velkov написа:Благодаря ви за куража. Много тъпо се почувствах снощи като дойде мейла, това са две години и половина чакане. Другото което ме шокира беше орязването за проф. кф., професията беше в списъка за 16 точки а са ми дали само 6. Разбирам да ме порежат с пет, шест иди дойди ама цели десет ми се видяха много. Все пак всеки си прави някакви сметки. Имам чувството, че са смятани така, че без В2 да не може да се преминава. Както и да е, още не сме се предали. Ще се пробваме късмета още веднъж пък каквото стане, стане.

Имате доста време да си вдигнете нивата на езиците, така че не се притеснявайте. Още повече, че високо ниво на френски ще ви улесни след това като дойдете тук. Лично аз след интервюто изобщо не отворих повече по френски и определено съжалявам за това.
Относно професионалната квалификация, мисля че сте се заблудили. Вярно, че процедурата доста се промени след като ние кандидатствахме, но и тогава за бакалавър мисля че даваха 10 или 12т., за магистър +2, но на никой с магистратура, дори и при търсена професия, не му ги бяха дали тези +2т. Аз също имам и професионална квалификация, която е по търсена професия, но тя е 1800 часа, година и половина учене, което няма нищо общо с бакалавъра, който е 4г. В последствие ми я приравниха пък на колеж тук.
Смело на пред. Б2 ниво не е чак толкова високо, ще се справите. Нямате отказ, а достатъчно време за подготовка. След това ще ви изпратят направо сертификатите.
Успех