От Канада в България

За всичко, което се случва и ни интересува за Родината
Публикувай отговор
Аватар
Panem et Circenses

Re: От Канада в България

Мнение от Panem et Circenses »

krimon написа:Много зле за страната ако са само 3 милиона, по-малко от 50 % от населението носи останалото. Е, като не смятаме парите на имиграцията.

Иначе кой вярва на статистики и особено на Национални статистики ... А ти всъщност искаш да кажеш, че 3 мил. е активното население в България без да споменаваш процента на безработицата.
Ами то и в Канада работят по-малко от 50% от населението което е около 35,851,800 (2015)
http://www.statcan.gc.ca/tables-tableau ... 2a-eng.htm"

Работещите през февруари 2016 (cansim table 282-0011) са 17,697,100 от които:
3,620,600 - държавен сектор
11,302,500 - частен сектор
2,774,000 - self-employed (като "pumpy"...)
The purpose of studying economics is not to acquire a set of readymade answers to economics, but to learn how to avoid being scammed by economists and swindled by accountants (claiming to be magicians, wizards with "fiduciary duty" to serve you)
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

Panem et Circenses написа:
krimon написа:Много зле за страната ако са само 3 милиона, по-малко от 50 % от населението носи останалото. Е, като не смятаме парите на имиграцията.

Иначе кой вярва на статистики и особено на Национални статистики ... А ти всъщност искаш да кажеш, че 3 мил. е активното население в България без да споменаваш процента на безработицата.
Ами то и в Канада работят по-малко от 50% от населението което е около 35,851,800 (2015)
http://www.statcan.gc.ca/tables-tableau ... 2a-eng.htm"

Работещите през февруари 2016 (cansim table 282-0011) са 17,697,100 от които:
3,620,600 - държавен сектор
11,302,500 - частен сектор
2,774,000 - self-employed (като "pumpy"...)
ми тя половината от популацията на българската общност в монтреал я кара като циганите в българия
като тръгнеш в българската махала по улиците кент и дарлингтън 1 от 10 работи,останалите са на социал и детски помощи
че даже раждат и още деца да си вдигат дохода
По силен от СПИНА по страшен от РАКА сега за сега си остава ПРОСТАКА
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Ми тя затова безработицата в провинция Квебек е като тази в България - дойдоха нашенците и оправиха Канада :rotfl:
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

krimon написа:Ми тя затова безработицата в провинция Квебек е като тази в България - дойдоха нашенците и оправиха Канада :rotfl:

на мен коментара ми беше за преди 10-15 години.и сега ли е така
гледаш ги млади,здрави,умни,интелигентни,образовани и по цял ден в градинката на дарлингтън крак връз крак люпят семки ко не са на поредния сел и оф на максито
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

аа, не знам, аз не съм в бг общност, но Жорето пусна безработица в България 7 и нещо % и знам, че в Квебек е толкова в момента :rofl:
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

krimon написа:аа, не знам, аз не съм в бг общност, но Жорето пусна безработица в България 7 и нещо % и знам, че в Квебек е толкова в момента :rofl:
значи някой ти дава пари тогава
как го постигаш,ако не е тайна
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Какъв по-точно е въпросът ти ?
Аватар
Panem et Circenses

Мнение от Panem et Circenses »

krimon написа:Ми тя затова безработицата в провинция Квебек е като тази в България - дойдоха нашенците и оправиха Канада :rotfl:
Населението в Quebec - 8,263,600 (2015) / 8,214,900 (2014)
Държавен сектор - 875,100 (884,100 @ Feb 2015)
Частен сектор - 2,590,100 (2,549,500 @ Feb 2015)
Self-employed - 557,200 (570,00 @ Feb 2015)
as of Feb.2016

Населението в Alberta - 4,196,500 (2015) / 4,120,900 (2014)
Държавен сектор - 422,400 ( 390,600 @ Feb 2015)
Частен сектор - 1,462,500 (1,511,900 @ Feb 2015)
Self-employed - 368,600 (373,800 @ Feb 2015)
as of Feb.2016
The purpose of studying economics is not to acquire a set of readymade answers to economics, but to learn how to avoid being scammed by economists and swindled by accountants (claiming to be magicians, wizards with "fiduciary duty" to serve you)
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

krimon написа:Какъв по-точно е въпросът ти ?

след като не се асоцираш както казваш с българската общност масово ползваща се от материалните услуги на канадската социална система за да оцелява как тогава се издържаш
кой ти е спонсора
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

частна организация 8)
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

pumpy написа:
myhata II написа:
pumpy написа:Зъбара няма нужда да е зает лично. Имам достатъчно хора, на които плащам за да работят. Точно ми почва обедната почивка и като гледам съм направил, колкото трябва за първата половина на деня - всичко е по план. А и съм в много добро настроение, защото обикновенно последните няколко дни от месеца (от днес до четвъртък) са ми винаги над планираното и са си чисти пари в банковата сметка - ако влязат влязат, ако ли, здраве да е и април е месец :)

от пръв поглед се вижда че си треторазряден зъболекар, ако беше нещо по специално , да поставяш инпланти или бонграфт, нямаше да си се наврял в оня пущинак където кьоравия е цар в царството на слепите, а щеше да си вдигнеш сам летвата и започнешнв някой по голям град сред профисионалисти със които да обменяш опит и нови съвременни методи във зъболечението ...
засрами се малко бе човек
Тоест според теб, хората на село не заслужават импланти и "бонграфтинг" ???
Доста дискриминация. Както се знае, аз работя на повече от едно място и колкото и странно да звучи ми доставя много по-голямо удоволствие да го правя на село, отколкото в големия град. Сигурно защото искам да съм "цар на село". Какво да се прави, не може всички да сме "лайна" в града я ......
и къде ги поставяш тези импланти и "бонграфтинг", по затворите ли ?
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
roumensp

Мнение от roumensp »

Panem et Circenses написа:Населението в Quebec - 8,263,600 (2015) / 8,214,900 (2014)
Държавен сектор - 875,100 (884,100 @ Feb 2015)
Частен сектор - 2,590,100 (2,549,500 @ Feb 2015)
Self-employed - 557,200 (570,00 @ Feb 2015)
as of Feb.2016

Населението в Alberta - 4,196,500 (2015) / 4,120,900 (2014)
Държавен сектор - 422,400 ( 390,600 @ Feb 2015)
Частен сектор - 1,462,500 (1,511,900 @ Feb 2015)
Self-employed - 368,600 (373,800 @ Feb 2015)
as of Feb.2016
Какво му е интересното на това ? То е ясно, че под управлението на NDP частният сектор ще се свива в полза на лапачите от държавния и профсъюзите. Ако се докопат до властта в ВС - същото ще стане.
Pavel M
батката - оригиналът

Мнение от Pavel M »

myhata II написа:
pumpy написа:
myhata II написа:
pumpy написа:Зъбара няма нужда да е зает лично. Имам достатъчно хора, на които плащам за да работят. Точно ми почва обедната почивка и като гледам съм направил, колкото трябва за първата половина на деня - всичко е по план. А и съм в много добро настроение, защото обикновенно последните няколко дни от месеца (от днес до четвъртък) са ми винаги над планираното и са си чисти пари в банковата сметка - ако влязат влязат, ако ли, здраве да е и април е месец :)

от пръв поглед се вижда че си треторазряден зъболекар, ако беше нещо по специално , да поставяш инпланти или бонграфт, нямаше да си се наврял в оня пущинак където кьоравия е цар в царството на слепите, а щеше да си вдигнеш сам летвата и започнешнв някой по голям град сред профисионалисти със които да обменяш опит и нови съвременни методи във зъболечението ...
Доста дискриминация. Както се знае, аз работя на повече от едно място и колкото и странно да звучи ми доставя много по-голямо удоволствие да го правя на село, отколкото в големия град. Сигурно защото искам да съм "цар на село". Какво да се прави, не може всички да сме "лайна" в града я ......
и аз лично не вярвам пумпи работейки като стоматолог в затвора на северна БК да прилага кой знае какви високи технологии в денталното лечение на затворниците
по скоро работата му е безик,пломби,пулпити,вадене на зъби и в тоя порядък
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Pavel M написа:
myhata II написа:
pumpy написа:
myhata II написа:

и аз лично не вярвам пумпи работейки като стоматолог в затвора на северна БК да прилага кой знае какви високи технологии в денталното лечение на затворниците
по скоро работата му е безик,пломби,пулпити,вадене на зъби и в тоя порядък
точно , като треторазряден зъболекар
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
Kan_Tangra

Мнение от Kan_Tangra »

Аз даже съм изненадан, че процентно не е толкова фрапираща разликата.
Иначе квебекурите са майстори в нищоправенето, особено държавния сектор.
:D
Изобщо много прилични числа от Квебек.
А и работещите са около 50те % в 2та случая.
Само дето ГДПто сигурно е ниско, ама не може всички провинции да копаят пясък.

Остава и да изкараме статистика и за разносвачите на пица, консиержи, подобрители и другите отрасли с работа на черно.
Да не се окаже, че Квебек има още +10% работещи ... :D

Интересен е и %та учащи.
Щото в Квебек просто прелива от всевъзможни университетчета, колежчета и просто курсове и квалификации, които смучат богато субсидии от правителството, особено ако се провеждат на френски език. Особено френско говорящите университети са буквално позлатени. То са нови сгради, оборудване, поддръжка, милиони и милиони данъчни пари изсипани без сметка.

То затова е и ужасно популярно куцо и сакато да е студент или специализиращ нещо си там. И то не в реномирани и легитимни университети, а всевъзможни измислени програмки, дипломки и сертификатчета.
Дори се явява за някои един вид разновидност на социала.
Семейна двойка на фул тайм, бичи 2-3к чисто стипендийки, и отделно 1-1.5к детски. А програмите не искат много учене, и вместо следване има само щтрака лака, партита с цветнокожи съ-емигранти. Особено дамските половинки. Докато мъжо доработва, или си учи читанките.
Но лошо нема, де! Един път се живее! А и не е луд тоя, който яде баницата.
Щом има кой да плаща!
;)
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг

ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола