А защо прасето да не ти го каже? То е работило повече от 6 години в здравната система на БК, Канада. И, да - наркотиците и деградацията е много сериозен проблем на държавата, но може би след кредитите?.... Там вече да се изкажат финансисти, икономисти и прочие....roumensp написа:
В Канада (и не само в нея) има проблем с фентанила, но това далеч не е най-сериозния проблем на държавата. А да ми го споменават хора от България (прасето и сие) е точно като лафа за хипопотама.
Какво се случва в България?
Re: Какво се случва в България?
Това не е минус за Канада, и в България има доста наркотици, не колкото тук, но консумацията на алкохол изравнява резултата.prace написа:А защо прасето да не ти го каже? То е работило повече от 6 години в здравната система на БК, Канада. И, да - наркотиците и деградацията е много сериозен проблем на държавата, но може би след кредитите?.... Там вече да се изкажат финансисти, икономисти и прочие....roumensp написа:
В Канада (и не само в нея) има проблем с фентанила, но това далеч не е най-сериозния проблем на държавата. А да ми го споменават хора от България (прасето и сие) е точно като лафа за хипопотама.
Не е минус за Канада?!? А плюс ли е?IFF написа:Това не е минус за Канада, и в България има доста наркотици, не колкото тук, но консумацията на алкохол изравнява резултата.prace написа:А защо прасето да не ти го каже? То е работило повече от 6 години в здравната система на БК, Канада. И, да - наркотиците и деградацията е много сериозен проблем на държавата, но може би след кредитите?.... Там вече да се изкажат финансисти, икономисти и прочие....roumensp написа:
- MrGeek
- Путлер Капут
Прасе, предозирането с опиати е проблем основно за предозиращите и тесния им кръг от близки. Какво ще кажеш обаче за терора на пушачите в България над всички останали? Как се чувстваш, влизайки в ресторант, в който всички ти димят в лицето?prace написа:Не е минус за Канада?!? А плюс ли е?

Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
__Powered by jovani
__ Powered by мухЪтЪ.
- ivandaman
- Местоположение: NOT in 'The Mental Institution Formerly Known as Canada', but in a perfect multiCULTural UTOPIA
Ееее Гийк този път уцели у десетката..MrGeek написа: Какво ще кажеш обаче за терора на пушачите в България над всички останали? Как се чувстваш, влизайки в ресторант, в който всички ти димят в лицето?

За мен тази гнусотия в България е deal-breaker. Понякога се прибирам в къщи и смърдя на цигари, въпреки че не съм влизал никъде просто съм се разхождал по улицата или съм ходил някъде по работа.. И (почти) никой не се съобразява или му пука .... Да, това в България е проблем и то огромен. Поне за мен. Мразя цигари от дъното на душата си, и това често руши моменти които по принцип би трябвало да са приятни.. Ако ходя някъде на ресторант трябва да съм вътре, никога не може да съм на терасата и ако няма вътре места съм принуден сядам на открито и да дишам облаци от гнусен дим.

& ZIONISM
Justin Trudeau's BIGGEST FAN
Pro-OPEN BORDERS
Proud GLOBALIST & proponent of DIVERSITY - OUR GREATEST STRENGTH
UNCONDITIONAL support for

Justin Trudeau's BIGGEST FAN
- Kan_Tangra
От доста отдавна вече не се пуши в заведения в България. Има и тук там изключения, но точно защото са изключения, винаги можеш да ги пропуснеш. Също и на открити/закрити тераси, които не са основната част от заведението.
То и в канада има сигар-барове, където се пуши.
Също и в офисите в България от доста време вече не се пуши.
Проблемът на тия с по 500лв на месец е основно за тях. Тия с по 10к нямаме такъв проблем.
Проблемът на тия с общественото здравеопазване е основно за тях. С частните застраховки нямаме такъв проблем.
И тн и тн
И тн и тн.
100% Двоен аршин.
Наркоманията си е сериозен проблем за цялото общество, откъдето и да го гледаме.
Разходи за здравеопазване, полиция, кражби, убийства, лош пример и морал за децата, мотивация за дилърство и по-организирана престъпност, и също и неприятното чувство да ги гледаш/мислиш за тях.
Навремето като основен аргумент на някои хора за напускането на България се изтъкваше наличието на хора, които бъркат в кофите. Не им било приятно да ги гледат ...
Двоен аршин!?
То и в канада има сигар-барове, където се пуши.
Също и в офисите в България от доста време вече не се пуши.
Хмм, то по тази логика можем да кажем, че всеки проблем в България не ни засяга пряко.MrGeek написа:Прасе, предозирането с опиати е проблем основно за предозиращите и тесния им кръг от близки.
Проблемът на тия с по 500лв на месец е основно за тях. Тия с по 10к нямаме такъв проблем.
Проблемът на тия с общественото здравеопазване е основно за тях. С частните застраховки нямаме такъв проблем.
И тн и тн
И тн и тн.
100% Двоен аршин.
Наркоманията си е сериозен проблем за цялото общество, откъдето и да го гледаме.
Разходи за здравеопазване, полиция, кражби, убийства, лош пример и морал за децата, мотивация за дилърство и по-организирана престъпност, и също и неприятното чувство да ги гледаш/мислиш за тях.
Навремето като основен аргумент на някои хора за напускането на България се изтъкваше наличието на хора, които бъркат в кофите. Не им било приятно да ги гледат ...
Двоен аршин!?
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Виж сега Гийк. Мисля, че не си толкова тъп, колкото ти е изказването в момента и сам ще го видиш, ако го препрочетеш. Как сравняваш наркозависими и пушачи. Все едно да сравняваш болен от рак и грип. Аз съм бивш пушач също. Отказах цигарите преди 10 години и мен също ме дразнят запушените места. Но да сравняваш какво прави никотина с тебе и кокаина или хероина е меко казано неграмотно.MrGeek написа:Прасе, предозирането с опиати е проблем основно за предозиращите и тесния им кръг от близки. Какво ще кажеш обаче за терора на пушачите в България над всички останали? Как се чувстваш, влизайки в ресторант, в който всички ти димят в лицето?prace написа:Не е минус за Канада?!? А плюс ли е?
- MrGeek
- Путлер Капут
Теб те знаем, че си в някаква паралелна вселена.Kan_Tangra написа:От доста отдавна вече не се пуши в заведения в България.

Глей ся, прасе. Аз не сравнявам какво правят никотина и кокаина с използващите ги, ама то се иска и малко акъл, за да се схване написаното. Става въпрос за това какво никотина прави на ОКОЛНИТЕ и то в масовия случай в България, защото дори едно прасе би трябвало да може да направи разлика между броя на пушачите, които одимяват всичко и всеки около себе си де що има (включително деца и бебета) и броя на наркозависимите, които се друсат обикновено индивидуално.prace написа:Виж сега Гийк. Мисля, че не си толкова тъп, колкото ти е изказването в момента и сам ще го видиш, ако го препрочетеш. Как сравняваш наркозависими и пушачи. Все едно да сравняваш болен от рак и грип. Аз съм бивш пушач също. Отказах цигарите преди 10 години и мен също ме дразнят запушените места. Но да сравняваш какво прави никотина с тебе и кокаина или хероина е меко казано неграмотно.

Бай дъ вей, да те попитам по-простичко, ти като ходиш на ресторант в България, колко наркомана от съседната маса те пръскат с кокаин?
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
__Powered by jovani
__ Powered by мухЪтЪ.
__Powered by jovani
__ Powered by мухЪтЪ.
Като ви казвам, че сте изостанали с 10-15 години в представите си за България. Не помня вече преди колко години въведоха забрана за пушене в затворени помещения- ресторанти, барове, дискотеки, във влаковете, в такситата, даже в офисите на фирмите. Затова и много българи започнаха да си правят банкети и празненства в Сърбия, понеже там пушенето в кръчмите все още е разрешено.ivandaman написа:Ееее Гийк този път уцели у десетката..MrGeek написа: Какво ще кажеш обаче за терора на пушачите в България над всички останали? Как се чувстваш, влизайки в ресторант, в който всички ти димят в лицето?![]()
![]()
За мен тази гнусотия в България е deal-breaker. Понякога се прибирам в къщи и смърдя на цигари, въпреки че не съм влизал никъде просто съм се разхождал по улицата или съм ходил някъде по работа.. И (почти) никой не се съобразява или му пука .... Да, това в България е проблем и то огромен. Поне за мен. Мразя цигари от дъното на душата си, и това често руши моменти които по принцип би трябвало да са приятни.. Ако ходя някъде на ресторант трябва да съм вътре, никога не може да съм на терасата и ако няма вътре места съм принуден сядам на открито и да дишам облаци от гнусен дим.
Много мои познати в последните години отказаха цигарите. Но това са мои лични наблюдения, не знам какви са данните от статистиката.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Абе, Гийк, като наркозависимите са вредни само за тях си и за близкото им обкръжение, защо навсякъде по света има въведена законова забрана такива да шофират, да пилотират, да оперират и т.н.? Нали те никого не пръскат с кокаин, морфин или каквото и да е там? 
А не съм чул някъде да има такава забрана за пушачите.

„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
гледай сега. Никой не ме пръска с кокаин. Обаче, в Канада наркоманите бяха гледка и ме пръскаха с деградация. А темите за наркотиците, бяха най-разисквани в училищата. Да не говорим за пуберите, които се друсаха на дейли бейзис с марихуана. Имаше и две деца от училището на дъщеря ми, които починаха от предозиране, но не знам с какво.MrGeek написа:Теб те знаем, че си в някаква паралелна вселена.Kan_Tangra написа:От доста отдавна вече не се пуши в заведения в България.
Глей ся, прасе. Аз не сравнявам какво правят никотина и кокаина с използващите ги, ама то се иска и малко акъл, за да се схване написаното. Става въпрос за това какво никотина прави на ОКОЛНИТЕ и то в масовия случай в България, защото дори едно прасе би трябвало да може да направи разлика между броя на пушачите, които одимяват всичко и всеки около себе си де що има (включително деца и бебета) и броя на наркозависимите, които се друсат обикновено индивидуално.prace написа:Виж сега Гийк. Мисля, че не си толкова тъп, колкото ти е изказването в момента и сам ще го видиш, ако го препрочетеш. Как сравняваш наркозависими и пушачи. Все едно да сравняваш болен от рак и грип. Аз съм бивш пушач също. Отказах цигарите преди 10 години и мен също ме дразнят запушените места. Но да сравняваш какво прави никотина с тебе и кокаина или хероина е меко казано неграмотно.
Бай дъ вей, да те попитам по-простичко, ти като ходиш на ресторант в България, колко наркомана от съседната маса те пръскат с кокаин?
Тук ме опушват в асансьора, на улицата. Но в ресторантите не се пуши вътре. Хората пушат навън, защото много българи имат ориенталски манталитет и пушенето им е част от социалното общуване.
Хората, с които работя тук не пушат, но всички са били доста години в чужбина и са се отказали от този гнусен навик или въобще не са го почвали.
- roumensp
То и за алкохола има подобни забрани, ама никой не се занимава с него, нали.agent Ozo написа:Абе, Гийк, като наркозависимите са вредни само за тях си и за близкото им обкръжение, защо навсякъде по света има въведена законова забрана такива да шофират, да пилотират, да оперират и т.н.? Нали те никого не пръскат с кокаин, морфин или каквото и да е там?
Множество случай на загинали при drunk driving и единични под въздействие на наркотици. Т.е. именно пиещите са най-опасни за другите ... и к’во, никой не тръби за това по медиите непрекъснато.
Да, ама ние не говорим за това какъв шум се вдига в общественото пространство относно единия или другия пороблем, а кой от двата се приема за по-вреден и общественоопасен. Поради което се налагат и законовите забрани.
За пушачите единствено е ограничено пушенето на обществени места, докато употребата на наркотици е инкримирано.
За пушачите единствено е ограничено пушенето на обществени места, докато употребата на наркотици е инкримирано.
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
- roumensp
Както ти обичаш да казваш, двойни стандарти.agent Ozo написа:Да, ама ние не говорим за това какъв шум се вдига в общественото пространство относно единия или другия пороблем, а кой от двата се приема за по-вреден и общественоопасен. Поради което се налагат и законовите забрани.
BTW за пушачите става все по-трудно, новото правителство на BC за пореден път вдигна данъците върху цигарите. С което провинциалната такса върху пакет става 5.50, отделно има федерална такса и sales tax. И съответно се появяват опасения, че ще се зароди черен пазар .... е как да не си гледаш марихуана в мазата, след като говърнмънта постоянно измисля как да те издои повече.

- roumensp
В България си има закони за всичко, вкл. и срещу корупцията. Проблемът е, че не се прилагат.joro написа:Като ви казвам, че сте изостанали с 10-15 години в представите си за България. Не помня вече преди колко години въведоха забрана за пушене в затворени помещения- ресторанти, барове, дискотеки, във влаковете, в такситата, даже в офисите на фирмите. Затова и много българи започнаха да си правят банкети и празненства в Сърбия, понеже там пушенето в кръчмите все още е разрешено.ivandaman написа:Ееее Гийк този път уцели у десетката..MrGeek написа: Какво ще кажеш обаче за терора на пушачите в България над всички останали? Как се чувстваш, влизайки в ресторант, в който всички ти димят в лицето?![]()
![]()
Много мои познати в последните години отказаха цигарите. Но това са мои лични наблюдения, не знам какви са данните от статистиката.
Наскоро осъдиха бившата президентка на Корея на 24 години затвор за злоупотреба с властта и корупция. Кажи ми кога това може да се случи в България ? Дори прасето Делян Пеевски не могат да пипнат с пръст.