Никога няма да забогатеем, ако използваме кредитни карти !

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Аватар
Vedren

Re: Никога няма да забогатеем, ако използваме кредитни карти

Мнение от Vedren »

Нямам никакъв договор с никаква виза, матеркард или друг паразит.
Имам само с една процесинг компания която е през интернет.
Нито се вижда какво е купил клиента нито банката знае какво е купил. Все едно си е купил нещо от интернет. За да си купиш нещо с кредитна карта от мен ти казвам: Седни на този стол. Извади си тел. и си купи нещо през интернет. Като получа е-майл след 5 минути че парите са ми в сметката на тази процесинг компаня ще ти дам каквото си си купил.
Последно промяна от Vedren на Вто Ное 06, 2018 11:42 am, променено общо 1 път.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

speedy написа:
Vedren написа:Това е полезен и разумен пост.

Само една малка забележка. Казаното по горе е вярно ако клиентите купуват валута от банката с кредитна карта. Когато я купуват извън банката не тече лихва и не се смята за кеш адванс. Просто е нормална покупка. Банката даже може и да не знае какво са си купили от мен а и не им е работа. Примерно аз продавам и злато за инвестиция. Може да си си купили злато. Имам конкуренти които се казвт Ал Таиф по името не може да разбереш какво продават.

Да, правя услуга на клиентите ми, помагам им да си спестят парите като не плащат с кредитна карта. Хората това го ценят и се връщат отново доволни.
И от мен една малка забележка - всичките ми постове в тази тема са разумни, а за някои хора и полезни.

Банките не пасат трева. Ако бизнесът е регистриран с неясна дейност и правиш една-две транзакции на месец може да минеш (и съответно клиентите ) между капките като нормална покупка. Зачестят ли транзакциите, в кацата с данните може да присветне една лампичка и току виж транзакциите от Sheila's Dog Grooming минат в графата cash-like.
И веднага се затваря фирмата, обявява се фалит и на другият ден на същия адрес се появява фирмата "Хабиби баба" :rofl: :lol:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
jet

Мнение от jet »

Мухич, кеша и на село е цар, ама нали ти беше с претенции за нещо повече.
Вземи си купи пак някой учебник, ама този път го прочети - глава платежни инструменти (или учебниците не са царе вече), той и Хъл се бараше за някакъв финансист, ама и той не е чел та чака във форумите да му разясняват.
Vedren написа:На много места по света. Цяла Азия, Близкия изток, Африка, Централна и Латинска Америка. Това са много хора с огромни пазари
Бях в Китай и Тайланд. Един човек няма на банк машините а пред бюрата опашки.
В Китай народната банка на Китай не иска нито да допуска нито да чува за Виза, Мастер Кард и Амекс които да им взимат от хляба. Кредитните карти нито са популярни, нито ги има. Залъгвайте се вие че било само в Пакистан и България. 90 % от имигрантите в Канада като си пътуват за родните страни тръгват с кеш.
Ами те искат КК ама банката на Китай щом не дава, как да имат. Те и в БГ ги залъгват с припеид измишльотини, а търговците се дивят като видят чуждоземска карта и те пращат на банкомата. Момчета елате в 21 век и излезте от пещерите (то вие сигурно и за криптовалути не сте чували)
Аватар
Vedren

Мнение от Vedren »

като видят чуждоземска карта и те пращат на банкомата.
Това като се повтори на много места по света и неудобствата с КК са налице. Като идеш на автомата за кеш се почват лихви, такси. И какво стана с КК? Май по скъпо и по неудобно.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

jet написа:Мухич, кеша и на село е цар, ама нали ти беше с претенции за нещо повече.
Вземи си купи пак някой учебник, ама този път го прочети - глава платежни инструменти (или учебниците не са царе вече), той и Хъл се бараше за някакъв финансист, ама и той не е чел та чака във форумите да му ...
Джетчо, аз досега не съм срещнал човек който да иска да плати по висока цена !!!
Може би ти си първият ! :D
Както вече съм го казвал "КК са за цървули"-
какво имам в предвид ?!??

имам в предвид това че КК са инструменти за хора които в момента не могат да си позволят дадена покупка или услуга, защото са възпрепятствани да си платят в момента поради простата причина че нямат пари, затова тук в СА, това е един много голям проблем на масовият потребител който е потънал в Дебт, защото желанието е повече от възможностите, от което веднага се възползват големите мошеници от банките и веднага започват да пият кръв от нещастниците на 18 и кусур процента с растяща лихва т.е " лихва в/у лихвата"
аз само едно мога да ти кажа за тези "финансови инструменти" може спокойно да си ги навреш отзад !
Стефан Цанев
speedy

Мнение от speedy »

jet написа:Те и в БГ ги залъгват с припеид измишльотини, а търговците се дивят като видят чуждоземска карта и те пращат на банкомата.
В София няма проблем да използвам канадска кредитна карта в кварталната бакалия. Всъщност, в България има добра система за електронни плащания с каквото ти се прииска.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
Pyrelight
Напуснал форума

Мнение от Pyrelight »

Аз си мълча, защото плащам кеш. :$ Имам и кредитни карти. Плащам и с тях, но не изключвам другата форма на заплащане, особено когато ми е изгодна. А най обичам на мен така да ми плащат! :D
В Булгаристан - задължително кеш! Никакви припейд истории! Там има доста мошеници. |(
В Щатите, Канада смесено, зависи от ситуацията.
В страни от третия свят също кеш.
На точки не разчитам. Ако дадат нещо - Берекет версим!, ама чак пък да изчислявам всичко в еър майлс е прекалено.
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''
powered by pumpy
Аватар
Vedren

Мнение от Vedren »

Правилно. Бистре. Това вече е приказка.
А оня зъбара всичко в точки смята. И освен точки друго не вижда.
jet

Мнение от jet »

Моите КК са cash back - така, че получавам кеш, а не еърмайли, кеша не ми носи нищо- анадънму
за какво по-скъпо плащане ми говориш бе Муха - цените са същите като за кеш.
Вече в хоумбанкинга (Муха не ми казвай, че и това не знаеш какво е) с един клик на мишката вече е достъпен кешбака без да чакаш края на годината.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

jet написа:Моите КК са cash back - така, че получавам кеш, а не еърмайли, кеша не ми носи нищо- анадънму
за какво по-скъпо плащане ми говориш бе Муха - цените са същите като за кеш.
Вече в хоумбанкинга (Муха не ми казвай, че и това не знаеш какво е) с един клик на мишката вече е достъпен кешбака без да чакаш края на годината.

Използвай Пей Пал, там също дават отстъпки
Стефан Цанев
pumpy

Мнение от pumpy »

Vedren написа:Пумпи като чу за конкуренция и нещо превъртя. :D
Такъв е живота Пумпи свиквай с конкуренцията че вече станаха много на клона такива като теб и бананите за ядене по дървото намаляха.
И един съвет от мен. Взимай кеша. Законо средство за плащане е.
Майна, бай ти Васил не ми е конкуренция, както и мухата не ми е таргет пациента. Има официална статистика за зъболекарите на пазара на труда в тази страна. Аз не случайно не живея в Канада, където куцо и сакато могат да вземат изпит и да почнат да се упражняват на такива като теб и мухата, които гледат ефтинкото. Аз имам един живот и едно здраве и не се смятам за опитна мишка. Майната им на парите, тях в гроба още никой не е занесъл (става въпрос за спестените кинти от при бай ти Васил)
Аватар
klisurov
Обратна връзка:

Мнение от klisurov »

myhata II написа:
jet написа:Мухич, кеша и на село е цар, ама нали ти беше с претенции за нещо повече.
Вземи си купи пак някой учебник, ама този път го прочети - глава платежни инструменти (или учебниците не са царе вече), той и Хъл се бараше за някакъв финансист, ама и той не е чел та чака във форумите да му ...
Джетчо, аз досега не съм срещнал човек който да иска да плати по висока цена !!!
Може би ти си първият ! :D
Както вече съм го казвал "КК са за цървули"-
какво имам в предвид ?!??

имам в предвид това че КК са инструменти за хора които в момента не могат да си позволят дадена покупка или услуга, защото са възпрепятствани да си платят в момента поради простата причина че нямат пари, затова тук в СА, това е един много голям проблем на масовият потребител който е потънал в Дебт, защото желанието е повече от възможностите, от което веднага се възползват големите мошеници от банките и веднага започват да пият кръв от нещастниците на 18 и кусур процента с растяща лихва т.е " лихва в/у лихвата"
аз само едно мога да ти кажа за тези "финансови инструменти" може спокойно да си ги навреш отзад !
Муха, просто нямам думи.
В спетовните сметки винаги имам сумата, която е изискуема по кредитни карти В МОМЕНТА, т.е. ако в момента банките поискат да им изплатя ползваното по кредитни карти, нямам никакъв проблем.
Единствено изключение са ипотеката на къщата и лиза на автомобила.
По къщата имам да връщам по-малко от сумата, на която мога да я продам до една седмица. Впрочем, дори и спешна продажба пак ще остане нещо за мен.
Лиза на автомобила не го броя, т.к. за мен това е сумата (+ поддръжка) да ползвам чужда кола.

Сега, би ли ми обяснил защо да плащам в брой, при положение, че:
1. Парите в спестовни сметки носят някаква лихва, макар и смешна;
2. Носеното на банкноти крие риск да бъдат откраднати;
3. Никой няма да ми направи отстъпка, ако платя в брой;
4. Кредитната карта дава допълнителна гаранция при евентуални спорове;
5. Кредитната ми какрта ми носи cash-back.

Единствените случаи, когато някой е навит на отстъпка е при плащане в брой и БЕЗ ФАКТУРА.
Само че, аз самият не винаги съм навит да платя без да имам насрещен документ.
Пример Pumpy.
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?

Koko

pumpy

Мнение от pumpy »

Vedren написа:Правилно. Бистре. Това вече е приказка.
А оня зъбара всичко в точки смята. И освен точки друго не вижда.
Майна, нарича се "качество на живот": не ме интересува да нося кеш, не ме интересува хипотетична икономия от 2-3%, които все едно няма как да взема, освен на бензиностанция, където има цена за кеш и за кредит, но аз ползвам Костко за бензин и там цената все едно е ниска, освен, че имам 3-4% кеш бек специално за бензин. Не мога и не искам да смятам как да пестя разходи, които се разняват на по-малко от 1% от месечния ми бюджет. Има неща, за които ми се рови, ей така от желание да си загубя времето, има неща, които не си струват времето ми. Чейндж бюра ползвам само в БГ, когато се прибирам веднъж на 5 години. Тази година даже и това няма да ползвам, защото си ме чакат няколко хиляди лева готови за харчене. Всичко останало минава през кредитната карта, ВСИЧКО. Ако може и моргиджите и те от там ще минават. Сега открих компания, което го прави срещу 2.5%, и се замислям за инвестиционните имоти да почна да плащам от там, защото все едни ми е разход, а безплатната ваканция всяка година си е чиста печалба. Въпрос на виждане. Паразита има изгода да пробутва своето виждане, иначе ще остане гладен - това е пределно ясно.....
Аватар
klisurov
Обратна връзка:

Мнение от klisurov »

pumpy написа: освен на бензиностанция, където има цена за кеш и за кредит
Все не съм се сещал да питам на такава бензиностанция, под cash само пари в брой ли имат предвид, или и дбитни карти.

Off-topic
При плащане с кредитна карта (в повечето случаи) авторизацията е за $1 независимо от сумата на бензиноколонката.
Т.е. бензинджията си връзва гащите само за $1, а за останалото стиска палци да има налични в кредитната карта, та да си получи парите.
Мисля, че това е една от причините да има по-ниска цена за cash - по-малко, но пък 100% сигурно.
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?

Koko

Аватар
Pyrelight
Напуснал форума

Мнение от Pyrelight »

Аз също не ползвам чейндж бюра. Когато ми трябва кеш обменям в банката си. Вярно е, че го прави по по-неизгоден курс, ама за дребни суми не си струва обикалянето. А сумите са дребни, защото прекарвам голяма част от плащанията си през кредитната карта. Кешът е резервиран за малки и съмнителни бензиностанции по пътя, толовете и непредвидени авто ремонти. Все пак за 5000 км може да се случи нещо.
Единствената неприятност в Щатите е, че нашите кредитни карти не могат да се използват на помпите и трябва да направиш припейд зареждане. Но ако не уцелиш литрите те ти възстановяват сумата в картата. Само се губи малко повечко време. :)
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''