Какво се случва в България?

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Re: Какво се случва в България?

Мнение от MrGeek »

miteto написа:Танграта.
Джовани преди време също вадеше дълги обяснения и "статистики" по въпроса. Танграта сега го замества. :D
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Да, ама Танграта е кон с капаци, който визира единствено своя път, така, че от беден студент в Монреал до служител в София е отбелязъл внушителен напредък в стандарта. Естествено в интерес на дискусията забравя да спомене колко би изкарвал днес тук ако се беше напънал. Като прохождаше в кариерата плануваше Ауди А8. Днес сигурно за частен самолет щеше да мисли.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

speedy написа:Какво чудно има в това някой да не драпа да ходи по барове? Аз ходя само по работа и то неохотно. Предпочитам малки тихи ресторанти.

Днес мога да отида в кръчма да пия бира без да плащам, но ще го пропусна.
Така е, като поодъртях почти спрях да ходя по барове и ги замених с пъбове и ресторанти, а на такъв бях точно преди седмица.

Ако бях на 25 или несемеен като Танграта щях да ходя по барове, но не съм.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

joro написа:Значи ако някой от Долно Пичково не става за нищо и работи за минималната заплата от 500 лева- виновен е Боко Тиквата.
Както си го написал си прав - има много такива случаи. Но ти не знаеш, че има и други случаи.
- Ако ставаш за каквото си учил, работиш съвестно, но държавата ти е определила малка заплата, а частния сектор не е опция.
Отиваш в друга страна, работиш принципно същото, със същите усилия и получаваш много повече. Като казвам "много повече" значи въобще не искам да влизам в статистики на цени, заплати и т.н. Казвам "много повече" просто защото е очевадно и е осезаемо ежечасно. Изпитано в 3 различни "чужбини" в една от които (Канада) - в две различни провинции.
Както е безмислено аз да обяснявам на Жорето, че се е минал че не е заминал и на прасе че се е минала че се е прибрала, така е безмислено и вие да ми обяснявате че съм се минал че съм дошъл. А впрочем аз избягвам да обяснявам на хората че са се минали, защото го намирам за една от типичните български простотии.

За протокола - никога не съм обичал да ходя по барове, независимо къде съм живял и какви възможности имал. Ако спечеля милиони от лотарията, пак няма да ходя по барове.
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

Всяко нещо с времето си. Който на млади години не е дивял и куфял по барове, клубове, чалготеки и т.н., то или започва да го прави на дърти години и става за резил, или просто си умира с отворени очи.

Мисля, че Танграта имаше предвид именно младите хора (до към 35 г.), които би трябвало да имат такова желание - да посещават подобни заведения. Ако го нямат, значи са сдухани отсекъде. ;)
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

optics написа:За протокола - никога не съм обичал да ходя по барове, независимо къде съм живял и какви възможности имал. Ако спечеля милиони от лотарията, пак няма да ходя по барове.
Последните години в България половината време живеех по хотели и ресторанти. За уикендите и отпуските исках просто да си стоя вкъщи и никой да не ме обслужва. Даже и друг да плаща аз вече предпочитам домашната обстановка.
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

agent Ozo написа: Мисля, че Танграта имаше предвид именно младите хора (до към 35 г.), които би трябвало да имат такова желание - да посещават подобни заведения. Ако го нямат, значи са сдухани отсекъде. ;)
Ако това е критерият - бил съм си сдухан по рождение.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
agent Ozo

Мнение от agent Ozo »

optics написа:
agent Ozo написа: Мисля, че Танграта имаше предвид именно младите хора (до към 35 г.), които би трябвало да имат такова желание - да посещават подобни заведения. Ако го нямат, значи са сдухани отсекъде. ;)
Не си виновен, че си се родил такъв. А може и тепърва да те удари хормона. ;)
„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

agent Ozo написа:
optics написа:
Не си виновен, че си се родил такъв. А може и тепърва да те удари хормона. ;)
Да си купя Ферари ли? ;)

2 юни 2012, budtel
joro

Мнение от joro »

Българи, връщащи се от чужбина казват-"там пари има, но живот няма".
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

joro написа:Българи, връщащи се от чужбина казват-"там пари има, но живот няма".
Те и бабите на Женския пазар край Лъвов мост казват много и различни работи. Ако наистина "там пари има, но живот няма", защо Боко Тиквата все още не е успял да прибере някъде към един-два милиона българи дето отдавна са напуснали страната и не мислят изобщо да се прибират бе Йорко? Значи викаш тук всички (без теб, Танграта и прасето) сме призраци, така ли излиза? :D :rofl:
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
joro

Мнение от joro »

MrGeek написа:
joro написа:Българи, връщащи се от чужбина казват-"там пари има, но живот няма".
Те и бабите на Женския пазар край Лъвов мост казват много и различни работи. Ако наистина "там пари има, но живот няма", защо Боко Тиквата все още не е успял да прибере някъде към един-два милиона българи дето отдавна са напуснали страната и не мислят изобщо да се прибират бе Йорко? Значи викаш тук всички (без теб, Танграта и прасето) сме призраци, така ли излиза? :D :rofl:
В Канада има хора, дошли от Англия, САЩ, Западна Европа, Китай, Индия, Русия...... И тях ли някой ще ги прибира?
Някои хора още не могат да свикнат с мисълта, че в България вече има свобода за хората да пътуват, да работят и да учат в други държави. Винаги ще има българи в чужбина. Това си е нещо съвсем нормално, всеки си избира къде да живее и дали да се връща в България, или да стои в друга държава. Хората са различни, имат различен начин на живот, на някои им харесва България, на други не им харесва. Важното е, че днес всеки има право на избор.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

joro написа: Някои хора още не могат да свикнат с мисълта, че в България вече има свобода за хората да пътуват, да работят и да учат в други държави. Винаги ще има българи в чужбина.
Забавна простотия е да получаваш емигранти за свободата на пътуване.
Още повече повечето от нас доста са попътували преди да си изберат дестинацията.
joro

Мнение от joro »

ablood написа:
joro написа: Някои хора още не могат да свикнат с мисълта, че в България вече има свобода за хората да пътуват, да работят и да учат в други държави. Винаги ще има българи в чужбина.
Забавна простотия е да получаваш емигранти за свободата на пътуване.
Още повече повечето от нас доста са попътували преди да си изберат дестинацията.
И 100 години да пътуваш по света- все тая. Мисленето ти няма да се промени.
Аватар
Pyrelight
Напуснал форума

Мнение от Pyrelight »

joro написа: В Канада има хора, дошли от Англия, САЩ, Западна Европа, Китай, Индия, Русия...... И тях ли някой ще ги прибира?
Някои хора още не могат да свикнат с мисълта, че в България вече има свобода за хората да пътуват, да работят и да учат в други държави. Винаги ще има българи в чужбина. Това си е нещо съвсем нормално, всеки си избира къде да живее и дали да се връща в България, или да стои в друга държава. Хората са различни, имат различен начин на живот, на някои им харесва България, на други не им харесва. Важното е, че днес всеки има право на избор.
Жоро, не става въпрос за свобода на пътуване, а за принадлежност. Утре, ако някой ми постави ребром въпроса, кое гражданство избирам, без колебание ще шитна българското. И не съм само аз. Дори патреотито с поличката ще го направи, макар че анонимно се блъска като първи хъш. :D
Може ли Бойко да ни изнесе една лекция, това защо е така? :rofl:
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''