FSWP - 2014г.
Re: FSWP - 2014г.
Изникна ми следния въпрос, след като дадох днес договорите и трудовата книжка за превод. Значи на договор съм проектант по еди кои си наш "нок", на трудова книжка ме водят инженер проектант, а в реферънс летъра се написах с живописното Electrical Design Engineer
(то съм си и такъв де). Дали би било проблем разликата в тази длъжност, защото на превода ще бъде може би само Design Engineer или нещо такова.

Искам да задам въпрос към CIC, не можах да намеря мейл, на който да пиша и писах към офиса в Букурещ. И те естествено ме препратиха към официалните страници. Има ли мейл, на който да пиша, не мога да намеря нищо 

dzverum, работя във банка- предлагаме Visa Electron кредитна, може твоята банка да не предлагат, това не означава не се предлага кредитна карта виза електрон.
- EkaterinaSt
- Обратна връзка:
Тони, как е възможно по трудов договор да си една длъжност, а по трудова книжка друг?! На мен нещо не ми се връзва.
Иначе и мен ме интересува твоя въпрос, тъй като точно моята длъжност не я виждам никъде в буквален превод в техния регистър, но отговаря дословно по длъжностна характеристика на нок 0112 human resources managers.
Моята длъжност се води "управител социална дейност", по роли и задължения отговарям на "manager, training and development" и на още няколко също, но да кажем, че това избера. Трябва ли да изписвам моята си специалност просто на английски "Social Activities Manager" или трябва да посоча тази , на която тя отговаря по техния NOC. В документите за попълване на work expirience искат да въведа име на длъжността и кореспондиращ нок. Какво да пиша там? Manager, training and development?
Иначе и мен ме интересува твоя въпрос, тъй като точно моята длъжност не я виждам никъде в буквален превод в техния регистър, но отговаря дословно по длъжностна характеристика на нок 0112 human resources managers.
Моята длъжност се води "управител социална дейност", по роли и задължения отговарям на "manager, training and development" и на още няколко също, но да кажем, че това избера. Трябва ли да изписвам моята си специалност просто на английски "Social Activities Manager" или трябва да посоча тази , на която тя отговаря по техния NOC. В документите за попълване на work expirience искат да въведа име на длъжността и кореспондиращ нок. Какво да пиша там? Manager, training and development?
Всъщност може би зависи от кода, 2008 съм бил проектант, после съм станал инженер проектант, като се е сменил и кода за длъжността ни. Не ми пука пиша си електро проектант, с диплома за електро не мога да съм ВиК проектант...
От imm0008_3e стигнах до извода, че искат да си припозная длъжността по техния нок и номера на нока. Там написах Electrical Design Engineer по нок 2133, и след това писах вече моята длъжност тук, която по книжка би трябвало да е Design Engineer/Design Engineer, Electrical (тук ще чакам превода да ги стиковам), така или иначе нямам толкова място за писане така че засега само Design Engineer.
Тъпото там е че графата с опита е 4 или повече, та аз искам 6 или повече да взема макс-а, но явно такъв е реда...
Те така, другите дето са пращали да кажат какво мислят по нашия казус.
От imm0008_3e стигнах до извода, че искат да си припозная длъжността по техния нок и номера на нока. Там написах Electrical Design Engineer по нок 2133, и след това писах вече моята длъжност тук, която по книжка би трябвало да е Design Engineer/Design Engineer, Electrical (тук ще чакам превода да ги стиковам), така или иначе нямам толкова място за писане така че засега само Design Engineer.

Те така, другите дето са пращали да кажат какво мислят по нашия казус.

Не само ти работиш в банка, питай какво точно означава електрон и как работи. Също питай и какъв е механизма на работа както и дали може да се блокира сума от тази електрон карта.Tigarche написа:dzverum, работя във банка- предлагаме Visa Electron кредитна, може твоята банка да не предлагат, това не означава не се предлага кредитна карта виза електрон.
Моля не подвеждайте хората, ако не сте сигурни в нещо.
Ще ви оставя пак да си четете сами маи, аз нямам нужда да давам акъл...
F*ck Google, ask me!
Никого не подвеждам и няма кого да питам при положение, че аз предлагам кредитните карти.............. ти се изказа, че била дебитна а това не е вярно.
Ще успееш ли да си платиш таксата с тази карта? Прати ни линк да видим къде има кредитен електрон?
Всъщност ето и инфо защо не минава в Cic: http://en.m.wikipedia.org/wiki/Visa_Electron"
Всъщност ето и инфо защо не минава в Cic: http://en.m.wikipedia.org/wiki/Visa_Electron"
Последно промяна от dzverum на Съб Юли 26, 2014 2:47 am, променено общо 1 път.
F*ck Google, ask me!
Отделно спора за плащането да задам един леко глупав може би въпрос.
Как си пишете длъжността из документите, включително и в писмото от работодателя - по трудов договор или по техен нок. Аз стигнах до извода, че трябва да си е по трудов договор т.е. навсякъде пиша само Design Engineer, а само в imm0008_3e да пиша длъжността по техния нок - Electrical Design Engineer , но все пак не бих отказал и съвет...
Как си пишете длъжността из документите, включително и в писмото от работодателя - по трудов договор или по техен нок. Аз стигнах до извода, че трябва да си е по трудов договор т.е. навсякъде пиша само Design Engineer, а само в imm0008_3e да пиша длъжността по техния нок - Electrical Design Engineer , но все пак не бих отказал и съвет...
dzverum, заповядай: https://www.postbank.bg/bg-BG/Individua ... parameters" и приключвам по темата, това че CiС не я приемат не означава, че няма.
Това е дебитна карта с кредит от вашата банка. Наричайки я кредитна отново подвеждаш хората. Не случайно всички кредитни екстри са изписани само за visa classic. Системата за обработка е различна поради тази причина тези карти не се поддържат за онлайн плащания в Австралия и Канада.
И аз приключвам спора, но моля ви четете внимателно и задълбочено преди да мятате бомби и някои да гори след това!
И аз приключвам спора, но моля ви четете внимателно и задълбочено преди да мятате бомби и някои да гори след това!
F*ck Google, ask me!
haha............пълни глупости.
Обади се на някой от технически отдел да ти обясни как точно стават плащанията с електрон и кредитна карта. В линка от уики май пише, но няма кой да чете...
F*ck Google, ask me!
- klisurov
- Обратна връзка:
Tigarche написа:haha
Мисля, че това в червено е същественото.wikipedia написа:Visa Electron is a debit card available across most of the world, with the exception of Canada, Australia, Ireland and the United States.
Ако някой е успял да плати таксата с VISA Electron,
не е лошо да сподели с карта на чия банка е успял.
BTW работил съм в IT на Росексим Банк от юни 2001 до юли 2003.
Когато Любомир Каримански се зае да създаде собствен картов център на банката, минах от IT в Картов Център.
Участвах в свързването на банката с VISA, MasterCard и БОРИКА.
Еднолично организирах от техническа гледна точка преминаването на банкоматите от БОРИКА, както и включването на нови такива към мрежата на банката.
Междувременно Кюлев купи ДЗИ и преименова банката на ДЗИ.
Когато го разстреляха, жена му продаде банката на Пощенска и в края на декември 2006 напуснах.
Не съм участвал в интегрирането на банкоматите към системата на Пощенска и не знам дали нещо от изграденото от мен е запазено.
VISA Electron е дебитна карта.
След като работиш за банка, знаеш, че по всяка сметка може да се "закачи" "овърдрафт".
Но това няма да промени атрибутите на картата от дебитна на кредитна.
В Канада има кредитни и дебитни карти.
Дебитните карти са INTERAC, като за ползване извън Канада имат и "логото" на PLUS.
До момента не съм срещнал организация (банка или финансова институция), която да предлага Maestro или някой от продуктите на VISA Debit, с изключение на Virtual Visa Debit.
Успех!
Замислял(а) ли си се, че между това, какво буквално пише в дадено мнение, и какво всъщност се има предвид, може да има съществена разлика?
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?
Koko
Или сърбежа да посегнеш към клавиатурата, без да осмислиш какво си прочел(а) е твърде силен?
Koko