Пумпи, похвално че се опитваш да дадеш работа на някого. Но помисли и от другата страна, повечето хора си имат някаква постоянна работа, кой ще я зареже за няколко седмици, за да изкарва $25/час? Само такъв, който няма никаква работа точно в периода, който на теб ти трябва помощник. Иначе, за някой работещ, май ще му трябва една седмица да работи при теб само за да си избие парите за самолетния билет до Инуктиктакчукпак.pumpy написа: ↑Чет Окт 01, 2020 5:14 pm Има разлика между мед сестра и стоматологичен асистент/сестра. И ако си мислиш, че няма кандидати много, много се лъжеш. Просто се опитвам да дам работа на някой, който би се интересувал да направи малко кинти, но явно тук такива няма. Тук всички сме не за парите, а за по-дбрата среда на живот![]()
Канада - работа, живот
Re: Канада - работа, живот
Мите, сестрата ми от последната смяна се прибра вкъщи с 31500.00 за 7 седмици работа. Нито лев за транспорт, храна, хотел, такси до летището. От вратата на къщата си до вратата на къщата си, без един долар разход и с 31500 повече в банковата сметка.
За всеки влак си има пътници, а и много хора остават на перона по избор....аз бих се кефил невероятно ако бях оцелил нещо такова преди години пресно кацнал в монреал или докато бях на безработица година по късно. Само като си представя че правех 7.30 на час като почнах като сестра в Монреал....
За всеки влак си има пътници, а и много хора остават на перона по избор....аз бих се кефил невероятно ако бях оцелил нещо такова преди години пресно кацнал в монреал или докато бях на безработица година по късно. Само като си представя че правех 7.30 на час като почнах като сестра в Монреал....
мани,мани.те всичките тук са едни лайняни милионери ти си тръгнал да им се обесняваш и да им отваряш очитеpumpy написа: ↑Чет Окт 01, 2020 6:35 pm Мите, сестрата ми от последната смяна се прибра вкъщи с 31500.00 за 7 седмици работа. Нито лев за транспорт, храна, хотел, такси до летището. От вратата на къщата си до вратата на къщата си, без един долар разход и с 31500 повече в банковата сметка.
По силен от СПИНА по страшен от РАКА сега за сега си остава ПРОСТАКА
- roumensp
И аз искам така ! 25 на час и после БУМ - 31 хиляди за 7 седмици. Евреите определено сте по-добри математици от китайците.pumpy написа: ↑Чет Окт 01, 2020 6:35 pm Мите, сестрата ми от последната смяна се прибра вкъщи с 31500.00 за 7 седмици работа. Нито лев за транспорт, храна, хотел, такси до летището. От вратата на къщата си до вратата на къщата си, без един долар разход и с 31500 повече в банковата сметка.
roumensp написа: ↑Пет Окт 02, 2020 1:29 pmИ аз искам така ! 25 на час и после БУМ - 31 хиляди за 7 седмици. Евреите определено сте по-добри математици от китайците.pumpy написа: ↑Чет Окт 01, 2020 6:35 pm Мите, сестрата ми от последната смяна се прибра вкъщи с 31500.00 за 7 седмици работа. Нито лев за транспорт, храна, хотел, такси до летището. От вратата на къщата си до вратата на къщата си, без един долар разход и с 31500 повече в банковата сметка.

ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Мъжът ми снощи за 2 мин сметна, че тази сума, на тази ставка плюс овъртайм ..roumensp написа: ↑Пет Окт 02, 2020 1:29 pmИ аз искам така ! 25 на час и после БУМ - 31 хиляди за 7 седмици. Евреите определено сте по-добри математици от китайците.pumpy написа: ↑Чет Окт 01, 2020 6:35 pm Мите, сестрата ми от последната смяна се прибра вкъщи с 31500.00 за 7 седмици работа. Нито лев за транспорт, храна, хотел, такси до летището. От вратата на къщата си до вратата на къщата си, без един долар разход и с 31500 повече в банковата сметка.
Не може да се изкара.
Но поне разговорът върви.
"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."
Никола Вапцаров
Никола Вапцаров
Аз се радвам, че разговора ви си върви. То не бяха медицински сестри, хигиенисти, мъже математици... И асистентката ми и аз сме в заслужена почивка до другата пролет. Всичко останало няма значение..
Или пък да вземем една цифра от няколкото олучили: 47.50
40×47.50 + 50×47.50×1.5×7 като гледам се получава и повече. А колко се получава при заплата на мед сестра ? А като сметнем и бонуса "затварям си устата защото ми плащат не да плямпам а да работя". Парите за храна, хотел, пътни. Някой работят и пичелят, други оцелват правописните грешки от прерията... Whatever
40×47.50 + 50×47.50×1.5×7 като гледам се получава и повече. А колко се получава при заплата на мед сестра ? А като сметнем и бонуса "затварям си устата защото ми плащат не да плямпам а да работя". Парите за храна, хотел, пътни. Някой работят и пичелят, други оцелват правописните грешки от прерията... Whatever
Последно промяна от pumpy на Пет Окт 02, 2020 2:40 pm, променено общо 1 път.
Да, с $47.50/час + овъртайм може и да се получи. Само дето преди каза $25/час и не беше споменал нито за овъртайм, нито че плащаш "храна, хотел, пътни" (освен $70 дневни). Защо се нервиш сега, когато хората ти посочват несъответствието?pumpy написа: ↑Пет Окт 02, 2020 2:32 pm Аз се радвам, че разговора ви си върви. То не бяха медицински сестри, хигиенисти, мъже математици... И асистентката ми и аз сме в заслужена почивка до другата пролет. Всичко останало няма значение..
- roumensp
Аз пък се питам дали и Джованката не е работил за него ... Помпи му давал 25 на час и Джовани правил 8к/ден, които ще инвестира за новия си бизнес с локуми в Китай. 

В прерията или не, още можем да смятаме и да съберем 2 и 2.
По лъжичка на час се сипва новата информация, за да се съеши някъде конфигурацията и да се случи сбора на известните неизвестни.
За 25$ на час всеки би могъл да си работи спокойна работа и да си живее в града, до семейството.
По лъжичка на час се сипва новата информация, за да се съеши някъде конфигурацията и да се случи сбора на известните неизвестни.
За 25$ на час всеки би могъл да си работи спокойна работа и да си живее в града, до семейството.
Последно промяна от tanyatais на Пет Окт 02, 2020 4:10 pm, променено общо 1 път.
"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
Никола Вапцаров
Никола Вапцаров
- Vedren
Да се метна и аз в темата.
Сега страдам защото хората не пътуват. Ама после като отворят границите и мине вируса направо ме е страх да си помисля как ще им смогна. Зажаднели хората за ваканции и пътувания направо я виждам на Пумпи сестрата при мен в още едно ново бюро с по голяма заплата от 25 на час.
Сега страдам защото хората не пътуват. Ама после като отворят границите и мине вируса направо ме е страх да си помисля как ще им смогна. Зажаднели хората за ваканции и пътувания направо я виждам на Пумпи сестрата при мен в още едно ново бюро с по голяма заплата от 25 на час.

- roumensp
Това "после" не е ясно кога ще дойда, Хълка. На такива като теб (дребни бизнеси) им таковаха таковката, радвай се, че още имаш бизнес, за разлика от други.
В НЙ 75 % от баровете и ресторантите са вече фалирали

ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
- Vedren
Не ми се мисли за такъв сценарий да остана без бизнес след 20 години в тази идустрия в Канада а преди това и в БГ.
Повтарям си.
Ще настане естествен подбор. Ще останем най добрите, най гъвкавите, най издържливите с най добро съотношение: наем на офис / ефективност.
Ще натрия и носа на Кан Тангра който ми се смееше че офиса ми нямал хубава гледка към Витоша, към море, към езеро. Аз като му говорих че нямам нужда от такива гледки той искаше да ме убеди в обратното и се хвалеше с офиса в който е работник на заплата в Диана Бат дето гледа към грозните студентски общежития и се вижда малка част от Витоша.
Е сега се видя дали имам нужда от такива гледки от офиса.
Повтарям си.
Ще настане естествен подбор. Ще останем най добрите, най гъвкавите, най издържливите с най добро съотношение: наем на офис / ефективност.
Ще натрия и носа на Кан Тангра който ми се смееше че офиса ми нямал хубава гледка към Витоша, към море, към езеро. Аз като му говорих че нямам нужда от такива гледки той искаше да ме убеди в обратното и се хвалеше с офиса в който е работник на заплата в Диана Бат дето гледа към грозните студентски общежития и се вижда малка част от Витоша.
Е сега се видя дали имам нужда от такива гледки от офиса.