Здравейте!
От известно време чета информация за новата процедура, принципно няколко години пробвах за зелена карта за САЩ, но там нещата са голямо тото, но преди по старата процедура за Канада професията ми не беше в списъка, но сега при новата процедура я има и е B категория. Според калкулатора събирамe със съпругата между 425 и 435 точки в зависимост дали дам IELTS 7 или 8 (все още не сме карали изпита със съпругата ми). Знам, че точен отговор на този въпрос не мога да получа, но все пак, има ли смисъл да инвестирам в езикови курсове, изпити IELTS, легализации на дипломи, оценки в WES и т.н. ако няма да събера достатъчно точки, щом минимума за миналата година е 450...
Имах преди време желание за Нова Зеландия. Там също е с точкова система, пак бях малко под точките на последно изтеглените... Имах 120 точки, а последния изтеглен беше със 130. Всяка следваща година минималните точки, които теглеха се увеличаваха, почнаха да кандидастват все по-skilled хора и общо взето стана невъзможно, минималните точки станаха 140... Та от тази гледна точка, според мен и с Канада ще стане така. Първата година ще има изтеглени с 450 точки, все повече хора ще почнат да кандидастват и необходимите точки ще се увеличат.... Дано да не е така и да наистина тези слухове за намаляване на необходимия брой точки да е верен, просто реших да попитам за вашето мнение.
Благодаря