Marto написа:fighter написа:Хммм.......
Пумпалов, но човека си е постигнал всичко с наистина много труд. Ами положи и ти услилия, дори на 10% от неговите
Хммм, я!
Аз още преди двайсетина страници в тази тема попитах ябълката:
Marto написа: Какъв реши да го търсиш в Канада? Какво според теб заслужаваш? Какво си направила, за да го постигнеш?
Не че очаквам отговор де.
Абе то и аз те питах неща, които не ти изнасят и продължаваш да си мълчиш ама... Заслужавам правото на равностоен труд на работно място изискващо поне средна интелигентност и заплащане поне с 2 долара над минимала дето се казва за авторитет, а не наравно с тези излезли от оризищата примерно полуграмотни и гладни готови за минимал да лъснат с език канадскияя чепик ако трябва. Доколкото си спомням процедурата по емиграция искаха стаж и квалификации, които никак не се връзват с труда в бургерница примерно... Офис никой не е очаквал /в мое лице/, но пък и това, което заварих идва в повече... Интересен феномен е когато те искат за определена работа, но само като доброволец, а всъщност ти казват, че не ставаш за нея без канейдиън експириънс ако аплайваш за нея да я работиш срещу заплащане... Много е интересно... Щом е за без пари си добре дошъл, щом искаш пари не ставаш...
Е да де, ама вероятно острова е такова място. Тук е твърде клики както ми каза една местна държавна служителка. Без нетуъркинг няма шанс за свястна работа... Работи по този въпрос първо... Мислех си че зарязвам този социален феномен наречен непотизъм в БГ, обачеее...

Какво мога да направя, предполагам достатъчно полезна бих могла да бъда на определени места, но те не са за "нови канадци" особено пък все още пърманент... Какво правя в момента...ами нещо, което ми е по-важно от тези неща, които тебе те вълнуват Марто! Всеки си има ценностна система, аз се опитвам да живея според моята... Живота наистина е прекалено кратък, за да го живеем в името на кариеризъм и мателиални придобивки в излишък. Толкова по питането ти...
На Файтъра няма да си правя труда да го завирам в кучи ... щото той сам се е заврял там и му харесва. Нека всеки сам си избере подходящ хабитат според нуждите си...

Имам въпрос към уважаемата форумна аудитория относно студентските кредити, защото ето точно това се оказа голяма химера и препъни камък в БС. Изобщо не е това, което разправяха нашенци, но разбира се е било така преди години, а вероятно и сега в други провинции. Тук нещата хич не са розови в това отношение и ако искаш нещо по-скъпичко да учиш наново, на старо както там ти се налага

удряш на камък жестоко... Та нека чуем гласът народен и ако може с актуални данни, а не какво било, някога си преди... Каквото било, било...