Още веднъж честито на всички
Сигурно съм много досадна, но моето счетоводство е в тилт заради тази справка данни от НАП.
Моля за пояснение - това справката, която мога да извадя от сайта на НОИ ли е или е някакъв официален документ с подпис и печат?
Справката е "Справка-Данни за осигуряването по ЕГН за период от .... до .... " като е за период 5 години преди подаване на документите ви до сега. Вашето счетоводство няма нищо общо с ваденето на справката. Просто отиване до Регионалната Дирекция на НАП във вашия град и искате да ви се издаде горепосочената справка. Срока е 7 дни, така че отивайте веднага и го удряйте на молба, да ви я издадат веднага, защото сте на интервю в петък, а трябва и да се преведе на френски тази справка. На всеки лист сравката от НАП трябва да е със зелен печат и подпис. Попълвате си формуляра за исканата справка и пишете, че е за Канада. В повечето дирекции вече знаят точно как да ви я издадат.
„Вроденият порок на капитализма е неравното разпределение на благата. Вродената добродетел на социализма е равното разпределение на лишенията.” Уинстън Чърчил
Супер, много ви благодаря...
Много ми помогнахте, само, че не във всички НАП знаят за какво става въпрос...
Но все пак се справихме - сега - превод!
Благодаря още веднъж, и дано всички поканена на тази сесия да имат повод да празнуват
имам въпрос към миналите на интервю (може да е малко дебилен но искам да съм сигурен) относно офертите за работа - вие само сте разпечатвали обяви за работа или сте контактували с потенциален работодател (т.е. имате водена кореспонденция с него която представяте на интервюиращия)? Предполагам че е първото но искам да съм сигурен . Благодаря предварително на тези които ще отговорят.
имам въпрос към миналите на интервю (може да е малко дебилен но искам да съм сигурен) относно офертите за работа - вие само сте разпечатвали обяви за работа или сте контактували с потенциален работодател (т.е. имате водена кореспонденция с него която представяте на интервюиращия)? Предполагам че е първото но искам да съм сигурен . Благодаря предварително на тези които ще отговорят.
Здравейте, скъпи съфорумци, минах интервюто днес - успешно. Бях от 9:30ч., но влязох към 10 ч. Двойката преди мен беше мн щастлива и споделиха, че са ползвали преводач през цялото време, а аз отвън чувах само мосюто да говори...хахахах...
При мен се случи същото - пита ме за дата на раждане, всичко по документите, демандето даже не го поиска. Пита ме на английски за мотивацията за Квебек, после за мотивацията за Монтреал, казах 2 изречения и ме прекъсна, кой е министър председателят, развити сектори на икономиката, градове в Квебек и ме попита за водещи фирми в Квебек - даже и за банковия сектор. Стигнахме мн. бързо до план АВС, като той ми поиска първо Б, после А. Подробно ми обясни - 30 мин. за моето образование, която е маркетинг - как да търся работа, как да си оправя CV. Общо взето той говори. Нивото на френски ми е B2, но двойката преди мен бяха с ниски нива и това не попречи на мосюто да говори със същата бързина. Много добре говори, не се притеснявайте. Аз бях много притеснена, но наистина нямаше смисъл...всички ще минат, това го гарантирам. Ако имате въпроси питайте! Ако някой е много притеснен и не може да се успокои, ще му кажа какво да направи хихихих. По мои наблюдения човекът държи на офертите за работа, мн добре подбрани, без да включват дейности, които не сте извършвали, сертификат от учител, ако нямате за език, но при всички случаи пуска всички!
днес и ние се сдобихме с дългоочаквания сертификат за селекция интервюто ни беше първото за деня - от 8.30 до 10.00
На тези, на които им предстои тепърва интервю в тази сесия искам да кажа да не се притесняват изобщо. Интервюиращият е много спокоен и предразполагащ човек, не задава излишни въпроси, само такива, които са свързани с документите, които разглежда и то не винаги. Също така ползванвто на преводач не е забранено, при нас доста си говорихме на БГ, защото човекът се впусна в едни бесни обяснения за пазара на труда и реши че може би не го разбираме, та накара преводачката да преведе всичко От водещия кандидат поиска мотивация на английски ( беше 2 изречения), за съпътстващия - каза му да си избере на какъв език иска да я каже - фр, англ. или бг Никакви проблеми нямахме, но бяхме мнооого притеснени, което ни създаде леки неудобства....
DEL4EV написа:Някой да ми даде линкове със обяви за работа като Вишкаджия, operateur des plate-formes mobile ,
А, къде отидоха добрите обноски, и учтивия тон?
06.09.2013 - интервю - УСПЕШНО!
30.10.2013 - втори пакет документи до Сидни
17.12.2013 - баркодове
19.02.2014 - покана за медицински
20.03.2014 - изискано свидетелство за съдимост от ФБР
24.03.2014 - покани за визи
23.06.2014 - полет до Монреал