Е га ти Сирийците.. Уж война бежанци, бомби, газови атаки, Айсис, майсис и т.н. а се размножават като хлебарки и са на 1во място...roumensp написа: https://www.cia.gov/library/publication ... 2rank.html"

Е га ти Сирийците.. Уж война бежанци, бомби, газови атаки, Айсис, майсис и т.н. а се размножават като хлебарки и са на 1во място...roumensp написа: https://www.cia.gov/library/publication ... 2rank.html"
Всичките първи 45 държави от този списък са много добро място за живеене и прираста е показателен...ivandaman написа:Е га ти Сирийците.. Уж война бежанци, бомби, газови атаки, Айсис, майсис и т.н. а се размножават като хлебарки и са на 1во място...roumensp написа: https://www.cia.gov/library/publication ... 2rank.html"
Я сега направи и графика на цена на живота в Онтарио..Наеми, мортгиджи, иншуранси, цена на телевизия, сел фони, интернет и т.н..............................optics написа:Поиграх си да нарисувам минималната месечна работна заплата в България. Ето я:
Така на око като екстраполирам, към 2025-та ще е 800 лева.
В Онтарио положението е горе долу следното (почасово):
Сиреч в момента е около 2640 лева на месец.
Пита се - кога ще ги стигнем
Разбивката тук:You would need around 1,431.55лв in Sofia to maintain the same standard of life that you can have with 2,640.00лв (2,014.52C$) in Ottawa (assuming you rent in both cities).
Ако вчера температурата на въздуха е била 20 градуса, а днес е 30 градуса, значи утре ще е 40 градуса, а вдруги ден 50 градуса. Такива са ти интерполациите.optics написа:Поиграх си да нарисувам минималната месечна работна заплата в България. Ето я:
Така на око като екстраполирам, към 2025-та ще е 800 лева.
В Онтарио положението е горе долу следното (почасово):
Сиреч в момента е около 2640 лева на месец.
Пита се - кога ще ги стигнем
София е била и по-зле, през 2012 средната брутна заплата е била към 1074 лева или към 800 лева (600С$) след данъци и осигуровки.Ivan1007 написа:Ето ти го в таблица сравнено и заключениетоРазбивката тук:You would need around 1,431.55лв in Sofia to maintain the same standard of life that you can have with 2,640.00лв (2,014.52C$) in Ottawa (assuming you rent in both cities).
https://www.numbeo.com/cost-of-living/c ... rrency=BGN"
Обърни внимание на
Average Monthly Net Salary (After Tax)
В Отава 4,702.14 лв (3,588.10 C$)
В София 1,110.42 лв(847.34 C$)
Да де, ама ти не си им гледал данъчните декларации на тия субекти.Kan_Tangra написа: Има и още 1 изключително съществен момент. Огромна част от парите в София са сиви и не се декларират. Аз лично през последните години съм дал десетки хиляди лв на ръка на всевъзможни занаятчии.
В автосервизите, където си ремонтираш колата си плащат данъците. И повечето частни фирми вече осигуряват на брутната заплата, не както преди на минималната. Виж ако викнеш някой вкъщи да ти оправи чешмата и му дадеш 20 лева тия пари може и да не ги декларира. Но това го има навсякъде по света.7George написа:Да де, ама ти не си им гледал данъчните декларации на тия субекти.Kan_Tangra написа: Има и още 1 изключително съществен момент. Огромна част от парите в София са сиви и не се декларират. Аз лично през последните години съм дал десетки хиляди лв на ръка на всевъзможни занаятчии.![]()
Ще кажеш - да не са луди да ги декларират! Е то за тва всички искат да има разни благини, без да плащат данъци, държавата от някъде да дава за всичко.
Едва ли!speedy написа:С други думи, според статистиката, в София се доходите са около 100 лева на час. Никак не е зле за сравнително ниско квалифицирана работа. Предполагам, че учители, лекари и инженерите си палят камините с банкноти стотачки.
Да те цитирам "Огромна, колко да е огромна"? Да не би 30-40% от работещите в София са занаятчии? А и що мислиш, че в Канада не се плаща на ръка на майсторите и тия пари също така не влизат в графата "средна заплата"?Kan_Tangra написа:Огромна част от парите в София са сиви и не се декларират.
За сульо от София отиващ в Отава ще те оставя ти да споделиш твоя опит.Kan_Tangra написа:И сега ако обясниш, как някой сульо, взимащ средната заплата в София отива в Отава (!!??)(точно пък) и взима средната за отава, цена няма да имаш.
Примерно идва една продавачка в Лидъл (която взима 1400лв в София), отива в Отава и първа китка, на ред за 3500$ чисто?
Нещо повече. Част от тях дори отиват в градове извън София, като част от занаятчиите са приходящи
Ми нали аз това се опитвах толкоз пъти да ти обяснявам - не става с твойте линейни, че и хиперболични екстраполации.joro написа:[
Ако вчера температурата на въздуха е била 20 градуса, а днес е 30 градуса, значи утре ще е 40 градуса, а вдруги ден 50 градуса. Такива са ти интерполациите.
Човешкото развитие не върви по права линия.
Освен това минималната заплата интересува много малка част от обществото.