Покана за виза
Джордж,съгласен съм ,че нещата се случват бавно в Канада (може би за много от нещата това е правилно,за други не....)
Но все пак ние сме кандидатствали,минали интервю,минали медицински,изпратили всичко нужно до Букурещ.И за всичко това всеки един е платил толкова,колкото и всеки друг.Канада има емиграционна програма,ние имаме желание и кандидатстваме.Нито една от страните не насилва другата,но щом едната страна има програма,а ние се включваме в тази програма значи трябва да има и правили,които се спазват и не са в ущърб на нито една от страните.
Те са обявили срокове,Медицинските също си имат срокове -и струват пари.
НИЕ ВСИЧКИ КАНДИДАТСТВАЩИ СМЕ СИ В ПРАВОТО СЛЕД КАТО СМЕ ЗДРАВИ,НЕ СМЕ ОСЪЖДАНИ И СМЕ МИНАЛИ ВСИЧКИ ЕТАПИ ПО НАЧИНА НАЛОЖЕН ОТ КАНАДА,ДА ПОЛУЧИМ ВИЗИ.ТОИВА Е НАШЕ ПРАВО.
Ако Канада(Букурещ) не искат хора,да не залъгват никого с каквито и да е програми,да се хвърлят пари,да се градят мечти и така нататък.
Защото Джордж,от мое име мога да кажа,че имам сериозни планове за Живота си там,планове които засягат най-близките ми хора.....
Не знам за Канада,но в Букурещ са несериозни ЗАЩОТО:
1.В онлайн статуса пише,че процедурата е стартирана на 17 септември.Но в писмото с баркодовете ясно се вижда дата 5 август с печат на Букурещ (в нашия случай),в който е открито досието.Е ако ще си търся правото ще е с документ,на който има печат.
2.Писах им че имам промяна на адрес за кореспондеция(пощенски),отговориха ми ,че искат друг.Посочих им домашния,но в онлайн статуса така и не се промени адреса,на този който посочих.
3.Последно на някой хора им е поискано копие от дипломата на водещия кандидат.Без да знаем за това бяхме писали до Букурещ,и в отговор "Уважаема....пратете ни копие от дипломата,може и по факс"
Добре,пратихме.........НО ЗАЩО ТРЯБВА ДА ГИ ЧАКАМ ПОВЕЧЕ ОТ МЕСЕЦ,АЗ ДА ИМ ПИША И ДА ГИ ПИТАМ КАК СА НЕЩАТА И ЕДВА ТОГАВА ТЕ ДА МИ КАЖАТ "ДАЙТЕ ЕДИ СИ КАКВО".Защо на едни се казва,на други не..........
Ние какво ,ще си играем на "котки и мишки ли"
Jekov35,на 5 май стават 9 месеца от откриването на нашето досие в Букурещ,ако до тогава няма резултат ДА ХОДИМ.
ТРЯБВА ДА СМЕ СЕРИОЗНИ,ИНАЧЕ НЯМА СМИСЪЛ....

Но все пак ние сме кандидатствали,минали интервю,минали медицински,изпратили всичко нужно до Букурещ.И за всичко това всеки един е платил толкова,колкото и всеки друг.Канада има емиграционна програма,ние имаме желание и кандидатстваме.Нито една от страните не насилва другата,но щом едната страна има програма,а ние се включваме в тази програма значи трябва да има и правили,които се спазват и не са в ущърб на нито една от страните.
Те са обявили срокове,Медицинските също си имат срокове -и струват пари.
НИЕ ВСИЧКИ КАНДИДАТСТВАЩИ СМЕ СИ В ПРАВОТО СЛЕД КАТО СМЕ ЗДРАВИ,НЕ СМЕ ОСЪЖДАНИ И СМЕ МИНАЛИ ВСИЧКИ ЕТАПИ ПО НАЧИНА НАЛОЖЕН ОТ КАНАДА,ДА ПОЛУЧИМ ВИЗИ.ТОИВА Е НАШЕ ПРАВО.
Ако Канада(Букурещ) не искат хора,да не залъгват никого с каквито и да е програми,да се хвърлят пари,да се градят мечти и така нататък.
Защото Джордж,от мое име мога да кажа,че имам сериозни планове за Живота си там,планове които засягат най-близките ми хора.....
Не знам за Канада,но в Букурещ са несериозни ЗАЩОТО:
1.В онлайн статуса пише,че процедурата е стартирана на 17 септември.Но в писмото с баркодовете ясно се вижда дата 5 август с печат на Букурещ (в нашия случай),в който е открито досието.Е ако ще си търся правото ще е с документ,на който има печат.
2.Писах им че имам промяна на адрес за кореспондеция(пощенски),отговориха ми ,че искат друг.Посочих им домашния,но в онлайн статуса така и не се промени адреса,на този който посочих.
3.Последно на някой хора им е поискано копие от дипломата на водещия кандидат.Без да знаем за това бяхме писали до Букурещ,и в отговор "Уважаема....пратете ни копие от дипломата,може и по факс"
Добре,пратихме.........НО ЗАЩО ТРЯБВА ДА ГИ ЧАКАМ ПОВЕЧЕ ОТ МЕСЕЦ,АЗ ДА ИМ ПИША И ДА ГИ ПИТАМ КАК СА НЕЩАТА И ЕДВА ТОГАВА ТЕ ДА МИ КАЖАТ "ДАЙТЕ ЕДИ СИ КАКВО".Защо на едни се казва,на други не..........
Ние какво ,ще си играем на "котки и мишки ли"
Jekov35,на 5 май стават 9 месеца от откриването на нашето досие в Букурещ,ако до тогава няма резултат ДА ХОДИМ.
ТРЯБВА ДА СМЕ СЕРИОЗНИ,ИНАЧЕ НЯМА СМИСЪЛ....
В началото на м. май изтичат осем месеца от срока за проверка на досието ни. Хайде да си отпразнуваме Гергьовден , а за нас е удобен периода 07.05-12.05.2009 г. за една екскурзия до Букурещ. Питам се не е ли необходимо предварително да ги информираме за пристигането си / някак си просто да "цъфнем"....?/ , трябва и да се уточним за подробностите / заминаване , престой .../, така че да се освободим навреме от работа . В стари постинги на Роси и Боби бях чела за агентка българка в посолството. Да я потърсим и обсъдим с нея решението ни , може да ни даде съвет...?
Jekov35,
Дано до май месец да се случи случката с тези покани за визи
,но ако все пак няма решение,ние сме съгласни за тези дати.
По-късно довечера ще говоря с наше Приятелско семейство,те също чакат,при тях на 27 април стават 9 месеца.
Значи до тук ще сме 3 семейства.
Моята половинка я бяха търсили от Букурещ(преди 4 месеца),тоест така се е представил служителя обаждайки се в тях.Говорил е български и е бил мъж.Може би вече е мъж служителя работещ там.
Многократно сме се опитвали да се свържем с Букурещ,един път успяхме,но отсрещната страна не бяха много дружелюбни......прости румънски цигани....Та ,телефоните са по-скоро формални.......
Не мисля,че има какво да предупреждаваме посолството в Букурещ,така както и те не ни дават конкретни обяснения.
Ще видим кога и дали има приемни дни,от колко до колко е работното време,почивките им.
Ще се съберем в две коли,ако сме 3 -4 семейства.
Не съм сигурен дали ще се наложи да оставаме там с преспиване,но ако се наложи ще се намери решение-хотел,частни квартири или просто ден-два в колите
Аз съм луд за тези неща
Според мен нещата ще са така - Взимаме си всички документи(преводи,оригинали,заверени копия),отиваме,срещаме се с когото трябва.Говорим.Искаме си визите,ако може всяко семейство да има наличните средства за визите за да се направи превод по тяхната сметка.Получаваме ги и си тръгваме.Всичко това в рамките на 1 ден(няколко часа).
Това е най-добрия вариант
Другия вариант е да се направи превод по сметка,но визите с паспортите да ни бъдат изпратени по куриер,поради невъзможност да бъдат поставени визи в същия ден.Правим превода по тяхната сметка ,оставяме паспортите и си тръгваме същия ден.
Този вариант е много възможен.
Естествено,че отивайки там преди всичко ще имаме среща с когото трябва.Ще има разговори,запитвания,обяснения,доказвания с документи (ако се наложи) и едва тогава след тяхния отговор ще видим как и какво ще казваме и ние.
В крайна сметка ,Здрави сме и Неосъждани - ДА ДАВАТ ВИЗИТЕ ,щото ми писна от тях.......Терористи да бяхме досега да ни бяха проучили....
Ако имате още предложения,насреща сме.
Хубаво е да има и други семейства,колкото повече толкова повече
(по-добре),но както се казва "Война сам,пак е Войн"
Дано до май месец да се случи случката с тези покани за визи

По-късно довечера ще говоря с наше Приятелско семейство,те също чакат,при тях на 27 април стават 9 месеца.
Значи до тук ще сме 3 семейства.
Моята половинка я бяха търсили от Букурещ(преди 4 месеца),тоест така се е представил служителя обаждайки се в тях.Говорил е български и е бил мъж.Може би вече е мъж служителя работещ там.
Многократно сме се опитвали да се свържем с Букурещ,един път успяхме,но отсрещната страна не бяха много дружелюбни......прости румънски цигани....Та ,телефоните са по-скоро формални.......
Не мисля,че има какво да предупреждаваме посолството в Букурещ,така както и те не ни дават конкретни обяснения.
Ще видим кога и дали има приемни дни,от колко до колко е работното време,почивките им.
Ще се съберем в две коли,ако сме 3 -4 семейства.
Не съм сигурен дали ще се наложи да оставаме там с преспиване,но ако се наложи ще се намери решение-хотел,частни квартири или просто ден-два в колите

Аз съм луд за тези неща

Според мен нещата ще са така - Взимаме си всички документи(преводи,оригинали,заверени копия),отиваме,срещаме се с когото трябва.Говорим.Искаме си визите,ако може всяко семейство да има наличните средства за визите за да се направи превод по тяхната сметка.Получаваме ги и си тръгваме.Всичко това в рамките на 1 ден(няколко часа).
Това е най-добрия вариант

Другия вариант е да се направи превод по сметка,но визите с паспортите да ни бъдат изпратени по куриер,поради невъзможност да бъдат поставени визи в същия ден.Правим превода по тяхната сметка ,оставяме паспортите и си тръгваме същия ден.
Този вариант е много възможен.
Естествено,че отивайки там преди всичко ще имаме среща с когото трябва.Ще има разговори,запитвания,обяснения,доказвания с документи (ако се наложи) и едва тогава след тяхния отговор ще видим как и какво ще казваме и ние.
В крайна сметка ,Здрави сме и Неосъждани - ДА ДАВАТ ВИЗИТЕ ,щото ми писна от тях.......Терористи да бяхме досега да ни бяха проучили....
Ако имате още предложения,насреща сме.
Хубаво е да има и други семейства,колкото повече толкова повече

Няма кво да му мислете ами деистваите
малко информация от мен :
адреса на посолството
1-3, Tuberozelor St.
011411, Bucharest , sector 1
Romania
Tel.: +40-21-307-5000
Fax: +40-21-307-5010
E-mail: bucst@international.gc.ca
работно време
Hours of Operation
Monday to Thursday: 08:30 – 17:00
Friday: 08:30 – 14:00
тея дни почиват поради празници
01 May Labour Day (Romania)
03 July Canada Day
от 8:30 до 11:00 приемат хора за интервюта
а вас могат да ви приемат от понеделник до четвъртък от 13.30-16.00

малко информация от мен :
адреса на посолството
1-3, Tuberozelor St.
011411, Bucharest , sector 1
Romania
Tel.: +40-21-307-5000
Fax: +40-21-307-5010
E-mail: bucst@international.gc.ca
работно време
Hours of Operation
Monday to Thursday: 08:30 – 17:00
Friday: 08:30 – 14:00
тея дни почиват поради празници
01 May Labour Day (Romania)
03 July Canada Day
от 8:30 до 11:00 приемат хора за интервюта
а вас могат да ви приемат от понеделник до четвъртък от 13.30-16.00
УспехPERSONS WISHING TO PICK UP APPLICATION FORMS OR PASSPORTS, OR WHO WISH TO MAKE IMMIGRATION RELATED INQUIRIES MAY DO SO BETWEEN 13:30 AND 16:00.

Ние сме на 150 км. от Русе.Значи наистина ако става въпрос за спане,може и да се върнем и да спим в Русе.Там смятам,че и хотелите и други места за спане ще са на по-нормални цени.
Jekov,бихме могли да си направим среща в Русе и от там да поемаме
Сигурен съм,че ние ще се организираме,но дано и тези в Букурещ да се организират....
Jekov,бихме могли да си направим среща в Русе и от там да поемаме

Сигурен съм,че ние ще се организираме,но дано и тези в Букурещ да се организират....

Русе -Букурещ гледам е 72 км ,има няма под 1 час път с кола ,нищо работа.Отивате,обяснявате положението казвате си баркодовете и питате те хората ще ви отговорят .Fireman написа:Ние сме на 150 км. от Русе.Значи наистина ако става въпрос за спане,може и да се върнем и да спим в Русе.Там смятам,че и хотелите и други места за спане ще са на по-нормални цени.
Jekov,бихме могли да си направим среща в Русе и от там да поемаме![]()
И каквато и информация свързана със срокове или от друго естество да ви дадат все е кяр.От чакане и неизвестност фаида няма.Всеки си решава сам но лично аз ако ме бяха бавили толкова много месеци при минати интервюта,медицински и платени толкова такси бих отишъл да питам .Пък и не е толкова далече все пак.А и знае ли се ..след едно такова посещение може изведжъж да ви се задеистват досиетата.След като планината не отишла при Мохамед, той отишъл при нея
Лица които желаят да направят запитвания свързани с емиграцията могат да го направят между 13:30 и 16:00 от понеделник до четвъртък

-
- ablood
- Обратна връзка:
Многократно съм правил София-Русе-София за един ден, тръгвайки към 9:00h и престоявайки в русе 5-6 часа за работа и обяд. Изисква се мощна кола и агресивно каране. Ако колата е малка, после си труп от умора.
Ако тръгнете по-рано няма да ви се наложи да се юркате или преспивате там.
ПП Минават ли още 20-левките пред катаджиите или станаха 50?
Ако тръгнете по-рано няма да ви се наложи да се юркате или преспивате там.
ПП Минават ли още 20-левките пред катаджиите или станаха 50?