
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

BG-Dude написа:Намирането на пазар е най-трудната 4аст на всеки бизнес, независимо в коя държава. В Германия покупатлната им способност е по-голяма, но така също и конкурнцията и предлагането.

Ако се проваля - никого няма да обвинявам. Ако успея - ще имам пе4еливш бизнес и ще дам работа на няколко 4овека.

Хайде стискайте палци дано да успея.

А да ти е минавала мисълта че на имиграцията също може да се погледне като на вид бизнес – човек влага доста време, нерви и пари, без да знае какъв ще е крайния резултат. Дали имиграцията е успешна или не се разбира след време, обикновенно отнема няколко години, но целта може да е различна. Ясно е че при бизнеса целта е печалба, но приеми че някои може да виждат в имигрирането просто търсене на нормален и спокоен живот и ако е успял в тази си цел, то имиграцията му е била успешна, без обезателно да е станал новия Рокфелер.
Значи ако очакваш някой да ти пожелае успех с бизнеса, то може би и ти трябва да си готов да пожелаеш успех на имигрантите, вместо да се опитваш (безуспешно) да ни убедиш колко мизерно живеем - не се знае за кое от начинанията се иска повече кураж и предприемчивост. Както и не се знае в крайна сметка кой се чуства по-добре реализирал се в живота.

BG-Dude

Мнение от BG-Dude »

Добре, не ми пожелавай успех. :roll:

Желая упех на вси4ки имигрирали и вси4ки бъдещи имигранти.
T&C of my opinion:
Canuck
Непукист

Мнение от Canuck »

BG Dude, az ti pojelavam uspeh, ama ne znam, kato ne ti haresva v USA kakvo pravish tam i kak mojesh da komentirash Canada, kato ne si tuk? Ti pitash kak mogat bulgarite, koito ne sa bili tuk da kazvat kak e v Canada, a ti kato ne jiveesh tuk, kakvo mojesh da kajesh?! :lol: Ne se zayajdam, prosto mi e interesno.
Az ne kazvam, che vseki, koyto doyde tuk shte nameri vednaga rabota za 20$ na chas, az kazvam samo, che Canada e na svetlinni godini pred Bulgaria. :idea: Ako, mislish, che ne e taka, idi v Bulgaria i jivey tam and enjoy your life. Moje za tebe da ima vazmojnosti tam, no az za men i moeto semeystvo v badeshte ne vijdam takiva. Nyamam namerenie da plashtam za bulgarsko obrazovanie, koeto nyama nikakva stoynost v civilizovanite strani, nito da rabotya kato daskal po angliyski za 200-300 kinta mesechno, kakto sam pravil, dokato byah tam. Predpochitam da mi plashtat tuk cyaloto obrazovanie, s koeto posle da rabotya tova, koeto iskam, da patuvam kadeto si iskam s jenata, a decata mi da imat badeshte! I samo ne mi kazvay, che tukashnoto obrazovanie bilo s po-nisko kazchestvo ot bulgarskoto. Podobno obobshtenie e smeshno, zashtoto zavisi kakvo iskash da uchish i kade go uchish. Ako iskam da ucha kak da svirya na akordeon sam siguren, che v Bulgaria e po-dobro obuchenieto ot tuk ili na gadulka da kajem, no ako iskam da se zanimavam s neshta kato: diplomaticheski otnosheniya mejdu Nova Franciya i mestnite indianski plemena ili imigracionna istoriya na Canada i USA ne mi kazvay, che v Bulgaria shte mi predlojat po-dobro obuchenie ot tuk, shtoto na men tova sa mi interesite. Che tam ne znayat za kvo stava vapros be chovek. Oshte pomnya edin docent, deto beshe nadut kato puyak i mnogo nadmenno me popita vav II kurs v Bulgaria dali sam bil chuval za irokezite. Az kato mu izredih v otgovor vsichki irokezki plemena s teritoriite im toy prosto ostana s otvorena usta. Drja da otbeleja, che izpolzvah kanadski iztochnici da se obrazovam, oshte dokato byah v Bulgaria. 8) Ta, takiva raboti. Tova ne mi dava povod, da kaja, che tuk ili kadeto i da e obrazovanieto e the best, shtoto pak povtaryam vsichko zavisi kakvo uchish, no pri vsichki sluchai, po-dobro myasto ot Canada specialno v moeto pole na interesi ne vijdam. Da ne govorim, che tuk vednaga shtom minah imigracionno interview me naeha na rabota kam federalnoto pravitelstvo, a v Bulgaria shte pochna rabota v bulgarskoto pravitelstvo, kogato si vidya ushite bez ogledalo.

Izvodat e edin, vsichko e individualno. Vseki sam si reshava dali mu e po-got v Canada, Bulgaria ili ostrov Zanzibar. Universalna formula za shtastie i uspeh nyama.

Az lichno ne vijdam myasto, kadeto shte bada po-shtastliv ot tuk! Razbira se, che planiram semeyni patuvaniya v badeshte do drugi strani, shtoto az obikolya sveta predi da umra, no nakraya vinagi iskam da se vrshtam tam, kadeto sam ostavil chastica ot srceto i dushata si, edinstvenoto myasto, koeto moga da nareka moy DOM- Canada. Stranata, koyato me prie s otvoreni obyatiya, stranata, na koyato iskam da si posvetya cyalata si nauchna rabota i usiliya, stranata, v koyato iskam da jiveya i umra! CANADA!
Per aspera ad astra!
Горд канадски гражданин в Мадрид :)
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

ЛаРю, аз хич не съм съгласен с твърдението на Боцо, но исках да те питам за всеки случай - и ти ли си от експертите по Канада, дето никога не са стъпвали в Канада? Моля да ме извиниш ако греша за теб :beer:
Заключено