Какво се случва в България?

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
joro

Re: Какво се случва в България?

Мнение от joro »

ablood написа:Между другото един сигурен признак, че огромният националистичен шум се вдига от малка група патриотари е поредното българско риалити шоу спечелено от не-българин. Даже на финала на тазгодишния Х-фактор се състезаваха руснак и кипърка след отпадане на всички българи.
Закон на Парето: 20% от хората вдигат 80% от шума
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%97%D0 ... 1%82%D0%BE"
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
speedy

Мнение от speedy »

jovani написа: Но комунистите по онова време, които не са имали този проблем (отдавайки живота си за каузата сам разбираш, че личните интереси не са им били цел) са смятали, че могат да променят и мисленето на останалите.
Да, само че след като взимат властта, се оказва, че е по-практично да "оттдават" живота на другите, особено на такива, които не искали да си променят мисленето. Интелигентен човек си, умееш да спориш използвайки факти, но и предположения, представени почти като факти. Само дето основният ти аргумент - ти си умният, а другите тъповати и сами са си виновни за положението си - не върви. Няма да обяснявам защо.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

MrGeek написа:Това да завземеш държавата с помощта на съветските танкове, при положение, че по нормалния начин посмртно няма как да стане...
Сега остава да разясниш и как болшевиките завзеха първата държава от списъка без танкове и "без" външна помощ?
Изсипаха се с един влак и готово!
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

jovani написа:
Marto написа:
jovani написа:
Ivan1007 написа:Гийк,
Оправи годината горе!
;)

Другарят Джовани е уникален в глупостта си.

За какво му е на Г.Димитров или Тодор Живков да притежава експропирана собственост, след като притежава цялата държава с всичко и всички в нея. (Jovani сложил съм точка, а не питанка не по грешка)

Става въпрос за съветски феодализъм, описан много добре от Георги Марков

https://chitanka.info/text/2898/15#textstart"
За феодализъм може да говорим, ако не е имало равни права - всеки в България е могъл да учи, да получи медицинска помощ и изобщо всички сървиси, до които са имали достъп всички хора в България. Безспорен проблем е било липсата на демокрация, но надали е зависило от нас какво да бъде управлението.
Според мен ти живееш като крепостен селянин, зависещ от работодателя си и надянал хомота на моргиджа, не и хората в България по времето на социализма.
Ох, Джовани, сопри се бе :rofl:

Това местните партийни дерибеи да не те пуснат да следваш защото баща ти е бил "кулак" какъв достъп е? Или шепата места в елитните гимназии, които оставаха след приема на отрочетата на активни борци, обясни ми моля те това как се води "равни права".
Аз съм роден в началото на 70-те години и по мое време във всички елитни гимназии или техникуми в София се влизаше с приемен изпит (НПМГ, СМГ, езикови гимназии и пр.) без изключения. С пари не ставаше, така че ако ти лично си имал някакви проблеми, то това не е било заради миналото на родителите ти.
И мен, и брат ми ни приеха в английската във Варна. Само че по негово време, 1981 ако не се лъжа, от 30-те места за момчета, 12 бяха резервирани за по-равните.

Хайде не се прави на ударен. Равни права май ас.
jovani

Мнение от jovani »

Marto написа:
jovani написа:
Marto написа:
jovani написа:
Ivan1007 написа:Гийк,
Оправи годината горе!
;)

Другарят Джовани е уникален в глупостта си.

За какво му е на Г.Димитров или Тодор Живков да притежава експропирана собственост, след като притежава цялата държава с всичко и всички в нея. (Jovani сложил съм точка, а не питанка не по грешка)

Става въпрос за съветски феодализъм, описан много добре от Георги Марков

https://chitanka.info/text/2898/15#textstart"
За феодализъм може да говорим, ако не е имало равни права - всеки в България е могъл да учи, да получи медицинска помощ и изобщо всички сървиси, до които са имали достъп всички хора в България. Безспорен проблем е било липсата на демокрация, но надали е зависило от нас какво да бъде управлението.
Според мен ти живееш като крепостен селянин, зависещ от работодателя си и надянал хомота на моргиджа, не и хората в България по времето на социализма.
Ох, Джовани, сопри се бе :rofl:

Това местните партийни дерибеи да не те пуснат да следваш защото баща ти е бил "кулак" какъв достъп е? Или шепата места в елитните гимназии, които оставаха след приема на отрочетата на активни борци, обясни ми моля те това как се води "равни права".
Аз съм роден в началото на 70-те години и по мое време във всички елитни гимназии или техникуми в София се влизаше с приемен изпит (НПМГ, СМГ, езикови гимназии и пр.) без изключения. С пари не ставаше, така че ако ти лично си имал някакви проблеми, то това не е било заради миналото на родителите ти.
И мен, и брат ми ни приеха в английската във Варна. Само че по негово време, 1981 ако не се лъжа, от 30-те места за момчета, 12 бяха резервирани за по-равните.

По мое време, в края на 80-те години подобно нещо нямаше в нито една елитна Софийска гимназия или техникум. Сигурен ли си, че това е било така или си въобразяваш? Има ли друг, който може да го потвърди?
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
Има три вида хора: такива, които могат да броят и такива, които не могат...
jovani

Мнение от jovani »

speedy написа:
jovani написа: Но комунистите по онова време, които не са имали този проблем (отдавайки живота си за каузата сам разбираш, че личните интереси не са им били цел) са смятали, че могат да променят и мисленето на останалите.
Да, само че след като взимат властта, се оказва, че е по-практично да "оттдават" живота на другите, особено на такива, които не искали да си променят мисленето. Интелигентен човек си, умееш да спориш използвайки факти, но и предположения, представени почти като факти. Само дето основният ти аргумент - ти си умният, а другите тъповати и сами са си виновни за положението си - не върви. Няма да обяснявам защо.
Използвам факти, както и наблюдения от самият мен, поне се опитвам да дам някакви смислени обяснения, а не безпочвени обвинения като Мр. Гийк и Иван1007.
Ето едно описание на "Народният съд" в Уикипедия: https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9D%D0 ... 1%8A%D0%B4
Глупавите хора си повтарят грешките, умните не, а мъдрите се учат от чуждите такива.
Някои хора се нагаждат към околната среда, други променят средата според себе си.
speedy

Мнение от speedy »

И какво точно доказваш със статията за "Народния съд"?

Обяснения за престъпния характер на действията на комунистите след преврата има достъчно има и в нея.

И това не е някакво спонтанно "отмъщение" от роднини и приятели на убити антифашисти, а съгласувано с Москва изтребване на хора. Същата Москва, която е била съюзник на Германия, когато им е изнасяло и не е имала нищо против България да стане съюзник на Германия само 4 години преди това.

За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
jovani

Мнение от jovani »

speedy написа:И какво точно доказваш със статията за "Народния съд"?

Обяснения за престъпния характер на действията на комунистите след преврата има достъчно има и в нея.

И това не е някакво спонтанно "отмъщение" от роднини и приятели на убити антифашисти, а съгласувано с Москва изтребване на хора. Същата Москва, която е била съюзник на Германия, когато им е изнасяло и не е имала нищо против България да стане съюзник на Германия само 4 години преди това.

Нищо не доказвам, просто представям фактите с които разполагам. Ако е имало договорка с Германия, то Германците са я нарушили. Бомбардировките над София от коалицията довеждат до почти толкова убити, колкото са убитите от Нардоният Съд. Лично аз съм съгласен с описаното в линка, който дадох за причините за създаването на този съд и това, че огромната част от смъртните присъди са неправомерни и неморални. Но да се говори за ликвидиране на интелигенцията е пресилено - не става въпрос за 1 милион убити, колкото са били по време на Революцията в Испания. За щастие мои роднини не са участвали в този съд, не знам дали е било решение от тяхна страна или просто случайност.
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

jovani написа:
Marto написа: И мен, и брат ми ни приеха в английската във Варна. Само че по негово време, 1981 ако не се лъжа, от 30-те места за момчета, 12 бяха резервирани за по-равните.

По мое време, в края на 80-те години подобно нещо нямаше в нито една елитна Софийска гимназия или техникум. Сигурен ли си, че това е било така или си въобразяваш? Има ли друг, който може да го потвърди?
Няма как да си въобразявам исторически факт. В "края на 80-те" много неща се промениха, но мисля знам защо го повтаряш като развалена грамофонна плоча.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

jovani написа: По мое време, в края на 80-те години подобно нещо нямаше в нито една елитна Софийска гимназия или техникум. Сигурен ли си, че това е било така или си въобразяваш? Има ли друг, който може да го потвърди?
Аве ти наистина ли се правиш на ударен с мокър парцал или що?
До края на 80-те съществуваше РАБФАК и имаше запазени места за синове и дъщери на АБПФК във ВУЗ.
Септември 1944 е имало 1700 разбойници, а после се оказаха няколко стотин хиляди.
Популярен виц тогава казваше, че още продължават да слизат от Балкана 40 хгодини след окупацията от СССР.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
jovani

Мнение от jovani »

Ivan1007 написа:
jovani написа: По мое време, в края на 80-те години подобно нещо нямаше в нито една елитна Софийска гимназия или техникум. Сигурен ли си, че това е било така или си въобразяваш? Има ли друг, който може да го потвърди?
До края на 80-те съществуваше РАБФАК и имаше запазени места за синове и дъщери на АБПФК във ВУЗ.
Септември 1944 е имало 1700 разбойници, а после се оказаха няколко стотин хиляди.
Популярен виц тогава казваше, че още продължават да слизат от Балкана 40 хгодини след окупацията от СССР.
Съжалявам, но никога не съм чувал за "РАБФАК". Гугъл също не ми дава резултати, дето да имат връзка с темата.
Мога да ти гарантирам, че в София през 1986 и нататък се влизаше с приемен изпит, който се държеше от всички, но Марто твърди, че през 1981 е имало бройки, които не са държали изпит. Може ли някой от съфорумците да потвърди подобно нещо? Тук има доста потребители и не вярвам всички от тях да са били приети по описаният начин, че да не искат да си признаят.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

jovani написа:Бомбардировките над София от коалицията довеждат до почти толкова убити, колкото са убитите от Нардоният Съд.
Някакви източници (различни от "История на БКП", издадена от Партиздат) да посочиш в подкрепа на тази гнусна лъжа? Тук изобщо изключвам всеизвестния на всички факт, че официалните смъртни присъди на т.нар. Народен съд са много малък процент от действително ликвидираните без съд и присъда през дългогодишния комунистически терор, включително в лагерите на смъртта.

Бесните комунистически каскети ликвидират само с присъдите от т.нар. Народен съд 2730 души, като 1920 получават не по-малко завидните "доживотни тъмнични" присъди - всички до един високоинтелигентни представители на тогавашния български елит, политици, военни, учени, лекари, журналисти и т.н. За сведение осъдените на смърт в Нюрнбергския просцес над нацистите са само 12 (да, дванадесет). Само изключително жалък индивид може да се опитва да омаловажава бруталността на този акт и пагубния му ефект за нацията. Над 30 хиляди са убитите и безследно изчезнали само през първте 100 дни на преврата и съветската окупация. Това се случва още преди фарса наречен "Народен съд". Всъщност причината за появата на фарса Народен съд е именно брутализма на комунистическите сатрапи и масовия терор, който в един момент е дошъл твърде много дори за някои от главорезите, та в края на краищата са решили да му придадат някаква "законна" форма от кумова срама. Непосредствено по време на самия преврат, от затворите заедно с комунистическите бандити и крадци на мандри излизат и над 8 хиляди чисти криминални престъпници (убийци и психопати), които с удоволствие се включват в масовия терор със специфичните си "умения". Да не говорим за продължаващото през годините - 220 хиляди души преминали през концлагерите в Белене, Слънчев бряг, Скравена и Богданов дол.
И това е една много малка част от фактологията. Ако трябва да се включат всички издевателства на комунистическите каскети срещу нацията (така наречените от тях "врагове на народа"), няма да стигне обема на всичките томове с глупостите на правешкия каскет.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

jovani написа: Но да се говори за ликвидиране на интелигенцията е пресилено - не става въпрос за 1 милион убити, колкото са били по време на Революцията в Испания. .
Изобщо не е пресилено. Първо в Испания загиват наполовина на това дето си го написал.
Второ в България освен избитите от незаконния Народен Съд има още близо 20 000.избити без съд и присъда.
Което остава живо от елита на нацията е интернирано и натикано по концлагери.

На власт идва цървула и каскета и резултата е очеваден до ден днешен като резултат от 45 години отрицателен неестествен подбор.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

jovani написа:
Ivan1007 написа:
Съжалявам, но никога не съм чувал за "РАБФАК". Гугъл също не ми дава резултати, дето да имат връзка с темата.
Мога да ти гарантирам, че в София през 1986 и нататък се влизаше с приемен изпит, който се държеше от всички, но Марто твърди, че през 1981 е имало бройки, които не са държали изпит. Може ли някой от съфорумците да потвърди подобно нещо? Тук има доста потребители и не вярвам всички от тях да са били приети по описаният начин, че да не искат да си признаят.
Ето ти за Рабфак (работнически факултет - негова рожба е Тетка Тачева председател на НС, вкарана в него като метреса на окръжен партиен феодал)

http://www.lex.bg/forum/viewtopic.php?t=59792"

А това е за привилегиите на АБПФК и децата им - от любимия ти източник.
https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%90% ... 0%BC%D0%B0"

Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

jovani написа:Съжалявам, но никога не съм чувал за "РАБФАК".
Значи си паднал от Марс. Рабфак (Работнически факултети), създадени разбира се по съветски образец през есента на 1953-та година с решение 345 на Министерския съвет са "подготвителни" 6 месечни курсове за "работници и селяни", които след приключването на т.нар. "подготовка" биват приемани без изпити в университетите. Това е различно от привилегиите на АБПФК, които са съвсем друга категория. Ето ти нещо от преди почти 26 години, излязло не къде да е, а във вестник "Дума", т.е. наскоро преименувалия се "Работническо дело". Виж датата и го прочети много добре, след което се надявам да поспреш поне малко с лъжите и фантазиите за онзи период.
Дума написа:Вестник "Дума", 21 ноември 1990 г.

КАКВИ ПРИВИЛЕГИИ НА АКТИВНИТЕ БОРЦИ (и техните семейства) ОТМЕНИ МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

През миналата седмица МС отмени правителствени документи, които даваха привилегии на АБПФК. Понеже голяма част от тези нормативни документи не са обнародвани в миналото, вчера пресслужбата на Мин.Съвет предостави подробна информация за отменените привилегии.

Акт. борци против фашизма и капитализма са имали право да заемат с предимство подходяща работа, без да се спазват изискванията за образование и трудов стаж. ТРУДОВИЯТ ИМ СТАЖ Е СЧИТАН ЗА І-ВА КАТЕГОРИЯ, НЕЗАВИСИМО КЪДЕ СА РАБОТИЛИ, и те не са пенсионирани при съответствуващите на това условия. Децата на АБПФК са приемани с предимство на работа в МВР и МНО.

АБПФК и ТЕХНИТЕ ДЕЦА са постъпвали в учебни заведения без ограничения и извън плана, получавали са стипендии, БЕЗ ДА ОТГОВАРЯТ НА УСТАНОВЕНИЯ РЕД. ИМАЛИ СА ПРЕДИМСТВО ПРИ НАСТАНЯВАНЕ, закупуване и строеж на жилища, както и при получаване на заем за същата цел.
Премахва се осигуряването на определен брой безплатни карти за балнеосанаториуми и почивни станции, безплатните лекарства, безплатно ползване на градския транспорт и намалението за пътуване с влак, автобус и кораб.

Вече не съществуват предимствата за АБПФК, които са навършили пенсионна възраст и стаж да останат на работа, както и правото да запазят трудовото си възнаграждение при ПРЕМЕСТВАНЕ НА ПО-НИСКО ПЛАТЕНА РАБОТА.
Възможността АБПФК и носителите на звания "Герой на НРБ" и "Герой на соц.труда" да получават по-големи СТИПЕНДИИ също се премахват.
Отменят се предимствата на АБПФК при предоставяне на помещения за клубове и кафенета и освобождаване на подобни обекти от ДАНЪЦИ и ТАКСИ.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
Публикувай отговор