Истината за КАНАДА!!!

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
todoto

Мнение от todoto »

Добре де ето ви случай отнесен в съда точно за неясна формулировка на тоя прословут опит :lol: .
http://www.canada.com/vancouversun/news ... 95a6e62e47
Although he obtained a degree in civil engineering in 1982 and a PhD in materials engineering in 1992, the association ruled that he lacked adequate North American experience.

In 2001, Tchou-San-Da enrolled as an engineer-in-training and, in 2004, he reapplied for full registration. Again, his North American experience was deemed inadequate. This process was repeated in 2005 and 2006.

He then turned to the courts, noting that British Columbia's Engineers and Geoscientists Act requires that the experience required for membership in the association be set out in its bylaws. The presiding judge ruled the bylaw invalid because it is not explicit enough in defining what kind and how much experience is required.

Макар, че вервайте ми ако са на зор те гледат можеш ли да се справиш а не дали попълваш правилно бюрократичните капанчета :D :D :D .
К'во да правиш за всичко е валиден закона за търсенето и предлагането. Ей на Били, не е инженер ама виж що милиарди има и що инженери се натискат да бачкат за фирмата му. Ама на той има фирма, а инжинера само едно голо ИНЖ. пред именцето и трябва да учи още например 4-5 годинки за да му го признаят тук или там :wink: . Ако човешкия живот беше 300-400 години да земем да минем през сичкото държава дет има в света и за 50-60 години да стане човек например Глобален ИНЖ. и тогава пей сърце. Само кат те видят и айде с големата пачка по главата :lol: :lol: :lol: .

Между другото Филипне как разбра че 50 % са китайци като например аз знам за китайци дошли от Тайван, ама те не твърдят че са от Китай. Или пък от Малайзия - просто дядо му е емигрирал преди да речем 100-на години в Малайзия. Та като го попитах защо е емигрирал в Канада - отговора беше че по политически причини там китаец няма шанс да влезе във властта. Там например на власт са мюсюлманите както е известно :lol: :lol: :lol: .
Но още по интересно стана като попитах една китайка вече от самия Китай, как един човек по граждаство малайзиец се чувства китаец. Просто бях впечатлен. Та отговора и беше - "Те сега се чувстват китайци щот Китай е силен и става богат, преди не бяха китайци." :D :D :D . Ако щеш ми вярвай запознах се и с китайска мюсюлманка :lol: . Свят шарен, хора всякакви, та вероятно и истината има различни цветове. Накой по-пъстри но бледички, други по-наситени ама преобладава единия цвят :wink: .

Джовани отговора е прост - човека не е на 25 години че да чака 10-на години някой благоразумен шеф да го забележи :wink: . Както и да е човешката ни мотивация не се движи само от парите така че позволи му да иска след като смята че е дал много на тая фирма(държава), че даже е загърбил родината си, да го оцени малко повече от нивото на фирмен фатмак :D :D :D . Е както сам казах не беше очарован и от Канада, след като в лек емоционален изблик попита на тая среща:
"-Ами ако нямате нужда от нас, да се връщам в Германия тогава?" :?
Извинявам се стажа му в БМВ е 24 години. Ето ти и част от квалификацията му:
Project Management Training Certificatе
Industrie und Handelskammer, Munich, Germany
Quality Control Training Certificate
Deutsche Gesellschaft fur Qualitat, Munich, Germany
Business Skills Certificate
Industrie und Handelskammer, Munich, Germany
Сигурно тук под път и над път можеш да намериш такива хора - например завършили БиСиАйТи :wink: .
jovani

Мнение от jovani »

Напълно съм съгласен с Тодото и понеже от доста време си мисля, че звуча негативно, ще взема да си дам "мнението за Канада и всички останали свързани проблеми" в прав текст:

Факторите за реализация на един индивид (където и да е):
1. Търсене и предлагане в неговият бранш
2. Езикови познания
3. Способност да създава контакти, излъчване, лични качества
4. Професионални знания и умения
5. Други знания и умения, обща култура
6. Умение да си поставя цели и да ги следва с необходимите креативност, гъвкавост и упоритост
7. Самокритика, стремеж за усъвършенстване - за всички проблеми индивидът си носи своята отговорност и би следвало да търси промяна в себе си (или в средата ако не смята, че трябва да се променя)
8. Не на последно място късмет да попадне на правилното място в правилното време - зависи също от това колко упорито търси и от предишните точки
9. Много други фактори

Причини за имиграция:
1. Инстинкти за самосъхранение и размножаване (в моят бранш често ги наричат "страх и алчност" и казват, че те определяли цените на разни неща - например имоти, акции). Тук влизат идеите за "пържолите", "бъдещето на децата", бягство от глад, войни, неуредици
2. Стаден инстинкт - "всички заминаха за чужбина..."
3. Търсене на "перфектното място", изопачаване на действителността, предубеденост, нереалистичност в очакванията: "тревата е по-сочна в съседният двор" - тези, според мен са и причините за доста "потънали гемии"
4. Бягство от различни събития, но не от страх, за да не се бърка с т.1, а по-скоро бягство от:
4.1. комплекси - "чалга", "Какво ще си помислят за нас Европейците?"
4.2. демонстрация или изразяване на несъгласие с нещо - политическа уредба, статукво и т.н.
5. Присъединяване към принципи, които се споделят от индивида - "пазарна икономика", "опазване на природата" и т.н.
6. Любопитство, търсене на нови върхове за покоряване - предполагам че това е подтикнало Колумб да открие Америка. Предполагам също, че много хора са си счупили главите, в усилията си да открият начин да летят във въздуха, или при изкачването на някаква никому неизвестна скала, но това си е бил техният избор и няма данни някой да се е оплаквал от резултата.
7. Скука, търсене на нещо различно - може би е свързано с т. 6. Шиноа по едно време прокара някаква теза, че човек като си реши проблемите (ама точно като си ги реши) - вземе, че си намисли други проблеми за решаване и продължава така докато срещне нерешими такива - не беше така написано, но съм го перефразирал.
8. Събиране с близък човек, семейни причини
9. Други причини

Канада (според мен)
1. Млада държава със самоуправление от 1867 и независима конституция от 1982 година - ясно е, че няма много исторически забележителности и многослойна архитектура, но за сметка на това с изключителен икономически прогрес, въпреки: краткото си съществуване, сравнително малка популация, географските и размери и недотам благоприятният климат - много се бачка!
2. Демократично избираема изпълнителна власт - тук отварям една скоба - в края на краищата реалният избор се свежда до "Сцила или Харибда" ако сте чели Илиадата - истинската власт, както почти навсякъде по света, се контролира от много малък брой хора, които реално гласят картите, останалите само си пускат бюлетините - според мен много по-добър модел от двуполюсният в БГ, но ние сме млада "демокрация" и има тепърва да се учим.
В Италия според мен има по-голямо текучество в политиката и бизнеса, за разлика от Канада - където върховете много по-трудно се стигат, но и трудно се пускат - консервативна, тромава система, което според мен се дължи на краткото време в което Канада е независима държава и сравнителната концентрация на имигранти първо и второ поколение. Последното не е непременно негативна черта, пак според мен.
Особенност представлява по-скоро политиката на центробежните сили - борбата за федерални ресурси м/у големите играчи в различните провинции.
3. Притежава прилична социална система, особенно в Квебек, не толкова социална в другите провинции.
4. Времето е студеничко и сивичко през зимата, особенно навсякъде другаде без крайбрежието на Бритиш Колумбия (надявам се, не съм ви изненадал с това)
5. Икономическите връзки на провинциите са по-силни в посока север-юг, отколкото изток-запад, или по друг начин казано икономиката на всяка отделна провиниция е по-зависима от икономиката на САЩ и останалият свят отколкото от икономиката на съседните и провинции (изключвам по-малките провинции и територии).
6. Сравнително малка популация - 30-тина милиона и преследваща увеличение на популацията по политически причини - предполагам, че целта е запазване статуквото на световната икономическа "сцена", както и запазване на пропорция 1:10 спрямо населението и икономиката на САЩ - вероятно са преценили, че ако тази пропорция много се промени в полза на САЩ, то политическото и икономическо влияние на последните би могло да доведе до риск от сливане, може да има и други мотиви (нека да запазя нещо в тайна :) ).
7. Пак да кажа: много се бачка! Ами не може за 100 години да се вдигнат такива градове, магистрали и да се преасфалтират след всяка зима, да се чистят пътищата от сняг, да се амортизират колите от солта и всичко това да се свърши от сравнително малко хора, ако последните са си почивали, както и "Винаги има нужда от нови работници!" (особенно ако последните се възпитат и да не искат много пари, щото имат ли пари - ходят по ваканции и искат да емигрират на по-топличко). Но и от това човек може да се спаси, ако знае как, разбира се :lol:
8. Удобно е да се прави бизнес в Канада - поне моите наблюдения са че Канадците си държат на думата и са много прагматични, търговско ориентирани и по-малко емоционални, което са добри предпоставки за правене на бизнес.
9. Мързи ме да пиша повече :)

Ето го мнението ми за Канада и Имиграцията - ясно написано, без заобикалки. Ако искате може да ме допълните с нови идеи. Да уточня, че съвсем алтруистично и чистосърдечно се опитвам да дам повече яснота на кандидатите, за това и понякога имам провокативно поведение, а може би го правя, защото съм си такъв, какъвто съм...
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
Аватар
Kirilius
Обратна връзка:

Мнение от Kirilius »

jovani, :beer: :beer: :beer:
peter_pan
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

Omega3 написа:Канада е един проект, още от самото си сьздаване, в който няма преобладаване на ли4ните интереси на някой си сулю и пулю.
В Канада се пропагандират идеи, а не разни етни4ески групи.
Канада е страна на разума, а не на вьтрешните излияния на някой си комплексиран политик. За справка, до 1982 Канада за да промени КОнституцията си е трябвало да има одобрението и на англииският парламент, защото така им е било написано в конституцията от 1867.
В 1982 англииският парламент издава, по искане на Канада, последният англииски закон за Канада, в който прехвьрлят конститутионните промени изцяло на канадаският парламент.
Колко лесно им е било на канадските политици да кажат : Абе кво ше ги питам аз тия за да си променям конституцията.....!!!!!
Е да, ама не, хората са се 4увствали дльжни да си спазват прозедурата дьлго време, колкото о абсурдна да им се е струвала.
те не са имали друг избор - все пак Канада не е независима държава, а монархия - вижте какво е изображението на канадския долар и вижте кой е висшия държавен глава на Канада - казва се Кралица Елизабет II.
Не че България е независима страна, тя само се води такава и не че приемането на законите не се диктува от другаде, но поне се води на хартия независима, а Канада не е дори това.
точно така мисля по въпроса:)
peter_pan
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

точно така мисля по въпроса:)
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

а на Великобритания кой й е :wink:
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

peter_pan написа:те не са имали друг избор - все пак Канада не е независима държава, а монархия - вижте какво е изображението на канадския долар и вижте кой е висшия държавен глава на Канада - казва се Кралица Елизабет II.
Не че България е независима страна, тя само се води такава и не че приемането на законите не се диктува от другаде, но поне се води на хартия независима, а Канада не е дори това.
Ти си истински съвременен Колумб бе, Панчев. :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Omega3

Мнение от Omega3 »

Ве4е е ясно 4е истината за Канада няма до нищо да доведе. Даже и да я проумееме, файда няма да има.
Оба4е откриването на истината за Бьлгария би помогнала с нещо. Най-малкото да проумееме кой е виновникьт за това 4е една дьржава, която има от вси4ко, не може да ни даде най-малкото желано от един 4овек, и тоест, спокоен и нормален на4ин на живот.
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

Истината е за хората,които живеят в тази страна-българия.Мъчно ми е ,...за нея са се борили хора,наши прадеди,дядовци и бащи.Градяли са тази страна.А днешната младеж само по кръчми и барове седи и оставя една шепа депутати и също толкова и мутри да си крадат,лъжат народа.Оставят едни простаци да си правят "риалити шоу" на нашия гръб......
Но аз осъзнах,че не искам да бъда птичката ,която ще оправи нещата,защото една птичка пролет не прави...
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

На тоя па му е мъчно, ама се е осъзнал! :nut: Предишния търси виновници. :nut: На peter_pan кралицата му пречи:nut: и философията му се изчерпва с Хенри Милър :shock: . Я пак си попрочети литератуата, че големи глупости изръси относно Милър. :rotfl:
peter_pan написа: .............един откъс от "Тропика на рака" на Х. Милър, който мисля е доста показателен и сега за Северна Америка; книгата е писана преди около 100 г.
Само дето всичките тропици ги пише във Франция, вдъхновен от живота в Париж и то определено не преди 100 години. И е по-скоро представител на бохемите като начин на живот и мислене, отколкото на американската действителност.

Голем цирк тея дни. :rotfl:
Let it go...
zorina

Мнение от zorina »

"Боговете" сигурно са полудели :lol: :lol: :lol:
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Ivet написа:На тоя па му е мъчно, ама се е осъзнал! :nut: Предишния търси виновници. :nut: На peter_pan кралицата му пречи:nut: и философията му се изчерпва с Хенри Милър :shock: . Я пак си попрочети литератуата, че големи глупости изръси относно Милър. :rotfl:
peter_pan написа: .............един откъс от "Тропика на рака" на Х. Милър, който мисля е доста показателен и сега за Северна Америка; книгата е писана преди около 100 г.
Само дето всичките тропици ги пише във Франция, вдъхновен от живота в Париж и то определено не преди 100 години. И е по-скоро представител на бохемите като начин на живот и мислене, отколкото на американската действителност.

Голем цирк тея дни. :rotfl:
абе със сигурност Тропика на рака не минава през Париж и Франция, за другото не знам :wink:
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

Е тоя тропик минава точно през Париж. :wink:
Tropic of Cancer, Paris: Obelisk Press, 1934.

http://en.wikipedia.org/wiki/Henry_Miller
Let it go...
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

Ivet :) острумна си,личи си ,както и на други им личи....
Сигурно на живо и една думичка не можете да кажете,но виж тук е друго :)
Този форум определено започва да заприличва на "mIRC" чатовете,където преди си губех времето с комплексари и хора с болни амбиций.
Ей затова повечето хора спират да пишат след известно време.Но това не е важно ,по-важното е Вие да сте аутсайдери.Не споменавам кои "вие" те си знаят.
Успех :)
Аватар
Ivet
Обратна връзка:

Мнение от Ivet »

Сигурно само ти на живо го докарваш на говор. Ша ма прощаваш, ама едните като ревнат колко е гадно в Канада, и другите като ревнат как им се къса сърцето за България, ама драпат насам и така 27 страници, малко ту мач ми идва. За десерт малко поуки в стил "ние-вие", комплексари и болни амбиции. Айде осъзнайте се моля ви и стига с тея мелодрами. :beer: Живота е прекрасен! :D
Let it go...
Публикувай отговор