Има ли заминали с работна виза TWP?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Заключено
Daisy2

Re: Има ли заминали с работна виза TWP?

Мнение от Daisy2 »

newcomer написа: И това го има.На тръстиката и трябва мотика.Аз лично мята/мотика/ съм я заключил с 3 катинара в килера. :rofl:
Получил си фобия от мотики, значи :rofl: Това си е заболяване, ама се лекува. С кинти :rofl:
newcomer

Мнение от newcomer »

Daisy2 написа:
newcomer написа: И това го има.На тръстиката и трябва мотика.Аз лично мята/мотика/ съм я заключил с 3 катинара в килера. :rofl:
Получил си фобия от мотики, значи :rofl: Това си е заболяване, ама се лекува. С кинти :rofl:
Имам си достатъчно,поне за сега. :D
Черната Бистра от Биг Форум БГканада и A-блъд от Лавал.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

От кога охлювите дават наклон на ястребите струва ли си да се лети?
Daisy2

Мнение от Daisy2 »

newcomer написа:
Daisy2 написа:
Достатъчно, ама за България ;), не за Канада. Ако бяха достатъчно за Канада, щеше да си въртиш синджирчето в Монреал, а не в... където там си из българско. Жив и здрав да си ги имаш, само че винаги се прави компромис с нещо.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Daisy2 написа:Така де, тръстиката там бая по-корава иде :D
Koй както се уреди, Дейзи, кой както се уреди! Я виж аз колко мнения имам. Да не мислиш, че съм ги писала всичките от домашния си компютър. ;)
Колкото до това да си без ипотека, заем за колата и да си в момента във Флорида...Еми аз познавам неколцина такива българи, но не смея да кажа, щото пак ще ми скочите, че съм прекален позитивист. Е, на 35 години е трудно да ги имаш всичките тия неща, ако си първо поколение имигрант. Ама то и в България кой ги има? Само борците.
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
newcomer

Мнение от newcomer »

Daisy2 написа:
newcomer написа:
Daisy2 написа:
Достатъчно, ама за България ;), не за Канада. Ако бяха достатъчно за Канада, щеше да си въртиш синджирчето в Монреал, а не в... където там си из българско. Жив и здрав да си ги имаш, само че винаги се прави компромис с нещо.[/quote Така де,ама ако бяха достатъчно нямаше да е Мтл. а Коста Рика,Тайланд или някоя друга топла дестинация.
Рядка порода голи охлюви обитавща зелената тревна маса на северния и южния бряг.

Daisy2

Мнение от Daisy2 »

Bistra написа:
Koй както се уреди, Дейзи, кой както се уреди!
От това по-вярно няма :) Но моят пост се отнасяше за нюкъмър. При това конкретно в светлината на неговите писания.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

newcomer написа:Така де,ама ако бяха достатъчно нямаше да е Мтл. а Коста Рика,Тайланд или някоя друга топла дестинация.
Нещо много чийп си започнал да го раздаваш. На времето доколкото си спомням точеше зъбки за Палма де Майорка. :^)
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
newcomer

Мнение от newcomer »

Bistra написа:
Koй както се уреди, Дейзи, кой както се уреди! Я виж аз колко мнения имам. Да не мислиш, че съм ги писала всичките от домашния си компютър. ;)
Колкото до това да си без ипотека, заем за колата и да си в момента във Флорида...Еми аз познавам неколцина такива българи, но не смея да кажа, щото пак ще ми скочите, че съм прекален позитивист. Е, на 35 години е трудно да ги имаш всичките тия неща, ако си първо поколение имигрант. Ама то и в България кой ги има? Само борците.

Бе то хубаво да нямаш моргидж и ауто лоан ама не като станеш чак на 65 ,а още докато си на 45.

Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

newcomer написа: Бе то хубаво да нямаш моргидж и ауто лоан ама не като станеш чак на 65 ,а още докато си на 45.
:)
tanyatais

Мнение от tanyatais »

Инфо за акредитация на дипломите от ЮК:
http://britishexpats.com/wiki/Equivalen ... ons-Canada"
и това:
http://britishexpats.com/wiki/Skilled_Trades"
и ордер онлайн материали за акредитация на уменията в дадените сфери:
http://shop.csa.ca/"
http://www.orderline.com/default.asp?category=105"
"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."

Никола Вапцаров
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

IRA написа:
Ivan1007 написа: Вече три години.броя на излитанията за мен е равен на броя на кацанията. :)
:-D
То и за мен засега, ама между излитането и кацането ми оредява косата. :rofl:
А, на мен не ми пречи. Преди няколко часа се прибрах пак у дома. Пийнах едно шампанско преди излитане,два скоча, две чаши вино с обяда, порт, един коняк с десерта, опънах се та поспах 4 часа и то дошло време за второто хапване и кацане. :) Сега номера е да издържа да не заспя до 9 :)
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

Daisy2 написа: нюкъмър и Иван, който щял да се прибере, ама не бил сам - няма да търся цитата :))
Ти мен ме остави. На мен работата ми е такава чергарска, душата и тя. :D

Нещо градския се опитва да ни бърка в джоба и ще ни ореже данъчните облекчения, та затова се бях замислил, че данъчната ставка в България е по-привлекателна. :tmi:
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
pumpy

Мнение от pumpy »

newcomer написа:Бе то хубаво да нямаш моргидж и ауто лоан ама не като станеш чак на 65 ,а още докато си на 45.
Само дето не се разбира, в Канада или в България на 45 ;)
Daisy2

Мнение от Daisy2 »

Ivan1007 написа: Ти мен ме остави. На мен работата ми е такава чергарска, душата и тя. :D

Нещо градския се опитва да ни бърка в джоба и ще ни ореже данъчните облекчения, та затова се бях замислил, че данъчната ставка в България е по-привлекателна. :tmi:
Усетих те аз, че си от номадското племе :D

И на мен данъчната ставка в България ми допада - виж как сме на едно мнение :rofl: Друг въпрос е дали в България можеш да изкарваш толкова, че данъчната ставка да е от значение за теб - не го знам и не ме вълнува особено, твоя си работа.

Градският ви има бюджет да вързва и бюджетна дупка да пълни ;) А откъде, освен от данъци. Абе нали казваше, че си е все същото и сега, и през 2007 ;) - интересно защо вашият градски (и не само той) изведнъж се сети да бърка по джобовете :D Ей, мръсник :rofl:

И във Франция има такава тенденция, а Оланд изби рибата с този 75 % данък :D И в САЩ се обмислят подобни стъпки за доходи над 400 000 на година - които са напълно постижими на Уол Стрийт например.
Daisy2

Мнение от Daisy2 »

newcomer написа:Така де,ама ако бяха достатъчно нямаше да е Мтл. а Коста Рика,Тайланд или някоя друга топла дестинация.
Твоето мислене е една загадка за мен :?: Хем най-хубаво било в Монреал, никъде другаде, хем ако били достатъчно, щял си да идеш н'ам си къде. Ако имаш пари, достатъчни да въртиш синджирчето в Канада, и в Монреал е най-хубаво, защо няма да отидеш там, ами другаде - Коста Рика, Тайланд ? Логичният отговор е, че това другаде повече ти харесва, ерго, в Монреал не е най-хубаво.

Или в Монреал е най-хубаво само от Канада, според теб, не от света?
Заключено