За какво дойдохме в Канада.....

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Публикувай отговор
niki477

Re: За какво дойдохме в Канада.....

Мнение от niki477 »

Fireman написа:Питам за всеки,истината всъщност е за всеки,защото не искам да налагам нещо и да се оплаквам.
Не искам да изразявам и мнение ,защото може да е различно
както има една поговорка,истината е някъде по средата :) .Ако сам не можеш да си отговориш на въпроса ,който си задал,как очакваш ние да дадем отговор.Всеки отговаря за себе си.
Аватар
ZanzibarHero

Мнение от ZanzibarHero »

Pepon написа:Така е, и тук като в Канадата най-важно е къде работиш, какво работиш и за кого работиш.
Как ти звучи 6000 лева месечна заплата, служебна Toyota последен модел, нотбук IBM за 3000 лева и неограничен лимит за разговори по GSM? И това на 250 км от София :D
А как ти звучи това:

Средният разход на член на семейство е 301 лв. като повече от половината от сумата отиват за покупка на храна и режийни разноски.

Средният общ доход на човек през септември е 315.5 лв., увеличението за година е с 4.3 на сто, а спрямо предходния месец няма промяна. Над 80% от доходите в семействата са от заплата - 162 лв. средно на човек. От пенсии на всеки член на домакинство се падат 90 лв.

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2009/11/ ... _cigari_i/
Аватар
myhata II

Мнение от myhata II »

Някой хора живеят телом в Канада а духом в България и обратното ,извода си го правете сами ! :lol:
„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
Аватар
ZanzibarHero

Мнение от ZanzibarHero »

Fireman написа:... Чувал съм ,че се връщат хора за един ден престой в Канада,други след 2-3 месеца. ...
Преди време бях на парти и се запознах с едно семейство от Южна Африка. След 10 години в Канада стягаха куфарите за Йоханесбург. Решението било взето с пълно семейно мнозинство - точно толкова пълно, колкото при решението да дойдат в Канада. Жалко, точно се харесахме. Имаха акцент като героите на филма "District 9".
Fireman написа:... Както казва един Приятел "Остави Канадците гладни като в България и без закони и ще видиш ,че ще станат по-зле и от нас" и е прав.Тук всички ще окапат като презрели круши,като първи ще са "най-големите". ...
Хо-хо-хо ... Много обичам пан-славянски комплексарски грандиозни изхвърляния. Никой не знае какво ще донесе бъдещето, но ако сме научили нещо от миналото, можем да прогнозираме - никога Третият свят няма да види Канадците гладни. Просто ще е "изпукал" от глад преди тях. :) :) :)
Аватар
tonich

Мнение от tonich »

:rotfl:
Какво я циклите тая тема още?!
Пожарникарчето ви пусна мухата и сега ви гледа сеира отстрани. :rotfl: :rotfl: :rotfl:
"Айнщайн ни учи, че няма значение влака ли се движи спрямо земята или земята спрямо влака. Същото е и с компютъра и Тонич ;-)"

powered by Optics
mishomaher

Мнение от mishomaher »

Пич идвам в Калгари за олимпииските игри и ще пиеме по много бири ако искаш. Свикваи и да не ти пука, няма да ти мине.... и си мечтай за лятото и България и така...знаи поне че си в най-богатата провинция, така че има и по-зле. Тука в Квебек има поовече дупки по улиците от България :clap:
:party:
:devil:
dimatrif

Мнение от dimatrif »

mishomaher написа:... Тука в Квебек има поовече дупки по улиците от България :clap:
:party:
:devil:
Много се обсъждат прословутите дупки в Квебек. Има ли снимки в интернет? Дайте да ги видим, защото мога да докажа, че нашите в България са повече. :)
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Те и за здравната система казват, че била по-лоша от българската.

Дупки има и някои улици са доста грапави, ама много рядко оставят някоя да се разшири толкова, че да повреди нечия джанта. Виждал съм как ги запълват с една специална кола с роботизирана ръка. Човека дори не излиза от кабината.

Магистралите са перфектни, макар и леко шумни заради бетоненото покритие.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

kill_u
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от kill_u »

Аватар
rolyd

Мнение от rolyd »

ablood написа:Дупки има и някои улици са доста грапави, ама много рядко оставят някоя да се разшири толкова, че да повреди нечия джанта.
...ето и от мен една доста грапава улица ........ отремонтирана скоро, като участъка беше доста дълъг около 300 - 400м, а може и повечко с добре позапълнени дупки (доста материал е вложен.... само че над самата улица) ;) .....

Изображение

А най ме кефят стърчащите болтове от металните плоскости, които поставят върху ремонтиращите се улици, по които плоскости се движи целият трафик. За джантата не знам какво ще и направи, но може да ти разцепи гумата от воле :rofl:
Early awoken chicken early sings (Рано пиле рано пее)
Изображение
Аватар
radkoT

Мнение от radkoT »

dimatrif написа: Много се обсъждат прословутите дупки в Квебек. Има ли снимки в интернет? Дайте да ги видим, защото мога да докажа, че нашите в България са повече. :)
Естествено че и дума не може да става за сравнение,"дупките" в КА са като прашинки пред хралупите в бг така че не се притесняваи
Да не говорим и че ако климата в бг беше като Кебешкия асфалт нямаше да е останал :lol: :lol:
Аватар
radkoT

Мнение от radkoT »

Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

Редовното извинение за монреалските дупки - лошият климат.
dimatrif

Мнение от dimatrif »

Монреалските са нищо работа, а съм сигурна, че "лавалския кратер" няма да стои цяла зима. Аз съм от Ямбол и всяка сутрин се чудя с каква скорост са появяват нови. При това не са единични, а в продължение на стотици метри асфалта е изровен, особено сега в дъждовния сезон всички са покрити с вода и става много "приятно", защото не знаеш докато караш, на какво ще попаднеш. Моя приятелка от Торонто си идва миналото лято и се наложи след проливен дъжд да пътуваме с колата, улицата се беше превърнала в море и тя снима с телефона. Сподели, че ако канадец попадне в такава ситуация, ще се обади на спешния телефон. ;) :D

И вие си имате сайт :lol: http://www.caaquebec.com/nids/fr/nids.asp
Публикувай отговор