Canadian Dream
- Californian
Re: Canadian Dream
Абе незнам, всеки си гледа от неговата каманария, няма да споря с теб.
За мен лично работата на един зъболекар, анестезиолог или шофьор е по-тежка от моята.
Това си е моето мнение.
За мен лично работата на един зъболекар, анестезиолог или шофьор е по-тежка от моята.
Това си е моето мнение.
не се обиждам лесно аз,не се косиablood написа:Батка, аз не толкова исках да те обидя, колкото да изразя мнение. А то е образувано от дългогидишни впечатления.
Ако с времето се беше придържал към истината, без за я поднасяш подвеждащо, преувеличена, или съвсем изкривена, то днес нямаше да имаме такова мнение за теб.
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.
От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.
10 часа зад волана на лонг дистанс направо си е мечта.в уса закона позволява 11 часа ,в канада 13 ч.,но на соло в по вечето случаи не се спазва и часовете може и да са по вече,Californian написа:Marto написа:Ябълке, сори, ама никой работодател не го интересува какъв ти е интелекта, а какви конкретни способности можеш да му предлагаш. Ето някои хора тука са използвали интелекта си за да се научат на програмиране. Други пък без да имат някакви особени претенции за интелект пък знаят как да карат камион и изкарват колкото комптърджиите. Та кажи ми, моля те какво ценно имаш да предложиш на един работодател освен интелекта си.
Имай предвид, че тези от оризищата средно имат IQ значително по-високи от българските. Да не се окаже, че твоя интелект може дори и 2 долара ПОД минималната не струва.
Много е сложно дори ти самия може би не осъзнаваш колко. Не могат да се сравняват така професиите.
Аз това обяснявах дори на един анестезиологст(не го знам така ли се пише, някой да се чувства свободен да коригира), че ми се фукаше, че изкарвал 450хил годишно.
ОК бе пич, за тези пари колко работиш - Колко ми 70 часа седмично, при това с доста стрес от работата.
А той ме пита а ти?
Ми аз работя реално по 2часа на ден през другото време си почивам, защото се чувствам напрегнат от умствената дейност да проектирам фреймуорци.
И реално какво излезна ако сметнеш часовата ставка, реалната - то аз изкарвам доста повече от него.![]()
Същото е и с шофьорите - ок може да изкарват колкото един програмист или архитект.
Ама работата им е кофти, ти ако бачкаш на столче по 2 часа и другите 6 часа си седиш в офиса, ходиш до безплатната храна в кухните на офиса, плодовете и всичко. Или би избрал по 10 часа зад волана на тир на пътя?
Не си прав, не се сравняват професиите.
Както казах, всеки да си прави това което му идва от вътре, поздрави.![]()
в тим 11 часа
абе гърч,ама хубавото е ,че виждаш свят и нямаш началник на главата си
Нашата мечта свързана с Канада е да продължим да работим за себе си, да си развиваме бизнеса там ,където има по-големи възможности за нас (Канада е изборът заради традициите и качеството в дърводобива и строежа на сглобяеми къщи с еко материяли) и да си построим къщата на мечтите си ,с ипотека за 5-10 години макс., и да си позволим добро частно училище за детето ни .
Вила на брега на езерото и ранно пенсиониране във Флорида или Мексико
Това са мечтите, не ме захапвайте сега ,те затова са си мечти ,а за да ги постигнем ще се постараем и няма значение колко ще е трудно няколко години ако резулататът си заслужава

Това са мечтите, не ме захапвайте сега ,те затова са си мечти ,а за да ги постигнем ще се постараем и няма значение колко ще е трудно няколко години ако резулататът си заслужава

"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."
Никола Вапцаров
Никола Вапцаров
tanyatais написа:Нашата мечта свързана с Канада е да продължим да работим за себе си, да си развиваме бизнеса там ,където има по-големи възможности за нас (Канада е изборът заради традициите и качеството в дърводобива и строежа на сглобяеми къщи с едко материяли) и да си построим къщата на мечтите си ,с ипотека за 5-10 години макс и да си позволим добро частно училище за детето ни .
Това са мечтите, не ме захапвайте сега ,а за да ги постигнем ще се постараем и ням значение колко ще е трудно няколко години ако резулататът си заслужава
принципно осъществими мечтим,но за да построте вилата на езерото и да изплатите ипотеката на къщата за макс 5=10 год трябва да развиете доста сериозен и печеливш собствен бизнес.това с 2 заплати няма да стане и докато изплатите ипотеката за 25=30 години току дошло времето да се ходи в старчески дом
Човек е голям колкото мечтите си, newcomer!
Може би си наясно колко вземат строителните предприемачи със собствени фирми и няколко големи проекта годишно? На Пумпалов се възхищавам ,че е успял и си следва мечтите , на Бистра също ,че работи това,което иска и взема добри пари за него и на всеки споделил истински данни и мечти пожелавам успехи .
Не спирайте да мечтаете , да работите и да сбъдвате мечтите си.
Може би си наясно колко вземат строителните предприемачи със собствени фирми и няколко големи проекта годишно? На Пумпалов се възхищавам ,че е успял и си следва мечтите , на Бистра също ,че работи това,което иска и взема добри пари за него и на всеки споделил истински данни и мечти пожелавам успехи .
Никола Вапцаров
Никола Вапцаров
строителните предприемачи колко вземат е доста разтегливо понятие.един може даа прави 20 хиляди на година ,друг 2 милиона.зависи от крупноста на бизнеса.един може да кове плайуда с найлгана ,друг да вдига по два мола на годинаtanyatais написа:Човек е голям колкото мечтите си, newcomer!
newcomer написа:строителните предприемачи колко вземат е доста разтегливо понятие.един може даа прави 20 хиляди на година ,друг 2 милиона.зависи от крупноста на бизнеса.един може да кове плайуда с найлгана ,друг да вдига по два мола на годинаtanyatais написа:Човек е голям колкото мечтите си, newcomer!

Никола Вапцаров
Никола Вапцаров
tanyatais написа:newcomer написа:строителните предприемачи колко вземат е доста разтегливо понятие.един може даа прави 20 хиляди на година ,друг 2 милиона.зависи от крупноста на бизнеса.един може да кове плайуда с найлгана ,друг да вдига по два мола на годинаtanyatais написа:Човек е голям колкото мечтите си, newcomer!
Не спирайте да мечтаете , да работите и да сбъдвате мечтите си.) Мечтай повече
)
е те мечтите са хубаво нещо,но човек трябва и да е малко реалист,да не си захранва фантазиите само с розови облачета
tanyatais написа: Може би си наясно колко вземат строителните предприемачи със собствени фирми и няколко големи проекта годишно?
Колко вземат? Мен всъщност повече ме вълнува как се добират до големите проекти... Ще съм благодарен ако споделиш...
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
ivanko13 написа:tanyatais написа: Може би си наясно колко вземат строителните предприемачи със собствени фирми и няколко големи проекта годишно?
Колко вземат? Мен всъщност повече ме вълнува как се добират до големите проекти... Ще съм благодарен ако споделиш...
а сега де.танче казвай,не се покривай.
- ablood
- Обратна връзка:
Аз познавам двама предприемачи, които след години неуспешни опити да си създадат връзки и клиентела се отказаха.
Единият по-навреме. Той си купи франчайзинг, и вече го изплати.
Другият се мъчеше до последно и накрая натрупа толкова много кредитори, че си взе семейството и избяга.
Поука - за да станеш успешен строителен контрактор трябва или да наследиш /купиш бизнес, или да имаш добри (!!!) връзки и познанства, или да си брилянтен бизнесмен, започнал от млади години.
Единият по-навреме. Той си купи франчайзинг, и вече го изплати.
Другият се мъчеше до последно и накрая натрупа толкова много кредитори, че си взе семейството и избяга.
Поука - за да станеш успешен строителен контрактор трябва или да наследиш /купиш бизнес, или да имаш добри (!!!) връзки и познанства, или да си брилянтен бизнесмен, започнал от млади години.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Абе защо не оставите момичето да си мечтае ? В Това лошо няма и е безплатно. Със сигурност ако не мечтае няма да го постигне. Обратното не е толкова сигурно, но е доста възможно.
Батето си мечтаеше да си върти синджирката в България - успял;
Блъди си и мечтал да работи за себе си от вкъщи и да има време за семейството си - успял;
За себе си няма да коментирам, че вкиселявам плодовата реколтата;
Файтъра - за сега успял;
Да продължавма ли да изброявам ? Или някои имат право да мечтая и да постигнат мечтите си, а други трябва да бъдат стъпкани от самото начало, даже преди да са пробвали ?
Батето си мечтаеше да си върти синджирката в България - успял;
Блъди си и мечтал да работи за себе си от вкъщи и да има време за семейството си - успял;
За себе си няма да коментирам, че вкиселявам плодовата реколтата;
Файтъра - за сега успял;
Да продължавма ли да изброявам ? Или някои имат право да мечтая и да постигнат мечтите си, а други трябва да бъдат стъпкани от самото начало, даже преди да са пробвали ?
- Californian
Да успееш с тази мечта - голям строителен бизнес е малко вероятно. 1 на 1000 да са такива, просто защото не се изисква толкова "пипе" с извинение за да станеш от богатите а е повече с връзки и politics както тук се нарича, пък вие и двамата пресни пресни, сещай се сама колко ги имате.
Тук от емигрантите които са горна средна класа - всички имат едно общо и ще ти кажа какво е - science. Доктори, инженери или други - нещо което тукашните не искат да го учат. Защото повечето се набутват на лесното.
Не, че искам да те разочаровам, на никого не бих си позволил да разбивам мечтите. Но това вашето се подгответе, че е голяма вероятността и да не стане.
И ще ти го кажа по лесен начин за да ме разбереш - Ако беше толкова лесно, мислиш ли, че някой местен е нямало да го направи вече?
Тук от емигрантите които са горна средна класа - всички имат едно общо и ще ти кажа какво е - science. Доктори, инженери или други - нещо което тукашните не искат да го учат. Защото повечето се набутват на лесното.
Не, че искам да те разочаровам, на никого не бих си позволил да разбивам мечтите. Но това вашето се подгответе, че е голяма вероятността и да не стане.
И ще ти го кажа по лесен начин за да ме разбереш - Ако беше толкова лесно, мислиш ли, че някой местен е нямало да го направи вече?
- Californian
newcomer написа:
10 часа зад волана на лонг дистанс направо си е мечта.в уса закона позволява 11 часа ,в канада 13 ч.,но на соло в по вечето случаи не се спазва и часовете може и да са по вече,
в тим 11 часа
абе гърч,ама хубавото е ,че виждаш свят и нямаш началник на главата си
Така е, аз за това казвах на онзи горе да не сравнява несравними неща.
Кеф си е - 3 дни по 10 часа съм карал през почти цяла Америка минах с кола, приятно е, кафенца спираш, ресторанчета, виждаш невероятни гледки да ти спре сърцето....ама си е изморително. За 3 дни по 10 часа и се уморих после имах нужда от 2-3 дни да спя доста добре. Пък да го правиш това 5 дни в седмицата всяка седмица. Незнам който ми каже, че е лека работа не съм склонен да му повярвам.