Ти докато се присмиваш, кажи как е оптиката в Канада!? И цените на безлимитния интернет и телевизия.
А началните такси, прекъсването, подновяването?
Обслужването?
Аз имах 7-8 години стаж през 2000-та и бях в София, та затова ... в момента медианна за "Software Developer" я водят 20.5к USD, което е под минималната в Калгари.miteto написа:Ти сега и по ИТ ли стана големия специалист? Или си прочел 1-2 статии в нета и вече няма тайни за теб![]()
2000-3000 лева се взимаха още през 2000-2002, сега е в пъти повече (за квалифициран специалист). Някой, който подменя хард-драйвс и инсталира Уиндос също го водят ИТ, но не говорим за такива.
Питай roumensp или MrGeek колко са взимали по ония години ако не вярваш на мен.
Хайде като ще говорим за парно да си кажем, колко супер специалисти имат нови жилища в София с парно за по 350 на сезон и колко живеят в изплатените панелки на родителите си, където парното НЕ Е 350 на сезон ?Kan_Tangra написа: Но като кажем "парно" ти разбираш "парно на 60годишна панелка"; аз разбирам "парно на 2-5г нова кооперация". Та .. дефинцииите ни изобщо не са изравнени.
От 200 до 800 е четирикратноoptics написа:Многократно, многократно, колко да е многократно. Я да видим положението с учителите.
Страна която не си уважава учителите е обречена на затъпение и затриване.
Ами "според зависи" ... във Ванкувър наистина си е болка, докато в Монреал е песен. Извадих късмет, че не слушах "пророци" навремето и купих още преди да се заселя в Канада (от САЩ).pumpy написа:Че болката на всички ви е ипотеката на "бараката" в Канада .
Румба, казвал съм ти, пак ти казвам, жена ти е супер изключение.roumensp написа: Откъде ги измисляш тия ? Мен ме остави щото съм ИТ и ясно, че не е трябвало да уча тук, но жена ми не е ИТ и също не е учила в тукашен университет и плащала, единствено е държала изпити за лиценз (трудни са, да), изкарва 6-7 пъти над средната канадска и 20 пъти над българските си колеги. Може и да е изключение, но очевидно не е невъзможно, ако се потрудиш (както и в България нищо даром не сме получавали).
Не летя на 8-9 хиляди километра, защото не ходим в България, а в Америка, Пасифика и Карибите.
Разходите са според човека и възможностите, можеш да ядеш за 200, може и за 2000.
За социализма нищо не мога да направя, прибират много от изкараното, но в Западна Европа е още по-зле в това отношение. Не мисля, че и България ще продължи още задълго с плоския данък, в Европа има само още 2 държави с толкова нисък ДОД - Андора и Босна/Херцеговина.
Ами точно за София говорехме. Защо сравняваш за цяла България? Някой ако се връща от Канада (имайки вече стаж, английски език и т.н.), къде ще иде - да прави PHP страници в Казанлък или в някоя западна фирма с офис в София?roumensp написа:Аз имах 7-8 години стаж през 2000-та и бях в София, та затова ... в момента медианна за "Software Developer" я водят 20.5к USD, което е под минималната в Калгари.miteto написа:Ти сега и по ИТ ли стана големия специалист? Или си прочел 1-2 статии в нета и вече няма тайни за теб![]()
2000-3000 лева се взимаха още през 2000-2002, сега е в пъти повече (за квалифициран специалист). Някой, който подменя хард-драйвс и инсталира Уиндос също го водят ИТ, но не говорим за такива.
Питай roumensp или MrGeek колко са взимали по ония години ако не вярваш на мен.
https://www.payscale.com/research/BG/Jo ... per/Salary"
Сега сигурно щях да съм 10к/месец (60к евро брутна годишна), ама жената щеше да е много по-зле от мен, докато тук е доста по-добре.
Ами то не случайно е "песен" в монреала ипотеката.roumensp написа:Ами "според зависи" ... във Ванкувър наистина си е болка, докато в Монреал е песен. Извадих късмет, че не слушах "пророци" навремето и купих още преди да се заселя в Канада (от САЩ).pumpy написа:Че болката на всички ви е ипотеката на "бараката" в Канада .
Добре де, в разни големи фирми като Юби дето печелят толкова не са ли малко по-щедри ?Kan_Tangra написа:Аз знам за човек, ИТ мениждър го направиха, софтуерна фирма от 300 човека, 15 човека под него, и заплатата е 70к бруто. Може и да я променят след повишението, но се ослушват.
Имай предвид, че аз продължавам да имам 1ва ръка впечатления. Може и да съм споменавал подробности защо.
А ти защо сравняваш с връщащ се от Канада ? То е ясно, че ако се върна ще се изкарам гоУема работа.miteto написа:Ами точно за София говорехме. Защо сравняваш за цяла България? Някой ако се връща от Канада (имайки вече стаж, английски език и т.н.), къде ще иде - да прави PHP страници в Казанлък или в някоя западна фирма с офис в София?
Защото моето беше реплика към Иван Специалиста по Всичко, който написа:roumensp написа:А ти защо сравняваш с връщащ се от Канада ? То е ясно, че ако се върна ще се изкарам гоУема работа.miteto написа:Ами точно за София говорехме. Защо сравняваш за цяла България? Някой ако се връща от Канада (имайки вече стаж, английски език и т.н.), къде ще иде - да прави PHP страници в Казанлък или в някоя западна фирма с офис в София?
Дори и да не говорим за връщащ се от Канада, един средно добър програмист с 5+ години стаж има много възможности в София за заплата 5000лв и нагоре. Както сам каза, за много добри специалисти говорим за 8-10к и то без задължително да са прекарвали години в чужбина.Ivan1007 написа:Аз просто им обяснявах, че като се върнат в България като ИТ, им плащат колкото в Макдоналдс в Калгари, което е съвсем естествено.
Говоря с цифри:Kan_Tangra написа:хехе мегабита![]()
Ти докато се присмиваш, кажи как е оптиката в Канада!? И цените на безлимитния интернет и телевизия.
А началните такси, прекъсването, подновяването?
Обслужването?
И защо все още са на тръстиката тук, а не в Рая, наречен България?!?Kan_Tangra написа:Имай предвид, че аз продължавам да имам 1ва ръка впечатления. Може и да съм споменавал подробности защо.
А не, той е в рая отдавна, не се притеснявай за него.klisurov написа:И защо все още са на тръстиката тук, а не в Рая, наречен България?!?Kan_Tangra написа:Имай предвид, че аз продължавам да имам 1ва ръка впечатления. Може и да съм споменавал подробности защо.
Pumpy, Танграта твърди, че има информация от 1-ва ръка, и т.к. това явно не е той самия, остава да са близки негови роднини.pumpy написа:А не, той е в рая отдавна, не се притеснявай за него.klisurov написа:И защо все още са на тръстиката тук, а не в Рая, наречен България?!?Kan_Tangra написа:Имай предвид, че аз продължавам да имам 1ва ръка впечатления. Може и да съм споменавал подробности защо.