Какво се случва в България?

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
def34

Re: Какво се случва в България?

Мнение от def34 »

Не мога да разбера какво толкова се драчите по темата с английските надписи. Посочих ви че това са имена на фирми и в България, за разлика от Русия примерно няма изискване наименованията на фирмите да се изписват на кирилица. Или съответните компании трябва да си променят имената на "Запазено" и "Игрална площадка"?
joro

Мнение от joro »

Pyrelight написа:
joro написа: Циганите и пенсионерите не ходят в такива сгради, където надписите са на английски.
Това не беше ли мол? :?:
Да разбирам ли, че циганите и пенсионерите не пазаруват? :o
Баси и стандарта! ... Само за избрани. :x
И циганите пропяха на английски.
https://m.youtube.com/watch?v=MZSEnQJsRms"
Пенсионеритв също учат английски заедно с внучетата
https://m.youtube.com/watch?v=YsO9ixFwgPQ"
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
Pyrelight
Напуснал форума

Мнение от Pyrelight »

Ако щеш и на патагонски проговори! Това няма да привлече хора, които си тежат на мястото обратно.
''Между другото това ми е помогнало по мoй си начин: няма нещо на този свят, което да ме мотивира повече от твърдението " няма да стане", ай сиктер.''
powered by pumpy
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

def34 написа:Не мога да разбера какво толкова се драчите по темата с английските надписи. Посочих ви че това са имена на фирми и в България, за разлика от Русия примерно няма изискване наименованията на фирмите да се изписват на кирилица. Или съответните компании трябва да си променят имената на "Запазено" и "Игрална площадка"?
Кой се драчи.
Сега, интересен е въпроса - защо наистина не са си сложили български имена тия фирми, но аз съм последния дето ще тръгне да изисква "как трябва".

Жоре, аз друго се сетих. Както знаем има по тубата доста "инструкционални" видеа - как да си направиш нещо, как да си ремонтираш нещо. Хората на възраст в България гледат предимно руски видеа - много повече са от българските и много по-добре са направени. Същото е вярно и за английските, но тях не ги разбират.
Кебекарите да кажат как е ситуацията с френските видеа - ако ви трябва нещо - френските ли гледате?
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
joro

Мнение от joro »

optics написа: Жоре, аз друго се сетих. Както знаем има по тубата доста "инструкционални" видеа - как да си направиш нещо, как да си ремонтираш нещо. Хората на възраст в България гледат предимно руски видеа - много повече са от българските и много по-добре са направени. Същото е вярно и за английските, но тях не ги разбират.
Кебекарите да кажат как е ситуацията с френските видеа - ако ви трябва нещо - френските ли гледате?
Повечето българи гледаме и руските, и английските, скоро бате ви Жорко ще гледа и немските. Защото ние в България сме генийчета.
Световен Ден на Идиота- денят, в който целия свят празнуваше избирането на Тръмп
Аватар
Kpetrov
.
Обратна връзка:

Мнение от Kpetrov »

optics написа:
def34 написа:Не мога да разбера какво толкова се драчите по темата с английските надписи. Посочих ви че това са имена на фирми и в България, за разлика от Русия примерно няма изискване наименованията на фирмите да се изписват на кирилица. Или съответните компании трябва да си променят имената на "Запазено" и "Игрална площадка"?
Кой се драчи.
Сега, интересен е въпроса - защо наистина не са си сложили български имена тия фирми, но аз съм последния дето ще тръгне да изисква "как трябва".

Жоре, аз друго се сетих. Както знаем има по тубата доста "инструкционални" видеа - как да си направиш нещо, как да си ремонтираш нещо. Хората на възраст в България гледат предимно руски видеа - много повече са от българските и много по-добре са направени. Същото е вярно и за английските, но тях не ги разбират.
Какво значи кебекарите? Защото аз ако се водя кебекар почти не говоря френски. Каквото гледам го предпочитам на английски, но ако го има само на френски ще го преживея, макар че ако е пълно с термини ще се озоря.
Russophrenia - a condition where the sufferer believes Russia is both about to collapse, and take over the world.
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

Шрамайер: В България от 18 години царят безнадеждност и безалтернативност

Един много тъжен анализ на умен и безпристрастен наблюдател.
Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani

Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули

__ Powered by мухЪтЪ.
joro

Мнение от joro »

Българите в чужбина са около 1,1 милиона
https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6504722"
Много от напусналите започват да се връщат.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

joro написа:Много от напусналите започват да се връщат.
Това къде ли съм го чел вече?
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

ablood написа:
joro написа:Много от напусналите започват да се връщат.
Това къде ли съм го чел вече?
В рубриките Фейк Нюз и Гаварит Суджук.
Отделно че някои подобни проучвания съзнателно не правят разлика между емигранти и гастербайтери (каквито са много от тия в Европа). Вероятно и Светльо-ритача го водят възвръщенец. :D
joro

Мнение от joro »

MrGeek написа:Шрамайер: В България от 18 години царят безнадеждност и безалтернативност

Има и по-тежки случаи:
https://m.youtube.com/watch?v=A-Ro0qbbAPU"
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

joro написа:Българите в чужбина са около 1,1 милиона
https://www.24chasa.bg/mnenia/article/6504722"
Много от напусналите започват да се връщат.
Жоре, не ми се занимава дали е фейк нюз или не, по-интересен е въпроса който и преди съм задавал - Това добре ли е?
Сиреч за тия дето никога не са заминавали, нещата ще се подобрят ли или ще се влошат в резултат на "масовото прибиране".
Питам защото на мен ми се струва че ще се влошат, а посрещачите май са на друго мнение съдейки по възторга с който обявяват такива "новини".
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.

2 юни 2012, budtel
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

MrGeek написа:Шрамайер: В България от 18 години царят безнадеждност и безалтернативност

за тази партия (БСП) не съществува нищо друго важно освен властта, парите и верността към Москва

2 юни 2012, budtel
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Болгары умирают от кризиса

2 юни 2012, budtel
jet

Мнение от jet »

През 1989 чакахме 10 милионния гражданин. Сега били 7 милиона. Въпрос къде се губят 3-те милиона, а да не говорим, че сега и 6 сигурно трудно го докарват.
Публикувай отговор