Има ли заминали с работна виза TWP?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Заключено
Daisy2

Re: Има ли заминали с работна виза TWP?

Мнение от Daisy2 »

pumpy написа:Ти не разбираш, че цялата ти база за сравнение е грешна. Погледни го така:
-15 за няколко дни е същото като -30 за цял месец. И шведсакта пухенка не е предвидена за -30, а за гъзареене по главната в София. Последното не е необходимо "in the bush" на север. Освен това там хората ходят за да работят и живеят, а не да им харесва топлото. Ако последното им е мотива, то Куба е добра дестинация.
Хайде сега стиго по темата. Ела и поживей малко на север и пак да си говорим къде и колко е студено.
Виж, аз само се опитах да покажа очевидния за мен факт, че Таня няма начин в Англия на -15 (между другото това е голямо изключение за там, не се случва всяка година) да е наясно какво е -30 за по-дълъг период всяка зима. А е съвсем отделен въпрос дали тя иска да живее на -30 (защото тя очевидно иска и не от мазохизъм, предполагам :)) и защо някои други хора го искат - не защото им харесва, а защото са направили компромис в името на нещо друго, за тях по-голямо. И ти си направил такъв компромис, но аз не обсъждам това. Само подчертах факта, че според мен Таня (все още) не е наясно какво е това -30 за дълъг период от време, и това коментирах. А дали ще го издържи в името на друго нещо, това е съвсем друг въпрос. Освен другото, от самото начало заявих, че си е нейна работа къде ще ходи и защо. И съвсем не мисля да я разубеждавам в нищо. В случая просто мисля, че от климата на Англия (който съвсем не е перфектен) да съдиш за канадския Сибир не е много удачно.

Ясно ми е, че от една температура надолу ти е все тая, 'щото трябва да облечеш скафандър, за да излезеш навън. Но все си мислех, че такава температура не се случва на обитаемата земя :) - шом моята пухенка, която в Швеция при нейния климат върши работа, няма да върши работа в Саскачуан, там си е явно за скафандър :D Но то вярвам, ти все пак имаш опит от първа ръка :)

Не, благодаря :) Моята лична граница е -10, и то за няколко дни в годината - това при положение, че не ме осъдят на каторга де :), тоест, доброволно.
pumpy

Мнение от pumpy »

И цялата ти теза би била напълно правилна, ако ми обясниш и покажеш компромиса, който правят месните хора, "избрали" да живеят в тези "компромисни" според теб условия. Има ли вероятност на някой да им харесва времето, такова каквото е тук, точно както на теб ти харесва да е над -10 или всички, които не се вписват в твоите представи за нещата правят компромис с нещо и по-принцип не го правят правилно ? BTW не е нужно да ни отговаряш Точно и както не е необходимо да ми обясняваш колко студено е -30, защото аз съм този, който живее тук и не ходя със скафандър навън, а със същото зимно яке, което ползвам и 2000 мили на юг в Денвър, 2800 мили на югоизток в Монреал.
Daisy2

Мнение от Daisy2 »

Получи се голяма неразбория :) Ти знаеш какво е на -30, но Таня няма как да съди за това от Англия. И ако тя си мисли, че има как, е в грешка, според мен. Това коментирах и обясних защо така смятам.

А за компромиса - ами след като Северозападните територии имат плътност на населението 0,04 души на кв.км, Nunavut - 0,02 души/кв.км, Саскачуан - 1,75 души на кв.км, а от друга страна Кебек -близо 6 души/кв.км, а Онтарио - близо 15 души на кв.км., явно и много други хора освен мен мислят, че е по-добре да живят на юг в Канада, отколкото на север (като казвам "юг", да се разбира на по-топъл климат).

В БК, Онтарио и Кебек заедно живее 80 % от цялото население на Канада (77,6 %, ако трябва да бъда точна). Останалите 20 % се разпределят в другите 10 провинции и територии. Това ако не ти говори нищо за компромиса и неговото правене или неправене, аз няма как да ти помогна :)

Но съвсем не отричам правото на всеки да си харесва, каквото си иска. На теб ти се радвам, че си намерил своя земен рай, това съвсем искрено, като гледам колко хора го търсят безуспешно. Може на Таня наистина да й допадне там. Пожелавам й го!

За скафандъра - сори, така те разбрах, след като моята шведска пухенка бе низвергната от теб като достойна само за разходки, но не и за топлене :)

Извинявам се, че изобщо влязох в дискусията :) Жив и здрав да си живееш там, щом ти харесва :)
newcomer

Мнение от newcomer »

аз не виждам къде ги виждате тия -15 градуса минмимална температура за които сте се хванали.аз лично виждам нощни теп над -30 ,които се усещат с факторите влага и вятър към -40 ,-50 и дневни от порядъка на -20 и няколко с разл фактори се усещат над -30
http://sinoptik.bg/regina-canada-106119109"
я си педставете сега един дърводелец строящ къщи на открито как би се чувствал на тези температури
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
tanyatais

Мнение от tanyatais »

newcomer написа:аз не виждам къде ги виждате тия -15 градуса минмимална температура за които сте се хванали...
я си педставете сега един дърводелец строящ къщи на открито как би се чувствал на тези температури
Я си представете сега един дърводелец как по голямата част от работата му се извършва в цех с машини и как само през определени месеци се дигат конструкции, основи на къщи и сглобка на панели и пак ми разкажете нещо полезно:)
Благодаря,Дейзи -дано ! :handshake:
"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."

Никола Вапцаров
pumpy

Мнение от pumpy »

Танче, ти нищо не разбираш. Тук строежите започват щом температурата падне под -40. Преди това никой нищо не строи, че му е много топло и се потят работниците, а това не е добре за здравето им - получават сърцетуп и кръвно ;)
tanyatais

Мнение от tanyatais »

pumpy написа:Танче, ти нищо не разбираш. Тук строежите започват щом температурата падне под -40. Преди това никой нищо не строи, че му е много топло и се потят работниците, а това не е добре за здравето им - получават сърцетуп и кръвно ;)
Да, и нейлганът бие 3600 пирона на час в темпаратури -30 :)))

Никола Вапцаров
pumpy

Мнение от pumpy »

Аз направо ти се чудя с това високо и надлезно строителство в София, а скоро и в други градове, чий ще го търсите в Канада ? Я по-добре имигрирайте за пореден път в България и спомагайте с по две ръце за напредъка там. Ако ти липсва инфо по въпроса, погледни съседната тема за българския прогрес в строителната среда :lol:
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

pumpy написа:Танче, ти нищо не разбираш. Тук строежите започват щом температурата падне под -40. Преди това никой нищо не строи, че му е много топло и се потят работниците, а това не е добре за здравето им - получават сърцетуп и кръвно ;)
Какво искаш да кажеш, че тук не се строи януари и февруари, щото на дърводелците им става много студено и ги пазят да не настинат ли :rofl:
В Онтарио поне се строи 365 дена в годината, няма лабаво. В Саскечуан може да е друго, не знам...
tanyatais

Мнение от tanyatais »

pumpy написа:Аз направо ти се чудя с това високо и надлезно строителство в София, а скоро и в други градове, чий ще го търсите в Канада ? Я по-добре имигрирайте за пореден път в България и спомагайте с по две ръце за напредъка там. Ако ти липсва инфо по въпроса, погледни съседната тема за българския прогрес в строителната среда :lol:
Ами хайде ,направи първите крачки и като разкажеш как е ,ще те последваме :))
Това високо и надлезно строителство не е дървено /сглобяемо , но нейсе, няма да ме разбереш:(

Никола Вапцаров
Аватар
Guinness

Мнение от Guinness »

tanyatais написа:
newcomer написа:аз не виждам къде ги виждате тия -15 градуса минмимална температура за които сте се хванали...
Я си представете сега един дърводелец как по голямата част от работата му се извършва в цех с машини и как само през определени месеци се дигат конструкции, основи на къщи и сглобка на панели и пак ми разкажете нещо полезно:)
Благодаря,Дейзи -дано ! :handshake:
И това къде го видя в Канада ли?
Танче, забрави я тази песен.Дърводелците бият клинци и пирони на -30 та чак веждите им са се опънали ,а носната им течност се е изкривила от вятъра и е замръзнала паралелно на земята.
Но,ти ако искаш слушай зъболекаря,той си стои в затопления кабинет и му е все тая навън дали е -10 или -100.
Успех в емиграцията!
П.с.А бизнеса смятате ли да го продавате?
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Гинес, нали било много хубаво в тая Англия?
Хората мило-драго дават, бизнес продават и прегръщат северноканадските тундри, само и само да се махнат от Англия. А ти като си я захвалил ... :P
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола