А пък има и такива като теб, които и в Ада си имат своите основания да стоят. Не го напускат и това си е, колкото и да разправят, че е зле работата там.

Такива като мен и в частност аз самият никъде не е писал или споменавал за Ад. Писал съм и съм споменавал обаче че Канада е далече, далече от бленувания от много нови мераклии Рай .. Наличието на голям брой напускащи е достатъчно красноречив факт.Linko написа: А пък има и такива като теб, които и в Ада си имат своите основания да стоят. Не го напускат и това си е, колкото и да разправят, че е зле работата там.
Ха - ха ! Много духовитоLinko написа:Темата все пак беше за безработицата в Канада. Но както винаги, намеси ли се потребител с "мисия свише", темата се забравя и аудиторията е принудена да изслуша за пореден път неговото верую и поученията му.
Нека всички дружно в един глас да викнем: "Не, Канада не е земен рай.", та белким filipne се успокои и продължат обсъжданията по зададената тема.
Съгласен съм с тази забележка, но ще направя уточнението, че от както съм тук (вече 7 години) населението на Канада се увеличава средно с около 0.7-0.8% на година, демек около 210-240 000 (поне така излиза на хартия, според статкан). От тях половината се дължи на раждаемост, и като се извади смъртността, най-грубо, по мои сметки излиза че се завръщат около 20-25% от имигриралите. За да сме по-прецизни е възможно да допуснем, че процента на напускащите по време на рецесия е по-висок от този на напускащите в по-добри времена, за съжаление точна информация за повторно емигриралите не се публикува, затова може само да спекулираме с тези цифри (в известни граници).haimana написа:Казваш А, ама пропускаш да кажеш и Б. На това му викат манипулацияjovani написа:... Ами време беше, след като през последните 2 години са влезли 500 000 имигранти, а само в края на 2008 бяха загубени над 400 000 работни места (демек, за да се върне положението както преди рецесията ще трябва да бъдат отворени нови поне 700 - 800 000 работни места)...
... За капак на всичко всяка година влизат по 250 000 излъгани камилчета, които всички знаете какво им се случва...![]()
Влизат колкото влизат ама и излизат, на финала Канада си е пак толкова. За да ти е коректна сметката трябва да броиш и тия излезлите.