BG Dude, az ti pojelavam uspeh, ama ne znam, kato ne ti haresva v USA kakvo pravish tam i kak mojesh da komentirash Canada, kato ne si tuk? Ti pitash kak mogat bulgarite, koito ne sa bili tuk da kazvat kak e v Canada, a ti kato ne jiveesh tuk, kakvo mojesh da kajesh?!

Ne se zayajdam, prosto mi e interesno.
Az ne kazvam, che vseki, koyto doyde tuk shte nameri vednaga rabota za 20$ na chas, az kazvam samo, che Canada e na svetlinni godini pred Bulgaria. :idea: Ako, mislish, che ne e taka, idi v Bulgaria i jivey tam and enjoy your life. Moje za tebe da ima vazmojnosti tam, no az za men i moeto semeystvo v badeshte ne vijdam takiva. Nyamam namerenie da plashtam za bulgarsko obrazovanie, koeto nyama nikakva stoynost v civilizovanite strani, nito da rabotya kato daskal po angliyski za 200-300 kinta mesechno, kakto sam pravil, dokato byah tam. Predpochitam da mi plashtat tuk cyaloto obrazovanie, s koeto posle da rabotya tova, koeto iskam, da patuvam kadeto si iskam s jenata, a decata mi da imat badeshte! I samo ne mi kazvay, che tukashnoto obrazovanie bilo s po-nisko kazchestvo ot bulgarskoto. Podobno obobshtenie e smeshno, zashtoto zavisi kakvo iskash da uchish i kade go uchish. Ako iskam da ucha kak da svirya na akordeon sam siguren, che v Bulgaria e po-dobro obuchenieto ot tuk ili na gadulka da kajem, no ako iskam da se zanimavam s neshta kato: diplomaticheski otnosheniya mejdu Nova Franciya i mestnite indianski plemena ili imigracionna istoriya na Canada i USA ne mi kazvay, che v Bulgaria shte mi predlojat po-dobro obuchenie ot tuk, shtoto na men tova sa mi interesite. Che tam ne znayat za kvo stava vapros be chovek. Oshte pomnya edin docent, deto beshe nadut kato puyak i mnogo nadmenno me popita vav II kurs v Bulgaria dali sam bil chuval za irokezite. Az kato mu izredih v otgovor vsichki irokezki plemena s teritoriite im toy prosto ostana s otvorena usta. Drja da otbeleja, che izpolzvah kanadski iztochnici da se obrazovam, oshte dokato byah v Bulgaria.

Ta, takiva raboti. Tova ne mi dava povod, da kaja, che tuk ili kadeto i da e obrazovanieto e the best, shtoto pak povtaryam vsichko zavisi kakvo uchish, no pri vsichki sluchai, po-dobro myasto ot Canada specialno v moeto pole na interesi ne vijdam. Da ne govorim, che tuk vednaga shtom minah imigracionno interview me naeha na rabota kam federalnoto pravitelstvo, a v Bulgaria shte pochna rabota v bulgarskoto pravitelstvo, kogato si vidya ushite bez ogledalo.
Izvodat e edin, vsichko e individualno. Vseki sam si reshava dali mu e po-got v Canada, Bulgaria ili ostrov Zanzibar. Universalna formula za shtastie i uspeh nyama.
Az lichno ne vijdam myasto, kadeto shte bada po-shtastliv ot tuk! Razbira se, che planiram semeyni patuvaniya v badeshte do drugi strani, shtoto az obikolya sveta predi da umra, no nakraya vinagi iskam da se vrshtam tam, kadeto sam ostavil chastica ot srceto i dushata si, edinstvenoto myasto, koeto moga da nareka moy DOM- Canada. Stranata, koyato me prie s otvoreni obyatiya, stranata, na koyato iskam da si posvetya cyalata si nauchna rabota i usiliya, stranata, v koyato iskam da jiveya i umra! CANADA!