High-rises в България

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
Павел
.

Re: High-rises в България

Мнение от Павел »

След факта на изкуствен разтеж. Дай ми сега примери за бум на икономиката в Бг - нали там много се строи и това било критерия.
Когато Ван заприлича на Дитройт, ще ти пратя снимки от мястото на събитието.

Пумпи, и от мен :y:
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
pumpy

Мнение от pumpy »

Marto написа:
SFBG82 написа:Строителството е основен показател на икономиката, а това от своя страна си е икономически напредък по дифолт
Аха, кажи го това на испанците (и не само) :D .
Що ли и аз точно за това се сеетих ???
Аватар
SFBG82

Мнение от SFBG82 »

Павел написа:Дай ми сега примери за бум на икономиката в Бг - нали там много се строи и това било критерия.
Ето ти един скромен пример от мен:
http://www.novinite.com/view_news.php?id=146523"

Всички замръзени проекти в София след строителния бум от 2005-2008 година са не само размразени, но и разширени.

В момента в София се строят 5 огромни мола. 2 от които по близо 200 000 м2. Хипермаркети и супермаркети никнат, като гъби, заедно с десетки офис сгради. В района на инд. зона Гара Искър има десетки фабрики от Германия, САЩ, Китай и др. в строеж. ИТ компаниите, които навлизат в БГ са не по-малко от 3, 4 на месец.

Преди 3 години нямахме авто индустрия, а в края на 2013 ще имаме 6 фабрики за автомобили.
Последно промяна от SFBG82 на Чет Яну 03, 2013 6:16 pm, променено общо 1 път.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

В България се строеше много . В момента в строителството няма много работа.Нещата които се довършват сега са започнати по време на строителния бум преди 2-3 години.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

IRA написа:В България се строеше много . В момента в строителството няма много работа.Нещата които се довършват сега са започнати по време на строителния бум преди 2-3 години.
Аз го твърдя същото от началото на темата и обирам упреците, че "съм нападала момчето" :)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
SFBG82

Мнение от SFBG82 »

IRA написа:В България се строеше много . В момента в строителството няма много работа.Нещата които се довършват сега са започнати по време на строителния бум преди 2-3 години.
Дейcтвително 2007 год. се строеше повече. Сега се строи по-малко, но пък по по-големи проекти.

Това което си написала е вярно за не повече от 10-20% от обектите/проектите.

5-тте мола в София се започнаха преди около година. Някои преди 1, други преди половин.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Ами не знам дали точно с това се занимаваш , но на мен цялата ми рода + 90 % приятелите с това се издържат, та от тях знам каква е ситуацията в бранша. Моловете може да са започнати преди година, но са проектирани преди две. В момента няма много нови проекти.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
Аватар
SFBG82

Мнение от SFBG82 »

Ситуацията в бранша не е цветуща, но е по-зле единствено спрямо строителния бум от преди няколко години.
За моловете съм съгласен, че са по стари проекти. Все пак това и казах по-горе, а именно че всички замръзени проекти са вече активни. Отделно в София има доста нови.

Този месец в Стара Загора откриха още един мол, т.е. 3-ти за града, но пак моловете са пълни.
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

SFBG82 написа:
Павел написа:Дай ми сега примери за бум на икономиката в Бг - нали там много се строи и това било критерия.
Ето ти един скромен пример от мен:
http://www.novinite.com/view_news.php?id=146523"

Всички замръзени проекти в София след строителния бум от 2005-2008 година са не само размразени, но и разширени.

В момента в София се строят 5 огромни мола. 2 от които по близо 200 000 м2. Хипермаркети и супермаркети никнат, като гъби, заедно с десетки офис сгради. В района на инд. зона Гара Искър има десетки фабрики от Германия, САЩ, Китай и др. в строеж. ИТ компаниите, които навлизат в БГ са не по-малко от 3, 4 на месец.

Преди 3 години нямахме авто индустрия, а в края на 2013 ще имаме 6 фабрики за автомобили.
Страхотен пример ми даде :rofl: :rofl: :rofl:
Като типичен костовист, ми цитираш даскалицата - една от подлогите на оня, дето УЖ го ненавиждаш.

Ето ти един пример и от мен

http://www.segabg.com/article.php?id=630790"
ВАТНИК С УШАНКА/ТЪРГОВЕЦ НА КОПЪРКА
Аватар
SFBG82

Мнение от SFBG82 »

Аз ти дадох пример с привличане на инвестиции, а ти ми даваш пример с демографски прогнози.
Аватар
SFBG82

Мнение от SFBG82 »

Павел, ето ти още един пример. :)

За да не ме обвините, че сравнявам круши с ябълки, ето ви сравнение между БВП на глава от населението на двете столици, на Канада и България.

Както виждате разликата не е чак толкова голяма, колкото някои тук се опитват да я изкарат.

Изображение

Изображение

В допълнение на столицата Отава ви давам данни и за 3-те най-големи града в Канада - Ванкувър, Торонто и Монреал.

Изображение

Изображение

Изображение

Източник: http://www.brookings.edu/research/inter ... -monitor-3"
Последно промяна от SFBG82 на Пет Яну 04, 2013 10:03 am, променено общо 4 пъти.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

SFBG82 написа:Този месец в Стара Загора откриха още един мол, т.е. 3-ти за града, но пак моловете са пълни.
Айде, бе? Ама верно ли? Много добре си спомням като откриха магазин от веригата Била в Габрово, свекърва ми изкоментира, че никой не пазарувал там, защото хората нямали пари. Би ли дал снимки на 1-2 опашки пред тези молове от Боксинг-дей. То сигурно в България се казва по друг начин, ама нищо! Или може евентуално клипче от Ю-тюб, да чуем щастливите клиенти какво са си купили. :lol:
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
SFBG82

Мнение от SFBG82 »

От боксинг дейс снимки нямам, но бих могъл да потърся някакви снимки.

Чети тук (от 2-то мнение надолу):
http://forum.stz-bg.com/viewtopic.php?f ... &start=120"
VIT написа:Голяма е навалица в Карфур. Отворили още неготови,ама нали е празник,да изкарат някой лев.
System_error написа:Точно се връщам от там, че реших да видя за кво е всичката тая дъндания... Няква лудница е, все едно целия град се е изсипал там. Силно ме впечатли мащаба на помещението, но ми заприлича на един голям закрит битак. Цените на стоките са същите като в останалите големи магазиани, че някои и по високи. Много впечатлен бях от множеството хора, излизащи с по една-две пълни торби, а имаше и доста, носещи Toshibа ТV под мишница (няква промоция ли имаше на тея телевизори, що ли...). В общи линии неоправдана еуфория и блъсканица. Скоро мисля че няма да стъпя там отново... Предпочитам си Билата за харнителни стоки и Техномаркет и Технополис за техника.
VIT написа:Точно до входа ще отварят явно и техномаркет , имаше рекламно пано пишеше ,очаквайте скоро или нещо такова.
Иначе паркинга под Карфур не се вижда края му,а и самия Хипермаркет е много голям.
realprofesora написа:Карфура, днес много навалица. Хората пълнят торбите с ....тоалетна хартия и гъбички за миене на посуда. Техниката в Карфур е безбожно скъпа. Само сравнете : в Техномаркет един лаптоп струва 689лв, а в Карфур същия модел С850-140 струва 719лв. Смешна работа. Останалата стока е на цената на която я продават и другите магазини из града.Явно конкуренцията е толкова жестока ,че от това по надолу не може да се сваля.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

SFBG82 написа:От боксинг дейс снимки нямам, но бих могъл да потърся някакви снимки.

Чети тук (от 2-то мнение надолу):
http://forum.stz-bg.com/viewtopic.php?f ... &start=120"

Изображение
A, не! Това не се приема! Мнения не ми давай! И аз мога да си направя N - на брой ника и да пиша различни мнения, но не го правя от уважение към правилата във Форума.
Снимки дай, ама на реални хора - не 3Д модели и не от американски молове от Колорадо! ;) Интервюта би било по-убедително, ама ако няма здраве да е! :)
Аватар
SFBG82

Мнение от SFBG82 »

Да, аз знаех какво ще ме попиташ 2 години по-рано, за да се регистрирам с 20 ника и да напиша предварително мненията в търд парти форум. :lol:

Въпросният мол преди малко повече от месец:

Изображение
Публикувай отговор