Какво се случва в България?

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
7George

Re: Какво се случва в България?

Мнение от 7George »

joro написа:
optics написа:Нямало кадри.
===
Кадри има, няма кой да работи за 500 лева. Някои чужди инвеститори, както и някои българи в чужбина все още не разбират, че заплатите в България доста са се вдигнали и трябва да си преразгледат сметките.
Това го кажи на местния бизнес: нека да вземе плаща по-европейски заплати, но да се работи както и досега, по балкански... да видиш как ще се върнат гурбетчиите. ;)
Embrace your climate change!
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
joro

Мнение от joro »

roumensp написа:Ти нали малко преди това написа, че не било вярно, просто не плащали достатъчно и затова нямало хора ? Йорко фурнаджийската лопата. :D
Няма хора, които да работят за 500 лева. А тия, дето чакат някой да им даде 5000 лева за да се върнат от чужбина са в излишък- над 2 милиона.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
Pyrelight
Напуснал форума

Мнение от Pyrelight »

joro написа:
roumensp написа:Ти нали малко преди това написа, че не било вярно, просто не плащали достатъчно и затова нямало хора ? Йорко фурнаджийската лопата. :D
Няма хора, които да работят за 500 лева. А тия, дето чакат някой да им даде 5000 лева за да се върнат от чужбина са в излишък- над 2 милиона.
Aбе, нали на всички уж даваха толкова? Така,така...нещата бавно си идват по местата! :rofl: :D
П.П. Бях чувал, че на младежи завършили в чужбина им дават по около 2000 лв, ама все не ми се вярваше. Накрая, май ще излезе вярно. То не били компютри, мила моя майно льо, ами най ми били компоти! :D
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''
powered by pumpy
Аватар
Pyrelight
Напуснал форума

Мнение от Pyrelight »

agent Ozo написа:Maйничките започнаха да изпушват нещо. :)
Този е потомство на бивши комунисти, на които едно време всички са се радвали на "новите дрехи". :D
Питай го като е облечен и ще откриеш, че е горд собственик поне на 2-3 бензиностанции, хотел в Копривщица и апартамент в Мадрид. :lol:
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''
powered by pumpy
joro

Мнение от joro »

Pyrelight написа:
joro написа:
Aбе, нали на всички уж даваха толкова? Така,така...нещата бавно си идват по местата! :rofl: :D
П.П. Бях чувал, че на младежи завършили в чужбина им дават по около 2000 лв, ама все не ми се вярваше. Накрая, май ще излезе вярно. То не били компютри, мила моя майно льо, ами най ми били компоти! :D
Някои взимат и много повече. За човек с диплома от западен университет и знаещ чужди езици- 2000 лева на месец са смешни пари.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
Pyrelight
Напуснал форума

Мнение от Pyrelight »

joro написа: Някои взимат и много повече. За човек с диплома от западен университет и знаещ чужди езици- 2000 лева на месец са смешни пари.
Взимат или ти си фантазираш, че взимат? Представям си колко взимащи по толкова познаваш в Банско. :D
Аз познавам 1 такъв случай, да му се чудиш, защо ли не се е устроил на запад?!
Ама, дори и тук няма нищо за чудене. Не е казано, че дори завършващ в чужбина става за нещо. Езиците са средство за комуникация, но не и квалификация. ;)
powered by pumpy
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

joro написа:
Pyrelight написа:
joro написа:
Някои взимат и много повече. За човек с диплома от западен университет и знаещ чужди езици- 2000 лева на месец са смешни пари.
Има диплома и диплома. И тук има специалности, които след като завършиш няма да си намериш работа нито тук, нито в България. А има и такива български, който вършат чудесна работа на Запад. В общия случай не е толкова до дипломата, колкото до способностите, дипломата не гарантира нищо, а Бил Гейтс изобщо няма такава. :D

В България има хора с измислени дипломи с лопата да ги ринеш (и тук има). Когато един работодател търси кранисти, той няма да предложи не 500, ами и 5 лева на такъв. В България важи “учи мама да не работиш” и тия с измислените дипломи предпочитат нищо да не работят, вместо да се преквалифицират за нещо, което би им носило пари, но е под достойнството им.
Последно промяна от roumensp на Нед Мар 04, 2018 2:31 pm, променено общо 1 път.
joro

Мнение от joro »

Pyrelight написа:
joro написа: Някои взимат и много повече. За човек с диплома от западен университет и знаещ чужди езици- 2000 лева на месец са смешни пари.
Взимат или ти си фантазираш, че взимат? Представям си колко взимащи по толкова познаваш в Банско. :D
Ама, дори и тук няма нищо за чудене. Не е казано, че дори завършващ в чужбина става за нещо. Езиците са средство за комуникация, но не и квалификация. ;)
Главният готвач в механа Молерите в Банско със сигурност получава поне два пъти повече отколкото ти в Канада.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

А знаеш ли колко би получил тоя същия човек в Уислър (стига да го вземат) ?
Защо направо не сравни прасето Делян Пеевски с някой разносвач на пици в Канада ? :D

ПП
БТВ аз не знам колко взима тоя готвач и какво ти мислиш, че е “много”, но приемам че е така на доверие, защото знам, че в Северна Америка има някои готвачи, които наистина взимат много. Но пак са единици, обикновено понятието “готвач” не се свързва с “милионер”, още по-малко пък в България.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

joro написа:
Pyrelight написа:
Главният готвач в механа Молерите в Банско със сигурност получава поне два пъти повече отколкото ти в Канада.
Аве ти откъде знаеш кой колко получава в Канада?
Що не вземеш да ни кажеш колко получава главния кебапчия в механата та да разберем колко получаваме в Канада?
Само гледай да не излезе, че кебапчията получава на месец колкото мияч на чинии за седмица в Калгари. :D
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
joro

Мнение от joro »

Ivan1007 написа:
Аве ти откъде знаеш кой колко получава в Канада?
Що не вземеш да ни кажеш колко получава главния кебапчия в механата та да разберем колко получаваме в Канада?
Само гледай да не излезе, че кебапчията получава на месец колкото мияч на чинии за седмица в Калгари. :D
В Канада заплатите са много по-високи, това е факт. Цените също са много по-високи. Затова с 2000 лева заплата в България ще имаш същия жизнен стандарт, както в Канада с 4000 долара.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Тцъ.
You would need around 2,161.27C$ (2,663.81лв) in Sofia to maintain the same standard of life that you can have with 4,000.00C$ in Calgary (assuming you rent in both cities).
Значи квото шъ рентваш у Калгари нема да го намериш изобщо у София, но това е друг въпрос.

Ключа на бараката обаче е че тия 4000 канадски долара са типична средна нетна месечна заплата в Калгари ... а 2663 лева чисти са мираж за средния софиянец със средна нетна заплата от 1132 лева. Непостижими са дори за двама софиянци със средна заплата.

https://www.numbeo.com/cost-of-living/c ... rrency=CAD"

За Банско нема много данни, ама средната нетна заплата там е 700 лева ... и това си е чиста мизерия отвсякъде погледнато, ако не гледаш две прасета, коза, 50 кокошки и картофе в градината :D
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
joro

Мнение от joro »

Ivan1007 написа:Тцъ.
You would need around 2,161.27C$ (2,663.81лв) in Sofia to maintain the same standard of life that you can have with 4,000.00C$ in Calgary (assuming you rent in both cities).
Значи квото шъ рентваш у Калгари нема да го намериш изобщо у София, но това е друг въпрос.

Ключа на бараката обаче е че тия 4000 канадски долара са типична средна нетна месечна заплата в Калгари ... а 2663 лева чисти са мираж за средния софиянец със средна нетна заплата от 1132 лева. Непостижими са дори за двама софиянци със средна заплата.

https://www.numbeo.com/cost-of-living/c ... rrency=CAD"

За Банско нема много данни, ама средната нетна заплата там е 700 лева ... и това си е чиста мизерия отвсякъде погледнато, ако не гледаш две прасета, коза, 50 кокошки и картофе в градината :D
Цитираш данни от някакви измислени сайтове, нямащи си нищо общо с истината, като това тук:
"Банско изпревари Париж".
https://blagoevgrad.topnovini.bg/node/702798"
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

joro написа:За човек с диплома от западен университет и знаещ чужди езици- 2000 лева на месец са смешни пари.
Wow!
Да ти имам източниците.
Няма значение каква е дипломата?
Няма значение от кой колеж/университет?
Няма значение дали човекът е гениален, посредствен, или направо смотан?
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Публикувай отговор