Marto написа:jovani написа:Ivan1007 написа:
Аве не ти ли е идвало на ум, че по времето, когато ти си кандидатствал в гимназия дори и такива юнаци като дядо ти трудно биха имали деца на твоята възраст?
Именно, аз за това се учудих на твърдението на Марто.
Примерът, който ти дадох беше от 1981. Преди малко говорих с мойте и мога да потвърдя, че от 30 приети момчета 18 са приети на общо основание, а 12 защото са били деца на активни борци или от работнически семейства - разбирай партийци. Пишело го е черно на бяло в списъка. В деня за записване на децата, една черна волга спряла пред училището и при директора влезли двама важни чичковци и стояли там над два часа докато родителите чакали навън. Баща ми, на когото едно време е отказан прием в университет като "неблагонадежден за властта" се е притеснил много, защото брат ми е бил класиран 14-ти от 18-те простосмъртни деца и като нищо е можел да изхвръкне.
На първия учебен ден се оказва, че паралелките са набъбнали с по няколко ученика. Познай от към коя класа са принадлежали те и как са се уредили

И от волгите излязоха.... марсианците. Това в кой филм си го гледал?
Абе Марто, Пумпи, не ви ли е срам, че тези неща ще ги прочетат учителите и съучениците ви и после как ще ги погледнете в очите, ако случайно ги срещнете на улицата?
Язък ви за професиите - адвокат и зъболекар.
А за Мр. Гийк като си представя, че сигурно е дошъл като рефюджи и кой знае какви лъжи ги е плещил... в-к Труд и 24 часа могат само да му завидят на "изобретателността".
В основното ми училище голяма част от съучениците ми са били деца от родители от МС и ЦК и нито веднъж не съм виждал или чувал някой да ходатяйства по такъв начин. Имало е и издънки, спор няма, но това с волгите съм го гледал само по филмите (въпреки, че родителите на тези деца имаха такива автомобили). Говорим за началото на 80-те години.
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...