Относно полета с Qatar през Доха,ние миналата седмица го "изпробвахме" и да споделя инфо за следващите.Първия полет София Доха е със средния клас Ербъси който летят и късите полети за Европа.Разликата е че седалките са по разредени и е доста широчко.Други приспособления бяха специални облегалки за главата.Храната която дават катарците също е 10 нива над Българиан еър да речем.В менюто имаше месо !!!! както и плодова салата,то не бяха сандвичи то не бяха кво ли не

И 200 кила да си ,малко ме съмнява да останеш гладен.Стюардесите са малко не в час да речем поръчаш нещо и идва чак след 30мин.Полета е към 4 часа..Престоя в Доха е 10 часа и малко,ние имахме ваучери за хотел но предпочетохме да изчакаме на летището,което е пълно със супер ултра луксозни магазини,детски сюрриалистични детски кътове и 5-6 люксозни коли изложени вътре.Огромно летище.В 2 през ноща вероятно имаше 5000 пътника.Има и тихи кътове за спане ,както и ТВ нет кътове но са пълни и трябава дас е пообиколи.В сектор Ами се стори по празно.В Доха е 30 градуса,друго което прави впечатление е че охраната е малко занемарена.През секюрити зона минаваш без да си сваляш се кубинките,което на ЕУ летище е немислимо.Отделно ние случихме на няколко кацнали самолета и се случи да минем всичките 300-400 човека през 2скенера супер бързо,пускаха и по двама трима.Тука ми се струва е им е слабото звено-сигурноста. Престоя в Доха 10 часа като пообиколиш и в спане минава сравнително бързо.Втория полет Доха Монреал с голям Бойнг,но стар.От 300 човека ,бели бяха 5%,5 % негри и 90% цигани ,различни видове цигани.АЗ такова нещоне бях виждал..а съм виждал много. То не бяха някви от Африка ловци на лъвове,чалми,индииски цигани,от Пакистан видях 2-3 по псапортите и т.н. В Столюпиново мисля че са по изчистени

Явно през Доха им е най-добрата връзка. Лошото е че тея цигани винаги пътуват и с по 3-4 малки циганчета и бяхме в тотална преса отпред,отзад и отстрани с малки циганчета,който тея цигани им обръщат малко внимание и който е пътувал презокенаски знае какво е да си до деца.Тука разликаката беше че полета е 12 часа и малко

Инвестицията в хубави тапи за уши се възвръща стократно

Не знам кви са тея въздушни трасета но тоя обиколи цяла Европа и се качи горе до Скандинавия и оттам отпраши за МТЛ.Самолета както казах е Боинг аз не ги харесвам и постояно друсаше като някъв стар Зил а времето беше хубаво.От 12 часа ,5 часа трябваше да седим с коланите.Не е като Еърбъс а380 където няма да друсне няма нищо.Храната и във втория полет бешеадски много ихубава.Пилешко месо и т.н. Стюардесите циркулират като цветарки и сервират и от пиле мляко.На децата и в двата полета дават по една чанта вътре с хиляди работи за оцветяване,книжки и т.н.Учудващо и за мен 12 часа полет не ме умориха.Може би защото дават и чорапи за полета и си събух обувките.Отностно маршутите и първия е през Турция и Иран и оттам до Доха,втория се връща по същия маршрут ,пресича БГ през Калиакра,и шпори нагоре за Скандинавия.Отиването до Доха и после пресичането на Калиакра е общо 8 часа или малко напред назад
Като цяло има минуси и плюсове и човек трябва да избере.Минуси ,най вече дълъг полет общо 17 часа+10 престой,лети през несигурен район уж макар оттам да минават стотици самолети на ден,слаба сигурност в Доха/според мен/ и много цигани във втория полет,също и раздрънкания боинг.Минус за мен беше и в менюто за полета нямаше никакви настроики и гледаш само няква тяхна компилация която на вси1ко друго беше и 80% на арабски и не можеше да се променя.Плюсове ,обилна и качествена/за самолет/ храна.Куфари 2х23кг а не само един като КЛМ да речем,и най вече цената която е около -40% от стандартните компании.Семейство от 3 или 4 човека спестява едно 800-900 CAD $ което за новодошли хич не е малко.Ако сте с бебе не мисля че тоя полет е за вас ,за останалите да си преценят + и - .Това е от мен