Канада - работа, живот
Re: Канада - работа, живот
За съжаление локуми как се цоца социал не мога да разтягамм. За това си има други специалисти. Аз мога да приказвам за работа и платени данъци, не за мизерия и как нещо няма да стане. Различни хора, различни идеали.....
И тук лъжеш, Пумпи. Не ти се е сторило изгодно, не си почнал да цоцаш социал. А пък за НЕплатени данъци т.е. как да прекараме данъчната система, със сигурност можеш да разтягаш локуми.
Ами че то и социаладжийте не правят ли същото - възползват се от системата. Ти за най-големия тарикат ли се мислиш в тази държава?

„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Хм, аз точно последно четох за схемите описани тук и вземането на ЕИ и бенефита за загуба на работа по време на Ковид.
И за други схеми, от друг потребител, как познати са прецаквали бившите си жени, за да не плащат издръжки.
Понеже презирам тези тематики, просто такива примери ми се набиват в очите.
И за други схеми, от друг потребител, как познати са прецаквали бившите си жени, за да не плащат издръжки.
"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."
Никола Вапцаров
Никола Вапцаров
Ози, специалистът по престъп мисъл 

- snakeplissken
- .
А на мен ми се набиват в очите как глуповата кифла от Реджайна качва снимки от подредения си до педантичност хладилникtanyatais написа: ↑Съб Окт 03, 2020 1:57 pm Хм, аз точно последно четох за схемите описани тук и вземането на ЕИ и бенефита за загуба на работа по време на Ковид.

Явно това е разнообразието в живота й

Мисля, че ако някой има какво да каже в тази група може да застане зад думите си като личност, а не да сипе обиди и льжи без никаква обосновка, криейки се зад псевдоним.
Бай Иван
Бай Иван
Много елементарен почин да гадаем и засегнем някого.snakeplissken написа: ↑Съб Окт 03, 2020 3:32 pmА на мен ми се набиват в очите как глуповата кифла от Реджайна качва снимки от подредения си до педантичност хладилникtanyatais написа: ↑Съб Окт 03, 2020 1:57 pm Хм, аз точно последно четох за схемите описани тук и вземането на ЕИ и бенефита за загуба на работа по време на Ковид.
Понеже презирам тези тематики, просто такива примери ми се набиват в очите.![]()
![]()
Явно това е разнообразието в живота йДали да сложи доматите пред яйцата, или обратното
![]()
![]()
![]()
Когато няма аргументи, има нападки. Тичично...за някои среди.
Никола Вапцаров
Никола Вапцаров
- snakeplissken
- .
Забравих да прибавя “Префърцунена” към “Кифла”tanyatais написа: ↑Съб Окт 03, 2020 3:40 pmМного елементарен почин да гадаем и засегнем някого.snakeplissken написа: ↑Съб Окт 03, 2020 3:32 pmА на мен ми се набиват в очите как глуповата кифла от Реджайна качва снимки от подредения си до педантичност хладилникtanyatais написа: ↑Съб Окт 03, 2020 1:57 pm Хм, аз точно последно четох за схемите описани тук и вземането на ЕИ и бенефита за загуба на работа по време на Ковид.
Понеже презирам тези тематики, просто такива примери ми се набиват в очите.![]()
![]()
Явно това е разнообразието в живота йДали да сложи доматите пред яйцата, или обратното
![]()
![]()
![]()
Когато няма аргументи, има нападки. Тичично...за някои среди.

На тебе никой не ти дава право да съдиш хората, още повече за неща които не те засягат.
Когато се окажеш в ситуация като на някои от потърпевшите, тогава си давай меродавното мнение!
Много си добричка, но си и два пъти по-наивна......
Ако въобще схващаш на къде бия, и какво ти казвам

Мисля, че ако някой има какво да каже в тази група може да застане зад думите си като личност, а не да сипе обиди и льжи без никаква обосновка, криейки се зад псевдоним.
Бай Иван
Бай Иван
Битието определя житието, за съжаление. Средата е много важна и падането на задръжките е ясна идикация за недоволство.
Съжалявам, че за някои хора живота и работата в Канада дотолкова им повлиява негативно, че са неразпознаваеми след няколко години.
Устойчивостта на психика и дух се калява в трудности. Не се пречупва и не дава път на лошотията и агресията.
Съжалявам, че за някои хора живота и работата в Канада дотолкова им повлиява негативно, че са неразпознаваеми след няколко години.
Устойчивостта на психика и дух се калява в трудности. Не се пречупва и не дава път на лошотията и агресията.
Последно промяна от tanyatais на Нед Окт 04, 2020 11:26 am, променено общо 1 път.
Никола Вапцаров
Никола Вапцаров
- roumensp
Това е така, но те нямат голям избор в началото и е по-добре на ниско заплащане, отколкото на никакво. След някой друг месец поне ще могат да кажат, че имат канадски експириънс и евентуално да намерят нещо по-добро, за което не са имали шанс без местен опит.
Много хора се навиват на “експлоатация” само и само да влезнат в “системата” и в повечето случаи интереса е взаимен. Той от една страна ги “експлоатира”, но от друга им върши услуга ... истината винаги има повече от едно лица.
- Vedren
Аз дори бих добавил доброволен труд. Той е много на мода в Канада докато се научиш.
Ако някой иска да научи моя занаят по бързия начин е даже да си плати да изкара един курс от няколко месеца лично преподаван от мен. Доброволци не приемам че може и конкуренти да станат после.
Ама Линко нито иска да е доброволец нито да плати за курса. За това напада Пумпи.
Ако някой иска да научи моя занаят по бързия начин е даже да си плати да изкара един курс от няколко месеца лично преподаван от мен. Доброволци не приемам че може и конкуренти да станат после.
Ама Линко нито иска да е доброволец нито да плати за курса. За това напада Пумпи.
Последно промяна от Vedren на Съб Окт 03, 2020 9:14 pm, променено общо 1 път.
Да, добровилничеството се цени много.
Добър старт ти дава и се пише за опит.
Интерншипс и аппрентиси са другия, платен вариант за преквалификация.
Добър старт ти дава и се пише за опит.
Интерншипс и аппрентиси са другия, платен вариант за преквалификация.
Последно промяна от tanyatais на Нед Окт 04, 2020 11:31 am, променено общо 1 път.
Никола Вапцаров
Никола Вапцаров
- roumensp
Това го чувам не за пръв път, ама аз не познавам нито един имигрант лично, на който да му е трябвало. Сина ми е друга история, на него му трябва за училище/университет, но труда няма да е такъв, от който той самия ще научи нещо.
То много зависи и от къде идваш. Аз като емигрирал от САЩ директно кандидатсвах за синиър позиции, няма добровлен труд, няма простотии.
Последно промяна от roumensp на Съб Окт 03, 2020 5:32 pm, променено общо 1 път.
- snakeplissken
- .
Глупостта не се преборва с ограниченост и наивност, Танчеtanyatais написа: ↑Съб Окт 03, 2020 4:21 pm Наивна и префърцунена може и да съм, но определено, знам къде- как да се държа.
Битието определя житието, за съжаление. Средата е много важна и падането на задръжките е ясна идикация за недоволство.

Бай Иван
Бай Иван
Вижда се кой съди и прави квалификации.snakeplissken написа: ↑Съб Окт 03, 2020 5:24 pm
Глупостта не се преборва с ограниченост и наивност, Танче![]()
Доста ниска топка си, П.
Оттук нататък, просто ще прескачам опитите ти за " разговор ".
Последно промяна от tanyatais на Нед Окт 04, 2020 11:30 am, променено общо 1 път.
Никола Вапцаров
Никола Вапцаров
Естествено, че е полезно за новодошлия като възможност за изкарване на пари и придобиване на канадски експерианс. Не е в това работата.roumensp написа: ↑Съб Окт 03, 2020 4:36 pmТова е така, но те нямат голям избор в началото и е по-добре на ниско заплащане, отколкото на никакво. След някой друг месец поне ще могат да кажат, че имат канадски експириънс и евентуално да намерят нещо по-добро, за което не са имали шанс без местен опит.
Много хора се навиват на “експлоатация” само и само да влезнат в “системата” и в повечето случаи интереса е взаимен. Той от една страна ги “експлоатира”, но от друга им върши услуга ... истината винаги има повече от едно лица.
Проблемът е, че Пумпи се изкарва един вид благодетел, който от чист алтруизъм се стреми да помогне на сънородниците си. Което изобщо не е вярно.

„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)