Има ли заминали с работна виза TWP?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Заключено
newcomer

Re: Има ли заминали с работна виза TWP?

Мнение от newcomer »

Daisy2 написа:
newcomer написа:Така де,ама ако бяха достатъчно нямаше да е Мтл. а Коста Рика,Тайланд или някоя друга топла дестинация.
Твоето мислене е една загадка за мен :?: Хем най-хубаво било в Монреал, никъде другаде, хем ако били достатъчно, щял си да идеш н'ам си къде. Ако имаш пари, достатъчни да въртиш синджирчето в Канада, и в Монреал е най-хубаво, защо няма да отидеш там, ами другаде - Коста Рика, Тайланд ? Логичният отговор е, че това другаде повече ти харесва, ерго, в Монреал не е най-хубаво.

Или в Монреал е най-хубаво само от Канада, според теб, не от света?
Отговорила си си на въпроса с последното изречение.
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Daisy2

Мнение от Daisy2 »

newcomer написа:

А не точно,аз съм си в България ама гледам към Канада само дето още не ми е дошло времето за пенсиониране.Като му дойде времето ще ходя да си взема пенсията,до тогава ще видим.
И ако питаш мен от Кебек и Монтреал по хубаво няма.Бил съм във всички големи градове,провинции и щати на Америка и Канада и Бел Прованс не я сменям с никоя друга освен и аз като останалите уинтър бърдс зимата за Флорида.
Това ти го написа на 25 стр. - значи, Монреал е най-хубавото в цяла Северна Америка (Канада и САЩ), според теб. A за зимата - Флорида.

А Коста Рика и Тайланд къде са в схемата? Говорим, ако имаш кинти за навсякъде. Пък и доколото знам, Тайланд в сравнение със Северна Америка и ЕС е евтина за живот дестинация. И английски говорят. Малко повечко змии и джунгли, и скорпиони на евтините места ;), ама няма да издребняваме ся :D
Daisy2

Мнение от Daisy2 »

За Тайланд са ми казвали, че стандартът на живот извън големите градове като Банкок е по-нисък от София като недвижимости, а като текущи разходи е много по-нисък от София. Какъв е проблемът да си купиш къщурка в някой 100 000-ен град и да си харчиш кинтите на воля, ако това наистина ти е меракът? Ами си се забил в тази .... държава България?
newcomer

Мнение от newcomer »

Daisy2 написа:За Тайланд са ми казвали, че стандартът на живот извън големите градове като Банкок е по-нисък от София като недвижимости, а като текущи разходи е много по-нисък от София. Какъв е проблемът да си купиш къщурка в някой 100 000-ен град и да си харчиш кинтите на воля, ако това наистина ти е меракът? Ами си се забил в тази .... държава България?
В Тайланд ,ако нямаш тайландско гражданство нямаш право да си купиш имот.Това са пропуснали да ти го кажат.Освен ,ако не сключиш брак с някой местен/на.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

Daisy2

Мнение от Daisy2 »

newcomer написа:
Daisy2 написа:За Тайланд са ми казвали, че стандартът на живот извън големите градове като Банкок е по-нисък от София като недвижимости, а като текущи разходи е много по-нисък от София. Какъв е проблемът да си купиш къщурка в някой 100 000-ен град и да си харчиш кинтите на воля, ако това наистина ти е меракът? Ами си се забил в тази .... държава България?
В Тайланд ,ако нямаш тайландско гражданство нямаш право да си купиш имот.Това са пропуснали да ти го кажат.Освен ,ако не сключиш брак с някой местен/на.
Точно това е случаят :)

Ами ето ти идея. С кинти винаги ще си намериш някоя местна. А и казват, че тайландките били много привлекателни за европейските мъже - аз няма как да преценя това :)
newcomer

Мнение от newcomer »

Daisy2 написа:
newcomer написа:
Точно това е случаят :)

Ами ето ти идея. С кинти винаги ще си намериш някоя местна. А и казват, че тайландките били много привлекателни за европейските мъже - аз няма как да преценя това :)
Добре де,като изкарам достатъчно кинти тогава точно това ще направя.Засега обаче трябва да си стоя тука.

Daisy2

Мнение от Daisy2 »

newcomer написа: Добре де,като изкарам достатъчно кинти тогава точно това ще направя.Засега обаче трябва да си стоя тука.
Ясно :) Въпросът не е в кинтите, а в тяхното количество ;)

Успех!
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Daisy2 написа:

И на мен данъчната ставка в България ми допада - виж как сме на едно мнение :rofl: Друг въпрос е дали в България можеш да изкарваш толкова, че данъчната ставка да е от значение за теб - не го знам и не ме вълнува особено, твоя си работа.

Градският ви има бюджет да вързва и бюджетна дупка да пълни ;) А откъде, освен от данъци. Абе нали казваше, че си е все същото и сега, и през 2007 ;) - интересно защо вашият градски (и не само той) изведнъж се сети да бърка по джобовете :D Ей, мръсник :rofl:

И във Франция има такава тенденция, а Оланд изби рибата с този 75 % данък :D И в САЩ се обмислят подобни стъпки за доходи над 400 000 на година - които са напълно постижими на Уол Стрийт например.
Ми аз парите и сега ги изкарвам извън Канада, въпросът е къде да си плащам данъците и да харча остатъка. :tmi:

Градския получи абсолютно мнозинство наскоро, през 2007-a беше управляващ в малцинство.

Дупките във федералния бюджет си беха същите и тогава, ама сега предполагам некой статистик-счетоводител го съветва да убие кокошката дето снася златни яйца. :D

Тук не става въпрос за данъци на големите доходи - той не е толкова залупен като Оланд или Обама, а за данъчните облекчения на работещи извън Канада за канадски фирми в определен вид сектори. Тези облекчения беха за първите 80 000 долара на година - 400 000 са далеч. :D Не е трагедия, ама си струва да се замислиш, дали да плащаш изобщо данъци в Канада и да харчиш там и Отава да получат среден пръст вместо увеличение на приходите. :tmi:
Доста хора им дават този пръст и сега, но определено ще се увеличат в следващите няколко години. :tmi:
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

pumpy написа:
newcomer написа:Бе то хубаво да нямаш моргидж и ауто лоан ама не като станеш чак на 65 ,а още докато си на 45.
Само дето не се разбира, в Канада или в България на 45 ;)
Ех и ти! Това беше насочено към мен. Аз затова и му се усмихвам, щото имам още 3 години докато стана на 45. ;)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
pumpy

Мнение от pumpy »

Daisy2 написа: И на мен данъчната ставка в България ми допада - виж как сме на едно мнение :rofl: Друг въпрос е дали в България можеш да изкарваш толкова, че данъчната ставка да е от значение за теб - не го знам и не ме вълнува особено, твоя си работа.
Има нещо, което се нарича " Спогодба за избягване на двойното данъчно облагане"

Градският ви има бюджет да вързва и бюджетна дупка да пълни ;) А откъде, освен от данъци. Абе нали казваше, че си е все същото и сега, и през 2007 ;) - интересно защо вашият градски (и не само той) изведнъж се сети да бърка по джобовете :D Ей, мръсник :rofl:

И във Франция има такава тенденция, а Оланд изби рибата с този 75 % данък :D И в САЩ се обмислят подобни стъпки за доходи над 400 000 на година - които са напълно постижими на Уол Стрийт например.

В САЩ разликата ще е само 4.9 % повече при настоящата промяна. В зависимст колко си на 400к сумата може да не е толкова шокираща, като на Оланд 75%
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

pumpy написа: Има нещо, което се нарича " Спогодба за избягване на двойното данъчно облагане"
Да, ако работиш в България (или другаде) и плащаш 10% да речем, но си Canadian resident for tax purposes ти приспадат това, което си платил в България. Сумарно плащаш същото.
Танто за кукукригу.

Аз плащам данъци само в Канада (засега).
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

pumpy

Мнение от pumpy »

Ivan1007 написа:
pumpy написа: Има нещо, което се нарича " Спогодба за избягване на двойното данъчно облагане"
Да, ако работиш в България (или другаде) и плащаш 10% да речем, но си Canadian resident for tax purposes ти приспадат това, което си платил в България. Сумарно плащаш същото.
Танто за кукукригу.

Аз плащам данъци само в Канада (засега).
Но има и обратното - водиш се за резидент за данъци в България и като нямаш седалище в Канада плащаш осигуровки и данъци само в България, а си получаваш канадската заплата от канадската фирма. Тогава говорим за 10% срещу 35% или нещо подобно........
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

pumpy написа: Но има и обратното - водиш се за резидент за данъци в България и като нямаш седалище в Канада плащаш осигуровки и данъци само в България, а си получаваш канадската заплата от канадската фирма. Тогава говорим за 10% срещу 35% или нещо подобно........
Разбира се. За целта обаче на практика освен канадския паспорт друго не трябва да притежаваш от Канада, а това не зависи само от мен, което го споменах в самото начало. :tmi:

Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Ivan1007 написа: Аз плащам данъци само в Канада (засега).
Депардийййо е сила !
Ще плаща само там дето е силата.
Поради което се възхищавал на широката руска душа.
8)
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Daisy2

Мнение от Daisy2 »

Ivan1007 написа:
pumpy написа: Но има и обратното - водиш се за резидент за данъци в България и като нямаш седалище в Канада плащаш осигуровки и данъци само в България, а си получаваш канадската заплата от канадската фирма. Тогава говорим за 10% срещу 35% или нещо подобно........
Разбира се. За целта обаче на практика освен канадския паспорт друго не трябва да притежаваш от Канада, а това не зависи само от мен, което го споменах в самото начало. :tmi:
Ех, тази Канада... Имах илюзията, че мат'ряла български там прихваща на място и стават съвестни граждани, и с удоволствие си плащат данъците, за да може да има пари за всички 'убавини, заради които те са отишли там ;) Пък то к'во излезе - там си плащали, щото им измислили по-дебела вилица :D

Това в рамките на шегата, no offence, please! Илюзии за данъкоплащачеството нямам. Както нямам и за много други неща, въпреки широко разпространеното тук мнение :D
Последно промяна от Daisy2 на Пет Яну 18, 2013 3:30 am, променено общо 1 път.
Заключено