Какво се случва в България?

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
joro

Re: Какво се случва в България?

Мнение от joro »

Pyrelight написа: Жоро, не става въпрос за свобода на пътуване, а за принадлежност. Утре, ако някой ми постави ребром въпроса, кое гражданство избирам, без колебание ще шитна българското. И не съм само аз. Дори патреотито с поличката ще го направи, макар че анонимно се блъска като първи хъш. :D
Може ли Бойко да ни изнесе една лекция, това защо е така? :rofl:
Явно и ти си като тия, на които Бойко им е виновен за всичко. А Иван Костов и Сергей Станишев вече ги забравихте. И Бойко ще го забравите някой ден, но проблемите ви ще си останат.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
Pyrelight
Напуснал форума

Мнение от Pyrelight »

Аз нямам проблеми. Вие му мислете! :)
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''
powered by pumpy
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

joro написа:
ablood написа:
joro написа: Някои хора още не могат да свикнат с мисълта, че в България вече има свобода за хората да пътуват, да работят и да учат в други държави. Винаги ще има българи в чужбина.
Забавна простотия е да получаваш емигранти за свободата на пътуване.
Още повече повечето от нас доста са попътували преди да си изберат дестинацията.
И 100 години да пътуваш по света- все тая. Мисленето ти няма да се промени.

Стана ми интересно - ако вярваш, че някое друго десетилетие зад граница (с работа, деца и социален живот навън) е невъзможно да ти промени мисленето, тогава какво изобщо може да го промени?

И защо изобщо говориш за промяна на мисленето? Повечето от нас добре са си прочели урока преди да заминат, знаели са къде отиват, били са подготвени и реалността съвпада с очакванията (мисленето). Малцина са такива като Танграта, Батката и Прасето, които включват на задна.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

joro написа:
ablood написа:
joro написа: Някои хора още не могат да свикнат с мисълта, че в България вече има свобода за хората да пътуват, да работят и да учат в други държави. Винаги ще има българи в чужбина.
Забавна простотия е да получаваш емигранти за свободата на пътуване.
Още повече повечето от нас доста са попътували преди да си изберат дестинацията.
И 100 години да пътуваш по света- все тая. Мисленето ти няма да се промени.
Изображение
Ким одобрява Жорето.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
prace

Мнение от prace »

ablood написа: Малцина са такива като Танграта, Батката и Прасето, които включват на задна.
доста повече са, ама не пишат в този форум. Просто си стягат багажа и се връщат...
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Абе задна ... колко да е задна!
Аахахахаа! :D

Просто не виждам по кой показател можем да мерим и да открием поне най-бегла възможност за сравнение.
Ония приказки, дето ги приказваха форумците, за отрудените хора, за дупките по пътищата, за трафика, за старите сгради, за възнаграждението и заплатите, за качеството на храната, за здравеопазването, за почивките, да не се окаже, че за 99.99% от бг емигранти в Канада са много по-релевантни, отколкото за мен.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Prace, какво разбираш под "доста повече"?
50% от дошлите ли се връщат? 30%? 3%?
Защото те помним преди заминаването как се оплакваше колко била мръсна и пренаселена София. Заминахте без да сте си прочели урока и след няколко месеца като бавачка в градина обърна плочата:
prace написа:Дойдох преди 9 месеца и имах съвсвем друга представа за Канада. Но, да не ме разбере някой погрешно: Не сравнявам България с Канада! България може да бъде сравнявана с държави от Третият свят.
prace

Мнение от prace »

ablood написа:Prace, какво разбираш под "доста повече"?
50% от дошлите ли се връщат? 30%? 3%?
Защото те помним преди заминаването как се оплакваше колко била мръсна и пренаселена София. Заминахте без да сте си прочели урока и след няколко месеца като бавачка в градина обърна плочата:
prace написа:Дойдох преди 9 месеца и имах съвсвем друга представа за Канада. Но, да не ме разбере някой погрешно: Не сравнявам България с Канада! България може да бъде сравнявана с държави от Третият свят.
хей, хей....това съм го писала след 9 месеца в Канада... Тогава даже и не работех и децата ми не бяха тръгнали по хай скуловете...
Аз останах 8 години!
София ми се видя супер цивилизация след Чилиуак. Българите по улиците ми се видяха манекени, след канадските прасета с пиърсинг по лицето...
А София е още по-пренаселена сега между другото. За мърсотия май си е същата....
Относно българите, които са се върнали от Канада са повече от тези, които са го обявили по форума. Знам поне за 6 семейства. 4 От Монреал и 2 от Торонто. Като поразпитам още и чуя още хора, които са се върнали ще ти пиша на лични.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

prace написа:Относно българите, които са се върнали от Канада са повече от тези, които са го обявили по форума. Знам поне за 6 семейства. 4 От Монреал и 2 от Торонто. Като поразпитам още и чуя още хора, които са се върнали ще ти пиша на лични.
Да не забравиш да сравним цифрите с тези на оставащите в Канада. Щото ако ще ми доказваш, че завърналите се не били МАЛЦИНА с пример от няколко десетки на базата на хилядите останали... Имаш странни разбирания за малцинство/мнозинство.

Или както каза веднъж Оптикс: "Спорим с различни термини".
prace

Мнение от prace »

ablood написа:
prace написа:Относно българите, които са се върнали от Канада са повече от тези, които са го обявили по форума. Знам поне за 6 семейства. 4 От Монреал и 2 от Торонто. Като поразпитам още и чуя още хора, които са се върнали ще ти пиша на лични.
Да не забравиш да сравним цифрите с тези на оставащите в Канада. Щото ако ще ми доказваш, че завърналите се не били МАЛЦИНА с пример от няколко десетки на базата на хилядите останали... Имаш странни разбирания за малцинство/мнозинство.

Или както каза веднъж Оптикс: "Спорим с различни термини".
Аз казвам това са хора, които аз познавам или познавам техни приятели.
Няма начин да познавам всички българи в Канада и да знам колко са се върнали.
Естествено, че има много българи в Канада. Далеч съм от мисълта и твърдението, че голям брой се връщат. Много трудно се променя държава след години емиграция. Децата пораснали, работа, къща, години за пенсия, промиването на мозъка, че Канада е велика, страха от България и т.н....
Думата ми беше, че върналите сме повече от тези, които ти изреди във форума..Това е.
joro

Мнение от joro »

20 милиарда евро е износът на България за 9 месеца.
http://www.economynews.bg/m/r_80696"
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

prace написа:Думата ми беше, че върналите сме повече от тези, които ти изреди във форума..Това е.
Я пак прочети какво съм написал:
ablood написа:Малцина са такива като Танграта, Батката и Прасето, които включват на задна.
Не съм изредил върналите се, а съм дал трима за пример на малцинство. Чукча писател?
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

joro написа:20 милиарда евро е износът на България за 9 месеца.
Както ти написа наскоро: "Добре, че няма много хора, които да се връзват на такива глупости".
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

ablood написа:
joro написа:20 милиарда евро е износът на България за 9 месеца.
Както ти написа наскоро: "Добре, че няма много хора, които да се връзват на такива глупости".
Дали са глупости не знам, но знам че повече ме интересува какво ще вечерям довечера, отколкото това колко бил износа на България за 9 месеца. :D
jet

Мнение от jet »

Kan_Tangra написа:Абе задна ... колко да е задна!
Аахахахаа! :D

Просто не виждам по кой показател можем да мерим и да открием поне най-бегла възможност за сравнение.
Ония приказки, дето ги приказваха форумците, за отрудените хора, за дупките по пътищата, за трафика, за старите сгради, за възнаграждението и заплатите, за качеството на храната, за здравеопазването, за почивките, да не се окаже, че за 99.99% от бг емигранти в Канада са много по-релевантни, отколкото за мен.
То ако си седиш само у София сичко е наред. Мръдни малко наляво, надясно, пък тогава говори за дупки и заплати. София не е България.
Публикувай отговор