Простотии на българския манталитет
- roumensp
Re: Простотии на българския манталитет
Плажът в Балчик е смотан, но ботаническата градина ме кефеше. Бях донякъде връзкар, докато "Двореца" още беше собственост на министерството на културата, после се прехвърлих в Дружба а.к.а. Св. Константин и Елена. Най харесвах Албена де, а най-добрите плажове (за мен) бяха м/у Несебър и Слънчака, ама си беше по селяния от северното Черноморие. В днешно време, ако все пак реша да ида в тая част на Европа на море, директно бих се насочил към Санторини.
ПП
А колко миди съм изловил под Двореца не е за разправяне ... ама не им бях голям фен тогава, други ги ядяха.
ПП
А колко миди съм изловил под Двореца не е за разправяне ... ама не им бях голям фен тогава, други ги ядяха.
Къде точно под двореца. Пейзажа не се връзва със спомените ми.Ivan1007 написа:Това е под двореца. Градския е от другата страна на пристанището.optics написа:ЪЪъъ в Балчик градския плаж не беше ли с циментов ръб?
Аз се чудя като ида на заведение там ми предлагат миди само от мидената ферма, викат румбата тука ги излови преди години, останаха само русалки.roumensp написа:А колко миди съм изловил под Двореца не е за разправяне ... ама не им бях голям фен тогава, други ги ядяха.

https://www.google.ca/maps/place/Balchi ... 88!6m1!1e1"tonny написа:Къде точно под двореца. Пейзажа не се връзва със спомените ми.Ivan1007 написа:Това е под двореца. Градския е от другата страна на пристанището.optics написа:ЪЪъъ в Балчик градския плаж не беше ли с циментов ръб?
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Роден съм в Балчик, нямам нужда от гугъл карти. Казвам, че пейзажа не се връзва със спомените ми. Освен ако снимката е от преди 30 години...Ivan1007 написа:https://www.google.ca/maps/place/Balchi ... 88!6m1!1e1"tonny написа:Къде точно под двореца. Пейзажа не се връзва със спомените ми.Ivan1007 написа:Това е под двореца. Градския е от другата страна на пристанището.optics написа:ЪЪъъ в Балчик градския плаж не беше ли с циментов ръб?
- roumensp
Ами аз още преди 20-25 години ги излових, това е положението, неслучайно все бях с нарязани ръце и крака.tonny написа:Аз се чудя като ида на заведение там ми предлагат миди само от мидената ферма, викат румбата тука ги излови преди години, останаха само русалки.roumensp написа:А колко миди съм изловил под Двореца не е за разправяне ... ама не им бях голям фен тогава, други ги ядяха.

ПП
Имаше и скариди, доста дребни де, ама все пак си бяха "истински". А порция калмари беше нек'ви стинки (те бяха внос, де).

Последно промяна от roumensp на Пет Авг 05, 2016 3:08 am, променено общо 1 път.
От попчето по вкусно няма. Мани ги тез мекотели...
Ако не е русалка, попче да е!

- roumensp
Много кости за моя вкус ... поради същата причина не обичам и пъстърва (за шаран да не говорим).tonny написа:От попчето по вкусно няма. Мани ги тез мекотели...
Едно време имаше акула по кръчмите, има ли още такова нещо ?
ПП
В Сан Франциско съм ял риба меч, ама не знам предлагат ли все още или вече се води защитена.
Аз бях преди 6 години за последно за един ден само Ходихме 2 часа на плаж до обяд на градския, обядвахме в някакъв наколен ресторант от другата страна на пристанишето и после в двореца та оттам го помня. Така и не разбирам какво не ти се връзва и що ми се караш - преди 30 години нямаше Google Street Viewtonny написа:Роден съм в Балчик, нямам нужда от гугъл карти. Казвам, че пейзажа не се връзва със спомените ми. Освен ако снимката е от преди 30 години...Ivan1007 написа:https://www.google.ca/maps/place/Balchi ... 88!6m1!1e1"tonny написа:Къде точно под двореца. Пейзажа не се връзва със спомените ми.Ivan1007 написа:Това е под двореца. Градския е от другата страна на пристанището.optics написа:ЪЪъъ в Балчик градския плаж не беше ли с циментов ръб?
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
- MrGeek
- Путлер Капут
Тони, Гугъл Стрийт Вю си показва датата, когато е минавал гугълмобила - март 2012, горе вляво.tonny написа:Роден съм в Балчик, нямам нужда от гугъл карти. Казвам, че пейзажа не се връзва със спомените ми. Освен ако снимката е от преди 30 години...
Малко по-надолу по бетонирания път се вижда уникална мутробарокова композиция, надвиснала над брега (съвсем по темата) с претенциозно-шантавото име "Реджина Мария Спа Дизайн Хотел", а надписа sushi на палатката на кокили кърти мивки.

Русия обаче е привлекателна дестинация за артисти и други известни личности, не мога да твърдя същото за Канада.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
Демек, хората, които могат да си позволят да избират - избират Русия.
Тези, които не могат, избират Канада.
__Powered by jovani
Теллъс -единственния доставчик на нет в Канада.
Казармата дава много и взима много,същото като имиграцията
богатите хора използват КЕШ или Дебит ,кредитните карти са за цървули
__ Powered by мухЪтЪ.
- roumensp
Едва ли ти се кара ... той е от поколението на "Millennial Generation" и не е виждал всичко, което ние сме, но е готин пич (лични впечатления).Ivan1007 написа:Аз бях преди 6 години за последно за един ден само Ходихме 2 часа на плаж до обяд на градския, обядвахме в някакъв наколен ресторант от другата страна на пристанишето и после в двореца та оттам го помня. Така и не разбирам какво не ти се връзва и що ми се караш - преди 30 години нямаше Google Street View

Аз от 6 или 7 ходини не съм ходила на нашето море, от 11 съм в Канада, но и преди да дойда в Канада ходих повече в Гърция, по островите. Силно препоръчвам Родос и Санторини. Мога да споделя мнение и за други гръцки остови, по-малки и по-спокойни.
А някой може ли да ми препоръча хубаво местенце по южното черноморие. И аз едно време ходех повече по северното, а също и Несебър и Слънчев бряг. Но тази година съм решила да отида на юг от Бургас, но плажовете да са съхранени, а не с високи хотели на самия плаж, както видях в Несебър и Сл. брях при последното ми ходене преди 6 или 7 години, та се изумих.
А някой може ли да ми препоръча хубаво местенце по южното черноморие. И аз едно време ходех повече по северното, а също и Несебър и Слънчев бряг. Но тази година съм решила да отида на юг от Бургас, но плажовете да са съхранени, а не с високи хотели на самия плаж, както видях в Несебър и Сл. брях при последното ми ходене преди 6 или 7 години, та се изумих.
- optics
- Модератор
Грешката е моя. За циментовия ръб на плажа. Сега ми се избистри паметта, че беше в Каварна.
Гийк, тоя хотел направо е красив като го сравниш със суши конструкцията, особено подпорната й част.
А кофите за боклук му придават незабравим български чар. На което (сигурен съм защото съм чувал аналогични коментари) собственикът би отговорил - Е какво кофите, без кофи не може, всеки хотел прави боклук, на запад да не би да не правят боклук!?)
Гийк, тоя хотел направо е красив като го сравниш със суши конструкцията, особено подпорната й част.

А кофите за боклук му придават незабравим български чар. На което (сигурен съм защото съм чувал аналогични коментари) собственикът би отговорил - Е какво кофите, без кофи не може, всеки хотел прави боклук, на запад да не би да не правят боклук!?)
Аз нямам нищо против да има научно технически прогрес, но той да е рзумен.
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Този матреиализъм не може да продължи, защото планетата е с крайни размери и не може да увеличава размера си и повърхността си.
2 юни 2012, budtel
Явно бирите са ми дошли повече и не съм ги разпознал.
На спа комплекса съм проектирал трафопоста.
Иван, извиняваи ако съм звучал заядливо.
Румба не ми вдигаи акциите, толкова се старая да изглеждам като простак.
За акула не знам, никога не съм ял там. Доста се промени алеята последните години. Няма ги типичните капанчета, всичко е бетон и хотели вече...

На спа комплекса съм проектирал трафопоста.
Иван, извиняваи ако съм звучал заядливо.
Румба не ми вдигаи акциите, толкова се старая да изглеждам като простак.

За акула не знам, никога не съм ял там. Доста се промени алеята последните години. Няма ги типичните капанчета, всичко е бетон и хотели вече...
В интерес на истината, кофите за боклук е по-вероятно да са на капанчето "Тихото гнездо" преди хотела. Поне са откъм страната на капанчето, извън бетонната стеничка, обозначаваща границата на хотелската територия.optics написа:А кофите за боклук му придават незабравим български чар. На което (сигурен съм защото съм чувал аналогични коментари) собственикът би отговорил - Е какво кофите, без кофи не може, всеки хотел прави боклук, на запад да не би да не правят боклук!?)
Но чарът им е безспорен.
А и джамията с минарето между двата обекта също чудесно се вписва в пейзажа. Една демонстрация на специфичността на българската среда - успешно вариво от етноси и религии.

„Стыдить лжеца, шутить над дураком и спорить с женщиной — все то же, что черпать воду решетом: от сих троих — избавь нас Боже!“ (М.Ю.Лермонтов)