Какво е заплащането в Канада

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
apple

Re: Какво е заплащането в Канада

Мнение от apple »

Само да ти кажа, че с Българската си програмистка заплата ВЗИМАХ 7-8 пъти повече от един доктор в България, я познай тука дали взимам 8 пъти повече от един доктор - и да ти кажа под секрет - не, сигурно средния доктор тук взима 2но повече от мен.
Не е толкова лесно приятел.
Професиите за мое съжаление са с различен тегловен коефицент.
И въобще вашето е КАУЗА пердута дето се опитвате доходите да ги мислите.
Програмисти в БГ вече доста, затова и заплатите не са каквито са ти плащали преди, а докторите има и такива и онакива... Обаче като всички сме смъртни и сме им в ръцете то е ясно, че по цял свят ще припечелват повечко спрямо "смъртните". :(
jovani

Мнение от jovani »

apple написа:
Цитат:
4-5 К лева на месец в България се изкарват толкова лесно, колкото $12-15 К на месец тук
Ами хайде осветли аудиторията как се изкарват 12-15 К на месец, явно формулата на успеха я знаеш, не бъди егоист :lol:!
Ами трудно се изкарват в Торонто $12-15К, много по-трудно от колкото 4-5К лева в София.

Формулата на финансовият успех във всяка държава е еднаква - и същевременно много различна в зависимост от професията и уменията на съответният индивид. Общото е да не се оставяш да те носи течението и да си постоянно на педалите, търсейки всяка възможност за печалба.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Californian написа:само една малка забележка и въпрос
заплатите в БГ са чисти а тука мръсни или поне аз така съм си навикнал
защото моето разбиране е:
като кажа и чуя Българска заплата - да значи нетно (също както договарянето)
а тука като чуя щатско канадска заплата - да значи мръсна(също както договарянето) :rofl:
Верно е , че ние в БГ си ги казваме заплатите нетно :D не се бях замислял, но е факт
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

mufc,

от договарянето идва.
Защото тук като седнеш на масата да се договаряш се договаряш за сумичката която е брутна.
А и разликата е, че тук си се договаряме и за отпуската, защото при вас е съвсем социално с кодекса на труда...тука фирмите имат голяма свобода.
И като цяло се бачка At will демек - могат да си ме изхвърлят като мръсно кученце по всяко време :inlove:
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

ablood написа:
Californian написа:...а за жегата нали това казах, питайте жените ви къде предпочитат в естествения фризер Канада(без едно парче земя в БК) или на топлото 6месеца в годината и жегата другите 6месеца....
Децата ми си умират да си играят в снега, да се замеряме с топки, да играем хокей на реката, да се пързаляме с шейни, да се катеят по снежните планини, натрупани от снегорините...
Вярно е, че обличането на грейки е малко досадно, но ако вместо минус 10-20 температурата е +30-40 никакво събличане не помага. Седиш под климатика и това е. А докато ти сработи климатика в колата вече има локва на нагорещената седалка.

Дъглас Адамс беше писал за една планета, където бил вечен априлски късен слетобед. Всичко друго е компромиси с едно, или друго.
Аблуд супер си е Канада.
нем е разбирай погрешно аз обичам да съм опозиция и от по-слабата страна но да побеждавам. :rofl:

Демек в този форум Викам да живее САЩ - долу Канада
в другия форум на Българите в Щатите - Да живее Канада долу САЩ :rofl: :rofl: :rofl:
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

точно така, и аз като си видях първия пей чек бях доста изненадан :D
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Мдааа, то като махнеш таксите и в Бг ще излезе че се взима повече ;) ...
Не същите, а три пъти повече пари трябва да ми дадат в бг за да ми е комфортно, изчислила съм го :!:. Но както вече се доказа, тези пари ги взимат само лошите момченца и момиченца, а с тях не сме седяли нa един чин, някакси връзки няма :D !
А и на никакви педали не искам да бъда, никакви възможности за печалба все да търся, то така докато мислиш че си на педалите, понякога изведнъж се оказва че си на подметката на някой, не мерси!
Циганите - на Сатурн !
Аватар
Rambler
Обратна връзка:

Мнение от Rambler »

Ето кои вземат големи заплати:
http://pravda.bg/%D0%B4%D0%B5%D0%BF%D1% ... %82%D0%B8/"
12.02.2011 - Първи урок по Френски

http://immigration2quebec.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
7George

Мнение от 7George »

leaf написа:miteto

Аз просто се забавлявах. :)
Но истината е, че и тук може да ходиш по заведения, стига да го желаеш.
Но на повечето от нас в имиграция се налага да полагат доста усилия и не остава много време за заведения.
Моя проблем е да намеря време за сън, толкова много е наситен живота ми тук. Даже не ми остава време да помисля за скука. :)
:y: И аз заспивам, преди да затворят първите "сладкарници". Познайте колко ми липсват завденията...
Embrace your climate change!
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Californian написа:...
Колко харчи един нов емигрант в Канада?
:) Ами зависи колко е стиснат и колко е 'оправен и колко бързо си намери работа: От 2-3 хиляди долара минимум (има описания по форума как това ставало в Монреал) до .. 1 - 2 български апартамента, ако не бърза с работата и си накупи всичко необходимо за вкъщи и кола, разходи се да опознае новата си родина и не си прави тънки сметки, как щял да си връща тия пари. 8)
Embrace your climate change!
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Rambler написа:Ето кои вземат големи заплати:
Ами то аз съм чувала такива идеи от някои вече "реализирали" се българоканадци...да се върнат и да влязат в политиката. :lol:
Това е предизвиквало у мен винаги благороден смях. :D
Ба, ще се връщам и влизам в политиката...при положение, че след неколцина годинки само мога да запраша някъде на юг и да си вея ушичките на по-топло местенце. 8)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

anxeli написа:Мдааа, то като махнеш таксите и в Бг ще излезе че се взима повече ;) ...
Не същите, а три пъти повече пари трябва да ми дадат в бг за да ми е комфортно, изчислила съм го :!:.
Да, ако ги вдигнат на хората в БГ заплатите три пъти, ще стане доста по-спокойно :y:
Аватар
Rambler
Обратна връзка:

Мнение от Rambler »

Да ама не ги вдигат заплатите. Тъй, че и тук е голям :censored: и там (Канада) няма да е малък. Все ми е тая кой колко харчи аз си гледам мен. Ще положим усилия да изкараме процедурата пък после каквото сабя покаже. До сега от както съм навършил 13 години не съм оставал без работа, мил съм коли, разтоварвал съм камиони и какво ли още не разчитал съм само на себе си (такова време хванах). Имигрирам не заради пари а заради спокойствието, махам се от чалгията и от простотията, от липсата на закони и....... много са нещата не ми се изброява.
12.02.2011 - Първи урок по Френски

http://immigration2quebec.blogspot.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Аватар
mufc

Мнение от mufc »

Rambler написа: Имигрирам не заради пари а заради спокойствието, махам се от чалгията и от простотията, от липсата на закони и....... много са нещата не ми се изброява.
Е за това става дума :handshake:
jovani

Мнение от jovani »

Bistra написа:
Rambler написа:Ето кои вземат големи заплати:
Ами то аз съм чувала такива идеи от някои вече "реализирали" се българоканадци...да се върнат и да влязат в политиката. :lol:
Това е предизвиквало у мен винаги благороден смях. :D
Ба, ще се връщам и влизам в политиката...при положение, че след неколцина годинки само мога да запраша някъде на юг и да си вея ушичките на по-топло местенце. 8)
Мечтата на всеки успял Канадец - да "имигрира" във Флорида. "The grass is always greener on the othe side".
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Публикувай отговор