Покана за виза

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Публикувай отговор
Jekov35

Мнение от Jekov35 »

Със съпруга ми все повече се убеждаваме в необходимостта да се пътува до Букурещ. Съгласни сме да се изчака около месец и да потегляме...Дръжте ни в течение , ще сме част от компанията / живот и здраве/. Успешен ден!
Fireman

Мнение от Fireman »

Джордж,съгласен съм ,че нещата се случват бавно в Канада (може би за много от нещата това е правилно,за други не....) :wink:
Но все пак ние сме кандидатствали,минали интервю,минали медицински,изпратили всичко нужно до Букурещ.И за всичко това всеки един е платил толкова,колкото и всеки друг.Канада има емиграционна програма,ние имаме желание и кандидатстваме.Нито една от страните не насилва другата,но щом едната страна има програма,а ние се включваме в тази програма значи трябва да има и правили,които се спазват и не са в ущърб на нито една от страните.
Те са обявили срокове,Медицинските също си имат срокове -и струват пари.
НИЕ ВСИЧКИ КАНДИДАТСТВАЩИ СМЕ СИ В ПРАВОТО СЛЕД КАТО СМЕ ЗДРАВИ,НЕ СМЕ ОСЪЖДАНИ И СМЕ МИНАЛИ ВСИЧКИ ЕТАПИ ПО НАЧИНА НАЛОЖЕН ОТ КАНАДА,ДА ПОЛУЧИМ ВИЗИ.ТОИВА Е НАШЕ ПРАВО.
Ако Канада(Букурещ) не искат хора,да не залъгват никого с каквито и да е програми,да се хвърлят пари,да се градят мечти и така нататък.
Защото Джордж,от мое име мога да кажа,че имам сериозни планове за Живота си там,планове които засягат най-близките ми хора.....
Не знам за Канада,но в Букурещ са несериозни ЗАЩОТО:

1.В онлайн статуса пише,че процедурата е стартирана на 17 септември.Но в писмото с баркодовете ясно се вижда дата 5 август с печат на Букурещ (в нашия случай),в който е открито досието.Е ако ще си търся правото ще е с документ,на който има печат.

2.Писах им че имам промяна на адрес за кореспондеция(пощенски),отговориха ми ,че искат друг.Посочих им домашния,но в онлайн статуса така и не се промени адреса,на този който посочих.

3.Последно на някой хора им е поискано копие от дипломата на водещия кандидат.Без да знаем за това бяхме писали до Букурещ,и в отговор "Уважаема....пратете ни копие от дипломата,може и по факс"
Добре,пратихме.........НО ЗАЩО ТРЯБВА ДА ГИ ЧАКАМ ПОВЕЧЕ ОТ МЕСЕЦ,АЗ ДА ИМ ПИША И ДА ГИ ПИТАМ КАК СА НЕЩАТА И ЕДВА ТОГАВА ТЕ ДА МИ КАЖАТ "ДАЙТЕ ЕДИ СИ КАКВО".Защо на едни се казва,на други не..........
Ние какво ,ще си играем на "котки и мишки ли"

Jekov35,на 5 май стават 9 месеца от откриването на нашето досие в Букурещ,ако до тогава няма резултат ДА ХОДИМ.
ТРЯБВА ДА СМЕ СЕРИОЗНИ,ИНАЧЕ НЯМА СМИСЪЛ....
Fireman

Мнение от Fireman »

Търсейки преди известно време малко из форума,се оказа,че на всяка сесия има семейства,които чакат.......като нас-чакащите.
Абсолютно заставам зад мнението си,че това е УМИШЛЕНО явление.
Сигурен съм,че и от декемврийската сесия и всяка следваща ще е така.
Jekov35

Мнение от Jekov35 »

В началото на м. май изтичат осем месеца от срока за проверка на досието ни. Хайде да си отпразнуваме Гергьовден , а за нас е удобен периода 07.05-12.05.2009 г. за една екскурзия до Букурещ. Питам се не е ли необходимо предварително да ги информираме за пристигането си / някак си просто да "цъфнем"....?/ , трябва и да се уточним за подробностите / заминаване , престой .../, така че да се освободим навреме от работа . В стари постинги на Роси и Боби бях чела за агентка българка в посолството. Да я потърсим и обсъдим с нея решението ни , може да ни даде съвет...?
Fireman

Мнение от Fireman »

Jekov35,
Дано до май месец да се случи случката с тези покани за визи :P ,но ако все пак няма решение,ние сме съгласни за тези дати.
По-късно довечера ще говоря с наше Приятелско семейство,те също чакат,при тях на 27 април стават 9 месеца.
Значи до тук ще сме 3 семейства.
Моята половинка я бяха търсили от Букурещ(преди 4 месеца),тоест така се е представил служителя обаждайки се в тях.Говорил е български и е бил мъж.Може би вече е мъж служителя работещ там.
Многократно сме се опитвали да се свържем с Букурещ,един път успяхме,но отсрещната страна не бяха много дружелюбни......прости румънски цигани....Та ,телефоните са по-скоро формални.......

Не мисля,че има какво да предупреждаваме посолството в Букурещ,така както и те не ни дават конкретни обяснения.
Ще видим кога и дали има приемни дни,от колко до колко е работното време,почивките им.
Ще се съберем в две коли,ако сме 3 -4 семейства.
Не съм сигурен дали ще се наложи да оставаме там с преспиване,но ако се наложи ще се намери решение-хотел,частни квартири или просто ден-два в колите :P
Аз съм луд за тези неща :beer:
Според мен нещата ще са така - Взимаме си всички документи(преводи,оригинали,заверени копия),отиваме,срещаме се с когото трябва.Говорим.Искаме си визите,ако може всяко семейство да има наличните средства за визите за да се направи превод по тяхната сметка.Получаваме ги и си тръгваме.Всичко това в рамките на 1 ден(няколко часа).
Това е най-добрия вариант :P :wink: :beer:
Другия вариант е да се направи превод по сметка,но визите с паспортите да ни бъдат изпратени по куриер,поради невъзможност да бъдат поставени визи в същия ден.Правим превода по тяхната сметка ,оставяме паспортите и си тръгваме същия ден.
Този вариант е много възможен.
Естествено,че отивайки там преди всичко ще имаме среща с когото трябва.Ще има разговори,запитвания,обяснения,доказвания с документи (ако се наложи) и едва тогава след тяхния отговор ще видим как и какво ще казваме и ние.
В крайна сметка ,Здрави сме и Неосъждани - ДА ДАВАТ ВИЗИТЕ ,щото ми писна от тях.......Терористи да бяхме досега да ни бяха проучили....
Ако имате още предложения,насреща сме.
Хубаво е да има и други семейства,колкото повече толкова повече :P (по-добре),но както се казва "Война сам,пак е Войн"
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

Няма кво да му мислете ами деистваите :)
малко информация от мен :
адреса на посолството

1-3, Tuberozelor St.
011411, Bucharest , sector 1
Romania

Tel.: +40-21-307-5000
Fax: +40-21-307-5010
E-mail: bucst@international.gc.ca

работно време

Hours of Operation

Monday to Thursday: 08:30 – 17:00
Friday: 08:30 – 14:00

тея дни почиват поради празници

01 May Labour Day (Romania)
03 July Canada Day

от 8:30 до 11:00 приемат хора за интервюта
а вас могат да ви приемат от понеделник до четвъртък от 13.30-16.00
PERSONS WISHING TO PICK UP APPLICATION FORMS OR PASSPORTS, OR WHO WISH TO MAKE IMMIGRATION RELATED INQUIRIES MAY DO SO BETWEEN 13:30 AND 16:00.
Успех :wink:
Nina&Vava

Мнение от Nina&Vava »

Ако се наложи преспиване,бихте могли да спите в Русе,оттам сте за по-малко от час до Букурещ.Ние така направихме с един концерт 2007,взехме си хотел в Русе,отидохме до Букурещ,разходихме се,гледахме концерта и се върнахме да преспим в Русе.
Fireman

Мнение от Fireman »

Ние сме на 150 км. от Русе.Значи наистина ако става въпрос за спане,може и да се върнем и да спим в Русе.Там смятам,че и хотелите и други места за спане ще са на по-нормални цени.
Jekov,бихме могли да си направим среща в Русе и от там да поемаме :P
Сигурен съм,че ние ще се организираме,но дано и тези в Букурещ да се организират.... :twisted:
Аватар
kurta007

Мнение от kurta007 »

Fireman написа:Ние сме на 150 км. от Русе.Значи наистина ако става въпрос за спане,може и да се върнем и да спим в Русе.Там смятам,че и хотелите и други места за спане ще са на по-нормални цени.
Jekov,бихме могли да си направим среща в Русе и от там да поемаме :P
Сигурен съм,че ние ще се организираме,но дано и тези в Букурещ да се организират.... :twisted:
Русе -Букурещ гледам е 72 км ,има няма под 1 час път с кола ,нищо работа.Отивате,обяснявате положението казвате си баркодовете и питате те хората ще ви отговорят .

Лица които желаят да направят запитвания свързани с емиграцията могат да го направят между 13:30 и 16:00 от понеделник до четвъртък
И каквато и информация свързана със срокове или от друго естество да ви дадат все е кяр.От чакане и неизвестност фаида няма.Всеки си решава сам но лично аз ако ме бяха бавили толкова много месеци при минати интервюта,медицински и платени толкова такси бих отишъл да питам .Пък и не е толкова далече все пак.А и знае ли се ..след едно такова посещение може изведжъж да ви се задеистват досиетата.След като планината не отишла при Мохамед, той отишъл при нея :twisted: :haplio:
Fireman

Мнение от Fireman »

Така е Kurta,
Но нали има посочен срок,тоест 8-9 месеца.
Е,след 5 Май при нас се навършват 9 месеца и вече имаме право да изискваме за каквото сме си плащали...
Търпението е още малко.
Jekov35

Мнение от Jekov35 »

След всичко прочетено- да ,Русе е добрия вариат да се срещнем , обсъдим , уточним и да потеглим... Подходяща дата в четвъртък и така- дано всичко е на късмет и за добро ! Успешен ден !
Fireman

Мнение от Fireman »

Имаме още потчи месец :P ,все пак дано да не стигнем до излишни разходки.
kambolinov

Мнение от kambolinov »

Ние сме за 4-ти или най-късно 5-ти Май, после няма да имаме възможност. :?
Fireman

Мнение от Fireman »

Jekov,
значи ако можем да направим така,че да отидем на 4 или 5 Май.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Многократно съм правил София-Русе-София за един ден, тръгвайки към 9:00h и престоявайки в русе 5-6 часа за работа и обяд. Изисква се мощна кола и агресивно каране. Ако колата е малка, после си труп от умора.
Ако тръгнете по-рано няма да ви се наложи да се юркате или преспивате там.

ПП Минават ли още 20-левките пред катаджиите или станаха 50?
Публикувай отговор