Canadian Dream

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Заключено
tanyatais

Re: Canadian Dream

Мнение от tanyatais »

Marto написа:
tanyatais написа:Новините през последните месеци :
http://www.cic.gc.ca/english/department ... /index.asp"
Канадската мечта става все по азиатска ,колкото и да не ми се вярва.
E какво не е за вярване бе Таня? Индия и Китай са едно 2.6 милиарда души, толкова ли е чудно, че толкова много имигранти са от там?

Освен ако имаш предвид, че не искаш да повярваш.
Не е трудно за вярване сега, но е различно от онази "White Canada only" тренд от 60-тте,когато са върнали цял кораб с 600 индийци обратно. Австралия все още не се свени да го прави и днес .. :x
Дори и сега се забелязва една тенденция за определен етнос хора с интервютата с работните визи за развиващи се райони с преобладаващо бяло население. Прсто наблюдавам ,чета и сравнявам разлините течения през годините ,отколешната сегрегация и опитите за отдиференциация в последните 20 години.
"Защо пък не? – В мечтите няма цензура,
мечтите греят с синкава прозрачност.
А по-добре е да подгониш вятъра,
отколкото да седнеш и да плачеш."

Никола Вапцаров
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Bistra написа:Ами ний чертожниците к'во да кажем като сме на 2 пъти по-висока заплата от тез с хубавите позиции в БС? :$
Междувпрочем Ордер на чертожниците не знам дали има, но архитектурните техници имат браншова организация, от която можеш да си изкараш тапия, но само ако много държиш да подпечатваш с твой печат. Аз нямам нужда, защото съпругът ми е член на Ордера на архитектите и винаги мога да работя с него, ако толкова искам да се бръчкам извънработно, но ...разбираш нямам нужда просто. ;)
Това последното...за да ти задоволя любопитството -твоето и на Мадам Културната специализантка. :*
То и аз така, покрай тази културна специализация, и поработвайки с архитекти, ще се окаже, че съм член на ордера на архитектите, докато пиша в бгканада :lol:
Даже нямам нужда да ми подпечатват, слагам си печата сама :rofl: :rofl:

Между другото, максималната чертожническа заплата е 50 000 годишно - това след подходящ опит и в подходяща компания. Горките БС-ций :P
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
Guinness

Мнение от Guinness »

http://www.youtube.com/watch?v=zo_S13SYeZw"
Frozen land and frozen minds
Frozen hands and frozen time
:rofl: :rofl: :rofl:
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

krimon написа: То и аз така, покрай тази културна специализация, и поработвайки с архитекти, ще се окаже, че съм член на ордера на архитектите, докато пиша в бгканада :lol:
Даже нямам нужда да ми подпечатват, слагам си печата сама :rofl: :rofl:

Между другото, максималната чертожническа заплата е 50 000 годишно - това след подходящ опит и в подходяща компания. Горките БС-ций :P
E, не знам за максималната.Ти си по-добре информирана. ;) Аз в момента съм на 30.5 /hr часова ставка след 5 години трудене в тази компания. Мога да ти сканирам, ако много държиш последното си извлечение от заплатата. А представи си само сега колко взима един архитект член на Ордера. ;) Аз не съм архитект, Дарлинг и никога не съм била...за да ставам член на какъвто и да е било архитектурен ордер. Имам информация (за разлика от теб), защото съпругът ми е. :*
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

http://www.techjobs.ca/fr/conseils-empl ... essinateur"
Des disparités de salaire existent selon les provinces du Canada. En moyenne, un technicien dessinateur qui débute gagnera environ 20 $ l’heure (39 000 $). Après plusieurs années d’expérience, sa rémunération avoisinera 48 000 $. Les professionnels titulaires d’un baccalauréat perçoivent généralement un salaire plus important (45 à 55 000 $).
сканът ще бъде добро доказателство :D а нали знаеш на кой да казваш "Дарлинг" :P
Последно промяна от krimon на Пон Апр 15, 2013 2:58 pm, променено общо 2 пъти.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

Guinness написа:Frozen land and frozen minds
Frozen hands and frozen time
:) :f: :sun:
Don't Worry Be Happy
Аз не съм странен, шантав, откачен или луд. Просто моята реалност е различна от твоята. ("Алиса в Страната на чудесата") :)
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

krimon написа:http://www.techjobs.ca/fr/conseils-empl ... essinateur
Des disparités de salaire existent selon les provinces du Canada. En moyenne, un technicien dessinateur qui débute gagnera environ 20 $ l’heure (39 000 $). Après plusieurs années d’expérience, sa rémunération avoisinera 48 000 $. Les professionnels titulaires d’un baccalauréat perçoivent généralement un salaire plus important (45 à 55 000 $).
сканът ще бъде добро доказателство :D
Абсолютно. Само изчакай до довечера, защото съм в службата в момента. :)
Аватар
Guinness

Мнение от Guinness »

pumpy

Мнение от pumpy »

сканът ще бъде добро доказателство :D а нали знаеш на кой да казваш "Дарлинг" :P
Крими, аз няма да ти сканирам нищо, защото нямам нужда да се доказвам, но бях изненадан в една друга тема колко съм правел на час. Ако искаш ми вярвай, но няма нищо общо с моята действителност. Освен това твоя цитат е average or median income ? Има разлика.....

Не е нужно да ми отговаряш.
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

pumpy написа:
Крими, аз няма да ти сканирам нищо, защото нямам нужда да се доказвам, но бях изненадан в една друга тема колко съм правел на час. Ако искаш ми вярвай, но няма нищо общо с моята действителност. Освен това твоя цитат е average or median income ? Има разлика.....

Не е нужно да ми отговаряш.
Пумпи, много бързо си забравил колко вещо борави с числата кримонката :rofl:
apple

Мнение от apple »

Marto написа:
fighter написа:Хммм.......
Пумпалов, но човека си е постигнал всичко с наистина много труд. Ами положи и ти услилия, дори на 10% от неговите
Хммм, я!

Аз още преди двайсетина страници в тази тема попитах ябълката:
Marto написа: Какъв реши да го търсиш в Канада? Какво според теб заслужаваш? Какво си направила, за да го постигнеш?
Не че очаквам отговор де.
Абе то и аз те питах неща, които не ти изнасят и продължаваш да си мълчиш ама... Заслужавам правото на равностоен труд на работно място изискващо поне средна интелигентност и заплащане поне с 2 долара над минимала дето се казва за авторитет, а не наравно с тези излезли от оризищата примерно полуграмотни и гладни готови за минимал да лъснат с език канадскияя чепик ако трябва. Доколкото си спомням процедурата по емиграция искаха стаж и квалификации, които никак не се връзват с труда в бургерница примерно... Офис никой не е очаквал /в мое лице/, но пък и това, което заварих идва в повече... Интересен феномен е когато те искат за определена работа, но само като доброволец, а всъщност ти казват, че не ставаш за нея без канейдиън експириънс ако аплайваш за нея да я работиш срещу заплащане... Много е интересно... Щом е за без пари си добре дошъл, щом искаш пари не ставаш...
Е да де, ама вероятно острова е такова място. Тук е твърде клики както ми каза една местна държавна служителка. Без нетуъркинг няма шанс за свястна работа... Работи по този въпрос първо... Мислех си че зарязвам този социален феномен наречен непотизъм в БГ, обачеее... :?: Какво мога да направя, предполагам достатъчно полезна бих могла да бъда на определени места, но те не са за "нови канадци" особено пък все още пърманент... Какво правя в момента...ами нещо, което ми е по-важно от тези неща, които тебе те вълнуват Марто! Всеки си има ценностна система, аз се опитвам да живея според моята... Живота наистина е прекалено кратък, за да го живеем в името на кариеризъм и мателиални придобивки в излишък. Толкова по питането ти...
На Файтъра няма да си правя труда да го завирам в кучи ... щото той сам се е заврял там и му харесва. Нека всеки сам си избере подходящ хабитат според нуждите си... ;) Имам въпрос към уважаемата форумна аудитория относно студентските кредити, защото ето точно това се оказа голяма химера и препъни камък в БС. Изобщо не е това, което разправяха нашенци, но разбира се е било така преди години, а вероятно и сега в други провинции. Тук нещата хич не са розови в това отношение и ако искаш нещо по-скъпичко да учиш наново, на старо както там ти се налага ;) удряш на камък жестоко... Та нека чуем гласът народен и ако може с актуални данни, а не какво било, някога си преди... Каквото било, било...
Последно промяна от apple на Пон Апр 15, 2013 6:31 pm, променено общо 1 път.
Аватар
Californian

Мнение от Californian »

Това със заплатите е много относително иначе 50-60к годишна заплата не е лоша заплата особенно за място което не е толкова скъпо като Монреал си е прилична заплата според мен.

А защо почнах с относително ли, защото е много относително моя най-добър приятел е manual qa tester - демек клика тук и там, позиция която не изисква особено мислене нито образование. И той правеше в Нетфликс 185к долара годишна заплата която си е съвсем прилична докторска заплата дори.
Та много е въпрос на как успееш да се договориш и също и късмет естествено като навсякъде. Но той е от единичните случай де, като цяло те изкарват 50-70к заплата manual tester-ите.

Така, че от спорове за заплати и злоби няма нужда - не е казано, че някой който взима по-голяма заплатя я заслужава повече. Трябва просто да си щастлив от това което правиш и с което се занимаваш заплатата ако покрива един социален минимум като разходи които имаш, другото не е от значение според мен.
Аватар
Bistra
Напуснал форума

Мнение от Bistra »

krimon написа:Между другото, максималната чертожническа заплата е 50 000 годишно - това след подходящ опит и в подходяща компания.
Между другото излез от Гугъл света и влез в реалния свят!
Изображение
Поизтрила съм тук-таме (името на фирмата, осигурителния номер, имената), но съм си запазила инициалите, за да не кажеш, че е лъжа-измама. ;)
Е, не пише, че съм чертожничка, ама аз никога не съм се представяла за нещо повече. :)
Не убивайте мечтите на хората! Това е нещо съвсем реално и постигнато без много напъване.
pumpy

Мнение от pumpy »

Един пример за работата и нейното значение, освен плащането на мокета, бараката и ламарината:

Бил съм интервюиращ за дентлната програма в един Университет няколко години поред. Интервюто е за foreign trained dentists, да учат, да приравняват. Дават се разни точни за разни неща. За северно американски опит в кабинет, независимо доброволен или платен се дават точни в следния ред:
- година като асистент - 1 точка на година;
- година като хигиенист - 3 точки на година;
- не дентален опит не носи точки изобщо;
Видимо работите не са точко доносни в зависимост от престижността или заплащането им, а в зависимост от желанието на отделния индивид да е във връзка с професията си.
Разбирам, че моя пример е много специфичен и не се прилага към плодове и зеленчуци, но е реален и жив пример на някой, който провежда интервюта веднъж годишно и определя малко или много кой ще е приет и кой не.
apple

Мнение от apple »

- един зъболекар може, стига да иска да работи на минимал, но да събира канадски опит.
- една ябълка ТРЯБВА да се труди, забележете, заради престижа, на минимал ПЛЮС 2-3 долара отгоре;
Пумпалов, не си спомням да си споделял, че си работил за минимал :?: Даже и когато си мачкал кетъринга се дуеше, че добре си печелил!!! А като лъжеш лъжи еднакво, че се увличаш нещо... Тия от оризищата имам предвид с основно образование, както и местни такива... Останалите са си равностойна конкуренция и нямам против да сме рамо до рамо с тях в битката за оцеляване. Местенето от провинция на провинция изисква разходи другарю! Нямам бистришки имоти за продан, баща ми не е дърт реститут все пак, а обикновен бивш селянин. Мигрирал от селото преди 50 и ... години, за да си намери хляба в града както се казва. Това не че е важно де, ама за разлика от тебе баща ми не ме е издържал по никакъв начин след като навърших 20 години. Може и да е тати носи, мама меси за някои, но не и за мене... А каквито имоти имаме със съпругът ми посмъртно не бих ги продала за оцеляване тук и даун за талашитка. Всеки си знае... Та кога разправяш си работил на минимал в Квебек? Нали само некадърниците стартираха с минимал тук? Ти беше от другите... защо все се навираш да коментираш постовете ми, дори и когато не са за нещо, което те касае? И чакам да ми обясниш откога пародонтозата е несъществуващо заболяване? /такова твърдение беше изцепил вчера/ Чудно пародонтологията и пародонтолозите с какво се занимават... :?: Айде почвай лекцията, че умирам от нетърпение... ;)
Заключено