IELTS. Кой и кога ще се явява?

Федералната процедура за имиграция, спонсориране, студентски, работни и посетителски визи, програмите за имиграция на останалите провинции.
Публикувай отговор
kadima

Re: IELTS. Кой и кога ще се явява?

Мнение от kadima »

Ще ми пратят емейл с документите след малко от София, ще се запиша за 02.08.
Е за предпочитане е пред онази дама от другия hall :)Тя ме стресираше допълнително.
tonny

Мнение от tonny »

Eии какво направихте вие, чакаите резултатите нищо не е загубено.
Тази дата за Букурещ, можем ли да я запишем след като излязат резултатите.

М/у другото нази дама от другия hall за информация само да кажа, че е въпросната Dafina Ikonomova от която сте получили емеили с таимтеибъли. Всъщност тя е шефка за БГ и доста често е сравнявана с различни епитети/животни да не ги споменавам... :D
Tigarche

Мнение от Tigarche »

Дано да ви пишат 6-ци поне. Каква беше темата на писмото и есето? Аз съм на 19-ти в София.
Аватар
EkaterinaSt
Обратна връзка:

Мнение от EkaterinaSt »

chegevara написа:и мойто есе беше без едно изречение заключение и ме срязаха
Ти ли беше обжалвал резултат?
tonny

Мнение от tonny »

Tigarche, успех другата седмица.
писмото беше отиваш на почивка в чужбина при авери, предложи какви места искаш да посетиш, искаи съвет за настаняването и предложи някакви дейности.
есето беше някои хора смятат че използването на гсм е по правилно за професионални цели, докато други за лични. Даите мнения и ала бала.
И 2-те бяха приятни за писане.
Leda78

Мнение от Leda78 »

Кате, виж сега - есето за теб може да е половино - но ако имаш задължителните компоненти - увод, теза, защита, заключение - за тях е цяло... Зависи как звучи... Ако ти си написала пък увода, тезата, защитата и не ти е останало време за още защита и заключение, за тях няма да имаш само заключение (те откъде да знаят колко още си имала намерение да пишеш от защитата)... Чегеварата също беше без заключение, ама му повишиха оценката като обжалва, така че явно не е невъзможно и без заключение да вземеш над 6.

Така че за мен - изчакайте си резултатите.

А иначе - за бой си - що пишеш на отделен лист? Пиши с молив на оригиналния лист, че и гума имаш - на отделния лист се прави план по точки, за да не забравиш за какво пишеш... Чете ли Ace the IELTS? Ама след дъжд качулка, де, какво да ти се карам...Поне Tigarche да си извади извод от това, че всички те нахокахме :lol:
Miracles start to happen when you give as much energy to your dreams as you do to your fears
Аватар
EkaterinaSt
Обратна връзка:

Мнение от EkaterinaSt »

Темите бяха страхотни, наистина. Не съм се надявала на по-приятни и лесни задания!

Ледичка, права си да ме хокаш, ама така я оплесках, срам ме е направо. :( Дано, дано наистина да хвана 6. Смятам, че писмото ми е добре написано, частта от есето също, липсва ми част от защитата на второто твърдение и заключението. Ако имам 5 или 5.5 сигурно ще се направя на луда за повторно оценяване, че има вече прецедент! ;)
Аватар
chegevara

Мнение от chegevara »

мойто писмо беше супер и есето ми ок само без заключение и резултата беше 5,5
след обжалването имам 6.5 но минаха 9 - 10 седмици
имаш ли толко време?
tonny

Мнение от tonny »

chegevara, като че ли е прав, освен това ми се струва, че трудно ще вземеш добра оценка без 2-част от тезата и заключение. Както Leda78 каза ти/EkaterinaSt си направо за таковане, как ще пишеш на чернова, не знаеш ли че тя се използва само да си формулираш мисълта.
Последно промяна от tonny на Пет Юли 11, 2014 4:28 am, променено общо 1 път.
Leda78

Мнение от Leda78 »

Eee, Чегевара, не е като да си с ниска самооценка и ти като мене... :lol: Нема лошо - и моето писмо беше супер и се подразних, че са ми писали само 7... за 8,5 се борех! :rofl:

На шега, на майтап - не можем да ги хванем за какво режат - в края на краищата оценяват не само дали имаш заключение или не, а и дали си правил граматически грешки, изказа ти и т.н. Така че, Кате, стискаме палци, да не ти се налага да видиш Букурещ за един ден само на изпит :)

За повторното оценяване - май излизаше същото като нов изпит като срокове, но по-малко като пари и май ако ти променят оценката, ти връщат парички? Че, я се изкажи компетентно, че аз нещо взех да го карам по спомени от постовете ти....
Miracles start to happen when you give as much energy to your dreams as you do to your fears
Аватар
EkaterinaSt
Обратна връзка:

Мнение от EkaterinaSt »

Leda78 написа:Eee, Чегевара, не е като да си с ниска самооценка и ти като мене... :lol: Нема лошо - и моето писмо беше супер и се подразних, че са ми писали само 7... за 8,5 се борех! :rofl:

На шега, на майтап - не можем да ги хванем за какво режат - в края на краищата оценяват не само дали имаш заключение или не, а и дали си правил граматически грешки, изказа ти и т.н. Така че, Кате, стискаме палци, да не ти се налага да видиш Букурещ за един ден само на изпит :)

За повторното оценяване - май излизаше същото като нов изпит като срокове, но по-малко като пари и май ако ти променят оценката, ти връщат парички? Че, я се изкажи компетентно, че аз нещо взех да го карам по спомени от постовете ти....
Е, и аз мисля че се справих добре с писмото...ама ще видим. Иначе ще се записвам за Букурещ на 06 септ., август имаме ангажименти и няма да мога да се явя. :( Хубавото е, че ще се явявам с приятелка и ще е забавно. :) Изпита определено е много приятно изживяване! :))
chegevara написа:мойто писмо беше супер и есето ми ок само без заключение и резултата беше 5,5
след обжалването имам 6.5 но минаха 9 - 10 седмици
имаш ли толко време?
Имам време, едва ли до края на годината ще се запълнят бройките по моя НОК.
tonny

Мнение от tonny »

Някои, който беше на 10.07 във Варна, да напише отговорите, които помни на ридинга да сверим. Взех да се съмнявам вече във всичките си отговори с всеки изминал ден. :tmi:
Аватар
EkaterinaSt
Обратна връзка:

Мнение от EkaterinaSt »

tonny написа:Някои, който беше на 10.07 във Варна, да напише отговорите, които помни на ридинга да сверим. Взех да се съмнявам вече във всичките си отговори с всеки изминал ден. :tmi:
За последната част помня - mental imagery, left hemisphere, Manti, Autism Research Centre... Ако ми напомниш другите теми и за други отговори ще се сетя.
tonny

Мнение от tonny »

да тези ги ударих и аз така, преди туи беше instantly или нещо такова, поне това написах. на 3-те с T/F/NG турих точно в тоя ред T/F/NG.
имаш ли отговори като availability, payclips. Най-много се съмнявам на тях. Въпроса преди/след payclips не му намерих отговора. Нещо по предните части сещаш ли се. Изключвам 1-та с T/F/NG и 2-та с абзаците.

А това Manti, колко се чудих дали да го пиша, до последно тръсих друг отговор, че беше със странно ударение, така и не намерих друг и го писах и аз.
Аватар
EkaterinaSt
Обратна връзка:

Мнение от EkaterinaSt »

tonny написа:да тези ги ударих и аз така, преди туи беше instantly или нещо такова, поне това написах. на 3-те с T/F/NG турих точно в тоя ред T/F/NG.
имаш ли отговори като availability, payclips. Най-много се съмнявам на тях. Въпроса преди/след payclips не му намерих отговора. Нещо по предните части сещаш ли се. Изключвам 1-та с T/F/NG и 2-та с абзаците.

А това Manti, колко се чудих дали да го пиша, до последно тръсих друг отговор, че беше със странно ударение, така и не намерих друг и го писах и аз.
И аз имах T/F/NG точно в тази последователност на едната такава задача! :) за работата имаше availability, feedback, за payclips не мога да се сетя в момента...

А а-то в Манти е умлаут, предполагам. На задачата с абзаците много се чудих кой предлага индивидуална тоалетна, при нужда. В последния момент видях за кой абзац става, много завъртяно беше написано. Иначе съм много щастлива, че нямаше за озаглавяване на параграфи :D
Публикувай отговор