Никога няма да забогатеем, ако използваме кредитни карти !

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Аватар
Vedren

Re: Никога няма да забогатеем, ако използваме кредитни карти

Мнение от Vedren »

Пълни глупости.
Пумпи бил единствения зъболекар който не взимал кеш.
Пумпи какво ти пречи да приемеш кеша и пак да си пуснеш всички документи за услугата. Искаш да изкараш че кеша е едва ли не незаконо средство за плащане. Напълно законо е.

Хората могат пак да те съдят дори и да са ти платили с кредитна карта. Нищо не им пречи.

Около мен има 10 зъболекарски кабинета на 1 км. разстояние и конкуренцията е безмилостна. Стнаха повече зъболекари от пациентите им.
Взимат кеш та пушек се вдига и за още кеш питат.
Също не се учудвай, че хората не ти плащат с кредитни карти,
Напротив искат да ми плащат с КК ама аз не им искам и приемам плащането защото не искам да давам бизнес на паразити.
Обяснявам им че ще си спестят 50 $ на транзакция от 1000 и хората с радост си вадят дебитната карта.
pumpy

Мнение от pumpy »

Vedren написа:Пълни глупости.
Пумпи какво ти пречи да приемеш кеша и пак да си пуснеш всички документи за услугата. Искаш да изкараш че кеша е едва ли не незаконо средство за плащане. Напълно законо е.

Хората могат пак да те съдят дори и да са ти платили с кредитна карта. Нищо не им пречи.

Около мен има 10 зъболекарски кабинета на 1 км. разстояние и конкуренцията е безмилостна. Стнаха повече зъболекари от пациентите им.
Напротив искат да ми плащат с КК ама аз не им искам и приемам плащането защото не искам да давам бизнес на паразити.
Обяснявам им че ще си спестят 50 $ на транзакция от 1000 и хората с радост си вадят дебитната карта.
Ти или се правиш на ужасно глупав за да правиш темата 25 страници или наистна си ужасно тъп. Това за което говори мухата е плащане НА ЧЕРНО, без документи и без фактура. Това, за което ти лъжеш клиентите си е дребно шмекеруване за 20 кинта повече ако платят с кредитна карта. И в двата случая не става дума за регулирана професия, което се занимава с живота на хората. Аз отказвам да шмекерувам, за да може мизерници като теб и мухата да спестят няколко долара. Който не му харесва да ходи при бай Васил, всеки има право на избор, аз съм си направил моя ;) и той е да се специализарам в протези на импланти, защото пациентие на бай Васил ще свършат на края на моя стол....Да е жив и здрав бай ви Васил, той реално ми създава бизнес с неговите шмекерувания.....
Аватар
Vedren

Мнение от Vedren »

Мухата написа:
Що бе Пумпи, ти не приемаш ли КЕШ ?

ако ти дойда като клиент и те попитам за цена, и ти ми кажеш по висока от на бай Васко зъболекаря, ще ме върнеш ли или ще ми вземеш кинтите колкото бай ти Васко
Къде виждаш в този текст че Мухата те кара да работиш на черно.
Пита за цена и дали може да плати в кеш.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

jet написа:
myhata II написа:
speedy написа:
myhata II написа:... пресен пример от днеска от механика в местния гараж работа и части 1150 с дебитна и кредитна карта, или 1000 КЕШ !!!!

150 кинта малко ли са бе, професори ? :D :rofl:

същото важи и за руфаджията който ще ми поправя покрива ,6000 с фактура или 5000 КЕШ !
...
Много често, миналият месец бях при майстор на гърнета, голям шоп, лъскав, на оживена улица, човека ми предложи веднага 2 цени

220 КЕШ или 290 с фактура, кредитна карта или дебит !
Муха, други ден като идеш при майстора да сменя скоростната кутия, го питай - "ако платя кеш, ама искам фактура каква ще е цената". Да видиш, чв разликата не е между Виза и Кеш, а между фактура и без фактура (та ти до коя част на икономикса беше стигнал с четенето, че нещо куцаш здраво)..
Много често, миналият месец бях при майстор на гърнета, голям шоп, лъскав, на оживена улица, човека ми предложи веднага 2 цени

220 КЕШ или 290 с фактура, кредитна карта или дебит !

[/quote][/quote]Муха, други ден като идеш при майстора да сменя скоростната кутия, го питай - "ако платя кеш, ама искам фактура каква ще е цената". Да видиш, чв разликата не е между Виза и Кеш, а между фактура и без фактура (та ти до коя част на икономикса беше стигнал с четенето, че нещо куцаш здраво).

с

Джетчо мислех те за по тарикат, но ще излезне че си бил много зле, в опитите да се направиш на професор, отново стана за смях

Нали за да си тръкнеш картата през терминала на фирмата му ще трябва да се отчисли данък върху извършената услуга, а при кешова транзакция ни лук ял ни мирисал, а фактура може ако иска да ми напише за сумата която искам примерно със данъка, но тъй като мен не ме касае защото съм физическо лице а не фирма, за това ми е през оная работа за фактура !

:lol:
Последно промяна от myhata II на Вто Ное 06, 2018 8:45 am, променено общо 1 път.
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

pumpy написа:
Vedren написа:Пълни глупости.

Ти или се правиш на ужасно глупав за да правиш темата 25 страници или наистна си ужасно тъп. Това за което говори мухата е плащане НА ЧЕРНО, без документи и без фактура. Това, за което ти лъжеш клиентите си е дребно шмекеруване за 20 кинта повече ако платят с кредитна карта. И в двата случая не става дума за регулирана професия, което се занимава с живота на хората. Аз отказвам да шмекерувам, за да може мизерници като теб и мухата да спестят няколко долара. Който не му харесва да ходи при бай Васил, всеки има право на избор, аз съм си направил моя ;) и той е да се специализарам в протези на импланти, защото пациентие на бай Васил ще свършат на края на моя стол....Да е жив и здрав бай ви Васил, той реално ми създава бизнес с неговите шмекерувания.....
Пумпи, аз ти давам 10 лв. за услугата, ти ако искаш си я отчислвай на КРА, ако искаш си я сложи в БМВто на жена ти, на мен не ми пука за фактура, ако не щеш за 10 кинта, бай Васко ще ги лапне като топъл ляб и ще пита за още даже, ще ги отнесе като куцо пиле домат , както и ти даже ! :rofl:

Сега че ти тука се настра от шубе да не те чете някой от ревенюто , взе да се правиш на Геновева и да ни обиждаш че сме били мизерници и от сорта
Стефан Цанев
pumpy

Мнение от pumpy »

мда, тъпите парчета станаха повече от едно.....
Аватар
Vedren

Мнение от Vedren »

Пумпи като чу за конкуренция и нещо превъртя. :D
Такъв е живота Пумпи свиквай с конкуренцията че вече станаха много на клона такива като теб и бананите за ядене по дървото намаляха.
И един съвет от мен. Взимай кеша. Законо средство за плащане е.
Последно промяна от Vedren на Вто Ное 06, 2018 10:49 am, променено общо 1 път.
speedy

Мнение от speedy »

Между другото, ако купувам валута, никога не бих използвал кредитна карта. Повечето банки го третират като cash advance и слагат такса за cash advance, че и почват веднага да добавят лихва. Това противоречи на принципа ми да имам положителен баланс с кредитните карти (познато още като "да не храня паразити").

Така, че в този случай Vedren прави услуга на клиентите си.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
Vedren

Мнение от Vedren »

Това е полезен и разумен пост.

Само една малка забележка. Казаното по горе е вярно ако клиентите купуват валута от банката с кредитна карта. Когато я купуват извън банката не тече лихва и не се смята за кеш адванс. Просто е нормална покупка. Банката даже може и да не знае какво са си купили от мен а и не им е работа. Примерно аз продавам и злато за инвестиция. Може да си си купили злато. Имам конкуренти които се казвт Ал Таиф по името не може да разбереш какво продават.

Да, правя услуга на клиентите ми, помагам им да си спестят парите като не плащат с кредитна карта. Хората това го ценят и се връщат отново доволни.
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Vedren написа:Това е полезен и разумен пост.

Само една малка забележка. Казаното по горе е вярно ако клиентите купуват валута от банката с кредитна карта. Когато я купуват извън банката не тече лихва и не се смята за кеш адванс. Просто е нормална покупка. Банката даже може и да не знае какво са си купили от мен а и не им е работа. Примерно аз продавам и злато за инвестиция. Може да си си купили злато. Имам конкуренти които се казвт Ал Таиф по името не може да разбереш какво продават.

Да, правя услуга на клиентите ми, помагам им да си спестят парите като не плащат с кредитна карта. Хората това го ценят и се връщат отново доволни.
Затова пак да се повторим пред "професорите" :

КЕША СИ Е ЦАР ПО ЦЕЛИЯТ СВАЯТ ! :rock:
Стефан Цанев
jet

Мнение от jet »

Може да е цар, ама в БГ и в Пакистан.
Аватар
Vedren

Мнение от Vedren »

На много места по света. Цяла Азия, Близкия изток, Африка, Централна и Латинска Америка. Това са много хора с огромни пазари
Бях в Китай и Тайланд. Един човек няма на банк машините а пред бюрата опашки.
В Китай народната банка на Китай не иска нито да допуска нито да чува за Виза, Мастер Кард и Амекс които да им взимат от хляба. Кредитните карти нито са популярни, нито ги има. Залъгвайте се вие че било само в Пакистан и България. 90 % от имигрантите в Канада като си пътуват за родните страни тръгват с кеш.
Последно промяна от Vedren на Вто Ное 06, 2018 11:24 am, променено общо 1 път.
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Хълка, кредитните компании не ти гледат името на бизнеса, че да разберат какво продаваш :rofl: Всеки един търговец е класифициран по определен начин за дадената кредитна карта: grocery, hotel, financial institution и т.н. Ти на бензиностанцията може и презервативи да си купиш, но кредитната карта ще знае, че тази покупка не е от аптека :rofl:

Merchant category codes - прочети и се образовай какво е това. Ти ако искаш може и вафли да продаваш в чейнджа, ама ако имаш договор с Виза най-вероятно ще си класифициран като:
6051 - Non-Financial Institutions – Foreign Currency, Money Orders (not wire transfer) and Travelers Cheques
и тогава няма значение клиента дали е купил злато, боза или бенгалски огън от теб, кеш адванс-а почва да тече!
speedy

Мнение от speedy »

И от мен една малка забележка - всичките ми постове в тази тема са разумни, а за някои хора и полезни.

Банките не пасат трева. Ако бизнесът е регистриран с неясна дейност и правиш една-две транзакции на месец може да минеш (и съответно клиентите ) между капките като нормална покупка. Зачестят ли транзакциите, в кацата с данните може да присветне една лампичка и току виж транзакциите от Sheila's Dog Grooming минат в графата cash-like.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

jet написа:Може да е цар, ама в БГ и в Пакистан.

спри се бе Джетчо, стана за смях на всички с твоите глупости и измислици за фактурите и дебитните карти

Още ли бой по каската искаш ?

Да не си случайно садо- мазо ?!? :D
Стефан Цанев
Публикувай отговор