Истината за КАНАДА!!!

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

Ivet ти ще си нашата "майка закрилница" от тук натам :)
Ще се оповаваме само на теб и каквото е решението такъв ще е нашия път ;);)
Ако кажеш"скачай" ще питаме "колко високо" и така нататък :)
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Dparo u TaHq написа:
Сигурно на живо и една думичка не можете да кажете,но виж тук е друго :)

:rotfl: :rotfl: :rotfl:
bateto

Мнение от bateto »

българо-канатски ЗОМБИта :D
peter_pan
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

Ivet написа:На тоя па му е мъчно, ама се е осъзнал! :nut: Предишния търси виновници. :nut: На peter_pan кралицата му пречи:nut: и философията му се изчерпва с Хенри Милър :shock: . Я пак си попрочети литератуата, че големи глупости изръси относно Милър. :rotfl:
peter_pan написа: .............един откъс от "Тропика на рака" на Х. Милър, който мисля е доста показателен и сега за Северна Америка; книгата е писана преди около 100 г.
Само дето всичките тропици ги пише във Франция, вдъхновен от живота в Париж и то определено не преди 100 години. И е по-скоро представител на бохемите като начин на живот и мислене, отколкото на американската действителност.
естествено че ги пише във франция, както и други експатс като Фитзджералд, Хемингуей и др.
и какво значи че не е представител на американската действителност - не знам дали разбираш какво си искала да кажеш, защото аз не мога
това е все едно да се каже, че понеже съм живял известно време в Ка и 30 г в БГ аз не съм представител на БГ действителността, каквото и да значи това;
още нещо, Милър, както и споменатите автори по-горе се водят американски писатели от 20 в, не френски писатели и то по много причини - първо пишат на английски, второ, във всичките им книги основна тема е америка, съвсем не толкова европа.
ясно ми е че си губя времето да ти обяснявам тези неща, никой не те кара да ги разбираш, но си помисли преди да кажеш нещо има ли някакъв смисъл въобще!
точно така мисля по въпроса:)
peter_pan
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

Dparo u TaHq написа:Ivet :) острумна си,личи си ,както и на други им личи....
Сигурно на живо и една думичка не можете да кажете,но виж тук е друго :)
Този форум определено започва да заприличва на "mIRC" чатовете,където преди си губех времето с комплексари и хора с болни амбиций.
Ей затова повечето хора спират да пишат след известно време.Но това не е важно ,по-важното е Вие да сте аутсайдери.Не споменавам кои "вие" те си знаят.
Успех :)
струва ти се, че отново си губиш времето - че форума може да ти е заприличал на Мирката няма нищо изненадващо - може би се чудиш защо ние си губим времето също като теб - всеки по различни причини, ако не друго, е забавно на моменти, а и тук е пълно със съмишленици, хора с които ни свързва обща съдба - хора които са изминали такова разстояние от родния дом и живеят толкова далече с години определено им има нещо - всички се опитваме да разберем какво е то, те мисля също;) колкото повече хора пишат и мнения се изказват, толкова повече можем да стигнем до статистически по-верен отговор на този въпрос.
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

peter_pan, нали не си мислиш, че ще седна да водя литературни дебати с някой, който твърди, че '34 г. е през 20-те години на миналия век, това е преди 100 години и слага Хемингуей при Милър? :lol: Макар, че имаш интересна гледна точка, и Шекспир пише на английски, сигурно и той е американец. :rotfl:
Let it go...
peter_pan
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

Ivet написа:peter_pan, нали не си мислиш, че ще седна да водя литературни дебати с някой, който твърди, че '34 г. е през 20-те години на миналия век, това е преди 100 години и слага Хемингуей при Милър? :lol: Макар, че имаш интересна гледна точка, и Шекспир пише на английски, сигурно и той е американец. :rotfl:
хемингуей и милър имат общото да се водят експатс и двамата за определен момент от живота си - никъде не съм казал, че са били в Париж по едно и също време, нито че са си връстници, защото не са, общата им тема в литературата е САЩ, но няма смисъл да говорим за това преди да прочетеш нещо от тези автори:) Милър може да е писал за Париж като преживявания там, но отправната му точка е САЩ и във всеки ред има отговор на въпроса защо е там, а не в Америка.
С това слагам край на литературните дебати - литературата изисква разбиране и определена нагласа, която човек или има или придобива или нито едно от двете.
Аватар
anxeli

Мнение от anxeli »

Като гледам и ти добре си се "нагласил", училищата в стачка, днес минах през нотариата - егати и мъртвилото, майна :). Всички седят и чакат някой да донесе една диплома да преведат или да ги извикат в съда да превеждат от и на английски, но докато дойде халеевата комета има още време :) ... Доста още ще се наслаждаваме на твоето време и мило внимание. Идвай и през уикенда в офиса ако нямаш интернет, липсваш ни събота и неделя :wink: ...
Кажи сега за други талантливи мързеливци, не е лошо хич да избягаш от бачкането и право у Париж :twisted:, много го правят, за съжаление много малко от тях се оказват талантливи писатели в последствие, а повечето и не доживяват да разберат че са оценени, живеят на подарени корички и някоя и друга чаша абсент :( ...
Какво ще кажеш за иронията на времето, всеки разбира истината или преди другите да са узрели да му повярват или прекалено късно ...
Та истината за Канада, разбра ли защо не ти вярват хората, еми не им е дошло времето ... ти не се отказвай де, отваряй им очите :lol: ...
Циганите - на Сатурн !
peter_pan
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

събота и неделя си почивам - имам по-интересни неща за правене от четене на форуми, каквато и слабост да имам към този, със сигурност през уикенда мога и без него, иначе за другите ти забележки нямам какво да кажа щото нямам и грам понятие какво си искала да кажеш
jovani

Мнение от jovani »

Да, драга Анксели - истината има много лица, а също така място и време... но, както знаете всички ние сме егоисти и каквото правим го правим за нас самите - дори, когато помагаме на другите отново го правим за да се издигнем в собствените си очи. Има и случаи в които помагаме наистина чистосърдечно, без никаква умисъл, а понякога дори съжаляваме за помощта, която сме оказали - защото не винаги другите харесват това, което харесваме ние. Както някъде беше написано: "риби се ловят с червей, не с ягоди, защото по някакви причини за разлика от нас те не обичат ягоди". Е аз не искам да ловя риби в момента, но искам когато сутрин се погледна в огледалото да харесвам това което виждам - да знам че съм направил нещо, дал съм нещо от себе си - по начина по който аз разбирам нещата - а всеки индивид си взема решението и поема отговорността за себе си.
Еми аз казах каквото имах за казване, сега пак ще се отдам на работата си и ако е писано пак ще се срещнем, ако ли не - ще си пишем :)
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Абе тук едва ли има и двама човека, които да са чели Хенри Милър обаче от литературен критик нагоре :wink: :lol: Все пак предполагам, че поне сте гледали някоя театрална постановка в Сфумато или Театъра на армията.
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

Скъпа, аз му се радвах много на книжките едно време. После пораснах. :lol:
Let it go...
Omega3

Мнение от Omega3 »

Истините за Канада се осра!!! :roll:
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Добра си е темата, добра. Както в реалния живот - всеки си има своя истина и търси да види доколко тя съответства на истините на другите.
И ако неговата истина е по-добра, тайничко се кефи, ако ли не - злобее и гледа да навакса. Така както е с парите, къщите, колите, вилите, яхтите, любовници и т.н. ;)
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
zorina

Мнение от zorina »

Истината за Канада - всеки един от нас ще стигне до нея. Рано или късно. Някои вече са стигнали, затова се и подбъзикват тук :lol:
Въпросът е можеш ли да свикнеш с истината или не?
Публикувай отговор