Снимки от Ванкувър

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
monny

Мнение от monny »

Van $900 евтино ли е
евтино е $100 :lol: :lol:
monny

Мнение от monny »

ивайло много е хубаво, ако си я купиш
въпросът е: доколко е възможно да си позволи да живее в този квартал един емигрант - среден тип
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

monny написа:Van $900 евтино ли е евтино е $100 :lol: :lol:
Бе то най-добре без пари, ама ... в комунизма вече живяхме и повече не се ловим на тая въдица :D .
monny написа:ивайло много е хубаво, ако си я купиш
въпросът е: доколко е възможно да си позволи да живее в този квартал един емигрант - среден тип
Напълно възможно е.
Всъщност, това което Ивайло е снимал на 3-та и 4-та снимка не е улица, а е вътрешността на townhouse complex. Townhouse-ите са доста популярна форма на жилище в нашия край на Канада и напоследък се строят много усилено.
Последно промяна от VanBC на Сря Мар 16, 2005 4:08 am, променено общо 1 път.
Obey gravity ... It's the law!
Аватар
Stoynev
Обратна връзка:

Мнение от Stoynev »

Добре де ама колко е ориентирова4но наема ако не е тайна, и всеки да си направи изводите доколко е достъпно за него.
"Най-добрият сред хората е оня, който е най-полезен" - А. ДЖАМИ
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

Stoynev написа:Добре де ама колко е ориентирова4но наема ако не е тайна, и всеки да си направи изводите доколко е достъпно за него.
Апартаментите с една спалня, с включен ток и отопление, започват от около 500-600 и (в зависимост от вида, района, гледката и т.н.) стигат до 1000, че и нагоре ...
Аватар
Stoynev
Обратна връзка:

Мнение от Stoynev »

VanBC явно не ме разбра. аз питам конкретно за къщите които са на снимките на ивайло колко е ориентирова4но наема, интересно ми е да ли са както казва bateto по 1500 - 2000$, или той се изказва неподготвен (а пак това ми е нуйно за да знам на кои мога да вярвам за инфо тука и на кои не). за тебе ми е ясно отдавна и затова с4итай въпроса ми персонално кам тебе :D
"Най-добрият сред хората е оня, който е най-полезен" - А. ДЖАМИ
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Тези тоун хаузес в Бърнаби ще да са минимум 400 - 500к, поправиме ако греша...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
VanBC
Модератор

Мнение от VanBC »

Lub0 написа:Тези тоун хаузес в Бърнаби ще да са минимум 400 - 500к, поправиме ако греша...
Не вярвам да са повече от 400к, най-вероятно са около 350-360к.
Stoynev написа:VanBC явно не ме разбра. аз питам конкретно за къщите които са на снимките на ивайло колко е ориентирова4но наема, интересно ми е да ли са както казва bateto по 1500 - 2000$, или той се изказва неподготвен (а пак това ми е нуйно за да знам на кои мога да вярвам за инфо тука и на кои не). за тебе ми е ясно отдавна и затова с4итай въпроса ми персонално кам тебе :D
На този конкретно не му знам наемите, но за апартамент с 2-3 спални в подобен комплекс ще е от порядъка на 1000-1100. Таунхаузите са като къщите - в наема не се включва нищо, т.е. тока, отоплението и т.н. си ги плащаш отделно според колкото използуваш. Има и такива цени за които говори батето (и които Monny е гледал) но те са за луксозни апартаменти в Downtown с гледка едновременно към океана и планината.
monny

Мнение от monny »

колко са горе долу режиините - че тук като си видя сметките ако сложа и наем , може и да стигна цените във ванкувър
bateto

Мнение от bateto »

Значи да внеса малко уточнени към интерисуващите се и към Стойнев.Като казах наем 1000-1500 д. на месец имах напредвид за зградите на снимките от даунтаун Ванк,а не снимките с таунхаусите от Бърнаби.Още едно уточнение имах напредвид цените на най ниските наеми в даунтаун..Обърнете внимание на снимка Н80 -там питах от любопитство ,щото комплекса мн. ми хареса ,направо е върха като разположение и архитектура ,намира се южно от даунтауна с изглед към един от заливите на пасифика,планината и местната марина -ценои 2500-3500д. на месец.Всъщност това е най хубавия жилищен микрокомплекс ,който съм видял в Канада ,като се има напредвид ,че доста съм ходил,поне на мен най ми е харесал.

Бях за малко на квартира в един бейзмънт ,уан бедрум силно казано за 650д.на месец без нищо вкл. в една от индийскокитайските махали/Марполе/ на Мейн стр. и забравих вече кое авеню,за сравнение подобна дупка в Мтл. преди 3г. вървеше 400-450 д. без нищо да е включено в цената .Хазаинат пенсионер беше обявил бараката на 70-80г. за продан за 250К.,като каза ,че е ефтино ,щото плачела за ремонт.Намерих си апартамент уанбедрум в Норт Бурнаби- за 700К.Собственничката беше дърта индуска ,като че ли и обитателите бяха повечето от същите,мяркаше се и някой и друг китаец,имаше и едно бг. семейство.Обаче така миришеше на къри и вмирисани рибешки глави ,че едвам не си изповръщахме червата.Това от мен като инфо,после знаете взехме самолетчето и в Мтл.,то не че нещо по,същите.....Аз и заради това пледирам по проблема за местенето,но който е решил да действа,спомням си навремето преди 20 и няколко години когато ЦСКА падна от Байерн в Мюнхен с 4 на 1 в.Работническо Дело излезе на първа страница с уводна статия ;Надеждата умира последна ;-ние пък взехме че ги бихме с 4на 3 в София,макар и да не стигна.
ivaiilo

...

Мнение от ivaiilo »

този таунахус струва около 350 000$.
снимки от Ванкувър.
http://ivaiilo.myphotoalbum.com/albums.php
Аватар
vladi

Мнение от vladi »

Lub0 написа:Тези тоун хаузес в Бърнаби ще да са минимум 400 - 500к, поправиме ако греша...
Грешиш, един колега ди купи във Ванкувър, в доста добро състояние за 350К
Аватар
kerkelov

Мнение от kerkelov »

Бях за малко на квартира в един бейзмънт ,уан бедрум силно казано за 650д.на месец без нищо вкл. в една от индийскокитайските махали/Марполе/ на Мейн стр.

ахааа здрасти отново Бате еее
интересна работа-кой те настани на такова място направо се 4удя и то преди толкова време.Мисля 4е доста си плащал да не говорим за другото.
Ще ти дам един малък пример
аз ли4но плащам от 2 години един наем който е 600 долара вклю4ващ ,парно паркинг,топла вода.
Сградата е стара ,но прили4на -живея на 2 рия етаж като ако ти кажа 4е хола е доста по голям от този който имах в БГ .
Мястото е супер удобно -спирки, магазини,болница,клиники,фитнеси и какво ли не се намира на около.около нас има 2 парка с места за спортуване и детски площадки- и мога да кажа ,4е квартал4ето си го бива(много българи и изто4но европейци живеят тук).Няма да ти разправям колко сме само в една сграда и как си помагаме.Квартала се намира по средата на цялата ерия и е удобно да се пътува във вси4ки посоки-близо е изхода на магистралата ,мисля на 5 мин. с кола.
A long time ago
in a galaxy far ,far away
ivaiilo

...

Мнение от ivaiilo »

в този квартал, който се вижда от снимките ми, може да се наеме ... примерно приземен етаж с изход към собствен заден двор, апартамент - две самостоятелни стаи, с общ хол, с отделна баня и тоалетна, с включена вода, ток, отопление, дом. телефон, супер скоростен интернет и някакви си там още екстри, не си спомням точно какви, а да и пералня със сушилня за ... 750$.
снимки от Ванкувър.
http://ivaiilo.myphotoalbum.com/albums.php
monny

Мнение от monny »

[quote="kerkelov"],4е квартал4ето си го бива(много българи и изто4но европейци живеят тук).Няма да ти разправям колко сме само в една сграда и как си помагаме.quote]

ти си си като у дома,
ако празкате и белот по потници родината няма да ти липсва :D
остава и да работиш в такава среда и ще забравиш английския за два месеца :beer:
Заключено